Kohdevinkkejä reissulle Saksa, Italia, Sveitsi, Hollanti?

JYLHÄ HANNU 17.04.2009 12:25

Moikka kaikki kulkijasielut!

Kesä ja kesäreissu lähestyy taas kovaa kyytiä! Ylitys Naantalista Kapelskäriin on jo varattu!

Ollaan hieman ryhdytty keräämään reittisuunnitelmaluurangon ympärille kohteita lihoiksi. Ja koska on aina niin paljon mukavampaa ja helpompaa saada "valmiita" vastauksia tai ainakin vinkkejä, niin tännehän minä taas kirjoitan.

Tarkoitus olisi kerätä printteinä tai osoitteina "kansio", josta sitten fiilisten ja todelliseksi muodostuvan reitin mukaan matkan aikana katsotaan kohteita vierailu/tutustumispaikoiksi. Kiinnostuksena on kaikki mahdollinen, joka tietenkin helpottaa vinkkien antamista. ;) Tykätään luonnosta, kauniista paikoista, mutta myös ihan museoista jne. Joitakin neuvoja jo syksyllä kyselinkin ja niitä on huomioitu.

Kierros menee ainakin todennäköisesti Ruotsin, Saksan, Brennerin solan, Gardan kautta Toscanaan ja sitten sieltä Sveitsin, Mosel-laakson, Hollannin ja Kööpenhaminan kautta takaisin Ruotsiin ja Suomeen. Todennäköisesti siksi, että viime kesänkin reittisuunnitelma muuttui kesken reissunteon, kun iski totaalinen rakastuminen Italiaan... Onneksi on vaunu ja auto eikä mitään kiinteää, joten muutoksia voi tehdä.

Ollaan vähän katsottu jo noita kämppäreitä ehdolle ja niistäkin kuulisin vinkkejä / kokemuksia jos sellaisia olisi tyrkyllä. Laitan tähän alle joitakin kohtia reittisuunnitelmasta. Mikäli noilta seuduilta keksitte jotain kertoa niin kiitosta paljon.

Munchenin seutu, muutama päivä Kämppäri: CC 440, Campingdorf Hofer, GerlosStrasse 33, Zell im Zillertal tai ACSI, Camping Beim Fischer, Buchscharnstrasse 10, St. Heinrich ”Prinsessa Ruususen linna” Neuschwanstein

Krimlerin putoukset

Toscana, 2 viikkoa Kämppäri: CC 490, Camoping Mareblu, Dei campilunghi, Cecina, Rooma Zinque Terre Pisa

Sienna

Sveitsi, Luzernin seutu, 3 päivää Kämppäri: CC Seeland, 4 *, Seelandstrasse, Sempach stadt

näköalatie...

Mosel Kämppäri: Pommern?, Mosel Island?

autolla Luxenburgiin?

Hollanti, 3 päivää Kämppäri: CC 279, De Kuilart, Koudum

Amsterdam...

Tanska, Kööpenhamina, 2 päivää Kämppäri: Ab Salon Camping?, Korsdalsvej 132, Rodovre

Kovaa matkakuumetta vaan kaikille!!!

t. Kaiken takana on nainen eli Virpi eikä Hannu :)

KUJANPÄÄ MARKKU 17.04.2009 13:11

Aah, mielenkiintoisia vinkkejä, kiitos.

Maillä on tökkinyt pahasti matkamuistiinpanot. Jostain kivasta paikasta lähteissä illalla ei meinaa muistaa sen sijaintia.

Toki muistiinpanoja tehdään, mutta ne on noin yleisellä fiiliksillä tehtyjä, eikä tarkkoja koordeja ole aina talletettu. Onnistuiskohan tänä suvena paremmin.

Kohta se on lätäkön yli yksin mentävä Traveen ja keksittävä kaikkee kliffaa kunnes avokas lentää Wieniin ja aloitetaan together- kruisailu.

JYLHÄ HANNU 18.04.2009 09:16

Niin, tarkoituksena oli saada teiltä vinkkejä tutustumiskohteksi tämän meidän reittimme varrelle. Taisi suuressa matkakuumeessa ilmaistua hieman epäselvästi viestin tarkoitus. Eli vinkkejä kehiin:)

Hyvää matkaa sinulle, perästä tullaan... siis perässä:).

LINDBLOM ALF 18.04.2009 17:01

Neuschwansteinin linnan lähellä on Brunnenin leirintäalue (http://www.camping-brunnen.de/). Heinäkuussa jo alusta lähtien aika täynnä. Lyhyt matka nähtävyyksiin, pyörillä onnistuu. Füssenin kaupunki myös näkemisen arvoinen.

