Tietoja Öölannista?

MANTERE TEUVO 19.03.2009 08:51

Kokeneet karavaanarit kertoisitteko,jotka olette ko.saarella käyneet,onko käymisen arvoinen paikka?Vinkkejä otetaan vastaan mielenkiinnolla.Kiitos etukäteen. Kesää odotellessa TM

SILMUNEN HANNU 19.03.2009 12:13

Hei, me olemme käyneet Öölannissa kolme kertaa, ja varmaan taas joskus menemme uudelleen. En silti tiedä, onko se sinulle käymisen arvoinen, kun en tiedä mistä pidät ja mitä sieltä haet:)

Me olemme ennen kaikkea rakastuneet saaren etelä-osaan, sen valtaviin nummiin "Stora Alvaret", lehmiin ja lampaisiin, pieniin maalaiskyliin, itäreunan lähes autioihin rantoihin ja etelä-kärjen luonnonsuojelualueeseen.

Olemme pyöräilleet pikkuteitä läpi vanhojen maalaistalojen ja kylämiljöiden, ostaneet tuoreita vihanneksia, munia ja hunajaa tien varren itsepalvelukojuista, ja syöneet aamiaista aivan auringossa kimmeltävän meren äärelleä, milloin kalastajasatamassa, milloin hiekkarannalla.

Olemme saaneet nähdä toinen toistaan kauniimpia auringonlaskuja, mielenkiintoisia kivimuodostelmia, tuulimyllyjä, kotiseutumuseoita ja muinaislinnoja. Olemme yksinkertaisesti viettäneet siellä nautinnollisia, raukeita päiviä, huumaantuneina meren ja nummien tuoksusta, sekä pienen elämän suurista ihmeistä.

Mutta, viimeisestä käynnistämme Öölannissa on vierähtänyt jo kymmenen vuotta, en tiedä miten saari on sen jälkeen muuttunut, vai onko. Etelä-kärjessä on kuitenkin majakka mihin kannattaa kiivetä. Ja silloin sillan pohjoispuolella, saaren länsirannalla, oli hienot isot leirintäalueet, mitä me kartoimme, ja sillan eteläpuolelta löytyi se rauhallinen,avara Öölanti, mitä me himoitsimme.

Terveisin, Kaarina

HAAPANEN TIMO 19.03.2009 16:12

Puskaparkki kielletty koko saarella, yöpyminen vain kämppäreillä. @timo

WILHELMSSON LEIF 19.03.2009 18:58

Tuohan nyt ei pidä paikkaansa yhtään mistä semmoinen tieto on tullut onko kokemusta?? Siellä on monta yön yli paikkaa (stellplats) suuriin osa ilmaisia ja jossain saa pientä maksua vasten myös sähköä ja m-autoja on paljon liikkeelä kesäsin.

LINDBLOM ALF 19.03.2009 19:20

Olimme toissakesänä Ölandissa. Kyllä sielä kannattaa käydä. Tutustumisen arvoinen paikka on myöskin Ruotsin Kunkun kesämökin, Solidenin puutarha. Oleilimme Krono Camping Saxnäsissä. Ihan hyvä alue. Aika vilkasta menoa, paljon lapsia. Yöt kuitenkin rauhallisia, eikä kännisiä örveltäjiä ollut. Viihdymme viikon oikein hyvin. Kannattaa varata yöpaikka etukäteen. Varsinkin heinäkuussa saari on täynnä turisteja. Eipähän tule yksinäinen olo. t. Anitta Lindblom

HAAPANEN TIMO 19.03.2009 21:11

Sori! Väärä saari. Muistelin tuota linkkiä: http://www.gotland.se/imcms/22998

WILHELMSSON LEIF 19.03.2009 21:28

Katsos tätä

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4974165
HAAPANEN TIMO 20.03.2009 15:35

No niin, ei muuta kuin parkkiin. Ei ole oikein Ruotsikaan hallussa, mutta he ovat pyörtäneet päätöksensä. Hyvä kun tuli tämäkin jutuksi. Milloinkahan Lennart on tuon juttunsa tehnyt? en löytänyt päivämäärää. @timo

MANTERE TEUVO 21.03.2009 08:01

Kiitos vinkeistä,näillä näkymillä Ruotsin kierrokseen sisältyy käynti Öölannissa.Aloitetaan "läheltä".Meidän ulkomaan matkailu on ihan "lapsen kengissä",mutta laajennetaan sitä nyt,kun alkaa oloneuvoksen päivät.Kysellään taas uusia vinkkejä niiden tullessa ajankohtaiseksi.

Terv. Marja ja Teuvo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.