Säpinää

KOISTINEN LEILA 30.01.2009 20:19

Onko elämäsi tylsää? Puuttuuko päivistäsi säpinää? Lähde matkalle talviseen Eurooppaan. Niin mekin teimme.

Talvella matkustaminen on yhtä helppoa ja vaivatonta kuin kesällä. Ainakin melkein. Meidän matkamme haasteet olivat ainoastaan: kaasu, lämpö, yöpyminen, lumi, pyhät ja italialaiset korjaamotyöntekijät...

NYYSSÖNEN KAJ 30.01.2009 21:06

Kaasu noista vaikein on täytyy oppia mistä sitä saa. Autokorjaamon pojat saa kuriin kun sanot valittavasi Ferrari kuskille, oliko se Kimi, joka soittaa pomollesi.

Täällä on jo oltu sen verran kauan että nuo kaikki murheet on opittu hoitamaan.................. paitsi lumi, sitä ei ole nähty lainkaan, paitsi vuorten rinteillä.

Algarvestakaj

SILMUNEN HANNU 31.01.2009 15:32

Jaa, minä kun tykkään, että talvimatkailukin on niin nannaa ja helppoa, että elämä täällä kotona viiden viikon reissun jälkeen on taas kamalan hankalaa ja monimutkaista:)

Kaasun kanssa aina menee aikaa, vaikka meillä Carawallilta ostettu adapterisetti, jolla saamme esim.italialaisen ja ranskalaisen kaasupullon sopimaan autoomme. Eli ostimme Italiasta pullon, minkä sitten siellä täytimme, mutta taidetta on löytää täyttöpaikkoja toisinaan...

Oli hauska katsoa Leila kuvianne, ja nähdä samoja lumisia toscanalais-maisemia:) Meillä lumesta ei ollut muuta haittaa. kuin että taloviikkomme viimeisenä päivänä kaksi vanhinta lasta lähtivät kahdestaan autoretkelle, ja soittivat tunnin päästä meille taloon, jotta ovat asuntoauton kanssa viiden sentin päässä purosta ja isosta pudotuksesta sinne... Tiet olivat lumessa, mäki todella jyrkkä, autossa upouudet parhaimmat mahdolliset kitkat, mutta hupsis, niin vain loppui autosta vääntö ja pito, että se oli ylämäessä vauhdin loputtua alkanut vain luisua alas, eikä jarruista mitään iloa...olivat lapset säikähtäneet. Liukui siihen päälle toinenkin auto, ja ellei Matias olisi älynnyt mennä työntämään vastaan, olisivat molemmat autot olleet siellä purossa ja lunastuksessa...

Lapset pääsivät Saturniaan yhden myös pulaan joutuneen auton kyydillä, ja kävelivät loput 6km. Illemmalla, kun lumi oli sulanut eikä seuraava vielä satanut, tehtiin taksimatka autolle ja kaikki loppui hyvin, meillä vain pieni lommo puskurissa.

Niin ja Leila, sinun yksi kukkulakylä-kuvasi on meidän "kotikylästämme" Montemeranosta!!

Laitan ihan kohta kuvia meidän reissusta, jatkoimme Toscanasta Italia saappaan koron kärkeen ja Sisiliaan.

Ai niin meilläkin kokemuksia pyhistä ja autokorjaamoista Italiassa...jätimme auton suosiolla korjaamoon ja jatkoimme matkaamme pari päivää junalla ja hotellissa autoa odotellessa:)

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 31.01.2009 15:37

Ps. Mikä teillä oli ongelmana yöpaikkojen suhteen, kun minusta tuntuu että talvinen Eurooppa on niitä täynnänsä?! Ei me kyllä leirintäalueita käytetty kuin vissiin kolme yötä, mutta matkaparkkeja on valtavasti ja tilaa kaikkialla. Kyllä me paljon nukuimme ihan vain kylän keskustassa kirkon parkissa tms. "Haistelimme" vain ilmaa, tuntuko turvalliselta ja jäätiin jos tuntui.

t.Kaarina

LAHTI ANTTI 31.01.2009 16:21

Monellako palkkatyössä käyvällä on mahdollisuutta tehdä 4-5 viikon matkoja talvella Eurooppaan, jos vielä pitää normaalin kesäloman?

