Vuokra-autolla Eurooppaan?

MANNINEN JYRI 11.02.2009 19:26

Frendini, joka ei ole vakiokaravaanari, kyselee neuvoja kuinka kannattaa lähteä vuokramatkailuautolla Euroopan turneelle. Perheeseen kuuluu 2 aikuista ja muutaman vuoden ikäinen tyttö, sekä alle vuoden ikäinen koira (josta en tiedä lähteekö se reissulle mukaan).

Muutamia asioita joita mulle tuli mieleen:

vuokratako auto Suomesta tai esim Saksasta, molemmmissa varmaan omat hyvät ja huonot puolensa? mistä kannattaisi netistä etsiä saksalaisia vuokraamoita tai onko kenelläkään suositella jotain luotettavaa vuokraamoa mannermaalta?

T Jyffe

JANHONEN MATTI 11.02.2009 20:40

Katsoppa vaikka www.hymer-rent.de

HAAPANEN TIMO 11.02.2009 20:57

Tuo on Lübeckissä: http://www.camping-klaus.de/ Hinnat kokoluokkineen selviää sivulta hyvin. Mun on oma autoni tuolta kotoisin, entinen vuokrapeli. Kuinkas Matin autokaupat?

JANHONEN MATTI 11.02.2009 23:29

Palasin sunnuntaina, mukana MB Sprinter/HYMER S510 täysintegroitu. Eli pieni <3,5 ton ja alle 6 m auto, joka on tosi näppärä tuolla Euroopan kujilla pyöritellä. Käytetty auto jolla on ajettu 68 tkm ja varsin hyvin varusteltu. Mm. automaattilaatikko, autom. sat. antenni, vetokoukku, pitkä markiisi, kaksi aurinkopaneelia + kaksi hupiakkua, peruutuskamera, pyöräteline, termostattiohjattu kattopuhallin, iso kattoikkuna, keskuslukitus, sähkörappu, triomatic, etuikkunan ulkopeitto, takana lehtijousien lisäksi ilmajouset sekä liesituuletin. Mukana täydellinen huoltokirja ja laskut tehdyistä huolloista ja korjauksista maksukuitteineen. Eli ihan saksalaiseen tyyliin. Auton hyvyydestä tai huonoudesta en osaa sanoa mitään ennen kun saan sen huollettua "omille jälilleni" ja tehtyä sillä yhden pidemmmän reissun. Ainahän näissä käytetyisssä jotain laittamista ja parantelemista on vaikka kuinka on MB/Hymer. Edellinen omistaja Herrn.Prof.Dr. ikä 82v, eli ensimmäisiä hommia on opettaa auto kulkemaan.

MANNINEN JYRI 12.02.2009 08:17

itselläni tuli vielä mieleen muutama ajatus:

auton valinnassa kannattaa miettiä ennen kaikkea nukkumajärjestystä; mun mielestä joko kunnon paripunkka takana, jota ei tarvitse purkaa päiväksi tai sitten ohjaamon päällä oleva alkovi, jota myöskään ei tartte sen kummemmin fiksailla aamulla.

tilaa on tietysti hyvä olla kohtuullisen paljon, mutta isossa autossa on tietysti hermot tiukalla jos suhailee jotain keskiaikaisia pikkukaupunkeja tai pariisin riemukaarta ympäri

ja jos ottaa auton täältä suomesta mukaan ja menee lautalla saksaan tai takaisin, niin auton pituus ja korkeus ratkaisee paljon lauttamaksujen suhteen

koiran suhteen kannattaa muistaa se, että rokotukset ja sirut pitää olla kunnossa tarpeeksi ajoissa ennen reissua (olikos kellään muistissa mistä noi säännökset löytyy netistä?)

t Jyffe

LÖNNQVIST LEIF 12.02.2009 12:13

koiran tarvitsemat paperit ja tiedot löytyy Eviran sivuilta. Muista Ruotsin erikoismääräykset.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.