Finnlinkin tulevaisuus?

PURSIHEIMO TOPI 19.02.2009 02:06

Mitenkähän mahtaa käydä Naantalin ja Kappelskärin välisille vuoroille alkukesällä, kun Finnlines vähentää vuoroja rahtien puutteen takia?

HAAPANEN TIMO 19.02.2009 16:41

Ei sieltä välttämättä vähene mitään. Tuossa laivasto: http://www.finnlines.fi/asp/system/empty.asp?P=124&VID=default&SID=442896905036963&S=0&C=24349 @timo

JANHONEN MATTI 19.02.2009 18:10

"Entiselleen ei mikään jää". Miten tulevat muutokset koskettaa mainitsemaasi reitin liikennettä ja yhtiön muiden reittien liikennettä jää nähtäväksi. Pörssitiedotteen mukaan yhtiön tulos v. 2008 -3,2 milj e ennen veroja jossa jo mukana 12,3 milj. e kahden aluksen mynnistä saatuja myyntivoittoja. Osingonjakoehdotus v. 2008 = nolla. Ei meinaan toteudu enää tuo osakeyhtiön pyhä tarkoitus - tehdä omistajilleen rahaa.

Finnlinesiäkin mielenkiintoisempi on tieto siitä, miten Tallink harsii kasaan viime vuoden tilinpäätöksen ja mitä siitä seuraa.

PURSIHEIMO TOPI 20.02.2009 00:19

Jos tappiota tuottavan varustajan laivasto ei mene kaupaksi, niin alukset jäävät satamiin. Harventuvat vuorot pystytään hoitamaan pienemmällä alusmäärällä. Nyt vain pitäisi arvata lippuja tilatessa mitkä vuorot peruuntuvat alkukesällä.

ARO PERTTI 20.02.2009 09:49

Kyllä minäkin olisin enemmän huolissani Tallinkin kohtalosta.Pyramiinilainoilla rahoitettu laivasto !Ei yhtään ihmetyttäsi konkurssi. Finnlinkin ( Finnlines)pääomistaja Grimaldi-ryhmittymä on yksi maailaman suurimmista Ro-Ro varustamoista. Finnlinesillä on taatustusti rekkaliikenteen kuljetuksissa johtava asema koko Skandinaviassa. Grimaldin liiketaktiikasta kertoo mm. punaisten paljon polttoainetta kuluttavien superfast laivojen myynti Tallinkille.Naantalin liikenne tulee säilymään ! ;-) @>-;-

LAITSALMI TANJA 20.02.2009 11:47

Grimaldilla ei ilmeisesti ollut mitään tekemistä Superfastin kanssa. Sen omistavat kreikkalaiset. Grimaldi on Italiasta.

ARO PERTTI 21.02.2009 10:53

Olet aivan oikessa Supefastin kohdalta. Sen omistaa Attica Group Kreikasta.Oli kuitenkin Kreikkalaisilta viisasta myydä Itämeren Superfastit juuri ennen öljyn hinnan nousua ja nyttemmin on tämä talouslama myös vähentänyt rekka liikennettä.Eli ei varmasti ollut maailman viisain ostos Talllinkille nämä Superfastit. Grimaldi Group Italiasta on tietääkseni pääomistaja Finnlinesissä joka puolestaan omistaa mm. FinnLinkin .Grimaldin talous ei perustu pyramiidi talouteen niin kuin Tallinkin .Saas kattoo miten se kuuseen kurkoittamis liikeajatus menee, kunhan ei kapsahtaisi katajaan. ;-))

PURSIHEIMO TOPI 21.02.2009 12:47

Minua ei kiinnosta Tallinkin tulevaisuus. En kuitenkaan sitä kautta kulkisi. Kyse on vain siitä kulkeeko kesän kynnyksellä Naantalista se vuoro, johon olen ajatellut liput varata.