KUJANPÄÄ MARKKU 31.01.2009 16:35

Äläpäs nyt ole TAAS perus- negatiivinen. Onko sillä väliä kenellä on, kenellä ei?

Tosi kiva kuulla kaikkien matkakertomuksista.

KOISTINEN LEILA 31.01.2009 16:50

Heips,

Meillä yrittäjillä on vähän erilainen työrytmi kuin tavallisilla palkkatyöläisillä. Tavallinen työviikko on AINA kuusipäiväinen (eli sunnuntai on normaali työpäivä) ja tavallinen työpäivä on 12-16 tuntia. Kyllä siinä työrytmissä sen verran kertyy ylityö, sunnuntaityö, lisätyö, yötyö yms pekkaspäiviä, että on välillä pakko kuitata niitä pois pidemmällä talvilomalla.

Minä en ensimmäisinä viitenä yrittäjävuotena pitänyt lainkaan lomia. Silloin olin vielä niin hullu, että työskentelimme seitsemän päivää viikossa. Nyttemmin olen viisastunut (ja vanhentunut) ja pidän välillä KUNNON lomia, että taas jaksaa tehdä motivoituneena töitä.

Ei näistä vapaista kannata olla kateellinen. Jos hirveesti harmittaa, niin ainahan voi ryhtyä yrittäjäksi. Silloin saa vapaata niin paljon kuin haluaa.

JORVA OLLI 31.01.2009 17:14

Leila, joteskin tuntuu varsin tutulta työrytmi jota olette tehneet. Noista yli,- pekkas, ym-päivistä, mitä ne olivat silloin yrittäjäaikaan. Ei mitään, ei niitä kyllä tunnettu/pidetty. Töitä tehtiin silloin kuin pitikin ja lomaa vietettiin aivan kuten kerroit. Niin se vaan menee yrittäjähommissa.

Niin, jos joku on kateellinen vapaista, passaahan sitä kokeilla miltä olo yrittäjänä maistuu.

Jokaisen vapaa-ajan on varmasti ansainnut!

t. HHVV15CM

LAHTI ANTTI 31.01.2009 17:15

Kujikselle, olen realistinen en negatiivinen.

Kyllä mä tiedän yrittäjien työmäärän, enkä suinkaan kadehdi sitä enkä lomien pitoakaan. Kunhan totesin, koska suurimmalla osalla on se tilanne, ettei ole mahdollisuutta tehdä talvimatkoja Eurooppaan.

Itselläni kyllä on, koska olen työelämästä poissa.

JORVA OLLI 31.01.2009 17:27

Veli Antti, meillähän on vain aikaa, vain itseämme varten. Olemme sen ansainneet. Eikä mikään ole niin tärkeää ( Joukon mielestä ), kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole niin tärkeää.

@Olli

KOISTINEN LEILA 31.01.2009 17:39

Lähdimme karavanmatkalle innoissamme. Suomessa oli lumipeite jo saavuttanut koko maan ja olimme varmoja, että Italiassa saisimme nauttia lempeästä lämmöstä ja ennen kaikkea auringosta.

Otimme etukäteen selvää kuinka talviselle reissulle pitäisi varustautua. Lämpöistä kehottivat kokeneet mukaan ottamaan. Ja mehän otimme. Minä pakkasin reppuun villapaidan ja töppöset. Toppatakin ajattelin jättää kotiin mutta muutin viimehetkellä mieltäni. Onneksi.

