Juutinrauman silta

MÄKELÄ MATTI 04.03.2009 17:38

pitäisi päästä katsastamaan joskus toukokuussa. Miten sinne kannattaisi matkustella, Naantalista Kapellskäriin ja sitten Ruotsin läpi, vai Helsingistä Travemünden kautta ja sitten Ruotsin kautta takaisin? Matkustamme matkailuautolla ja mukana on lemmikkikoiramme, jolla on myös passi.

HAAPANEN TIMO 04.03.2009 18:51

No tuosta näet hintoja: http://www2.finnlines.com/index.php/passenger_fin/hinnat Ikuinen kinan aihe tuo on etelään päin mennessä.

LÖNNQVIST LEIF 04.03.2009 19:54

Muista että Ruåtsiin ei riitä pelkkä koiran passi, pitää olla myös muut pakolliset "pumaskat" kuten ruåtsin maatalousministeriön maahantuontilupa sekä vasta-aine testit. Mikäli nämä paperit eivät ole kunnossa ja ratsia yllättää saatta koira olla entinen koira. Näin kävi eräälle tutulle hollantilaispariskunnalle viime kesänä. Kannattaa harkita lauttaa saksaan/saksasta tai via Baltikaa. Itse meillä matka tanskaan Travemünden kautta koirien takia. Tulee muuten halvemmaksi. Hännänheilutuksi Lefa

HAAPANEN TIMO 04.03.2009 20:36

Lefa! Matti on menossa siltaa katsomaan, siinä joutuu Ruåttiin väkisin, vaikka mistä kiertäisi. Finnlink on nostanut hinnat sille tasolle että me mennään Siljalla Turusta Tukholmaan. Meille aivan sama hinta, ja matka lyhenee 80km.

SIMPANEN PAAVO 05.03.2009 00:09

Eihän Ruotsiin tartte enää tilata koirille etukäteen mitään lupia

kyllä suomen eläilääkärit tietävät nykyiset vientisäänöt

ruotsiin,vasta-aine testin tuloksen vaativat,muista eu- maista

poiketen,testin tulosten saanti kesti meillä noin kuukauden.

MÄKELÄ MATTI 05.03.2009 14:05

Kiitos Lefa, että otit asian esiin.

Olemme nyt käyneet keskusteluja eläinlääkärin kanssa ja tutkineet netin kautta (niin kuin el neuvoi) asiaa ja alla on Eviran ja Tanskan antamat ohjeet asiasta. Toivottavasti näistä tiedoista on apua muillekin lemmikkikoiran kanssa matkustaville.

Koiran ja kissan vienti muista EU-maista Ruotsiin

Nämä vaatimukset koskevat vain matkustajan mukana kulkevia lemmikkieläimiä, joita ei ole tarkoitettu myytäväksi tai luovutettavaksi uudelle omistajalle. Jos eläin lähetetään ilman mukana seuraavaa matkustajaa tai on viennin jälkeen tarkoitettu edelleen myytäväksi tai luovutettavaksi uudelle omistajalle, on eläimen viennissä noudatettava kaupallisen kuljetuksen ohjeita.