ARO PERTTI 21.02.2009 16:38

Onko lomamatka tunneista kiinni ? Meillä alkaa loma kun kotiovi on suljettu eikä ole kiirrettä laivalle. Eikä tilata lauttapaikka etu käteen edes kesällä, aina on yli päästy ,ennemin tai myöhemmin.Jos on tarkkalla aikataulu ,niin suunnittele ylimeno saaristo lautoilla. Lähtö esim.Vuosnaisita 18.00 illalla ,yö Torsholmassa,aamulla 06.30 Hummelviikkiin , Mar-Kap 12.00, Kapelskärissä n. 15.00 .Tämä edellyttää tietenkin kaikkien lauttapaikkojen tilaamista mieluimmin heti ! ;-)

EEROLA TEEMU 21.02.2009 16:59

Tuo Tallink- Silja on aikalailla ns veitsen terällä, kun vuodessa onnistuivat kadottamaan lähes 400 000 matkustajaa Ruotsin liikenteessä. Tulee mieleen -kuin entisellä DDR-läisellä vanhat hyvät ajat- kun Silja oli jotain ja ketsuppilinjat ei mitään. Nyt ei tarvii mennä kuin nettisivuille niin Ketsuppi jyrää niin hinnoissa kuin laadussakin. Myös Viron välillä Viking vie pian kaikki matkustajat. Tallink ui niin syvällä ja veloissa, että saas näkee. Kunhan Finnlines vaan pitäis edes yhden laivan Saksan välillä, niin mulle sekin riittäis.

SILMUNEN HANNU 21.02.2009 17:10

Meillä ,täällä vajaan puolen tunnin päässä satamasta asuville, alkaa loma vasta kun sinne laivaan on ehditty:) Ite en tykkäisi ajaa satamaan ihmettelemään josko laivaan mahtuu, ja sitten taas kotiin takaisin jos ei mahdu. Ainakin meillä on alkukesästä sekä töissä että kotona ja puutarhassa niin paljon hommia, että loman pitää alkaa silloin kun alkaa. Ja siihen saakka tehdään kaikenkarvaisia töitä. Eikä soudeta ja huovata satamaan ja pois. Ja joskus on manner-euroopassakin juttuja, mihin pitää/haluaa ehtiä määräpäivänä.

Ehkäpä tilanne on erilainen niiden kohdalla, jotka jo satamaan päästäkseen matkustavat, silloinhan ollaan jo matkalla. Niin kuin mekin Tanskan tai vaikkapa Sisilian lauttoja odotellessa.

Toivottavasti matkalle päästään tänäkin kesänä, ja toivottavasti laivat kulkevat, niin kuin lupaavat:)

t.Kaarina

PURSIHEIMO TOPI 22.02.2009 01:41

Et tilaa lauttamatkaa etukäteen edes kesällä. Kuitenkin suosittelet jotain saaristoreittiä, jonka kaikki osuudet pitää tilata etukäteen. Mitään tarkkaa aikataulua mulla ei ole, mutta en mielelläni jäisi johonkin Kappelskärin räkäiselle leirintäalueelle odottelemaan, josko heinäkuun puolivälissä löytyisi paluumatkalle paikka.

ARO PERTTI 22.02.2009 10:55

Topi ! Oletko käynyt siellä Kappelskärin "räkäisellä" CC-leirintä-alueella joka 0n n.500 m. kävely ja n. 5 minutin ajomatkan päässä satamasta.Se on todella "räkäisen" upea puilla lämmitettävineen saunoineen , aidolla Suomalaisella kiukaalla ja jossa vieraat saavat lainata saunaa n. 1 € hinnasta. Viikonloppuisi sauna on yöpymishinnassa mukana. Vieraille annetaan aina parhaat vapaana olevat paikat ja jos on tuuria voi päästä vaikka 2-30 m päähän aivan rannassa olevasta saunasta ja pienestä uimarannasta.

Kappelskärin satamassa on myös suhteellisen siistit suihkut ja WC:t, jos siellä viettää aikaansa.Eikä ole viikkokausia koskaan tarvinnut odottaa, on jopa päästy joskus suoraan laivaan !Sama kokemus on Naantalista jonne meillä onn. 30 minutin matka.

Suosittelin sitä saaristo reittiä sinulle koska olit huollissasi FinnLinkin aikatauluista ja saaristolautat eivät takuulla vähennä vuoroja kesällä,pikemminkin päinvastoin.Reitti jota suosittelin on lisäksi uskomattoman kaunis. Kestää vertailua esim. Punkaharjun kanssa. Samanlaisia pengerteitä on saaristossakin. Torsholman satamassa nukkuu yönsä hyvin, eli harvoin mitään raskasta liikennettä.

