Rookielle vinkkejä

KUIVANIEMI MIKA 14.03.2009 11:49

"Rookie" lähdössä keski/eteläeurooppaan kera vaimon toukokuussa n.4 viikoksi. Ensin lautalla saksaan ja siitä turhia viivyttelemättä Lausanneen. Sieltä aikanaan Ranskan Rivieralle ja katsomaan Monacon GP. Siitä Gardalle / Venetsiaan ja Itävallan kautta takaisin. Lähinnä kiinnostaisi ihan perusvinkit (käytännön asiat) euroopan leirintäalueilla kun ei ole koskaan matkailuautolla leirintäalueella etes yöpynyt. Muutama reissu vaan heitetty matkailuautolla "sukuloimassa". Kantapään kautta oppii tietysti, mutta jos ei ihan kaikkea tarvis sitä kautta oppia :-)

KATEISTO EERO 14.03.2009 12:37

Kannattaa hankkia ACSI-leirintäkortti. Sesonkiajan ulkopuolella yöpyy tasokkailla leirintäalueilla edullisesti.

KARHU JUHA 14.03.2009 16:54

-Jos sulla on autossa markiisi,niin kannattaa ottaa vasara mukaan markiisin kiinnitys piikeille,maapohja usein paljon kovempaa kuin kotimaan leirintä alueilla.Joskus on Sveitsin alueilla tarvinnut adapderin kaapeleille?,,,on tainnut nekin jo siirtyä näihin "euro standarteihin". JK

SILMUNEN HANNU 15.03.2009 20:55

Osa leiritäalueista pitää keskipäivällä parin tunnin siestan, ja silloin sisään ei pääse kirjoittautumaan, eikä myöskään alueelta pääse auton kanssa ulos. Päiväretkeä kannattaa tällaisilla alueilla ennakoida ajamalla auto ulkopuolelle jo ennen siestaa.

Tuore leipä, patongit ja croissantit on Euroopan leirintäalueilla lähes kaikkialla joka-aamuista herkkua. Toisinaan se vain pitää tilata jo illalla valmiiksi, muuten jää ilman. Kannattaa siis varmistaa käytäntö kun alueelle kirjautuu sisään.

Usein uima-altaat leirintäalueilla menevät siestan ajaksi kiinni, ja monelle altaalle vaaditaan uima-lakki.

Sähköä on usein aika niukasti tarjolla, eli montaa vempelettä ei voi samaan aikaan käyttää, tai sulakkeet sanoo piks ja poks.

Tällaista nyt ihan alkuun tuli mieleen. t.Kaarina

HYTTILÄ ESKO 15.03.2009 21:17

Sähköä riittää normaaleihin vempeleisiin. Näihin en laske lämmitystä tms laitteita. Niin tv:t ,kahvinkeittimet jne toimii. Myös pienemmän sisäänmenotehon ottavat ilmastointilaitteet. On myös paljon alueita joilla saat itse päättää paljonko sähköä haluat. Vuorokausihinta riippuu ihan sinun tarpeistasi. Maksat tuon halusi mukaan. Mutta löytyy erittäin paljon paikkoja missä tulee normaalit 10-16 A

HAAPANEN TIMO 16.03.2009 16:33

ACSI-kämppäri DVD ilmoittaa "Quiet during the day and at nigth" 7282 kämppäriä 8554:stä alueesta "Quiet at nigth" ilmoittaa 8172 kämppäriä 8554:stä alueesta.

Olisiko kuitenkaan noin monessa siesta, mutta yleinen käytäntö on kuitenkin. Hanki ACSI-kortin lisäksi myös DVD, siinä on paljon tietoja alueista, ja niitä voi tutkia ilman nettiyhteyttä. Siis: Kirjan mukana tulee kortti. DVD tulee ilman korttia. Ja levyn tilaamisessa on jälleen jotain vaikeuksia suomenkielisellä puolella. Tuossa Englannin sivu: https://webshop.acsi.eu/index.html?lid=4&tid=4&aff=1000&affc=1000

https://webshop.acsi.eu/product_detail.html?&PHPSESSID=033e5554c1df2cbddbeba7cba67cfcf6&prod_id=262

http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/ @timo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.