turvalukitus

KOSKELAINEN JUHA 17.04.2009 13:20

Kohdakkoin lähdetään keski-Eurooppaan. Uudessa matkailuautossani asunto-osan oven lukkopesä vaikuttaa melko hepppoiselta, tiedä vaikka aukeisi ruuvimeisselillä. Joskus tuli messuilta ostettua turvalukko, joka pitäisi kiinnittää oven karmiin ja läppä sitten kääntyisi oven eteen. Mutta kun ei sovi oven ja karmin väliin. Mitä mieltä arvon karavaanarit ovat ylipäätään ylimääräisistä lukituksista? Tarpeellisia? Jos vastaus on kyllä, niin mistä kannattaisi lukkoa/asennusta kysellä?

ANTIKAINEN ESKO 17.04.2009 14:30

Normaalin matkailuauton käyntioven voi avata sekunneissa, jos siinä on se "tavallinen" lukko. Ruuvimeisseli sisään ja jakarilla vääntö ruuvimeisselistä. Olin paikalla, kun kolmeen saksalaiseen autoon mentiin muutamassa minuutissa ja etsittiin arvoesineitä.

Ostin/tilasin postitse ensimmäiseen integroituun autooni jälkikäteen matkailuautojen turvaamiseen erikoistuneesta yrityksestä sopivan turvalukon auton mallin perusteella täältä:

http://www.quick-safe.de/

ja asensin itse. Toiseen autoon tilasin jo suoraan tehtaalta kahteen oveen. Ammattimiehen kommentti: jos auton ovessa on toisena lukkona turvalukko, varas jättää sen rauhaan ja menee seuraavaan.

Jos on kyseessä integroitu auto ja siinä on myös kuljettajan ovi, kannattaa siihenkin laittaa turvalukko. Suosittelen lisäksi kuljettajan ovesta ketjua ja riippulukkoa ohjauspyörään, sillä jos kuljettajan oven ikkunan lyö rikki, ylettää ikkunan kautta avaamaan sisäpuolelta turvalukon, jollon pääsee sisälle.

Näiden lisäksi vielä hälytyslaite ja tarrat kaikkiin oviin ja luukkujen oviin.

VÄLIAHDE JUSSI 17.04.2009 15:12

Hälytin ja niistä kertovat tarrat ennalta ehkäisyyn. On yksi keino.

KUJANPÄÄ MARKKU 17.04.2009 15:12

Niin, en tiedä asunto-osien lukkopesistä, mutta muutama vuosi sitten konnat katsoivat helpommaksi lyödä kuskin oven lukko hajalle ja sitäkautta sisälle.

Sen jälkeen ja kun nopean korvauksen vak. yht. sain en viitsi murehtia konnuuksia paljoakaan. Tapahtuu mitä tapahtuu, sen takia maksuja maksan. Kamat tietenkin jemmaan näkyvältä paikalta ja hetken mietin mihin piironkini jätän. Puhelin, Tomppa ja kamera mukaan aina kun ulostun piirongista. Se on siinä. Läppärin jos jemmasta löytävät ja pöllivät niin siitä vaan. Kakkoskonetta en paljookaan sure, paitsi jos se on turvoksissa fotoista.

Laitan mä nyt sen kettingin ovien väliin. Toisaalta radion ja oven (raolleen) auki jättäminen voisi olla kaikista tehokkainta. Ikinä kukaan tullu kurkkimaan ovesta.

KORHONEN KARI 17.04.2009 19:35

Soliferini oveen asensin Bodan turvalukon.Se estää että siitä ei sisälle mennä,ainakaan kovin helposti.Oven rungossa on teräskehikko ja karmissa myös. Kahteen ikkunaan joissa on muoviset "lukot"täytyy kehitellä vielä hieman paremmat esteet.Kiinteät ristikot esimerkiksi.

KUJANPÄÄ MARKKU 17.04.2009 19:38

Just. Seuraava kulkine sulla varmaan Pasi panssariauto!?

