Maksut vaunun kanssa tai ilman Nordkappiin?

HEIKKILÄ JANNE 16.04.2009 12:45

Tervehdys kaikki!

Voi olla, että tästä asiasta on keskusteltu jo kyllästymiseen asti - mutta minulta on vielä mennyt ohi. Netistä löytyy niin monenlaista tietoa asiasta eikä tiedä mihin luottaa - teihin luotan :)

Eli kesäkuussa lähdetään Nordkappia kohti ja poiketaan samalla Hammerfestissä. Olisko joku hyvä linkki, josta saisi tietoa tiemaksuista/tunnelin hinnoista tai omia kokemuksia? Sitten olisi oikein tervetulleita yöpaikka vinkit Porsangerinvuonon laidoilla ja Hammerfestin lähellä vaunun kanssa.

Kesää odotellen, Janne

HEIKKILÄ JANNE 16.04.2009 13:20

Ja tietysti niitä hyviä rannalta kalastelupaikkoja, jos löytyis siltä samalta suunnalta :) Tai olisko peräti paikkoja mistä sais veneen vuokralle ja pääsis merelle "pilkkimään"...

t. Janne taas

MANTERE TEUVO 17.04.2009 07:51

Kokemus kahden vuoden takaa:Auto7m+kaksi aikuista menopaluu tunnelimaksu yhteensä 1024NOK.Lisäksi Nordkapissa perivät alue- maksun,joka oli 350NOK,sillä sai olla alueella 2vrk:tta.Säätilasta sen verran,että matkustus ajankohta oli ekokuun alkupuoli Lakselvissä lämpötila oli kesäinen noin +20 astetta ja Nordkapissa satoi räntää tuuli oli niin kova, että ei meinannut pystyssä pysyä!Kokemuksena kuitenkin käymisen arvoinen paikka meidän mielestämme. Terv. TM

PÄRSSINEN MARTTI 17.04.2009 10:37

Vähän ennen Hammerfestiä hyvä ja ilmainen kalastus/yöpymispaikka on Kvalsundin sillan molemmilla puolilla .Sillan yli ajamalla ja kääntymällä oikealle pääset hyvälle kalastuslaiturille joka on rakennettu myös pyörätuolia käyttäville laituri on aivan sillan vieressä.Vuoroveden aikaan kalaa tulee enemmän kuin tarpeeksi,lähinnä seitä.

AHONEN KAI 17.04.2009 11:20

"Vuoroveden aikaan kalaa tulee enemmän kuin tarpeeksi,lähinnä seitä."

Ja se vuorovesi toimii läpi vuorokauden, seiti yleensä puukon mittaista.

Muuten sillan pieli ihan jees meistäkin, kiva seurata kalamiesten puuhia ja onnellisia ilmeitä.

Porsangenin vuonossa vapaaparkki paikassa: 70,63831 / 25,36896 Mäen päällä, nuotiopaikkoja, rantakalastuspaikka pirun jyrkän penkan alapuolella, vettä rantaan asti, mahdollisuus isompaankin fisuun parempi kuin Kvalsundissa.

Lisätietoa aiheesta: http://www.tyrskyturska.net/

SARVIKAS SEPPO 17.04.2009 11:22

jos on sumua,sielä ei näe merelle yhtään,ei ees rantaan.ja sumua on usein.tunnelimaksu mennessä ja tullessa,ja perillä maksu ennenkuin pääsee alueelle,on siellä sitte minuutin tai 2vrk.hinnat olen yrittänyt unohtaa,unohdinkin,mutta mielestäni korkeat.sumua oli,mitään ei nähny! jos vielä menisin sinnepäin,pyörtäisin sen pitkän tunnelin jälkeen!siis ajaisin sen!siihensaakka hienot maisemat,eikä maksuja!selkeällä säällä vois olla hienokin!ja sumua on vaikee tietää,tunnelien jälkeen soitto?? ps.esitteissä unohdetaan mainita 2/3.maksuista,sen muistan viimekesältä!

HEIKKILÄ JANNE 17.04.2009 12:30

No niin miehet - kiitos kovasti vastauksista!

Arvasin, että tätä kautta ne vastaukset saa. Taidetaan meki jättää menemättä ihan perille Nordkappiin...Ostetaan silläki rahalla vieheitä. Ajateltiin tässä, että ajellaan Porsangerin vuonon rantoja ja käydään Hammerfestissä. Otetaan parkki siitä mainitsemastanne sillankorvasta. Jos sitte ajelis vielä kattelemassa jotain pikkuteitä päivämutkin - ilman vaunua. Kiitos vielä - kaikilta tuli tosi tarpeellista tietoa. Mukava, että porukat reissaa ja antaa vielä vinkkejä toisillekin.

Kalasaaliita odotellen, Janne

HEIKKILÄ JANNE 17.04.2009 12:32

Niin olipa muuten komeat ne tyrskyturska-sivut. Kertakaikkisen antaumuksella tehty. Kiitos siitäki vinkistä.

t. Janne

HEIKKILÄ JANNE 17.04.2009 12:37

Terve Seppo!

Mitäs se tarkoittikaan tuo "esitteissä unohdetaan mainita 2/3.maksuista"?

Tiedoista kiitellen, Janne

AHOLA JARI 17.04.2009 15:08

On se Nordkapp sen verta hieno paikka, ja tie sinne, että minä suosittelen käymään, jos kerta nurkilla liikutte. 5 vuotta sitten tuli käytyä vaunuillessa tuolla päin. Vaunun vaan jätimme Olderfjordiin Russenes campingiin.

http://www.panoramio.com/photo/15266295

Ihan päiväkäynnillä hoitui. Tuo tie on sen verta kapea, ja nousuja löytyy, että paljon joutuisempaa on ilman vaunua. Pahinta ovat kuitenkin vastaantulevat turistibussi, joita saa olla kokoaika väistelemässä sesonkiaikaan. Tunnellimaksukin on huokeampi - ja minusta sitä ei ole takaisin tullessa (ainakaan tuolloin).

MANTERE TEUVO 18.04.2009 07:33

Joo!hyvä varoitus niistä turistibusseista tuli vielä mieleen meidän mtkalta yksitapaus.Turistibussi tulee vastaan keskellä tietä jyrkässä alamäessä kuski kiinni ratissa yhdellä kädellä, "tähtää" kamerallaan maisemia.Varovainen kannattaa olla! Pohjois Norjaan kun lähtee niin kannattaa käydä myös Nordkapis- sa kerran "elämässään".Tämä oli vain henkilökohtainen mielipide.

Terv.TM

SARVIKAS SEPPO 18.04.2009 09:58

moi!sitä vaan,et tunnelimaksu on sekä mennessä että tullessa,lisäksi maksu perillä.esitteessä vain tunnelimaksu kerran!ON sieltä moni tullut pois laivallakin,ei kai sen kalliinpi.toki oon senkin unohtanut!NIIN ja ne oli erikseen auto,ja henkilöt!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.