Koiran kanssa Italiaan

PUSA SEPPO 03.02.2009 20:03

Kesälomamatkaa suunnitellaan innolla, uutena perheenjäsenenä myös koiranpoika. Mitä rokotuksia yms. olisi hyvä kaverille ottaa ennen lähtöä, muuta huomioitavaa? Eläinlääkäriltä emme ole vielä kyselleet. Oletteko löytäneet Pohjois-Italiasta tai Itävallasta koira-ystävällisiä leirintäalueita, joita voisitte suositella.Camping-kirjassa on tosin hyvin merkitty alueet, joille koiria ei voi tuoda.

HAAPANEN TIMO 03.02.2009 20:31

Tuossa linkissä alimmaisena olevalla DVD-levyllä on tiedot 8600 kämppäristä, joista jokaisessa on muiden tietojen lisäksi maininta koirasta/koirista (aika moneen saa viedä vain yhden). Levy on muutenkin kätevä, ei tarvi olla netissä. Siis levy ajetaan läppäriin: https://webshop.acsi.eu/index.html?aff=1186&tid=2&lid=33&anker=CAMPINGCARD @timo

HAAPANEN TIMO 03.02.2009 20:34

Tuossa käykin niin, että jos kielen vaihtaa Suomeksi, levy häipyy, älä vaihda.

HAAPANEN TIMO 03.02.2009 20:36

No tuossa: https://webshop.acsi.eu/product_detail.html?&PHPSESSID=1f90c71e66b92d4593a58b451016d334&prod_id=262

PASANEN MIKKO 04.02.2009 09:46

Terve! Ota pikimiten yhteys eläinlääkärille, jos ensi kesän eurooppa matkoja suunnittelet, että koira on mukana! Lemmikkieläin passi olisi selkein hankkia. Eviran sivuilta kyllä myös löytyy oleellinen tieto. Tässä linkki: http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/ Itsellämme 8 vuoden aikana, kun koiramme on ollut matkoillamme mukana, emme ole törmänneet mihinkään vastoinkäymisiin missään päin eurooppaa. Ruotsi ja Norja on tarkimpia maita euroopassa suhteessa lemmikkieläimiin. Keski-euroopassa olemme olleet kymmenillä camping-alueilla ja hyvin harvoissa on tuo "koirakielto". Tietysti kannattaa se seikka etukäteen selvittää. Italiassa on muuten ilmainen eläin- lääkäri palvelu.

AHOLA JARI 04.02.2009 11:33

Juu, kannattaa selvittää nopeasti eläinlääkäriltä aikataulu ensikesän suhteen. Kun on kyse pentukoirasta, niin oleellista rokotteissa ja vasta-aineteissä on se, että ne on tehty tunnistetulle koiralle (siru tai tatska) - muutoin ovat virattomia. Lisäksi niitä ei voi antaa liian usein.

Eläinlääkäri ei voi merkitä rokotteita passiin ennenkuin koira on tunnistemerkattu, vaikka se olisi ollut eilispäivänä annettu, ja siru tulee vasta tänään niskaan. Nimim. kokemusta tästä on..

PASANEN MIKKO 04.02.2009 17:06

Terve! Esimerkiksi Garda järven ympäristössä on niin runsas camping tarjonta, että on mieluummin poikkeus, mihin koiria ei huolita. Ja kyllä se muuallakin on samoin, sen takia on vaikea tällä "koira kriteerillä" alkaa suosittelemaan eri alueita, missä itse olemme olleet.

Kyllähän ne lemmikkieläimen paperit ja rokotukset y.m. on kunnossa hyvä olla eri tartunta vaarojenkin takia, mutta viranomaisia ei juurikaan kiinnosta nämä asiat. Meillä ainakaan ei ole koskaan kukaan kysellyt kertaakaan koiramme todistuksia. Nyt täytyykin ottaa takaisin... Italiassa ja Itävallassa on jouduttu Rikua käyttämään eläinlääkärillä, niin lääkäri on tiedustellut rokotukset ja tunnisteen. Ranskassa jonkun camping alueen receptio uteli onko koiran paperit kunnossa. Itse ei "koirapassia" kannata mennä tyrkyttämään esille. Kotimaahan tultaessa matolääkitys ei saa olla 30 päivää vanhempi. Punkki lääkitys kannattaa ja pitää voimassa.

TAPANINEN JORMA 04.02.2009 18:14

Se vasta-ainetesti vie muistaakseni 4 kk. T.Jorma..

