Romania

SUOMI SEPPO 29.01.2009 19:59

Onko jollain tietoa (omakohtaista) Romanian leirintä alueista? Sijainti ja mielellään koordinaatit. @seppo

JANHONEN MATTI 29.01.2009 21:16

Sillä aikaa kun nuo omakohtaista tietoa asiasta omaavat kypsyttelee vastaustaan niin tässä muutama hajanainen tieto.

www.eurocampings.com sivuilta Romaniasta löytyy 23 aluetta. Matka 2009 messuilta jaetussa Motel and Camping map -esitteessä Romanista löytyy 49 camping-alueen nimi, luokitus, puhelinnumero ja osoite. Esitteen mukaan Internet-sivut löytyy vain muutamalta alueelta. Motellien yhteystietoja on 124 motellista.

www.romaniatravel.com sivuilta (eng.) löytyy yhteystiedot josta mahdollisesti voisi saada noiden camping-alueiden osoitteet.

HAAPANEN TIMO 30.01.2009 16:55

Minä sain messuilta "Campings in Romania" luettelon, neljä sivua A4 arkkia, joissa 39 aluetta. Näistä alueista 22kpl ilmoittaa nettisivut, eivätkä ole kaikilta osin samat nettiosoitteet kuin Eurocamping-sivulla. Kopion lähetän mielelläni, jos tarvitset.

VILLANEN HEIKKI 31.01.2009 14:21

Ensimmäisellä Romanian reissullamme 2001 ei löydetty leirialueita, mutta yövyimme luostareiden, motellien, ravintoloiden, kirkkojen ja yksityisten pihoilla. Seuraavilla matkoillamme niitä on jo löytynytkin. Viimeisimmällä matkalla 2007 syksyllä olimme neljällä alueella. Valitettavasti minulla ei ole antaa koordinaatteja, kun vielä olemme pärjänneet karttojen kanssa. Näiden alueiden nettisivuilta ne toivottavasti löytyvät.

Unkarista tultaessa Satu Mareen käännytään kohti pohjoisrajaa Sapantaan. Sen "iloinen hautausmaa" on nähtävyys jota ei kannata jättää näkemättä. Hautausmaan kohdalla on Poieni-campingin mainos, jonne on matkaa pari kilometriä. Alueelle mahtuu 20 matkailuajoneuvoa. Sinne oli viimeksi rakennettu uusi ravintola, mutta muuten alue täyttää ehkä minimi vaatimukset. Sighetu Marmatien lähellä olevassa Tizan kylässä kannattaa myös käydä Maria Pipasin kotimuseossa. Siellä ei ole meidän ja ystäviemme käyntien lisäksi käynyt ketään muita suomalaisia näiden vuosien aikana, vaikka sekin on kokemisen arvoinen paikka.

Itään päin mentäessä yövyimme Vatra Dornein Auto-campingissa. Vatra Dornei on laskettelu- ja kylpyläkeskus. Auto-camping sijaitsee kaupungin laidalla rinteessä. Siellä on ravintola ja netti. Sosiaalitilat suhteellisen siistit.

Lacu Rosun kanjoonin kautta ajoimme Sovatan kylpyläkaupunkiin, joka on kuuluisa parantavista vesistään. Siellä on iso ja hieno Vasskert-camping. Alue on siisti ja hyvin hoidettu. Isäntä tekee upeita puuportteja.

Bucharestissa olimme Casa Alba-campingilla. Se on Brasovista tulevan tien lähellä lentokenttien ja kehätien jälkeen. Alueelta on hyvät yhteydet bussilla keskustaan. Bussilippuja myydään respassa ja matka kestää n. puoli tuntia. Alueen lähellä on iso ostoskeskus. Camping-paikat ovat puiden alla metsikössä tai asfaltoidulla aukiolla. Koirat valitsevat "vartioitavan" auton paikalle tultaessa, eivätkä laske muita koiria lähelle. Makaavat auton alla tai vieressä. Alue suht siisti. Muita alueita ei käytetty tällä reissulla, vaan yövyttiin tuttuun tapaan kirkkojen ja pihojen parkeissa. Silloin pääsee paremmin romanialaisten arkeen mukaan. Kuuleman mukaan saksalaiset ovat perustaneet useita leirintäalueita Romaniaan.