NYBERG CHRISTINA 20.04.2009 11:12

Füssenista löytyy myös toinen Ludwig II:n linna, Hohenschwangau, joka on myös tutustumisen arvoinen, puhumattakaan Ludwig II:n "kesämökistä" Linderhofin linnasta, joka sijaitsee itään Füssenista. Kun menette Toscanaan, on mielestäni ehdoton käyntikohde Cortonan kaupunki, jonka amerikkalainen kirjailija Francis Mayes teki tutuksi. Kaupungissa on valtavasti nähtävää. Leirintäalueita löytyy läheltä; Lago di Trasimenon rannalla on niitä useita. Cortonan kaupunkiin pääsee sieltä linja-autolla, jos ei omalla autolla tahdo kiivetä kaupunkiin. Kun teillä on henkilöauto, niin Luzernista kannattaa tehdä päiväretki Interlakeniin ja miksei 3400 metrin korkeuteen Jungfraujochille junalla. Tosin sinne kannattaa mennä ainoastaan kauniilla säällä. Moselin laaksossa on paljon viinitiloja, jotka ovat myös tutustumisen arvoisia.

IHALAINEN JUKKA 21.04.2009 12:43

Moi

Yksi parhaista paikoista on Bambergin kaupunki. Sieltä löytyy mm. muutama vanha panimoravintola kuten meilläkin myytävän Savuoluen koti. http://www.schlenkerla.de/ ja olihan siellä panimoravintoloita aina 1500 luvulta asti.

Bambergin leirintäalueen portin vieressä on keskustaan menevän bussin päätepysäkki

IHALAINEN JUKKA 21.04.2009 12:48

... sen verran vielä että legendan mukaan liittoutuneiden pommituksista saksaan, vastaava henkilö oli aiemmin asunnut Bambergista ja hänen tyttöystävänsä oli siellä... niin hän kierrätti pommikoneet kaupungin ohi. Näin Bamberg ei ole replika (niinkuin suurin osa saksan kaupungeista) vaan original kunnossa.

JYLHÄ HANNU 22.04.2009 09:52

Moi! Kiitos vinkeistä! Ne ovat tarpeen. :)

Meillä on ollut vähän tuskaa kun olemme yrittäneet Toscanaan varata pitkän pysäyksen kämppäriä. Olemme käyttäneet heidän varausohjelmaansa, lähettäneet sähköpostia ja eilen jopa vielä soitettiin sinne. Tietenkin voi ajatella, että jos ei palvelu pelaa niin ei mahda mitään. Mutta Camping Cheque -alue on edullinen noinkin pitkälle pysäykselle ja kun paikkakin vaikutti mukavalta, niin... Löytyykö täältä ketään, joka olisi käynyt siellä? Kysesssä on kämppäri Bluemare, Cecinassa. Ihan meren läheisyydessä, joka on yksi pointti kiinnostuksellemme. Jos on kokemuksia paikasta Baia Azzurra (kirjoitettiinkohan noin..) niin kiva olisi kuulla. Se olisi seuraavana listalla pysäkkivaihtoehtona...

No, jospa tänään tulisi vastausta. Puhelimessa ainakin oli ihan mukavanoloinen heppu, joka kertoi heillä olleen sähköpostiongelmia. Toisaalta niin täällä meilläkin töissä aina selitellään... ;)

Pikkuisen alkaa olla jo sellainen vipinä mielessä, että vautsi, ollaan kohta taas menossa. :)

t. Virpi

KERÄNEN KAUKO 22.04.2009 16:17

Mihin aikaan olette menossa? Kysyn vaan, että kesäkuussa tuskin tarvii varata paikkaa, yleensä. Katselin tuota samaista paikkaa ja kiinnostukseni heräsi, jos sattuu matkan varrelle.

NYBERG CHRISTINA 23.04.2009 10:10

Unohdin laittaa tuohon edelliseen viestiini nähtävyyksiä Luzerniin. Verkehrsmuseum (liikennemuseo) sijaitsee lähellä Camping Lidon leirintäaluetta Luzernissa ja siellä käynti oli meille ainakin kokemus. Muutenkin Camping Lidolta on hyvä yhteys keskustaan bussilla tai laivalla Vierwaldstätterseen yli. Luzernissa on myös kuuluisa kävelysilta, joka on täynnä kukkia kesällä. Vanhan kaupungin muuri seitsemine torneineen on myös hyvä kohde, kuten muu osa vanhaa kaupunkia seinämaalauksineen ja lukemattomine pikkuputiikkeineen. Jos haluaa "korkealle" on Pilatusvuorelle nousu ehdoton kohokohta. Itsekin olemme taas syyskuun alussa menossa Luzerniin; sieltä löytyy aina uutta katsottavaa.