AHOLA JARI 17.04.2009 19:58

Joo, kovin kalliilta ja iso-töiseltä nuo lisälukitushommelit kuullostaa. Meillä on kaksi pystykorvaa (koiria). On lasirikkoilmaisimet, lähestymishäly ja sireenit samassa paketissa. Ei kaukosäätöä, mutta kuitenkin autom. - pois kytkentää en ole löytänyt.. ;)

NIEMINEN RAIMO 17.04.2009 20:04

Toi Pasi on kyllä paras vaihtoehto.Kahdessa minuutissa mennään sisälle oli lukkoja mitä hyvänsä. Voit jättää ovet lukitsematta kun vastassa on tämä.Toki tytön voi ampua,mutta ennenkuin sen ehtii tehdä se voi käydä vaaralliseksi yrittäjälle.Viisi vuotta tyttö vahti autoa kiitettävästi. http://www.youtube.com/watch?v=Wv9JjrayOrc @rami

KUJANPÄÄ MARKKU 17.04.2009 20:07

Kai ne koiruudetkin hintoihin tulee, ainakin listahinnoilla plus muilla kuluilla. Toki symbioosi ihmisen kanssa loiventaa noita, ehkä. Eppidätiijä?

HONKANEN JAAKKO 18.04.2009 20:43

Katoin tytön videon ihan selkäpiitä karmii nyt,kahdeksan vuotta sitten tollainen tyttö katkaisi lehänkettingin poikki Virossa Kaareperessä kun kävelin pihassa talon isännän ja emännän kanssa.Kuului pamaus jalassa tuntui kipu. Se nappasi nilkasta kiinni hampaat meni läpi nilkan melkein. Koira oli ns.verikoiria ihan hulluja samannäköinen kuin tuossa videolla.Sen tapauksen jälkeen tullu pieni kunnioitus koiria kohtaan oli niillä kuinka paksut ketjut tahansa.Tänä päivänä niitä koiria ei saa Virossakaan pitää Suomessa ei kait milloinkaan.Niitä varkaat sielläkin osasi kunnioittaa,ei tarvinnu ovet olla säpissä ken sellaisen otuksen omisti.

KORHONEN KARI 19.04.2009 13:52

Aholan Jarille sen verran vaan että eihän nyt yhden turvalukon asennuksessa kauan nokka tuhise!!Lentävä(ai niin, pitää suomentaa:kulmahiomakone)kouraan ja oven runkoteräksestä pala pois.Styroksit veks ja lukko tilalle.Helppoa kun sen osaa...Lukko maksoi jonkun verran mutta on käytössä halvempi kuin räksyttävä piski. Katsastusmieskin ihmetteli lukkoa kun oven hälle aukaisin.Se originel..eikun ..naali ei yks yö kestänyt ruuvimeisseliä.

NIEMINEN RAIMO 22.04.2009 20:33

Jaakko, on todella ikävää että sinulle kävi kertomallasi tavalla.Jos kysymyksessä oli Dobermann ja koulutettu sellainen.Tätä koiran hyökkäystä en ymmärrä muuten kuin että olet kulkenut isäntäparin takana ja kädessäsi on ollut jotain kättä pitempää.Koulutetun koiran toki pitäisi ymmärtää tilanne jossa sillä ei ole toiminta päällä,vaikkakin Dobermannin suojeluvietti on kohtalaisen korkea.Toinen vaihtoehto on että koira on pilattu,hakattu,kohdeltu kaltoin,eli ollut ammattitaidottomissa käsissä.Sitten on ihan kysyttävä että mikä on ns verikoira.Dobermanneista olen joskus kuullut tätä nimitystä käytettävän.En kyllä tiedä miksi.Minulle tämä ko rotu on kaikkien koirien Äiti.Videolla esiintyvä tyttö on puhdasrotuinen Dobermann.Ei ole kielletty Suomessa eikä Virossa. @rami

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.