Kaarinalle! Olen aivan varma että meidän perhe on jo lähes 45 vuoden aikana matkustanut vähintäin yhtäpaljon kuin sinunkin perheesi.Saatte myös aloittaa lomanne koska haluatte en puutu siihen mutta anna meidänkin se tehdä .Eli elää ja antaa toistekin elää niinkuin haluavat.Olemme kuitenkin viimeisien vuosikymmenien aikana tullet siihen tulokseen että hosuminen, kiire ja huoli huomisesta ei kesälomaa tee hauskemmaksi mutta verenpainetta se kylläkin nostaa.Tästä syystä meidän loma alkaa kun suljemme kotioven ! *.-)

SILMUNEN HANNU 22.02.2009 12:01

Pertti hei, josko lukisit uudestaan viestini, niin voisit huomata, etten sanallakaan arvostellut muoden tekemisä. Vastasin vain sinun ihmettelyysi, että onko loma tunneista kiinni. Kerroin vain yhden näkökulman, miksi loma joskus on tunneista kiinni. Kerroin vain, miten me asian koemme. Jos sen tekeminen on toisten elämää vastaan, niin kai tämä palsta pitäisi kiireen vilkkaan lopettaa. Ja kaikki lehdet, tv, radio yms. Mitäpä niissä ihmiset tekevät, kuin kertovat omia kokemusiaan.

Ja niinhän sinäkin teit, kerroit koska teidän loma alkaa ja ihmetelit miten jollain se voi olla tunneista kiinni. Minä en ihmetellyt kenenkään tekemisä. Päinvastoin pohdin, että kauempaa tulevilla tilanne on varmaan toisenlainen kuin meillä tässä lähellä. Niin että kuka antaa toisten elää...

t.Kaarina

PURSIHEIMO TOPI 22.02.2009 12:41

Meillä ei ole tapana yöpyilla saatikka viettää lomaa millään parkkipaikalla. Mitä tulee tuohon Kappelskärin leirintäalueeseen, niin puhumme ehkä eri alueesta. Ainakin se alue, jossa me olemme pari kertaa yöpyneet on yksi epämieluisimmista alueista, jossa olemme yöpyneet. Tähän mennessä meillä on takana 1003 ulkomailla vietettyä yötä joihin nyt tuota aluetta vertaan. Viime vuosina olemmekin matkan lopun tulleet yövuorolla, joten tuo alue on meidän puolestamme saanut jäädä rauhaan.

ARO PERTTI 22.02.2009 13:30

Topi !Katsoppas tätä linkkiä tässä alla joka on sekä satamaa lähin että myös CC:n (Caravan Club of Sweden)alue Kappelskärissä. Yli 1000 yötä ulkomailla viettäneenä ja parkkipaikoja vieroksuvana, etkö yhtään ole selvillä veljes-järjestöjen alueista Euroopassa. Ne ovat melkein poikkeuksitta kaikkein edullisimpia ja siistimpiä camping-alueita. Niillä kelpaa SFC:n jäsenkortti ja jos haluaa olla 100 % varma niin CCI on varmista varten !

http://caravanclub.se/index.php?option=com_wrapper&Itemid=79

ARO PERTTI 22.02.2009 13:41

Kaarina! Voi olla että käsitin tai tulkitsin viestisi väärin mutta alla oleva lainaus tekstistäsi ehkä "väritti" mielikuvitustani.

"Eikä soudeta ja huovata satamaan ja pois"

Ei Naantalin satamasta tarvitse mihinkää suotaa ja huovata. Auton voi jättää jonotuskaistalle ja kävellä vaikka Naantaliin jossa kesällä on esim. monta hyvää ruokapaikkaa tai ketsella muuten vain kaupungia ,kirkkoa ja ranta kortteleita.Kyllä se kesällä aivan lomasta käy !!Pienemmille on Muumimailma !! *.-)

SILMUNEN HANNU 22.02.2009 13:54

Niin tulkitsit väärin, kerroin vain miten ME emme halua tehdä. ME emme halua soutaa ja huovata, emmekä ME halua käyttää ainuttakaan eurooppa-päivää Naantalissa, kun sinne voimme mennä vuoden jokaisena päivänä jos haluamme. Ja olemme siellä kymmeniä kertoja olleet. Ja koska MEILLÄ on alkukesästä aina niin paljon puuhaa, niin emME silloin halua olla Naantalissa, vaan laittamassa kasvimaahan yhden rivin lisää, maalaamassa ikkunaa tai tekemässä toimistossa töitä, joiden teosta lähdettyämme maksamme muille.

