kreikkaan alku kesästä.

SUO PEKKA 11.04.2009 13:01

Kaikki vinkit ja neuvot kelpaavat,miten olisi viisainta mennä asuntoautolle kreikkaan,lautalla jostain italiasta tai ajamalla?Kumpi parempi,onko kokemusta??

VIRTANEN JUKKA 18.04.2009 13:49

Ollaan käyty Kreikassa vaunulla kahtena kesänä, 2006 ja 2007. 2006 ajettin Unkarista Romanian ja Bulgarian kautta. Kummassakin maassa leiritäalueita on melko vähän eikä niitä tahdo löytyä. Yksi yö jouduttiin ajamaan Cluj Nabocasta Bulgarian puolelle, kun ei löydetty yöpaikkaa. Bulgariassa leirintäalueet ovat lähinnä mökkikyliä. Burgasin läheltä löytyi tosi mukava pieni alue Pomorien eteläpuolelta. Oltiin sitten viikko siellä ja tutustuttiin kyllä moneen paikalliseen, vaikka kieli olikin aika hukassa. Pois tultiin Makedonian ja Serbian läpi. Yötä oltiin Belgradissa, pohjoispuolella Donau-campingillä. Suhteellisen siisti alue ja bussiyhteys keskustaan. Serbialaiset ovat maineestaan huolimatta erittäin ystävällisiä turisteja kohtaan. Tulevat juttelemaan ja pyytävät heti kotiinsa jne. Muistavat kiittää, kun Suomi antoi euroviisuissa 12 pistettä. 2007 menttiin sitten Serbian ja Makedonian kautta. Pois tultiin Makedonian ja Albanian läpi Kroatiaan. Makedoniasta löytyy Ohrid-järveltä muutama alue. Albania ajettiin päivässä läpi. Tiet olivat hyviä, mutta paikalliset neuvoivat kiertämään Tiranan. Kreikassa on oltu Tassoksen saarella eteläosassa Limenarian lähellä. Hieno paikka ja kaikki palvelut lähellä. Lautat menevät koko ajan. Sitten oltiin monta viikkoa Sithonian niemellä lähellä Neos Marmarasta Camping Castellossa. Upea paikka. Ainoa vika, että siellä oli vain paikallisia ja Makedonialaisia. Pitävät nimittäin iltaisin ja öisin kaiken maailman pippaloita eli pitävät kovaa melua. Sitten pitää ehdottomasti käydä Meteoran luostarivuoria katsomassa. Etelämpänä ei ole käyty. Monet menevät laivalla Italiasta Kreikkaan. Ei ole kovin kallista sesongin ulkopuolella. Joissain laivoissa saa yöpyä omassa matkailuajoneuvossa. Kovasti ovat kaikki vaan valittaneet sotkuja satamissa. Meidän mielestämme (siis vaimo ja minä)on kuitenkin erittäin mielenkiintoista ajella vähän eksoottisimmiskin maissa. Ainakin päätiet ovat kaikkialla kunnossa. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita, kun huomaavat että ollaan Suomesta asti. Jukka Virtanen

SUO PEKKA 18.04.2009 14:26

Kiitos Jukka, oli tosi valaisevaa tietoa, juuri tuota halusin tietää,kiitti vielä ja hyvää kesää .

JATTU EERO 24.04.2009 21:11

Molemmat ovat varmasti hyviä vaihtoehtoja , jos matkareitille haluaa esim. italian ja Itävallan voi yhdistää laivamatkan retkeen. Kokemusta on parista kerrasta MinoaLinesillä campin kannella Patrasta Venetsiaan ja Igoumenitsasta Venetsiaan. Molemmilla kerroilla laivamatkat on sujuneet kommelluksitta, Kreikan Patrassa ja Igoumenitsassa useimmat lipputoimistot myyvät matkoja satamissa ja palvelu on ollut hyvää. Laivat ovat osin palveluiltaan vaatimattomanpia. Viime keväänä hinta 2henkilöä ja alle 6m auto oli 229€ ja hinta on sama matkustaako Patrasta vai Igoumenitsasta Venetsiaan. Jos ottaa edestakaisen matkan hinta on halvempi kuin erillään maksettuna molempiin suuntiin. Autolla ajo esim. Serbian ja Makedonian kautta lienee kätevä ja itäistä reittiä ajettaessa myös suora vaihtoehto Kreikkaanmenoon. Autolla Romanian ja Bulgarian kautta ajettaessa tulee ainakin hidastavaksi tekijäksi Romanian vuoristo osuuden huonokuntoiset betonipohjaiset tiet joita oli ainakin viime keväänä riittämiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.