Matkallelähtijälle avuksi

KOISTINEN LEILA 02.03.2009 21:18

Ajankulukseni värkkäsin uuden sivun, johon laitoin matkallelähtijälle muistilistan. Käyhän kurkkaamassa ennen kuin aloitat pakkaamisen.

Jos sinulta löytyy vinkkejä sivulle lisättäväksi niin otan niitä mielleläni vastaan. Joko tänne tai sitten suoraan sähköpostiin (löytyy sivun alareunasta).

http://web.me.com/leilakoistinen/vinkkisivut/muistilista.html

HÄMÄLÄINEN MARKKU 02.03.2009 21:42

Onhan tuo yksi kohtuullisen täydellinen lista, mutta itse en pärjäisi kahdella T-paidalla kuin pari päivää ja hametta en ole tarvinnut ikinä :=). Kännykkä toimii herätyskellona ja lääkkeistä jokaisen kannattaa tehdä hyvissä ajoin oma listansa, esim. Compeed rakkolaastareita emme ole löytäneet Euroopassa vaikka olemme monessa maassa kyselleet.

Vakavasti sanottuna passeista ja auton papereista kannattaa ottaa sähköiset kopiot, vakka kameralla ja lähettää ne omaan sähköpostiinsa jolloin ne on tiukan paikan tullen tulostettavissa sieltä, myös Suomessa.

KOISTINEN LEILA 02.03.2009 21:47

Kyllä se hame sullakin olisi kätevä kovalla helteellä – usko pois : )

Lainta tuon compeedin listalle mukaan. Saanko lainata tuota passitekstiäsi ja liittää sen mukaan vinkkeihin?

KERÄNEN KAUKO 02.03.2009 23:18
varapolttimot jos auto on rahoittajan omaisuutta, niin maastavientilupa. Tässä pari lisäystä.
HAATAJA LASSE 02.03.2009 23:58

Erittäin tärkeä varuste auton listaan RAUTALANKAA.

PURSIHEIMO TOPI 03.03.2009 02:02

Nuo pankki- ja luottokorttien numerot ja salasanat kannattaa tallettaa kännykän muistiin muka puhelinnumeroina. Eteen aina hämäyksen vuoksi tuo +358. Nykyihmisillä kännykkä on aina mukana. Nuo Luottokunnan ja pankkien puh.numerot myös kännykkään. Tuolla Espanjassa liikkuessa moottoriteiden opasteissa mainitaan tiepalvelun hätänumero. Sekin on hyvä olla kännykän muistiin tallennettuna.

LEIVO JUKKA 03.03.2009 07:46

Hame, parranajokone eikä kalsareita. Kaikki on nyt vissiin menossa Skotlantiin.

KOISTINEN LEILA 03.03.2009 12:31

Onkohan tämä nyt sitä tasa-arvoa?

Ottakaa pojat siitä huolimatta muutamat kalsongit mukaan. Tytöt tykkää kun niitä aina välillä vaihtaa.

KERÄNEN KAUKO 03.03.2009 13:46

Tyttöjenkö?

JANHONEN MATTI 03.03.2009 14:29

Yhtä oikeaa sekkauslistaa ei olekaan niin kuin ei yhtä oikeaa reittiäkään mutta ellet pahastu niin täydennän listaasi hieman mm: -pysäköintikiekko (tarvitaan Euroopassa usein -autotekniikan sanakirja saksa/eng. -kotimaan yhteystiedot myös paperille + kännykkään (kännykkävarkaus) -Eurooppalainen sairasvakuutuskortti (saa KELA:sta) -matkavakuutuskortti (jos on -Kööpenhaminan SOS-keskuksen yhteystiedot (on Green Card`ssa -SF-Caravanin jäsenkortti(voi jättää passin sijasta kaniin respaan -kohdemaiden konsulaattien yhteystiedot (jos ei nettiä mukana -kännykkä + laturit 12V/230V -hanfree-laite -sateenvarjot -tunkki+aluspalikat (jos sattuukin pehmeä kohta -auton oikaisukiilat (autopaikat harvoin suoria -pyyhepaperia (keittöpaperikin käy -auton täydell. lamppusarja (joissain maissa pakollinen) -renkaan paikkaussarja (siitä huolimatta, että on vararengas -rautalankaa (Lassen todella tärkeä huomio -"miljoonalaatikko" -kirkasta kasvihuonemuovia n.2 m2 -pikaliiman vaihtaisin sikaflex-tuubiin n:o 221 -laturin varahihna (vaihtajia saattaa löytyä mutta ei hihnaa -kaksi paria työkäsineitä (renkaanvaihto tms. -pieni inventteri (mahdollistaa esim. kameroiden latauksen myös ajon aikana -työvaatteet tai ohuet haalarit (esim. renkaanvaihto -auton sisä- ja ulkopuhtaanapitoon välineitä (viihtyisyys -kastelukannu (joskus vettä saa vain hanasta -purkki WC-kemikaalia -pöytä+min kaksi tuolia (mainittu jo tekstissä -pihamatto (harkinnavarainen -tuuliaita (" -viinipullon avaaja ja kynttilä viinipullon viereen on terpeellisia.

Lisäksi itsellä mukana mm:

puhtaan veden varapumppu (sen voi vauhtaa itsekin (meni yksi reissu osin pipariksi kun pumppu petti) Tallinnan laivan kaljakärryt leirialueella WC-kasetille -+ paljon muuta pientä koska kantavuus on rittänyt.

