Kroatiaan menijät

PAKILA KARI 14.03.2009 23:42

Hei!

Kroatia (ja Unkari) siintää mielessä, emme vain tiedä, mennäkö läpi Baltian (se olisi uutta), vaiko Saksan kautta alas.

Kokemuksia, suosituksia?

Sirpa ja Kari

JANHONEN MATTI 15.03.2009 09:50

Noin ajamisen kannalta "alas" meneminen on hieman helpompaa Saksan-Itavallaan-Italian kautta. Mutta eihän siinä mitään sen kummempia ongelmia ole mennä Kroatiaan Puolan-Slovakian- Unkarin-Slovenian kautta. Tiet on vain huonommat Itä-Puolan ja Slovakian aluella (lähinnä uraiset) ja ajokulttuuri noissa maissa vaatii tarkempaa liikenteen "lukemistaitoa" kun meillä. Hieman Unkarin Mickolc´n eteläpuolelta alkaa hyvätasoinen moottoritie jota pääsee Budapestiin ja siitä voi jatka Kroatian rannikolle moottoritietä, joko Zagrebin tai Ljubljanan kautta. Balatonin etelärannalla on vielä lyhyt pätkä maantieosuutta, mutta sielläkin moottoritie näytti olevan jo valmistumassa. Noista yöpymispaikoista löytyy haulla tietoa tästä Matkailu ulkomailla -osista. Itse menen "alas" tänä keväänä vanhaa tuttua reitiä Saksan Itavallan-Italian kautta ja palaan Romanian-Unkarin-Slovakia-Puolan-Baltian maiden kautta.

PINOLA OLLI 15.03.2009 10:37

Me olimme vankkumattomia Ruotsin läpi ja suoraan Saksaan laivalla menijöitä vuosia.Viime kesänä Kroatiasta tullessa kokeilimme Via Balticaa ja yllätyimme positiivisesti.Ei pahaa sanottavaa teistä eikä liikenteestä.Ensi kesänä Balatonille ja tietysti Via Balticaa.Voihan siihenkin tympääntyä kun tarpeeksi usein kulkee,mutta sitten voi taas välillä mennä muuta kautta.

KERÄNEN KAUKO 15.03.2009 14:09

Viime kesänä Hki-Trawe ja siitä Berliini, Praha, Brno, Bratislava, Balaton. Sieltä Kroatiaan. Tultiin Italian, Sveitsin kautta takas.

Parin kuukauden päästä mennään taas Traaween ja siitä suoraan alas, Itavallan poikki Ljubljanaan, Zagrebin kautta Plitvickaan. sitten jonnekin rannikolle. Italiaan Toscanan seudulle ja tullaan ylös Trawemundeen jostakin, ei vielä tietoa mistä ajelaan. :)

KERÄNEN KAUKO 15.03.2009 14:52

Niin jäi mainitsematta, että on noihin kulkuihin käytetty moottoriteitä. Nopeammin pääsee "kohteeseen". Praha ja Bron väli oli ikävää petonitietä ja vielä piti maksaa. :)

JANHONEN MATTI 15.03.2009 15:50

Tuo Prahan ja Brnon välinen betonipätkä on todella paskamainen ja hakkaa tullenmennen nuo Saksan betonitiet. Viitisen vuotta sitten ajelin mainittua väliä rekan perässä - liian likellä - kuinkas muuten ja silloin kun se tiessä ollut reikä tuli rekan alta näkyviin niin samalla jo jysähti. Se oli sprinterin etuiskari laakista vainaa.

RAPALA HEIKKI 16.03.2009 09:45

Olemme menneet kaksi kertaa Kroatiaan ja takaisin Via Balticaa. Jos samaan suuntaan vielä suunnataan niin reitti on myös Puolan kautta. Tiet paranee joka vuosi ja täytyy kyllä sanoa, että ovat suurelta osin jo paremmassa kunnossa kuin Suomen vastaavat kantatiet. Samalla voi tehdä edullisia ostoksia ja ihmetellä kuinka iso maa Puola on ja kuinka paljon pieniä kyliä siellä on. Yövytty on huoltoasemien pihoilla, rekkaparkeissa, hotellien parkkipaikoilla, varastojen takapihoilla, leirintäalueilla, jne.

