Yöpyminen "yöllä" Saksassa.

RAAPPANA JARMO 04.03.2009 12:35

Hei. Olemme matkalla Kroatiaan ensi kesänä. Varasin menomatkan laivalle Hki-Rostock SuperFas VII 12.6. Laiva on Rostockissa 13.6 klo 23.00. Nyt siis on ongelma miten saksasta löytyy majoitus ensimmäiseksi yöksi, keskellä yötä. Voisimme ajella pari kolme tuntia, mutta kuten olen ymmärtänyt on nämä villit yöt saksassa vähän kyseenalaisia, eli miten mielestänne olisi fiksuinta hoitaa yöpyminen, onko vinkkejä paikoista yms. olen kyllä ymmärtänyt, että Finlines olisi ollut tässä suhteessa fiksumpi vekotin, koska se olisi ollut perillä vasta aamusta, mutta 12 metrin yhdistelmällä ja neljällä hengellä jäi hintaa vain 487€ (yhteen suuntaa) eli hinta siis ratkisi lauttayhtiön.

KOTILAINEN ISMO 04.03.2009 12:50

Vastaavissa tapauksissa olemme yöpyneet huoltamoiden pihoilla. Ei ongelmia. Ensi kesänä tehdään jälleen samoin. Jos haluatte rauhallisen yöpaikan, menette johonkin kylään motarin varrella ja etsitte kirkon parkkipaikan.

Jos ette viitsi ajella pitkästi, menkää Sari Bernerin pihalle yöksi siinä satamassa. Se on siis kauppa, mistä voi ostaa virvokkeita ja on auki myöhään yöhön. Ajo-ohje: Lähdette Superfastista pihalle ja joudutte pakosti kääntymään ensin vasemmalle jotta pääsette "oikealle" tielle. Ajatte sitä tietä muutaman sata metriä ja tulee kyltit oikealle kohti Berliiniä. Älä käänny vaan jatka risteyksen yli suoraan ja Sari Berner on heti siinä oikealla.

NIEMINEN RAIMO 04.03.2009 13:10

Tuolta löytyy ainakin yksi virallinen Stellplätze.Sivuston käyttö vaatii rekisteröitymisen,ei maksa mitään.Löytyy myös Suomesta paikkoja.Tuossa on Rostock:in paikan koordinaatit. 54,0917 N 12,1295 E maksu näytti olevan 5,2 €

http://meinwomo.net/ @rami

NIEMINEN RAIMO 04.03.2009 14:04

Tuossa vielä pari Google Earth kuvaa pelipaikalta.Ajo-ohjeen violettiviiva ei kunnolla näy.mutta matkaa satamasta 14,8 km. Tuolta Meinwomon sivuilta löydät kaiken tarpeellisen tiedon.Esim: mitä palveluita alueella on. http://picasaweb.google.com/Dangerousplay/Rostock?authkey=Gv1sRgCPOT0qmDkp6ShQE&feat=directlink

@rami

RAAPPANA JARMO 04.03.2009 14:48

Jep kiitokset kovat. Reitti on vielä virallisesti päättämättä, mutta ryyd loikkaa olisi tarkoitus kiskista saksan läpi. Ajattelimme siis turruttavan lauttamatkan jälkee kaasutella muutama sata kilometriä etelää kohti ja ottaa sitten pikaiset 5-6h unoset, jonka jälkeen painettais taas baanalle. Tuollainen siis ihan villi yö jossain parkkipikalla olis omiaan (näin toimisin Suomessa) mutta kovasti jotkut sitä varoittelee että saattaa vihreän vakoinen vilkkuvaloauton miehistö tulla kolkuttelemman vaunun oveen ??? Tällainen joku alue johon pääsisi viralliseti parkiin maksamala muutaman euron on siis mahdollista löytää ja sellaisia siis Saksasta löytyy?? Meidän aikisemmat kokemukset kun on lähinnä pelkällä henkilöautolla matkilua saksassa tai vaunumatkilua pojoismissa ilman tällaisia yömatkiluongelmia.

SILMUNEN HANNU 04.03.2009 15:32

Tarkoitatko, että poliisit tulisivat puuttumaan yöpymiseen?

Kun pysäköit huoltoaseman pihalle paikkaan, mikä on tarkoitettu matkailuajoneuvoille, eikä pysäköintiä siinä kohtaan ole rajoitettu tuntimäärällä (jossain on), on asia virkavallan suhteen ok.

