Kautokeinosta luoteeseen...

PELLIKKA ERKKI 15.02.2009 18:37

Tietääkö kukaan miten lähelle Mollesfossen ja Imofossen putouksia pääsee Kautokeinosta luoteeseen autolla ajamalla ja minkälainen on reitti kesällä vaeltaa perille. ...Kylläpä passoo...

HANNUS ARI 15.02.2009 20:54

Katso:http://www.vaellusnet.com/turinat/viewtopic.php?t=2217

HYTÖNEN RAIMO 16.02.2009 02:18

Kautokeinosta pääsee autolla (luoteeseen) Bidjovaggen kaivokselle saakka, josta pirunmmoinen (vähintään 8 - 9 h) kävelymatka Mollisfosseniin.

Jos sinne menossa, suosittelen ajoa Kilpisjärven kautta Skibotniin ja kuutostietä edelleen Nordreisaan. Siitä sisämaahan Biltoon ja edelleen Sarelviin, jonne auto ja jatkat jalkaisin Mollisfosseniin (noin 16 km). Tietysti jos haluat kävellä päiväkausia tunturissa niin voihan sinne mennä Bidjovaggenkin kautta (polku erkanee tiestä Gaedascokkan kohdalta).

Ja muistathan, että Norjassa ei saa ajaa maastossa moottoriajoneuvolla (vaikka norjalaiset ajaisivatkin), jos käry käy sakko on huomattava.

PELLIKKA ERKKI 16.02.2009 08:16

Kiitoksia runsaasti, sinne mennään Kesäkuussa ennen sääskijä. ...Kylläpä pasoo...

KONTINAHO ALPO 16.02.2009 10:02

Ota huomioon lumien lähteminen sieltä!. Menttiin Kerran kesäkuun viimeisenä päivänä Kafjordenista Guolasjärvelle sitä tietä vain täyty auto jättää välille.Sielä kun ei ole asutusta eivät aukase talvella.Järvi vielä osittain jääsä olis voinut olla pilkillä Tunturien itäpuolet aivan lumessa.Norjan Raisduoddar-Haltin ja Suomen Haltin välillä oleva poroaita ihan lumen alla vain ylin lanka näkyvissä Kylläkin helppo ylittää ja tuuli muokkaa ne hanget niin koviksi että helpompi kävellä kun kesän kivikoissa. Kaverina mulla oleva Turkulainen ei sanonut voivansa käsittää kävelevänsä heinäkuussa lumihangilla.A K

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.