Porec Istria ja Valamar-ketju

MÄKINEN JARI 02.02.2009 21:30

Hei Kaikille! Saattapi täällä olla ollut vastaava ketju jo aiemminkin Kroatian matkailusta, mutta kysynpä kumminkin,..

Onko kellään kokemuksia Valamar- ketjun ( Camping on the Adriatik) leirintäalueista, nimenomaan tuolla Porecissa. Näkyy olevan heidän sivuillaan kaksikin leirintäaluetta, Lanterna ja Orsera, kummatkin esitteen mukaan ***.

http://www.valamar.com/croatia/istria/porec/destObjekti.aspx?d=PO&TipSJ=KA&j=ENG

Mielipiteitä ja hyviä vihjeitä alueesta kyselen, lisäksi muutkin Kroatiaan ja tuohon osaan sitä liittyvät tiedot otetaan nöyrästi kiitollisuudella vastaan.

Josko sitä kesällä uskaltaisi auton nokan kääntää kohti Kroatiaa..

Jari

JANHONEN MATTI 02.02.2009 22:15

Olen ollut Lanternalla parikin kertaa ja se on hyvä. Kolme tähteä Kroatiassa on vähintään viisi tähteä Suomessa. Näin se on ainakin Lanternan osalta. Alue on yksi suurimpia, muistaakseni 80 ha, missä olen käynyt ja palvelut on sen mukaiset. Alueella on mm. oma kaasuasema (sisäänkäynnin lähellä) jossa täytetään vaikkapa suomalainen kaasupullo hintaan jotain 10-12 e. Kroatian ja erityisesti Istrian niemimaan suurimmat camping-alueet on varsin hyvätasoisia verrattuna vaikkapa Suomen muutamaan viiden tähden alueeseen.

KOTILAINEN ISMO 03.02.2009 07:30

Pisteet Lanternalle. Sieltä ei puutu mitään. Rannassa on suolavesiuima-allas hierovine suihkuineen päivineen. "Sisämaassa" on lastenallasosasto. Siellä vesi on makeaa. Ravintoloita ja baareja löytyy riittävästi ja rihkama- ja rompekauppiaita on pääteiden varsilla. Kaikki tarvittavat elintarvikkeet löytyy kaupasta. Alueella on yli 3000 sähköpaikkaa.

Kylälle menevän tien varressa on aito kroatialainen sikaravintola. Siinä paistetaan kokonainen sika vartaassa. On hyvää.

Ainoa miinus on se, että Poreciin on matkaa noin 6 kilometriä, eli sinne täytyy lähteä oikein erikseen....paitsi ettei sinne välttämättä ole mitään asiaa, kun kaikki löytyy leirintäalueelta.

1.6. startataan kohti Kroatiaa viidennen kerran. Luulen että löydämme itsemme Lanternasta. Täältä löytyy edellisiä matkojamme. Käytä vinkit vapaasti hyväksesi:

http://kotisivu.dnainternet.net/ismkotil/auto/matkat.htm

NIKKONEN MIKA 03.02.2009 12:05

Samoille suunnille toukokuussa menossa.Mitenkäs se on tuon kansainvälisen ajokortin laita ,tarvitaanko sitä muulloin kuin jos haluaa vuokrata auton paikan päällä?AL:n tiedotteissa se on suosituksena. Ensikertalaisena ihmettelee hän...

JANHONEN MATTI 03.02.2009 12:48

Kroatiassa kansainvälisellä ajokortilla ei ole mitään tekoa. Siellä eletään pitkälti kuin oltaisiin jo EU:ssa vaikka se päivä koittanee vasta 2011. Istrian niemimaaN ja yleensäkin Adrianmeren rannikkon osalta Kroatia on huomattavasti kehittyneempää aluetta kun mitä täällä meillä eleisesti luullaan. Camping-alueilla suurin asiakasryhmä on saksalaiset ja se yleensä takaa sen, että homma toimii. Muutoin se ADAC´n vuosimerkki vastaanoton ikkunaan voi jäädä saamatta.

NIKKONEN MIKA 03.02.2009 13:00

Kiitos tiedosta,taas tuli pari kymppiä lisää lomakassaan!=0)

LINDEMAN HENRY 03.02.2009 15:53

Kroatiasta muistot pelkkää plussaa. 2006 kesäkuussa 3 viikkoa Porec'ista muutama kilometri etelään, cämppis oli Bijela Uvala. Riitävän iso - myös "tontit", todella siistiä (vessat, altaat, kaupat jne.), "ovelta ovelle"-reissu Venetsiaan järjestyi cämppäriltä ym. Ranta pientä pyöreää kiveä ja betonilaitureita. Ei välttämättä se halvin, mutta mielestämme hintasa väärti. Lapset-KIN viihtyi!