Jotta autoon ei tulisi muita kutsumattomia vieraita, kannattaa pysäköidä valoisaan, näkyvään paikkaan. Ei siis pihan perimmäiseen nurkkaukseen, jotta olisi rauhallisempaa, vaan kaikkein vilkkaimpaan, jotta saa olla rosvoilta rauhassa. Ainakin me jäämme vain huoltiksille , jotka ovat 24h auki.

Eikä ohjaamoon/autoon missään nimessä kasseja ja arvotavaroita, vaan kukkaro ja kännykkä tyynyn alle:)

Mutta Saksa, kuten koko muukin läntinen Eurooppa, on täynnänsä moottoriteiden ulkopuolisia virallisia asuntoautojen (joskus myös vaunuille) yönyliparkkipaikkoja. Ne voivat olla uimahallin pihalla, luonnonpuiston kupeessa, kylän keskustassa, viinitilalla tai iahn missä vain. Useimmiten maksavat hiukan, ja useimmissa on vesien otto ja tyhjennyspalvelut.

Näistä paikoista on mm.kaksi seikkaperäistä kirjaa, mitkä saa netistä tilattua, ja joiden nimet seuraava vastaaja varmaan sulle antaa. Itselläni on juuri nyt päässä niin paljon mietittävää, etteivät kirjojen täydelliset nimet muistu mieleen, eivätkä ole tässä lähelläni:)

Iloista matkaa! t.Kaarina

RAAPPANA JARMO 05.03.2009 10:29

Kiitos Karina. Autoliiton sivuilta tosiaan tulostin itsellen oman matkaoppaan, siinä todettiinkin että "yöpyminen Saksassa leirintäalueiden ulkopuolella matkiluautossa on sallittua yhden yön ajan pysäköintipaikoilla ja moottoriteiden levähdyspaikoilla". Voisin siis kuvitella, että sama koskee jossainmäärin myäs vaunua, kunhan ei rupea leiriytymään ja pitää vaunun kytkettynä autoon. Tämän "seikkaperäisen" kirjan virallisista yöpymispaikoista olisi kuitenkin kiinnostava eli jos mahdollisesti joku antaisi jonkinmoista osviitta mistä selissen saa ja mistä kirjasta tarkalleenotten on kysymys.

JANHONEN MATTI 05.03.2009 11:03

Saksassa voi yöpyä ihan vapaasti kunhan et mene rekkapaikoille. Niistä on huutava puute yön aikaan ja rekkamiehet ei sen enempää kun poliisitkaan pidä siitä, että karavaanarit käyttää niitä yöpymispaikkoinaan. Myös liikennemerkki kieltää sen. Yön aikana lähes tyhjänä olevat henkilöautopaikat ja tietenkin m-ajoneuvoille varatut paikat on niitä oikeita ja niitä on ylleensä riittävästi vapaana. Käytäntö on se, että vaikka illalla parkkeeraat yksin nukkumaan niin hyvin usein kun aamulla heräät, vierellä on useita autoja tai vaunuja parkissa.

Noita stellplatzz-kirjoja on useitakin mutta yksi parhaista on Saksan autoliiton ADAC´n tuottama kirja Stellplatz Fûhrer 2009. Kirjan voit tilata Autoliiton sivuilta kohdasta Palvelut ja sen hinta on 20 e. Kirjassa on yli 1600 alueen tiedot Saksasta ja paikat on nyt myös ADAC`n toimesta luokiteltu. Lisäksi kirjassa on pieni määrä paikkoja Ranskan alueelta (Alsace ja Lorraine) sekä Itavallasta ja Pohjois-Italiasta.

AHONEN KAI 05.03.2009 11:05

http://www.reisemobil-international.de/bordatlas2/

Minulta saa viimevuotisen romppuineen päivineen sopivaan hintaan jahka kotiudun ensi kuussa.

KÄMÄ JUHA 05.03.2009 11:38

BordAtlaksen stellplatz:t voi myös ladata navigaattoriin bordatlaksen sivuilta netistä

RAAPPANA JARMO 05.03.2009 12:14

Hiena Kai!! Jos tuo viimevuotinen on myynnissä ja jos siitä löytyy lontoonkileinen osio niin kiinnostaa, nimittäin saksanopinnot on jääneet väliin, joten ymmärrät kyllä. Miulle voi lähettää sähköpostia etunimi.sukunimi@muhos.fi niin sovitaan hinnasta yms...