Saksan sää yllätti. Viima oli kylmä ja ilma kostea. Meidän mielestämme itäisen Suomen paukkupakkanen olisi ollut mieluisampaa. Emme jääneet kylmyyttä suremaan vaan ajaa suhautimme siltä istumalta Hollantiin.

Ei parantunut keli Hollannissakaan. Päinvastoin. Viima koveni ja mereltä puhaltava tuuli kävi suoraan ytimeen.

Meillä oli aikomuksena vierailla mieheni siskon luona. Mainio idea. Mukavaksi yhdessäoloksi sukulaisten kanssa kaavailtu ilta muuttui kuitenkin kahdenkeskiseen nyhräämiseen autossa. Koko isäntäperhe oli sairastunut vatsatautiin.

Me vietimme yön kadun vierustalle pysäköityneenä. Auton sisällä oli lämmin vaikka tuuli ujelsi ulkona. Yöllä minulla oli välillä jopa kuuma ja potkin peittoa pois päältä.

Seuraavana päivänä odottelimme isäntäväen tervehtyneen mutta ei. Koko porukka makasi reporankana sängyn pohjalla. Me käytimme päivän leppoisasti kiertelemällä kaunista pikkukaupunkia.

Illan tullen sukulaiset hieman virkistyivät ja pistäytyivät lyhyellä visiitillä matkailuautossamme. Ei heistä kuitenkaan saatu seuraa sen pidemmäksi aikaa ja me nautimme illanvietosta omassa kulkukodissamme. Kahdestaan.

Myös toinen yö vietettiin kadunvarrella. Lämpöä riitti edellisyön malliin ja yritimme keskellä yötä hakea sopivia asetuksia lämmitykselle. Kuuma tuli siitä huolimatta.

Seuraavana aamuna päätimme jatkaa matkaa. Vierailimme ensin Pariisissa (kylmä), sitten Langressissa (tosi kylmä) ja lopulta Avignonissa (ihan karmean jäätävä keli).

Avignonissa heräsimme kylmään ja kosteaan aamuun. Kaasu oli loppunut.

LAHTI ANTTI 31.01.2009 18:15

Olli hyvä. Näin se on, aikaa meillä on ja sen käytämme niin itselle kuin jäljellä olevalle perheelle. Ja teemme sen aivan oman tahtomme ja mielitekojemme mukaan.

Ja herra paratkoon, minä en kadehdi jos joku käy lomalla jossakin, ei se ole minulta pois. Olen aikoinaan saanut tilaisuuden nähdä maailmaa riittävästi. Toisille siitä voisi jakaa.

Enää vaan ei viitsi lähteä kiertelemään muualla kuin täällä kotoisessa Suomessa. Täälläkin riittää vielä nähtävää. Kutakin askaretta aikanaan!

Siksi vain otin kantaa asiaan, koska valtaosalla palkkatyössä olevista ei ole sitä mahdollisuutta. Mutta ehkä se johonkin kirpaisi, tiedä häntä.

Mukavaa talven jatkoa näin sopivan kirpeässä pakkassäässä. Älä palelluta itseäsi siellä perämettässä jos sinne taas satut menemään.

Tuus @ntti

SILMUNEN HANNU 31.01.2009 18:28

Olipa taas kiva tulla tänne palstalle takaisin...

Niin se Antti on, että kukapa meistä tietää, mitä toiset voivat tehdä ja mitä eivät voi. Minäkin haluaisin hillittömästi pitää vuoden mittaisen vuorotteluvapaan, mutta sellaista ei yrittäjille myönnetä. Ja jos me olemme vuoden töistä poissa, ei meillä ole tämän alan töitä enää sen jälkeen, sillä ne ovat välittömästi siirtyneet kilpailijalle.

Onneksi olemme mekin oppineet elästä kaikenlaista, ja niinpä nyt pidämme keskitalvella lomia,kesän lisäksi, kun silloin meillä ei ole töitä, koulukuvia ei oteta silloin, kun koulut ovat kiinni.

