Juhannus Virossa tai Latviassa

HÄGGBLOM AIJA 09.03.2009 10:38

Olemme tähän mennessä viettäneet kesäloman heinäkuussa. Nyt loma on jo kesäkuussa. Haluaisinkin vinkkejä Juhannuksen vietosta Virossa tai Latviassa. Onko jotain erityistä, mikä pitäisi huomioida? Onko vinkkejä mukavista paikoista tai tapahtumista? Kiitos jo etukäteen Aija

UUSITALO MARKO 09.03.2009 12:58

Kannattaa huomioida, että Virossa ja Latviassa juhannusta vietetään eri aikaan kuin meillä. Siellä juhannuksen ajankohta on 24.6. ja sitä juhlitaan melko railakkaasti.

Viime juhannuksena Nemon ja Ventspilsin leirintäalueet olivat täynnä telttailijoita, jotka juhlivat aamuyöhön asti. Leirintäalueitten normaalit hiljaisuussäännöt eivät ole juhannusyönä voimassa. Musiikki soi turhan kovalla ja lensipä muutama ilotulitusrakettikin leirintäalueen taivaalle. Liekö ilotulituksen aiheena ollut Venäjän menestys jalkapallon MM-kisoissa vaiko vain juhannus, mutta ainakin venäläisiä oli alueilla paljon. Juhlinta pysyi kuitenkin näin meikäläisen mittapuun mukaan koko ajan kohtuuden rajoissa. Suomalaisilla alueilla on juhannuksena monesti paljon rauhattomampaa.

HYTÖNEN RAIMO 09.03.2009 13:43

Jos haluat viettää hieman erilaisemman juhannuksen Virossa, eräs mahdollisuus on matkustaminen Kihnun (tai Ruhnun) saarille. Edelliseen lähtee lautta Munalaidista (Pärnusta noin 50 km luoteeseen) ja kartan mukaan Pärnustakin, jälkimmäiseen Saarenmaan Kuresaaresta (Roomassaare).

Lautat ovat kuitenkin sen verran pieniä, että matkailuajoneuvoa niihin ei saa välttämättä mahtumaan.

HÄGGBLOM AIJA 09.03.2009 14:43

Tarkoitus on matkustaa matkailuautolla. Mukana kulkee myös kaksi mäyräkoiraa (siis eläviä koiria ei juhannusjuomia).

AHONEN KAI 09.03.2009 15:44

http://www.veeteed.com/ Jos on Kihnuun menossa kannattaa varata laivapaikka muutamaa päivää aiemmin. Pääsee myöskin Pärnusta kyytiin.

Juhannuksena saarelle tulee satoja mantereen ihmisiä, ja biletyspaikkana on rahvamajan piha-alue.

HAAPANEN TIMO 09.03.2009 16:34

Monet Juhannukset Eesti Karavanin omalla alueella Võsussä viettäneenä suosittelen sitä.

Jaanipäevä üritus (Juhannustapahtuma) alkaa 23.6 virolaisten osalta, mutta aina on kokko ollut myös meidän juhlapäivänämme. Siellä meno on vapaata, mutta ei metelöidä läpi yön. Kämppäri on aivan meren rannalla, ja oikein hyvä.

Yhdeksäs vuosi Karavaniklubin jäsenenä on mulla menossa, ja sattuikin hyvään aikaan kurkistus nettisivuille. Saan jäsenmaksun 1000 EEK:lla kun maksan nyt. Sivu on näköjään uusiutumassa: http://web.zone.ee/karavanid/

PUSSINEN JUKKA 09.03.2009 17:39

Eikös tuo jäsenmaksu 1000 EEK ole yli 60€. Mitäs moisella summalla saa vastineeksi?

