Koira Ruotsiin ja Norjaan
VAINIO RISTO
09.03.2009 11:52
Onko kukaan käyttänyt koiraa tullissa mennessään Ruotsiin taikka Norjaan?
Paperit tietysti kunnossa ja rokotukset että vasta-ainetestit tehtynä.
VÄNNI MATTI
09.03.2009 15:06
Toissa kesänä meillä oli hurtta ensimmäisen kerran mukana. Kävin näyttämässä passia Karigasniemellä tullissa. Eivät olleet sen kummemiin asiasta kiinnostuneita. Sanoivat vain, että Norjan ja Suomen välillä ei ongelmia, Ruotsi kuulemma tarkempi. Ruotsin tullista sitten vaan ajettiin läpi. Jos koiralla passi mukana, tunnisteet siru tai tatuointi ok sekä Rabies vastaaine testi ok, niin kaikki kunnossa. Eviran sivuilta tai eläinlääkäriltä saa ajankohtaista tietoa. Näihin tarinoihin Ruotsissa puutteellisten asiakirjojen takia lopetetuista koirista en osaa sanoa. Yleensä tarinoissa oleva koira on muualta euroopasta, esim Ranskasta ja silloin määräyksissä saattaa olla eroja, pohjoismaiden välillä sopimukset yleensä selkeitä.
RAIMESALO RAIMO
09.03.2009 16:02
Olen kulkenut kahtena eri vuonna etelään ja käyttänyt Turun ja Tukholman välillä lauttaa, sekä jatkossa lauttaa tai siltoja. Väin yhden kerran Tanskasta Ruotsiin palatessa meidät pysäytettiin tullin toimesta. Kun ilmoitin, että tullattavaa ei ole, vain koira, pyydettiin minua näyttämään sen paperit. No lemmikkieläinpassi ja asianmukaiset Ruotsin/Suomen vaatimat rokotukset ja ekinokokkoosikäsittely (oltava tarkkana voimassaolosta) olivat kunnossa. Menomatkoilla ei Ruotsin tullia edes kiinnostanut tulla kurkkimaan, vaikka olimme koirien kuvalla varustelulla portilla.
MÄKELÄ MATTI
09.03.2009 16:18
Ruotsin, Norjan ja Suomen välillä ei ongelmia ole,lemmikkipassi riittää. Sen sijaan
Tanskasta Ruotsiin palaaminen on vähän epäselvää sekä Eviran että Ruotsin tullin sivuja lukiessa. Yritämme nyt selvittää asiaa nimenomaan tämän heisimatorokotteen osalta. Siitä antavat lähetystön virkailijatkin hieman ristiriitaisia tietoja.
MÄKELÄ MATTI
09.03.2009 16:20
Missä otitte ekinokokkoosikäsittelyn, lähtiessänne Suomesta vai Tanskassa?
RAIMESALO RAIMO
09.03.2009 16:53
Ekinokokkoosikäsittelyn otimme kummallakin kerralla Ranskassa, jossa vietimme koko ajan ja paluumatkalle siis lähdimme sieltä. Ensimmäisellä kerralla (v. 2006) se annettiin pistoksena lonkkaan (hieman kivulias) ja toisella kerralla (v. 2007) saimme sen tablettina. Molemmilla kerroilla se tehtiin ranskalaisen el:n toimesta. Antoajankohta on oltava oikea, että vaikutusaika osuu kohdalleen.
VAINIO RISTO
10.03.2009 16:13
Elikkä taitaa olla turhaa tarjota koiran papereita tullille näyttää olevan valtaosalla kokemuksena.
Emme mekään ole kertaakaan tullissa koiran kanssa olleet ja Tanskan silloilla tullin ratsiassa eivät olleet kiinnostuneet vaikka koira aivan selvästi oli näkyvissä.
Taitaa olla kuollut kirjain tuo Norjan ja Ruotsin tullin nettisivuilla oleva vaatimus koiran käyttämisestä punaisella linjalla.
Tulli pysäyttää, jos niillä on jotain asiaa ja jos paprut ja rokotukset on kunnossa, ei taida olla ongelmia.
