Turun Sanomista saksittua

AHONEN KAI 26.03.2009 15:53

"Koko loma meni ihan pilalle

Turistille voi joskus tulla yllätyksenä,

että ulkomailla ympäristö, kulttuuri ja

kokemukset poikkeavat totutusta.

Tiedostavat kuluttajat tehtailevat

valituksia matkanjärjestäjille

oli aihetta tai ei.

JENNI ARBELIUS

”Ostimme Ray-Ban -merkkiset aurinkolasit 5 eurolla katumyyjältä. Ne osoittautuivat väärennöksiksi.”

”Kukaan ei kertonut, että meressä on kaloja. Lapsemme säikähtivät.”

”Meillä kesti yhdeksän tuntia lentää Jamaikalta Britanniaan. Amerikkalaisilta meni vain kolme tuntia.”

Edellä olevat valitukset ovat matkakokemuksiinsa pettyneiden brittituristien tekemiä. Matkanjärjestäjä Thomas Cook selvitti yhdessä Britannian matkanjärjestäjien yhdistyksen kanssa, mistä britit matkanjärjestäjilleen valittavat. The Daily Telegraph julkaisi ensimmäisenä turistien koomisimmat valituksen aiheet.

Hotelli on huono

Eräs maailmanmatkaaja uhkasi soittaa poliisille koettuaan, että hotellin henkilökunta oli lukinnut hänet huoneeseensa. Todellisuudessa hän oli luullut oven kahvassa hotellihuoneen sisäpuolella roikkuvan ”ethän häiritse” -kyltin olevan hotellihenkilökunnan antama käsky olla poistumatta huoneesta.

Toinen hotellihuoneeseen liittyvä vääryys oli huoneen koko. Tätä mieltä oli turisti, joka teki valituksen siitä, että hänen hotellihuoneekseen varaama yksiö oli huomattavasti pienempi kuin tuttavien varaama kolmio.

Paikalliset ärsyttävät

Ulkomailla luonto ei aina ole brittituristin mieleen.

”Jouduimme jonottamaan ulkona, täysin vailla ilmastointia.”

”Moskiitto puri minua. Kukaan ei kertonut, että ne purevat.”

Joskus myös paikalliset ja maan kulttuuri ärsyttävät turistia.

”Täällä on liikaa espanjalaisia. Vastaanottotiskillä puhutaan espanjaa. Ruoka on espanjalaista. Täällä on liikaa ulkomaalaisia.”

”Paikalliset laiskat kauppiaat sulkevat kauppansa ovet iltapäivisin. Minulla oli usein tarvetta ostaa jotain juuri heidän ”siestansa” aikana. Se tulisi kieltää.”

”Matkustin lomalle Goaan Intiaan. Minua kuvotti se, että joka ravintolassa ruoka maustettiin currylla. En pidä yhtään mausteisesta ruoasta.”

Esitteet valehtelevat

Myös matkailuesitteet koetaan valheellisiksi.

”Hiekka ei ole täällä sellaista kuin esitteessä. Esitteessä hiekka on keltaista, vaikka oikeasti se on valkoista.”

”Minusta esitteessä tulisi selventää, että paikallisissa kaupoissa ei myydä kunnollisia keksejä.”

”Tilasimme matkan vesipuistoon, eikä kukaan kertonut, että tarvitsemme siellä uimapuvut ja pyyhkeet.”

Parisuhde pilalla

Matka voi olla parisuhteelle koetus. Ainakin seuraavissa valituksissa matkatoimistoa pidetään syyllisenä tähän.

”Yläosaton auringonotto tulisi kieltää. Lomamme oli pilalla, kun mieheni kyyläsi kaiket päivät yläosattomia auringonottajia.”

”Varasin sulhaseni kanssa erilliset sängyt huoneeseemme. Se sijasta saimmekin parisängyn. Nyt pidämme teitä vastuullisena siitä, että olen raskaana. Tätä ei olisi tapahtunut, jos olisimme saaneet sellaisen huoneen, jonka varasimme.”"

SUOMI SEPPO 26.03.2009 16:04

Vieläkö joku ihmettelee miksi kuljemme omilla matkailuvälineillämme emmekä osallistu ryhmämatkoihin ? Matkatoimistojen palvelut näyttävät olevan ala-arvoisia. @seppo

NIITTYARO TAPANI 27.03.2009 17:53

Varsinkin tuo lopussa ollut sänkyjuttu vaikutti jopa vaaralliselle. Toisaalta se saattaa auttaa muistamaan ainakin tuon matkan lopun ikäänsä. Onneksi tuollaisia matkaajia varten myydään nykyään myös matkailuvempaimia erillisvuotein.

KORHONEN KARI 27.03.2009 19:28

Sama lehti 15/3 kertoi myös Ömerikkalaisten pöljyydestä: Alcatrazin vankilasta ei sanut yksikään vanki poistua ilman käsi-,ja jalkarautoja,siispä kuolleetkin raudoidettiin koska pykälät niin määräs! N.o2:Turvallisuusministeriö pitää listaa henkilöistä joilla epäillään olevan yhteyksiä terroristeihin.Joshua Anderson ei päässyt Orlandon Disney World'iin äidin kanssa koska nimi löytyi listalta,Joshua oli 5v.nassikka.Jokunen sylilapsikin on joutunu saman kohtelun uhriksi. N:o3:2002 Edward Kennedy ei meinannut päästä koneeseen Washingtonissa koska hänen kaimansa oli jostain syystä joutunut ko.listalle.Monien puheluiden jälkeen turvapoppoo saatiin ymmärtämään että yksi USA;n pikäaikaisimmista senaattoreista voidaan päästää jatkamaan matkaansa. Siis ääliöitä koko porukka!!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.