HALMEENMÄKI JUHANI 09.03.2009 17:48

Kyllä Jaanin tunnelma oli Saarenmaalla 110% mahtavampi kuin Suomessa, Saarenmaan valssia kokon ympärillä ja oikeaan aikaankin. Lisäksi juhannuksen aikaan on virolaisten toinen kansallispäivä, jonka takia kyseessä on siellä erittäin iso juhla.

HAAPANEN TIMO 09.03.2009 18:03

Joo. Mulla oli kädet nopeammat kuin ajatus. Viime vuonna maksu oli n.13€ Lähtin jo sähköpostia Karavaaniklubille kysyen onko tuo totta.

Siellä on ollut muutoksen tuulia, uusia jäseniä ei ole pariin vuoteen otettu lainkaan. Yritetäänköhän vanhaakin joukkoa karsia. Kämppäri on kova bisnes, oman yhdistyksen kantaporukka vakipaikkoineen istuu jalat pöydällä, ja katselee rahantuloa. Ei kai niillä väliä ole vaikka itselleen enemmän maksaisivatkin.

Jäsenyydellä sai vielä viime vuonna 50% alennusta yöpymisestä. Helkkarin mukavaa siellä on ollut, varsinkin kun on tullut jonkun verran tutuksi kantaporukan kanssa. @timo

HONKANEN JAAKKO 10.03.2009 21:07

Esnankeitaalla myös juhannuskokko, Peetrissä ohjelmallinen juhannusjuhla tansseineen matkaa meiltä 5km, Viisussa myös kokko ,tanssit matkaa 10 km.Ja ennen kaikkea luonnonrauhaa ken sitä rakastaa,naapurin kukko ainut häirikkö joka kesäaamuisin laittaa kanat järjestykseen jo viiden jälkeen aamulla.Mutta eihän sitä kukon laulantaa Suomessa kuule missään enää livenä. www.esnankeidas.com PS. mahdollisesti meillä voi myös juhannuksena kuulla korkeatasoista huuliharppumusiikkia ei vielä aivan 100% varma.

HÄGGBLOM AIJA 12.03.2009 13:44

Kiitos kaikille vinkeistä. Lisääkin otan vielä vstaan. Kesälomaa odotellen. Aija

HAAPANEN TIMO 12.03.2009 19:06

Kun olet käynyt Võsussä ja Esnassa, aja Rõugeen, kaakonkulmalle Võrun lähelle, näpyttele tuosta linkista nähtävyydet: http://www.rauge.ee/?id=vaatamis

Tuossa video Ööbikuoru(Satakielilaakso) keskuksesta: http://www.rauge.ee/?id=keskus Maasto on erikoista, jyrkkiä kumpuja, sekä järviä. Viron syvin järvi (38m) on täällä. Hinnin kanjonille on 5km. jännä paikka sekin. Tekniikan ihmisiä kiinnostaa Vesioinas, vedenpaineella toimiva pumppu.

Elkgin Antsun kämppäri on Ööbikuorun toisessa päässä: http://www.visit.ee/ Antsu puhuu Suomea. Kämppäri on niin vinossa paikassa ettei siellä ole kuin yksi suora autonpaikka, meidän auto on tuossa mallina: http://www.aijaa.com/v.php?i=3786317.jpg Antsulla mahdollisuus saunoa vanhassa savusaunassa.

Lähempänä Võrua on iso kämppäri, siitä on lyhyt matka Munamäelle, ja myös Rõugeen. Tuossa on mun laittamia kuvia ja tietoja sieltä. Kirjautumalla näkee kartan ja tarkat tiedot. Kirjautumiseen ei tarvita kuin haluamasi kutsumanimi ja sähköposti: http://meinwomo.net/cgi-bin/womo/meinwomo.pl?System=meinwomo&was=show&kennung=816961&BildText=ON

Võrun turisti-infosta saa kaikki paikkakunnan tiedot: http://www.voru.ee/index.php?Menu=282&Lang=est Kannattaa kaivella tuotakin linkkiä perusteellisesti. @timo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.