Kysymästäsi ketjusta / alueista ei ole kokemusta.

Eli suosittelen matkakohdetta. Plussat... Ei kielivaikeuksia, rajamuodollisuudet olemattomat, hyvät elintarvikkeet, siistiä puhdasta ja turvallista. Miinukset...Lähelle suomen hinta-tasoa, "kaukana", voipi jäädä koukkuun. Saattaa osua myös ensikesän reitille?? HL

LAKKA RAIMO 04.02.2009 17:56

Vappuna Vuosaaresta kohti Kroatiaa.Olisko kokemuksia esim. Novigradin yläpuolella olevasta Mareda nimisesta kämppäristä ?

MÄKINEN JARI 04.02.2009 19:24

Kiitokset kaikille vastanneille, eikun odottamaan kesälaitumia ;-)

KUJANPÄÄ MARKKU 04.02.2009 19:38

Siellä on miljoona kämppäriä. Mitä vähemmän 'tähtiä' sen parempi mulle. Enhän mä nyt sinne kämppärille mene aikaani kuluttamaan ja tähdistä nauttimaan. Isot kalliit on myös niitä ruuhkasempia ja melusampia.

Menkää sinne jonnekkin saarelle. Olin pari-kolme vuotta sitten Hvarilla ja ihmisen silmä ja korva ei meinannut uskoa sitä rauhaa ja näkymää mitä auton edestä aukes.

HYTTILÄ ESKO 04.02.2009 20:07

Ja oikean Kroatian löytää kun pysyy poissa Istrian niemeltä. Esim nuo saaret ja alemmas tuota kapeaa maata. Niin se löytyy

HELENIUS ANTTI 05.02.2009 12:10

Kyllä Kroatiaan kannattaa mennä viettämään lomaa. Varsikin E65 tietä käyttäen näkee Kroatian hienon rannikon. E65 tien varressa on paljon camping alueita. Saaristo on myös kokemisen arvoinen tutustumiskohde. Itse olemme käynyt lähes 30 vuotta Korculan saarella Vela Lukassa. Lähellä Vela Lukan kaupunkia on Mindel camping. Vela Lukassa on matkatoimisto Atlas josta saa kaikenlaista apua ja vielä suomen kielellä. Kotimatkalla jos aikaa suinkin on kannattaa poiketa sisämaahan ja tutustua Plitvic´sen luonnonpuistoon.

SILMUNEN HANNU 05.02.2009 12:28

Plitvicen lisäksi sisämaa on muutenkin hyvin kaunista, löytyy avaria vuorten reunustamia laaksoja, täynnänsä kukkivia ketoja, sekä pienempimuotoista maaseutua sievine kylineen ja mutkittelevine maalaisteineen.

Zadarin kaupunkikin on ihan symppis, ja cämppäriltä kaupungin pohjois-laidalta pääsee kiehtovaa, aivan rantaa seuraavaa kävely/pyörätietä suoraan vanhaan keskustaan. Matkaa 3-4 km. Suosittelen,siinä näkee paikallista elämää ja saa haistella merta samalla kertaa!

t.Kaarina

KERÄNEN KAUKO 05.02.2009 17:24

Minkälainen on Karlovac - Plitvice välinen tie? Entäs Plitvice - Zadar? Voisko joku kertoa. Kiittäen Kake

JORVA OLLI 05.02.2009 17:42

Terve Antti. Onko E 65 tie millainen ajella yhdistelmällä, siis 12 m:llä.

HELENIUS ANTTI 05.02.2009 17:44

Karlovac-Plitvicse tie hyvä kuntoinen.
Antti.

HELENIUS ANTTI 05.02.2009 18:07

E65 tie on mutkainen mutta hyväkuntoinen. Kyllä siellä hyvin sopii yhdistelmälläkin kulkemaan. Aikaisemmin kulki kaikki rekkaliikenne etelä Kroatiaan tätä atrian valtatietä pitkin. Nyt on uusi moottoritie Splitiin asti. Antti.

LAKKA RAIMO 07.02.2009 08:42

Kiitos erittäin valaisevista vastauksista.Se on näin enskertalaisen vähän kyseltävä etukäteen !

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.