Itä-Euroopan kartat Mio C710 navigaattoriin

AARNIO JUKKA 10.04.2009 22:03

Ostin kolme vuotta sitten Mio C710 navigaattorin Länsi-Euroopan kartoilla. Oli vähän kalliimpi kuin muut mallit, mutta sisälsi kaikenlaisia lisävekottimia kuin tuo sinihammas, mp3 jukeboksi ja TMC (joka ei toim Suomessa). Joitakin karttavirheitä on esiintynyt, mutta muuten on Länsi-Euroopan reissuilla pärjätty kohtalaisen hyvin.

Tarkoitus olisi kesällä lähteä Keski-Eurooppaan ja eka kertaa via Baltican kautta. Kun rupesin katselemaan karttapäivityksiä, huomasin, että Mio ei näytä enää tukevan minkäänlaisia päivityksiä tähän malliin (laitehan on tietysti ikivanha :( ). Löytyisikö vinkkejä mahdollisista muista kartoista, jotka sopivat tähän laitteesen vai pitääkö lähteä ostelemaan uutta purkkia? Jos näin pitää tehdä, taitaa vaihtua merkkikin samalla.

NIITTYARO TAPANI 11.04.2009 00:16

Sama ongelma, olen aikonut ratkaista ostamalla TOMTOMin tai Nüvin, niitä kun saa Balttian kartoilla, ainakin pääteiden osalta.

HAAPANEN TIMO 11.04.2009 09:07

Garminilla on uusi systeemi, laitteeseen saa 122€:n hintaan ainaiset karttapäivitykset. Päivityksiä luvataan neljä ketaa vuodessa: http://garmin.fi/karttaohje.php Ostin juuri tuon: http://www.garmin.fi/product_info.php?cPath=40&products_id=836 Balttian kartat ovat olleet 11/08 päivityksestä asti täydelliset. Gigantti on myynyt Garmineita vanhoilla kartoilla, kannattanee hankkia Garmin Suomi Oy:n maahantuoma laite. Garminia päivitellään tuon sivun kautta: https://my.garmin.com/mygarmin/customers/myGarminHome.faces @timo

AHOLA JARI 11.04.2009 16:47

Ostin minäkin Navman iCN 520:n 4 v. sitten luullen saamani isommalla rahalla 'paremman' laitteen. Vaan eipä viime keväänä enää onnistunut päivittämään karttoja (edes rahalla), vaikka edustajat messuilla muuta väitti.

Pelastus oli laitteen Windows CE 4.2 -käyttis ja kuukkelointi sanalla 'unlock'. Niinpä Navmanista tuli MioMap PNA 3.3, ja kartat sanalla tavalla saatavilla 'netistä'.

Viime kesänä balttian ja Puolan kartat tuli testattua erittäin hyvin toimiviksi.

MÄÄTTÄLÄ OLLI 11.04.2009 20:49

Juu, unlock on kova sana. Mulla Mio C510 ja kartat mallia 7/2008. Myös itäeurooppa. Testaillaan kesällä Saksa, Belgia, Hollanti suunnalla.

HAAPANEN TIMO 12.04.2009 11:18

Hyvin toimii TMC Garminissa, juuri nyt näyttää punaista tiellä 3 Sääksjärven liittymässä on tie suljettu. Syytä en tiedä. @timo

MURTO JUHA 12.04.2009 15:05

Hei,

viime viikolla päivitin omaan C710 naviin euroopan karttoja ja speedcamit mion enkunkielisiltä sivuilta: http://eu.mio.com/en_gb/support-C710.htm

Ehkä valmistajalta voisi kysellä, koska itäeuroopan kartat tulevat myyntiin ? Tarpeeksi moni kun kyselee niin luulisi Mion reagoivan. Ei luulisi olevan vaikea järjestää. Voisin koska vain vaihtaa pois vaikkapa ruotsin,norjan,englannin ja irlannin kartat tarpeettomina, jos muistitilan tilanpuutteesta on kysymys.

Ekaksi yritin Vistalla mutta siihen ei ollutkaan tukea, homma toimii vain jos on XP tai windows 2000. Onneksi on pöytäkoneessa vielä XP, uusissa läppäreissä ei nykyään taida olla muuta kuin Vista (ja ongelmat? :)

Alkoviautossa käytän ja mulla on lisäantenni, aina on yhteys satelliitteihin ollut hyvä. Joskus tunnelista ulos tullessa laite tuntuu hakevan luvattoman pitkään olinpaikkaansa ja meinaan tuskastua. Bluetoothia en ole käyttänt, vaimo hoitaa puhumisen ajon aikana.. Murtsi

IPATTI VEIKKO 12.04.2009 21:30

On excel tiedostoina ACSi 2009 rompun Itäpuolen maiden luettelot. Saat ne myös lmx.klm.gbx,csv ja os2 päätteisinä. Valitettavasti mikropc maili ei toimi joten tällä pistä viesti tätä kautta tai pes1tol@luukku.com

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.