Hyvää ja antoisaa matkaa kaikille Romaniaan meneville. Me lähdemme luultavasti toukokuun alussa sinne suuntaan. Kohteena kiertää jälleen Turkkia ja ehkäpä vielä Armeniaankin.

Kauniin talvipäivän terveisin, Anneli

HAAPANEN TIMO 31.01.2009 17:29

Poienin nettiosoite on: www.camping-poieni.ro ja Vass Kertin www.szovata.hu Baneasa Casa Alba on www.casaalba.ro Vatra Dorneista ei mun luttelossa ole nettiosoitetta. Hyvää tietoa Anneli, Romania on vahvasti suunnitelmissa. @timo

IPATTI VEIKKO 31.01.2009 22:12

http://campingfuehrer.adac.de/acfwebcd/servlet/DataServlet löytyy ainakin 19 kpl Rumäniensta. ja noi vajaa 6000 muuta.

EEROLA TEEMU 31.01.2009 23:52

Suomenkielistä tietoa ACSI- systeemin kämppäreistä löytyy tuolta http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/romania/ ja tieto saattoi tulla jo edellä. Englanninkielistä tietoa löytyy paljon kirjoittelemalla esim. seuraavia hakuja googleen: Romania, Romania tourism, Romania tourist information, Camping in Romania, Camp sites in Romania jne..

Kun sielläpäin viimeksi oltiin, niin edullista majoitusta löytyi helpoiten hotellien, motellien ja majatalojen P- paikoilta ja sisältä. Kämppärit eivät ole yleensä kovin kaksisia, mutta niitä on vaikea löytää. Paikalliset ihmiset ovat otettuja jos kysyy lupaa päästä pihaan majoittumaan.

SILMUNEN HANNU 01.02.2009 23:46

Hei, löysin täälaisen kirjoitukseni tälle palstalle kesältä 2007, heti palattuamme Romaniasta. Siinä ei juurikaan ole suoraan kysymykseesi vastauksia, mutta silloisia tuoreita tunnelmia ensimmäisestä matkastamme maahan. Olen siitä myös kirjoittanut Caravan-lehteen 2/2008, josko siitä olisi jotain iloa.

Koordinaatteja minulla ei ole, kun käytämme vain paperikarttoja.

Antoisaa matkan suunnittelua!

t.Kaarina

"Hei ja terveisiä Romaniasta!

Sinne kannattaa mennä kiireesti,ennen kuin eu tuhoaa ainutlaatuisen kulttuurin! Tarkoitan erityisesti pohjoisen Maramuresia,missä elämä näytti pysähtyneen jonnekin 1800-luvulle.Ihmiset kulkivat viikatteet ja heinäharavat olalla,hevoskärryillä kullkivat heinät,tukkipuut ja muuttokuormat ja lehmät palasivat itseksen laitumilta iltaisin kotiin läpi kylien,jos emäntä ei ollut portilla vastassa,jäi lehmä siihen ammumaaan ja odottamaan.

Leirintä-alueita löysimme vain yhden mutta kun kyselimme missäköhän voisimme yöpyä,meille sanottiin että missä vain.Kysymyksemme,onko tähän turvallista jäädä yöksi,herätti suurta ihmetystä,miksei olisi?! Niinpä ensimmäisen romanialaisen yömme vietimme Satu Maren kaupungin ok-talo kadulla.Aamulla meille tarjottiin suihkua ja kahvia viereisestä talosta.