Syyskausi, mikä alkaa jo ennen koulujen alkua, paiskotaankin töitä niin armottoman kiivaaseen tahtiin ja niin pitkiä päiviä että huhhuh...

Ja olemme myös oppineet, että elämää kannattaa elää silloin kun sitä on.

t.Kaarina

EEROLA TEEMU 31.01.2009 18:54

Päätit Kaarina niin sopivasti, että siihen ei voi olla lisäämättä ehkä osuneinta "mattia" ts. "elämä on ihmisen parasta aikaa". Olen siirtänyt vanhoja 8 mm matkafilmejä alkuvuonna DVD:lle turvaan. Sen homman aikana on taas kerran huomannut miten paljon matkailu eri ympäristöissä ja kulttuureissa onkaan antanut pysyviä muistoja. Ja miten hyvä asia on ollut että kaikkein raskaimmat reissut ja rämpimiset on tullut tehtyä tarpeeksi nuorena ja hulluna. Ja että miten hyvään tarkoitukseen kaikki ne hielläkin ansaitut rahat ovat menneet.

KORHONEN ELISA 31.01.2009 20:33

Kaarina! Olen ymmärtänyt, että teillä on kouluikäisiä lapsia mukana matkoilla myös silloin, kun heidän pitäisi olla koulussa. Miten helposti ja millä ehdoilla he saavat ylimääräistä lomaa koulusta? T: Elisa

ISAKSSON SUNE 31.01.2009 21:17

(oppimisvelvolisuus on )ei koulupakko.elikä voit itse opetta lapset vaikapa m.autossa.reisun päälle

SILMUNEN HANNU 01.02.2009 00:14

Juuri näin. Elikä lapsille on itse reissun päällä opetettu kaikki se, mitä koulussa sinä aikana on opittu. Ja kokeet tehty sitten koulussa matkan jälkeen.

Marokon matkalla olivat koulusta pois 2kk, silloin läksyjä jakson vaihtuessa saatiin sähköpostilla, muulloin poissaolot ovat olleet vain viikon parin luokkaa, ja kaikki läksyt saatu jo lähtiessä.

Joulun tienoillahan on se hyvä, että lomaa on jo valmiiksi lähes kolme viikkoakin.

Mutta että eivät nämä kouluvuoden aikana tehdyt matkat ole kellekään pelkkää lomaa. Nytkin kaikki aurinkoiset hetket Sisilian hiekkarannoilla Hannu opetti Venlalle lukion pitkää matikkaa ja fysikkaa, minä Fannille 7.luokan ruotsia sun muuta.

Homma toimii, mutta vaatii melkoisesti itsekuria kaikilta. Sen nyt huomasimme perheemme ekan lukiolaisen kohdalla, että lukio-opetus on tänä päivänä niin vaativaa, ja läksyjä järjetön määrä, että ei näitä lukiosta poissaoloja voi kauhean paljoa olla. Mutta ylä-ja ala-aste on helppo hoitaa missä vain.

t.Kaarina

ARO PERTTI 01.02.2009 12:09

Meikäläisellä on sellainen kurja elämäntilanne ,että ei ole talvilomaa eikä kesälomaa, vaan kaikki on tehtävä vapaa-aikana,oli se sitten kotityöt tai matkailu!

Se joka ei tällaista ole kokenut on onnellisessa asemassa oleva ihminen ja pitää olla tyytyväinen että pystyy ottamaan lomaa työstään eikä tarvitse kallista vapaa-aikaa matkailuun tuhlata !

Kuitenkin olen päättänyt että ensikesänä pidän pitkästä aikaa kesäloman, en vielä oikein tiedä keneltä sen loman pihistäisin. Se on sitten sen ajan murheita ja kyllä se varmaan siitä järjestyy tavalla tai toisella.

Siis olkaa iloisia siitä ,että teillä on lomia ja pystytte niitä pitämään tarvittaessa ,eikä tarvitse vapaa-aikana matkustella ! ;-)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.