Listan pituus toki riippu siitä, mihin- ja milloin on lähdössä ja kuinka pitkäksi aikaa. Harvoin em. arsenaalista on mitään tarvinnut mutta monasti on voinut auttaa toisia. Jo nyt muuta ei ole oppinut niin ainakin sen, että pelkillä hierojan välineillä pitkille reisuille ei kannata lähteä.

ARO PERTTI 03.03.2009 16:38

No hyvä Leila kun olet tehnyt listan! Minulle riittää matkalle raha, ilmastointiteippi ja kännykkä .Oikeastaan pelkkkä raha riittää ,sillähän saa kaikki nuo Sinun listassa olevat tavarat ! @>-;-

PUTTO TUULA 03.03.2009 16:47

Meillä on autossa aina kunnollinen yleismittari mukana. Monta kertaa on tullut autettua liikkeelle lähtevää naapuria kun auto ei käynnisty varsinkaan talvella; lataa vielä pari tuntia ilman sähkön kulutusta niin kyllä se sitten käynnistyy. Lisäksi nippusiteet ovat näppäriä esim.meillä Webaston pumpun kiinnike petti kaksi kertaa parin vuoden aikana. Ja jos polkupyörät ovat mukana niin pumppu (meillä on mukana 12 VDC pikkupumppu). Terv:Timppa

KOISTINEN LEILA 03.03.2009 16:49

Kiittää,

Illalla lisään listaan.

NYYSSÖNEN KAJ 03.03.2009 17:24

kolmet varoituskolmiot muttei yhtään ponchoa?

http://picasaweb.google.fi/KajNyy1/SatunnaisiaKuvia#5160064814674180770

kaj

HÄMÄLÄINEN MARKKU 03.03.2009 17:44

Kaikkihan mitä nettiin laittaa on lainattavissa, joten toki listaa voit täydentää.

SILMUNEN HANNU 03.03.2009 22:26

Moi, meillä on aina mukana joidenkin edellämainittujen lisäksi: -otsalamppu (jättää kädet vapaaksi etelän pimeissä illoissa vaikka huoltohomissa) -kompassi (monesti autollakin ajaessa riittää tietämys ilmansuunnasta) -pyykkinaru ja -pojat -2 sisäkäin menenevää pesuvatia pyykinpesuun ja leir.alueella tiskaukseen -ompeluvälineet (neula, lankaa, pari nappia ja hakaneulaa) -uimalakit (suurin osa leirintäalueiden uima-altaista vaatii niitä) -autopäiväkirja -pieni vihko ja kynä, aina mukana -sanakirjoja

Sanakirjojen tarpeesta meillä on kovinkin erilainen näkemys/kokemus, olemme etupäässä kiertäneet Eurooppaa,missä englannilla eikä saksalla pärjää. Ja niihinkin kieliin tarvitsemme sanakirjoja. Meillä on aina uuteen maahan ajaessa ollut tapana koko perheen kanssa opetella kyseisen maan tärkeimmär kohteliaisuus-fraasit, niin että lapetkin osaavat vieraassa maassa kauppaan mennessään sanoa päivää ja kiitos ko.maan kielellä. Ranskaa ja italiaa on vuosien varrella pelkkiä sanakirjoja tavaten tullut opittua kohtalaisen paljon. Sitten ovat kaikki nuo itäiset maat, missä ei löydä edes oikean sukupuolen vessaan, puhumattakaan, että ymmärtäisi ruokalistoja, liikenteen merkkejä tai osaisi kysyä onko ruoassa pähkinää, mihin syömällä tukehtuu. Miten on , kuka menee vessaan missä lukee muzi, kuka vessaan missä lukee zeny ?:)

t.Kaarina

AHOLA JARI 04.03.2009 11:05

"Miten on , kuka menee vessaan missä lukee muzi, kuka vessaan missä lukee zeny ?:)"

http://translate.google.com/translate_t?hl=fi#auto|fi|muzi%20%26%20zeny%20

Käännös: slovakia (automaattisesti tunnistettu) » suomi muzi & zeny miesten ja naisten

Vielä hankalempaa oli "ympyrä" ja "kolmio" Latviassa :)

KARHU JUHA 04.03.2009 19:30

Ja jos aikoo Saksaan tämän voi tarvita http://www.autoliitto.fi/matkalla_ja_liikenteessa/tietoa_ja_vinkkeja_ulkomaan_matk/saksan_kaupunkien_ajokiellot_ja/ JK

SILMUNEN HANNU 04.03.2009 19:41

Hyvä muistutus, kiitos! Tulostin samantien.

t.Kaarina

SUOMI SEPPO 05.03.2009 13:28

Onko joku tilanut ko. merkin? Kuinka se KÄYTÄNNÖSSÄ tapahtui? @seppo

SIHVOLA MARKUS 05.03.2009 14:26

Minä ostin merkin mennessä Lyypekistä ,Dekran konttorista.Rekisteriote mukaan asioidessa,niin hoituu aika vaivattomasti.

HAAPANEN TIMO 05.03.2009 20:22

Minä olen tilannut, mutta sitä nettikauppaa ei taida enää olla. Ei siinä mitään ihmeellistä ollut, auton tiedot täytin ruudulla olevaan kaavakkeeseen, ja maksoin pois. Tuosta linkistä näyttäisi löytyvän toinen paikka: https://www.car-germany.eu/?todo=index Mutta Dekrasta saa halvemmalla. Jos esim. Lübeck osuu reitille, tuossa on tietoja. Kartta: http://www.dekra.de/web/luebeck/karte Avoinna: http://www.dekra.de/web/luebeck/12

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.