Tunnistusmerkintä Eläimen on oltava tunnistusmerkitty mikrosirulla tai selkeästi luettavalla tatuoinnilla. Jos mikrosiru ei ole ISO 11784 -standardin tai ISO 11785 -standardin liitteen A mukainen, tulee eläimen viejällä olla mikrosirun lukemiseen tarvittava laite. Eläimen tulee olla tunnistusmerkitty ennen raivotautirokotuksen antamista. Tunnistusnumero on merkittävä rokotustodistuksiin ja laboratoriovastaukseen. Raivotautirokotus Eläimen on oltava rokotettu raivotautia vastaan kansainvälisen standardin (WHO) mukaisella inaktivoidulla rokotteella, joka sisältää vähintään yhden antigeeniyksikön annosta kohti. Raivotautirokotus tulee antaa ja tarvittaessa uusia rokotteen valmistaneen laboratorion suositusten mukaisesti. Eläinlääkäri merkitsee rokotuksen viimeisen voimassaolopäivän lemmikkieläimen todistukseen (ns. lemmikkieläinpassiin). Suomessa tällä hetkellä käytössä olevat raivotautirokotteet ovat voimassa rokotteesta riippuen kaksi tai kolme vuotta, jos rokotus on annettu yli vuoden ikäiselle eläimelle. Raivotautivasta-aineiden määritys Eläimestä on otettava verinäyte raivotautivasta-aineiden määrittämiseksi aikaisintaan 120 vrk viimeisimmän raivotautirokotuksen jälkeen, mutta kuitenkin ennen rokotuksen voimassaoloajan umpeutumista. Jos eläin ensimmäistä kertaa raivotautia vastaan rokotettaessa rokotetaan kahdesti peräkkäin, verinäyte vasta-aineiden toteamiseksi on otettava jälkimmäisestä rokotuksesta aikaisintaan 120 vrk:n kuluttua. Verinäyte on tutkittava EU:n hyväksymässä laboratoriossa (Suomessa Evira) ja neutralisoivien vasta-aineiden pitoisuuden on oltava vähintään 0,5 ky/ml. Vasta-aineiden määritystä ei tarvitse jatkossa uusia, jos raivotautirokotus uusitaan rokotteen valmistajan suositusten mukaisesti (ennen rokotustodistukseen tai lemmikkieläinpassiin merkittyä viimeistä voimassaolopäivää). Käsittely ekinokokkoosia vastaan Eläimelle tulee antaa lääkitys ekinokokkoosia aiheuttavia heisimatoja vastaan pratsikvantelia sisältävällä lääkkeellä enintään 10 päivää ennen vientiä. Eläinlääkäri antaa lääkityksen ja tekee merkinnän lääkityksestä lemmikkieläimen todistukseen (ns. lemmikkieläinpassiin). Poikkeuksellisesti ekinokokkoosilääkitystä ei vaadita eläimeltä, joka viedään suoraan Suomesta, Maltalta, Iso-Britanniasta tai Irlannista. Tällöin asiasta ei vaadita myöskään erillistä todistusta tai vakuutusta. Lemmikkieläinpassi Eläimen mukana on oltava lemmikkieläimen todistus (ns. lemmikkieläinpassi), josta käyvät ilmi eläimen tunnistusta, raivotautirokotusta, raivotautivasta-aineiden määritystä ja tarvittaessa ekinokokkoosilääkitystä koskevat tiedot (osat I-V ja tarvittaessa osa VII).

Tanska: Eläinten maahantuonti Lemmikkieläimiä (kissoja ja koiria) saa tuoda Tanskaan, kunhan ne ovat rokotettuja rabieksen varalta, ja rokotustodistus on korkeintaan 12 ja vähintään 1 kuukauden ikäinen

MÄKELÄ MATTI 05.03.2009 15:44

Oli tuossa äskettäin sormi "liipaisemmalla" ja viesti meni ulkoavaruuteen... Eli siis: Koiran vienti Suomesta Ruotsiin ja Tanskaan on selvää pelkällä voimassaolevalla koiran passilla, sen sijaan koiran tuonti Tanskasta Ruotsiin on epäselvää. Saamiemme tietojen mukaan heisimatolääkitys pitäisi ottaa tanskalaisen eläinlääkärin toimesta, vaikka matkamme ei kestäisikään edestakaisin yli 10 päivää??? Tuntuupa mutkikkailta nämä säännökset, taitaa olla viisainta katsella Juutinrauman siltaa vain Ruotsin puolelta...

NIEMINEN RAIMO 05.03.2009 19:25

Ei mitään ihmeellistä koiran viennissä Ruotsiin,aivan sama menetkö Tanskasta vai Suomesta.Tuossa on varsin selkeät ohjeet. http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/sisamarkkinakauppa_eli_tuonti_ja_vienti_eu-jasenmaissa/koirien__kissojen_ja_frettien_tuonti_ja_vienti/vienti_ruotsiin/ pitkähkö linkki. @rami

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.