PYSTYNEN JUHANI 04.02.2009 18:52

Vasta-ainetestin tarvitset koirallesi ainoastaan silloin, kun menet Ruotsin kautta,jos menet Saksaan laivalla tai Baltian kautta,niin silloin et siis tartte sitä.Normaalit rokotukset ja sirukaulaan,niin saat passin.Käytännössä on vain vähän semmoisia kämppäreitä,jotka kieltävät koiran.Meille ei ole kertaakaan tullut eteen(iso koira).Matotabut joudut antamaan takaisin tullessa Suomeen.Me ollaan aina saatu ne Suomesta mukaan eläinlääkäriltä(kaikki ei kyllä anna mukaan).Expottia ollaan laitettu punkkeja ja täitä vastaan ampullista niskaan ja selkään.Huom koiran paino.

PUSA SEPPO 05.02.2009 00:10

Kiitos hyvistä neuvoista. Hki-Rostock-Hki laivaliput lemmikkipaikoin on varattu jo kesäkuun alkupuolelle reilun kolmen viikon reissua varten. Ruotsin läpi ajo ei enää houkuttele varsinkaan lapsia - toki euroja säästyisi.

PYSTYNEN JUHANI 05.02.2009 08:43

Ota pikku evästä kylmälaukkuun hyttiin mukaan,niin säästät aika paljon euroja.Laivan sämpylät,juomat ja muut pikkueväät sikamaisen kalliita.

MIILUNPALO JUSSI 06.02.2009 16:01

Noiden rokotusten lisäksi on muistettava antaa koiralle varsinkin paluumatkalla heisimatolääkitys. Vaikka tätä ei varsinaisesti valvottaisikaan (on ollut valvonta vähän kehnonlaista), niin ehdottomasti lääke olisi annettava, jotta emme levittäisi tuota Suomeen Euroopasta.

Lisäksi on hyvä muistaa, että punkkipanta ei tuolla etelän lämmössä ole riittävä ulkoloishäätö, vaan siinä tarvitaan vahvempia liuoksia / tabuja. Pelkät punkit eivät ole siellä ongelma.

Varaa mukaan myös koiralle oma "käsiapteekki", johon laitat esim. Canicuria (mahalääke) tai Inupekt Fortea (myös mahalääke) tai ihan vaikka molemmat. Lisäksi jotain tulehduskipulääkettä (buranaa ei koiralle anneta) sekä tietty betadinea (erittäin hyvä laimennettuna esim. tassuhaavojen hoitoon). Kaikkien pienien haavojen kanssa ei sitten tarvitse lähetä paikalliselle elukkatohtorille seikkailemaan. Voi olla vaikka kieliongelma (Italia).

Koiraa voi hyvin pitää mukana hyvin monessa paikassa, kunhan koira osaa käyttäytyä. On hyvä ottaa ympärillä olevat huomioon, niin ei tule jatkossakaan ongelmia.

Hyvin koirat on Euroopassa reissannut - jopa paremmin kuin Suomessa. Kun sinne etelään päin matkustaa, niin muistattehan, että koirakin tarvitsee mukaan vettä (mukana esim. kaupungilla) sekä suojan liialliselta lämmöltä. Suolaveden kanssahan ette nyt joudu tekemisiin, joten sitä ongelmaa ei ole.

Mukavaa reissua ja jos siellä päin tavataan, niin nostellaan tassuja.

T. Kahden koiran karavaani

KUJANPÄÄ MARKKU 06.02.2009 16:52

Mikä ihmeen perheenjäsen koira on. Missä ja kuinka teillä perheenjäsenet nukkuvat, entä ruokailevat.

PASANEN MIKKO 06.02.2009 17:22

????????? Terve! Yritätkö Markku noin kömpelöllä provosoinnilla tärvellä asiallisen keskustelu ketjun?

KUJANPÄÄ MARKKU 06.02.2009 22:22

Joo, oli vähän kömpelö. Sorry.

LINDBLOM ALF 09.02.2009 08:34

Parempi perheenjäsen kuin monu muu. Hoitaa tiskaamiset, pitää vahtia, herättää aamulenkille ym. Nukkuu tietenkin peiton alla sängyssä ihmislajijäsenessä kiinni. Ruokailee pöydän äärellä kuten hyvinkoulutettu perheenjäsen kuuluukin.

KUJANPÄÄ MARKKU 09.02.2009 14:28

Noinhan se on niissä 'paremmissa perheissä'.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.