Näinhän ennen Suomenkin tulli toimi ja sen jälkeen kun lemmikkipassi tuli niin, tullin kiinnostus koko koiraa kohtaan lopahti.
RAIMESALO RAIMO
10.03.2009 18:44
Mainittakoon nyt vielä selvyyden vuoksi, että ekinokokkoosirokotuksen vaativat Suomen viranomaiset tuotaessa koiraa Suomeen tai kun ollaan palaamassa takaisin kotosuomeen.
HOLOPAINEN PERTTI
10.03.2009 19:20
Kuinkahan kauan kestää raivotautivasta-aineiden määrityksen valmistuminen, olen kuullut huhuja, että ihan useita kuukausia. Olemme lähdössä kahden koiran kanssa Alpeille touko-kesäkuussa ja yksi vaihtoehto on mennä Ruotsin kautta.
RAIMESALO RAIMO
10.03.2009 19:49
Minulla vastauksen saaminen kesti kuukauden. Tiesithän sen, että tämä vasta-ainetesti tarvitaan vain ensimmäisellä ulkomaankeikalla. Tietysti sillä edellytyksellä, että raivotautirokotukset ovat uusitut ennen niiden vanhenemista (yleensä siis kahden vuoden välein). Vastuullinen koiranomistaja sen toki voimassa pitääkin!
VAINIO RISTO
10.03.2009 21:09
Meillä vasta-ainetestissä meni noin kaksi viikkoa siitä kun tilasin ajan eläinlääkäriin verikokeeseen ja passi oli valmis.
EVIRAsta verikokeen tulokset tuli viikossa.
Jos kuukauden varaa aikaa niin pitäisi kevyesti saada lemmikkipassin kuntoon.
LINDBLOM ALF
11.03.2009 09:07
Viime vuonna heisimatolääkitys oli Ruotsiin palatessa voimassa 10 päivää ja Suomeen palatessa yhden kuukauden. Tanskassa lääkitseminen hoituu helposti. Eläinlääkäreitä on joka kylällä ja he ovat hyvin selvillä Ruotsin määräyksistä. Käykää ottamassa lääkitys pari päivää ennen Ruotsiin palaamista. Meillä on ollut omat lääkkeet mukana. Lääkärin valvonnassa olemme antaneet pillerit koirille ja eläinlääkäri on tarkistanut koirien yleiskunnon sekä leimannut passin. Eläinlääkärimaksu oli n.10 euroa.
Hauskaa lomaa
t. Anitta Lindblom
MALMBERG MERJA
13.03.2009 20:14
Kukaan ei meiltäkään kysellyt mitään papereita, vaikka auton ikkunat oli täynnä koiran kuvia ja poika kurkki ikkunasta(siis koirapoika) . Matolääkitykseen aikaa tilatessa eläinlääkärissä suositeltiin ehdottomasti punkkilääkityksen ottaminen. Rannikoilla Saksassa, Tanskassa ja Ruotsissa on myös punkkeja toisin paikoin runsaastikin ja ovat eri kantaa kuin Suomessa.
Ostettiin eläinlääkäristä liuos jota valeltiin niskaan, oli muuten huomattavasti halvempi kuin apteekissa.Koko kesänä ei pojalla ollut kuin yksi punkki, kissoista kun otettiin niitä useampikin pois.
VAINIO RISTO
21.03.2009 21:08
Joo, eipä noita punkkiaineita tarvitse nyt, kun ollaan täällä Trysilissä. Eipä ollut tulli kiinnostunut koirasta, mutta eipä myöskään tyrkytetty sinne. Norjassa pitäisi myös ottaa uudestaan matolääkitys 7vrk sisään saapumisesta maahan. Huomenna kotia kohti ja maanantaina aamupäivällä taas ollaan kotona. Tukholmasta Trysiliin noin 7h rauhallisesti ajaen. Eipä ole viikkoon näkynyt muita suomalaisia, eivät ainakaan suuressa määrin tänne tule. Virolaisia on taas sitten yllättävän paljon.