AHONEN KAI 05.03.2009 13:08

Eipä ole englannin osiota, ja lisään vielä että "vapaasti aurajoen rannoilla" koska aion erota viimevuotisesta mahdollisimman vähin vaivoin, edellisvuotinen ei kelvannut edes ilmaiseksi. Katsotaan nyt jos joudun vielä kaffeet tarjoamaan ;))

KNAAPI JUHA 05.03.2009 14:47

Minäkin voisin ne kahvit tarjota jossain Aurajoen rannalla ensi kuussa. Bordatlaskin kiinnostaa. Tämä viesti sisältää ajatuksen: Apus mää!!

RAAPPANA JARMO 05.03.2009 15:02

Voihan venäjä, sitäkin osaan paremmin kuin saksaa, mutta vaimo on onneksi lukenut luiossa muutaman vuoden ;-) Jos siitä tosissan eroon haluat, luulen että serkkupoika Kaarinasta sen sinulta noutaa, jos lähetät siihen minun sähköpostiin yhteystietosi. Saatta lisäksi olla, että siitä sinulle kafferahat laitan serkun mukana, ihan vaan siitä syystä että olen kloppina turkkuses asunu ja jotta ei mene ihan hyväntekeväisyyden piikkin...

HAKKARAINEN TAPANI 05.03.2009 19:04

Saksassa ollaan "läpikulkumatkoilla" yövytty huoltoasemilla (24h) ilman minkäänlaisia vaikeuksia, mutta tosiaankin valoisalla paikalla, johon on näköyhteys huoltoasemalta/ravintolasta. On myös yövytty Alde-Marktin pihassa ja rauhallista oli tuonne neljän kieppeihin asti, jolloin alkoi tavarantoimitusrekat pörrätä ympärillämme. Ei ollut paras mahdollinen yöpymispaikka. Vaan kauppapa oli aamusella oikein lähellä.

LEINO JAAKKO 05.03.2009 20:37

Kävin hakemassa Villähteeltä bordatlaksen 2009. Paketissa on saksan osion lisäksi toinen kirjanen muista euroopan maista, hinta oli hiukan yli 20€. Nämä ovat saksankielisiä.

AIRIKKA ISMO 05.03.2009 21:49

Tuokin on aika hyvä valinta jos käytössä läppäri ja gps-vastaanotin http://www.amazon.de/Promobil-Tourenplaner-2006-2007-DVD-ROM/dp/3938542195

Löytyy samalla myös leirintäalueet...Testattu parina kesänä ja toimiva systeemi.

Tuosta lisätietoa ihan Suomen kielellä :http://www.allspec.fi/Karttaohjelmat.html

Kannattaa harkita tuotakin vaihtoehtoa,säästyy kirjan selailulta?

AIRIKKA ISMO 05.03.2009 23:22

Tuossa vielä linkki/hakuri saksalaisista "stellplatseista" http://www.promobil.de/reise/stellplaetze-in-deutschland.276476.7.htm

STRÖMMER HEIKKI 07.03.2009 21:27

Et tarvi mitään kirjoja tai oppaita, pelkkä maalaisjärjen käyttö riittää. Eli ajat baanaa kunnes tulee rastplaz. Menet sinne,mutta et mihinkään pimeään nurkkaukseen, vaan paikkaan jossa liikkuu ihmisiä, ja mieluiten valaistu. Jos jäät baananvarteen p-paikalle jossa ei ole rast-plazia, jää mahdollisimman näkyvälle paikalle. Näillä ohjeilla nukuttiin viime keväänä Saksassa, Ranskassa, Italiassa, ja Belgiassa eikä ollut mitään ongelmia missään. Ota myös huomioon että poliisi ei missään suhtaudu yhtä ryppyotsaisesti, tai pilkkua n....sien kuin koto Suomessa. Eli jos täällä pysäköit matkailuautolle tarkoitetulle paikalle vaunun kanssa, saat sakot, kun taas euroopassa on aivan sama onko se vaunu vai auto.

SILMUNEN HANNU 09.03.2009 15:30

Niitä oppaita tarvitaan silloin, kun pitää löytää paikkoja, missä on mahdollisuus vessan ja vesien tyhjentämiseen ja täyttöön. Ne on niissä kirjoissa selkein symbolein merkitty, riittää, että hakee sanakirjasta pari sanaa, ja sen jälkeen tutkii vaan symboleita!

Ja kirjoista löytyy moottoriteiden ulkopuolelta tosi hienoja ja mielenkiintoisia, nimenomaan matkailuajoneuvojen yöpymiseen tarkoitettuja paikkoja. Semmoisia, mihin ei välttis muuten tulisi koskaan mentyä.

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.