Ei tutussa Ruotsi-Saksa väylässä varmaan myöskään mitään vikaa ole.

Jos joskus suuntaatte kohti pohjoista niin käykää Lofooteilla. Suosittelen.

SUO PEKKA 26.03.2009 13:45

Olisin aiheeseen liityen kysynyt onko jotain erityistä mitä pitäisi tietää kun menee kroatiaan?mekin olemme menossa kesäkuussa sinne päin.Pitäisikö varata leiri paikka etukäteen?Onko turvallista ym..Kiitos ja hyvää kevättä kaikille.

HYTTILÄ ESKO 26.03.2009 14:26

T%uohon aikaan vuodesta ei tarvitse varailla mitään. Poislukien jos olet menossa jollekin 10 paikan alueelle mihin haluat välttämättä. Hyvää matkaa

KUJANPÄÄ MARKKU 26.03.2009 15:53

'Sata kertaa' Puolan kautta mennen tullen ja aina päättänyt tämän olevan viimeinen kerta. Joku vaan kääntää masokismihanan auki ja niin vain sitä löytää ittensä jälleen jyräämästä siellä. Kumma juttu. Siihen varmaan vaikuttaa aluksilla olon pitkästyminen ja tunne, että olis mieluummin puikoissa.

HAAPANEN TIMO 26.03.2009 16:47

Ei oo helppoa karavaanarin elämä. Me laitettiin melko valmis Ranskan reissu pakettiin ja hyllylle ensi vuoteen. Nyt mennäänkin Puolaan, eikä mihinkään muualle. @timo

KUJANPÄÄ MARKKU 26.03.2009 16:56

Ei oo helppoo, ei. Minnekkäs päin?

HAAPANEN TIMO 26.03.2009 17:53

Tällä hetkellä ajatus on olla parkissa melkein pelkästään Sopotissa, aivan rauhallisesti. Otetaan tihein seula käyttöön, ja tutkitaan niiltä nurkilta kaikki.

KUJANPÄÄ MARKKU 26.03.2009 18:17

Siitä on jo toinenkin tovi kun niillä nurkilla tuli käytyä. Se oli aikaa kun Pomerania vaappui Gdanskiin. Kovasti eläväiseltä tienoolta vaikutti. Sillä pitkällä niemellä, jonka nimeä en nyt muista olis kiva käydä, jäi viimeksi käymättä.

HAAPANEN TIMO 26.03.2009 20:14

Sama peli meillä, ja huonosti katseltu silloin. Täydellisesti on siitä nettisivujen perusteella paikat muuttunut. Sopotin keskustassa laitettiin viime syksynä autot tunneliin, se on kävelykatuina nyt. Ja hyvät pyörätiet näyttäisi johtavan sekä Gdanskiin, että Gdyniaan. Aivan muutaman viime vuoden aikana on myös sikäläiset nettisivut muuttuneet nykyaikaisiksi. Tuossa on Wladyslawowosta sivu: http://www.turystyka.wladyslawowo.pl/index-en.html Se on sen toisen niemen alkupäässä. Hyvä videokin siellä.

SAIKKONEN ERKKI 29.03.2009 12:01

Tuo palaaminen kiinnostaa!! Olen syyskuussa tulossa vaunun kanssa Dubrovnikista "ylös" kohti Budapestia, mutta mitä kautta?? Sarajevo olisi matkan varella, entäpä via Romania?? Alas mennään jokatapauksessa Zagrebin kautta, joten vaihelu virkistäisi!! Onko yöpymispaikoista havaintoja??

HYTTILÄ ESKO 29.03.2009 14:18

Siitä Mostar > Sarajevo ja Budapest. Muuta et tarvitse: D Sarajevossa Camping http://hoteliilidza.ba/site/eng/oaza/index.html Taas Muutama kilometri ennen Mostaria mereltä tullessa on lentokenttä oikealla puolen tietä. Siitä käännyt oikealle ja ajat n 5 km. Oiealla puolella tennisklubi ja viihtyisä Camping. Tiet on ihan ok tuolla välillä.

SAIKKONEN ERKKI 29.03.2009 16:22

Kiitti Esko, oiva tieto.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.