Hyvää matkaa vaan kaikille valitsemallaan tavalla!

t.Kaarina

ARO PERTTI 22.02.2009 16:09

Mikä meni nenään Kaarina !Olemme MEKIN Naantalissa käyneet satojakin kertoja jopa veneelläkin muutaman kerran .Silti täytyy sanoa että viihdymme siellä hyvän ruuan parissa jopa lomamatkalla. Sitävastoin ME emme viihdy Euroopassa teollisuusloma sesokin aikoina . Kyllä jonoja löytyy lähempääkin jos ne lomakuvaan kuuluvat. TE saatte aivan vapaasti olla siellä tungoksissa ja autobaananojen jonoissa . Jos vielä kaipaatte jonoja vuorokaudet ympäriinsä niin menkää U.K:hon siellä niitä riittää viikon jokaisina päivinä ja vuorokauden kaikkina tunteina,kesät ja talvet !

Ei mikään lyö MEIDÄN mielestä laudalta pohjolan valoisaa kesää ja rauhallista elämän rytmiä ?Näin siis MEILLÄ !!

Ei tietenkään MEILLE kuulu, mutta mites on TEILLÄ verenpaine kun noin paljon on jo kotona takamistä ? TAKE EASY !! *.-)

PURSIHEIMO TOPI 22.02.2009 19:11

Olemme tosiaan olleet eri alueella. Tuo alue, jossa olemme muutaman kerran yöpyneet, sijaitsee E18 tien eteläpuolella aivan Kapellskärin satama-alueen vieressä (alle 1km). Se on viitoitettu E18-tieltä lähtien. Tuota linkissäsi mainittua CC-aluetta ei ole Ruotsin campingluettelossa eikä Google maps myöskään tunne tuota aluetta. Tuo käyttämämme alue löytyy kummastakin.Siksi emme ole sinne johkaantuneet. Tuo CC-alue ei muuten taida olla satamaa lähinnä. Ei ainakaan Googlen mukaan.

HYTTILÄ ESKO 22.02.2009 19:17

No ainakin ne paluumatkan myivät...

NEVALAINEN EIJA 22.02.2009 22:03

Hyvää iltaa Itä-Helsingistä! Olemme lähdössä kesäkuun lopulla Naantalista Kapelskääriin ja takaisin. Meille ainakin on myyty laivaliput kumpaankin suuntaan! Ja kyllä tässä Kapellskärin leiripaikka löytyy Ruotsin leiripaikkaluettelosta sivulta 114. Sieltä löytyy 2 eri paikkaa. Toinen on tuo Kapelskäri Camping ja toinen on Björkö Örns Camping. Eli vaihtoehtoja on mitä käyttää, joten ei kannata kinastella!! Kymppi-uutiset alko. Hyvää yötä kaikille T: Eija

PURSIHEIMO TOPI 23.02.2009 00:52

Tuota Aron mainitsemaa CC-aluetta ei löydy luettelosta eikä Google-mapsistakaan. Vuosia sitten käytimme paluu matkalla tuota Björkö Örns Campingia. Oli ihan viihtyisä pieni alue. Lapset kävivät siellä aina uimassa.

HYTTILÄ ESKO 23.02.2009 08:42

http://caravanclub.se/index.php?option=com_wrapper&Itemid=79

jos on näössä vikaa. Enkä puhunut ulkonäöstä ....

ARO PERTTI 23.02.2009 09:10

On se aika kummallinen asia että ihmiset väittää että aluetta ei löydy, vaikka linkin lähettää . Kapellskärin CC-alue löytyy CC:n (Caravan Club of Sweden), Ruotsalainen veljesjärjestö SF-Caravaniile, omasta leirintä kirjasta.Koska CC-alue on jäsenalue minne pääse vain CC:n tai jonkun muun FICC järjestön jäsen niin sitä ei löydy mistään muusta leirintä kirjasta kuin CC:n omasta, jonka muuten saa jos käy alueella.Tässä on ajo-ohjeet alueelle, olivat muuten mukana jo linkki jutussani aikaisemmin, mutta kerran vielä niikuin laulussakin sanotaan !