Karttaan merkityt leirintä-alueen kuvat tarkoittavat vain alueita,mihin paikaliset menevät telttailemaan metsään.Ja vaikka n.miljoonaan majatalo-kylttiin on liitetty m yös cämping-merkki,löysimme vain yhden,mihin as.autolla tai vaunulla oikeasti pääsi menemään.Eli niiden merkkien perässä EI kannata iltojaan ajella... Yövyimme sitten museoiden ja luostarien pihalla,vartoidussa rekkaparkissa,hotellin pihalla ja korkeilla vuoristo-solissa,sekä Sapantan,"iloisen hautausmaan" kylän leirintä-alueella.Sinnekään opastus ei ala päätieltä.Kysyimme aina luvan yöpymisen joltakin.

Vettä saimme huoltiksilta,paitsi seudulla missä kaikki olivat kantoveden varassa.Myös vessan ja harmaat vedet monet huoltikset huolivat,toisinaan maatalon lantala.Valitettavasti myös tien varren kaatopaikatkin joutuivat vastaanottamaan vessamme sisältöä,käytimme sentään eko-aineita.

Ajamiseen kannattaa varata järjettömän paljon aikaa.Jos tiestössä ei ole pesuvadin ja ammeen kokoisia kuoppia,se on ylettömän mutkainen ja kapea,täynnä eläimiä ja hevoskärryjä.Ja,jos päällyste on hyvä ja tie suora,voit joutua ajamaan puolikin päivää neljääkymppiä koska siitä mihin edellinen kylä päättyy,alkaa välittömästi uusi.Jos haluat vain edetä,kannattaa valita kartalla pieneltäkin näyttävä tie,kunhan siinä vain on vähän kyliä.

Emme tunteneet oloamme kertaakaan uhatuiksi.Ihmiset olivat erittäin ystävällisiä ja auttamishaluisia,ja monet puhuivat englantia.Vain mustalaislapset kerjäsivät,heille annoimme hedelmiä.Köyhyyttä ymmärtääkseni on paljon,seuraavaksi mahdutamme mukaan kenkiä ja vaatteita lahjoitettavaksi.

Causescun rakennuttaman vuoritien,7c,sola,ennen tunnelin suuta tultaessa pohjoisesta päin,on upea paikka yöpymiseen ja sieltä voi kiivetä helposti vielä ylemmäs.Heti tunnelin jälkeen tie alkaa laskea ja maisemat latistuvat,eikä syvässä montussa olevan tekojärven rantaan ole helppo päästä. Tonavan rantoja seuraileva tie Turnu Severinistä länteen,Pojejenaan saakka on erityisen kaunis ja Ukrainan rajan läheisyydessä Sapanta-Vadu Izei-Barsana-Sacel-väli sekä Vadu Izeistä Berbestin kautta Desestiin menevä tie on kuin ajelisi koko ajan mielettömässä ulkoilmamuseossa.

Lonely Planetin kesäkuussa ilmestynyt Romania-kirja on hyvä ja MarcoPolon kartta saksankielisineen nähtävyysvihjeineen myös.

Muita matkailuajoneuvoja näimme vain n.10,joten Romania on vielä hyvin neitseellistä matkailuseutua.Ja todella antoisaa!"

Terveisin Kaarina

SUOMI SEPPO 05.05.2009 21:31

Vastaan taas omaani: Sapanta 47.94792 23.69845 2,5 km hautausmaan ohi samaa tietä. Vatra Dormei 47.347408 25.349576 josta terveisiä kaikille. @seppo

IPATTI VEIKKO 05.05.2009 22:37

Olis linjalta Puola-Tzekki-Unkari-Slovenia-Slovakia-Kroatia-Kreikka-Romania ACSi2009 rompun lr-alueet monen navigaattorin muodossa ja haettavissa myös Google Earthiin - Autorouteen - Route 66 jne. Vain e-maili pes1tol@mbnet.fi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.