JYLHÄ HANNU 23.04.2009 12:19

Kiitos Luzernin lisäyksistä!

Koska viivymme 2 viikkoa samalla alueella, mielestämme kannattaa varata paikka. Me pistämme täysikokoisen teltan pystyyn ja leiriydymme oikein kodikkaasti. Ei ole kiva, jos pitää vaikkapa viikon päästä vaihtaa tonttia toisen varauksen alta.

Viime kesänä Gardalla ainakin oli niin täyttä, että varaus oli tarpeen. Vain kaikkein lähimmillä paikoilla roskiskatoksen liepeillä oli tilaa pitkille pysäyksille ilman varausta. Muutama yö olisi eri juttu.

Emme ole vanhoja konkareita, joten voihan olla, että tilanne vain oli Gardalla noin. Mutta hermot lepää paremmin, kun ei tarvitse kantaa huolta. Muita alueita emme varaakaan, sillä ne ovat lyhyitä pysäyksiä.

Eilen tuli vahvistus Mareblusta. Eli nyt on ylitykset ja alue varattu. Ei muuta kuin vaunun rapsuttelua ja kuumeisena kiiluvin silmin kapsäkkien tuijottelua... :)

Virpi

HÄMÄLÄINEN MARKKU 23.04.2009 20:21

Katso osuuko minun kotisivulla olevista kohteista mikään matkasi varrelle, tai kiinnostaako peräti mutkan verran. http://www.elisanet.fi/markku.j.hamalainen/

Paria kohdetta lukuunottamatta paikat on tarkastettu, tosin suuri osa viime vuosituhannella

NYMAN MATTI 23.04.2009 20:24

Hei Lähinnä tuohon Toscanan alueeseen kommenttina, että muutama vuosi sitten kierreltiin Toscanassa. Erityisesti kukkulakaupungit Sienna, Montepulciano ja Orvieton kaupunki ja monet muut, myös Pisa ja ne upeat, upeat maisemat olivat näkemisen arvoisia. Meillä oli Toscanasta kertova Wsoy:n Top 10 Toscana opas, jonka pohjalta suunniteltiin päiväretkiä. Siitä oppaasta saa todella hyviä vinkkejä. Sieltä tehtiin myös retki ilman autoa Roomaan, oltiin hotellissa 1 yö ja kierreltiin katsomassa nähtävyyksiä. Me ollaan kerran varattu paikka Keski-Italiasta 3 viikoksi, onneksi varauksella, että jos paikka ei ole hyvä voidaan lähteä korvauksetta. Oltiin 1 yö ja aamulla lähdettiin pois. Muuten ei olla varauksia tehty. Ei muuta kuin hauskaa matkan suunnitelua. t. Matti

NYMAN MATTI 23.04.2009 20:46

Hei Oli muuten hyvä, paluumatkalla Italiasta tullaaan Aushwitziin ja näköjään tuo suolakaivos on siinä Krakowan liepeillä varsin lähellä ja ilmeisesti joku leirintäalue on kai siinä lähellä? t. Matti

KERÄNEN KAUKO 23.04.2009 21:30

Nuo sivut/vinkit ovat hyvät. Nappasin sieltä pari paikkaa juuri tänään, jossa meinaan käydä. Kiitos.

KERÄNEN KAUKO 23.04.2009 21:31

Samoin me oltiin Sienassa ja ympäristössä pari vuotta sitten. Löydettiin mukavia paikkoja.

JÄRVENPÄÄ PETRI 27.04.2009 12:20

Itsellä on jossakin vaiheessa tarkoitus ajaa vaunu perässä Amsterdamiin ja ehkä Brysseliin Tanskan kautta ilman lauttoja. Minkä hintaisia on siltamaksut vaunun kanssa tuolla reitillä? Niitä jokunen tulee Tanskan puolella

HYTTILÄ ESKO 27.04.2009 15:06

Jos aloitat haulla tai http://www.oresundsbron.com/prices/?products=28,29,30&menu=808&group=12

JYLHÄ HANNU 28.04.2009 12:42

Viime vuonna Malmöstä Köpikseen maksoi n, 70 euroo. En huomannut olisiko vaikuttanut mitään onko vaunu perässä vai ei. Automaatti nielaisi vain Visan ja sylkäisi henken päästä ulos. Lasku tuli perästä, valitettavasti. Luullakseni silta- ja lauttamaksu pyörivät samoilla hujakoilla. Helsingörista Helsinboriin saittoi olla muutaman euron halvempi, mutta se hyöty katosi lautan kaupoissa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.