"Från Stockholm kör E18 mot Norrtälje, tag av till höger mot Kapellskär. 1 km före färjelägret, tag av till vänster mot Gräddö. Efter ungefär 800 m tag av till höger in på en liten skogsväg vid CC-skylt."

Aja Tukholmasta E18 Norrtäljeä kohti,käänny oikealle Kapellskärin suuntaan. 1 km ennen lauttasatamaa,käänny vasemmalle kohti Gräddöä.Noin 800 m jälkeen käänny oikealle pinelle metsätielle CC- kyltin kohdalta.

Ensimmäinen on lainaus linkistä,toinen on vapaa käännökseni siitä .Alla myös linkki Goglesta jossa on kyllä aikapaljon tietoja CC-alueista, Niitä en tosin ala kääntämään,menisi ainakin kuukausi aikaa jos kaikki kääntäsi.

http://www.google.se/search?hl=sv&rlz=1G1GGLQ_SVSE308&q=cc+kapellsk%C3%A4r&btnG=S%C3%B6k&meta=

Tältä Kapellskärin CC- alueelta on näköyhteys FinnLinkin satamaan ja paikalla oleskelevien kausipaikkalaiste mukaan on satamaan metsäpolkua pitkin n.500 metriä. Oman kokemuksieni mukaan ajoaika satamaan on n.5 minuttia. Tiedän varsin hyvin tuon mainitsemasi alueen. En tosin ole mitannut kummasta on lyhempi matka satamaan,koska en mene sinne kuitenkaan, vaan käytän erittäin viihtyisää CC-aluetta, silloin kun emme satamassa yövy ! Topi !Tossa edellä myös sait hyvän neuvon ! *.-)

ARO PERTTI 23.02.2009 09:17

Ehkä olisi tämä linkkikin pitänyt olla mukana .!!

http://clients.kartena.se/start/visaobjektmnav.asp?Kartid=40844&objektid=28004

Zoomaile niin suureksi kuin saat !! ;-))))

ARO PERTTI 23.02.2009 09:28

Huomenta Eija! Olisit Sinäkin katsellut noita lähettmiäni linkkejä,niin olisi vielä löytynyt kolmaskin alue, joka on halvin ja väittisin paraskin. Kinata voi aina ja kun muistaa että luulo ei ole tiedon väärtti ,käyttmällÄ esim. Googlea ,niin pääsee pitkälle. Hyvää päivän jatkoa itä-Helsikiin ! ;-))

PURSIHEIMO TOPI 23.02.2009 14:08

Minähän olen jo tuolla aiemmin todennut, että olemme puhuneet eri alueista. Tuota CC-aluetta ei vain ole mainittu ruotsalaisessa leirintäalueluettelossa aikä löydy myöskään Google-mapsista. Kyllä minä tuon linkin avasin ja heti totesin, ettei tuo CC-alue ole se, jossa minä olen pari kertaa ollut. Täytyypä joskus poiketa tuollakin. Missä minulla näössä olisi vikaa ilmennyt? Sinä ilmeisesti et ole vastausksiani lukenut.

MIILUNPALO JUSSI 23.02.2009 14:50

Myivätkö? Täytyykö tässä itse aktivoitua, koska olemma varanneet toukokuun loppuun menon ja heinäkuun alkuun paluun. Näistä sanoivat tammikuun alussa, että eivät kirjaa näitä systeemiin kuin joskus huhtikuussa, jolloin matkat lopullisesti varmistuu. Sitä ennen olemme vain jollain "listalla". Eli oletteko saaneet ihan jonkin vahvistuksen firmalta?

HYTTILÄ ESKO 23.02.2009 15:09

On saatu sekä lasku että vahvistus. Tuossa aamulla peruin paluumatkan Finnlinkillä ja otin paluumatkan myös Finnlinesilta. Siitäkin tuli heti @-postiin sekä vahvistus että lasku.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.