Missä vaiheessa ruuhkat alkavat?

RYTKY SEPPO 29.01.2009 20:03

Hei!

Olemme lähdössä ensimmäistä kertaa Keski-Eurooppaan matkaluautolla. Reilun 3 viikon reissu on tarkoitus aloittaa Ranskasta Disneylandineen ja päättää Pohjois-Italiaan. Liput on jo varattuna lautalle viikko ennen juhannusta, mutta nyt näyttääkin hankalalta saada aloitettua kesäloma jo silloin. Kertokaapa kokeneemmat, onko olennaista eroa onko Disneylandissa ennen vai jälkeen juhannuksen (viikolla kuitenkin) tai Pohjois-Italiassa heinäkuun ensimmäisellä vai toisella viikolla. Mukana on kolme 11-14 -vuotiasta, joten lähinnä kiinnostaa vesipuistojen ja Gardan ruuhkat, mutta myös pienet patikointireitit. Kämppäri on tarkoitus ainakin Gardan rannalta varata etukäteen, mutta muuten ajatuksena on mennä vähän spontaanistikin.

terveisin Katariina R.

SAVOLAINEN JARI 29.01.2009 20:46

Pahin härdelli alkaa heinäkuun 15 päivän jälkeen, jolloin keskieuroopassa yleisesti alkaa kesälomat.Tästä kuukausi eteenpäin kaikkiin nähtävyyksiin ja huvipuistoihin saa taatusti jonottaa ja baanat on täynnä Turkkiin yms. eteläeurooppaan kotiseuduilleen palaavaa siirtotyövoimaa.

Gardalla kannattaa ehdottomasti mennä pohjoiskardalle, sillä maisemat ja ympäristö on ihan jotain muuta kuin eteläpäässä, upea yhdistelmä alppeja (Dolomiitit) ja rantakohdetta.

JANHONEN MATTI 29.01.2009 21:56

Ruuhkat alkaa camping-alueilla silloin kun alueella noudatetaan High season charger hinnoittelua. Se on aivan varma sesongin merkki. Eli rahat otetaan turistilta pois silloin kun sitä on tulossa. Heinäkuun alusta elokuun loppuun on Välimeren rannoilla on pahin ja kallein aika ja tästäkin jaksosta elokuu on pahin. Kannattaa huomioida, että elokuussa päivä- ja yölämpötilat ovat yleensä alueella suurimmillaan ja matkanteko voi olla vähän tikkuista mikäli autossa ei ole ilmastointia. Suosittelen ennakkovarausta ja suosituimille alueille se on käytännössä ainoa keino päästä sisälle korkeasesongin aikana.

GRÖNROOS MATTI 30.01.2009 22:14

Olimme yksi kesä Pariisin Disnissä juhannukasen jälkeen arkipäivänä.Ei ruuhkaa enemmälti,mutta hieno kokemus,vaihka olimme kahden mieheni kanssa,jos yleensä pitää huvipuistoista ja lapsethan pitävät.Gardalla olemme olleet pohjoisessa ja etelässä leiri alueilla,ei ole varattu paikkoja kun matkaamme aina juhannuksesta 4 viikkoa eteenpäin ja yritämme mennä alueille iltapäivällä viimeistään.Etelä osassa asuimme kesällä 08 vaatimattomassa San Nicolon gampingissa palvelut ja siisteys hyvää luokkaa kuitenkin jopa Turun Sanomat tuli vaunun terassiille asti lähes päivittäinja laitureita mistä pääsi uimaan ja hyppimään järvelle.3 viikkoa aivan Bardolinon kaupungin kyljessä.Se on hyvällä paikalla huvi ja vesi puistojen lähellä,niihin pääsee bussilla tai pyörällä.Patikoida voi läheiselle La Rocca vuorelle noin 4km loivaa ylämäkeä mennessä,mutta palkitsee huimilla näkymillään.Bardolino ja Gadran kaupungin välissä kevyen liikenteen väylä sekä muutama camping alue.Lazissen ja Peshieran lähettyvillä monia leirialueita toiset aika isoja,mutta tasokkaita ja uimaaltaat.Pohjoisessa jylhempää ja alueet pienempiä mutta matkaa huvipuistoihin,vastaavasti vesiputous ja Tennen alppijärvi ovat näkemisen arvoisia sekä paljon surffareita,siellä patikka polkuja myös ympäristössä.Malcesinen kaupungista lähtee Capini hissi vuorelle jossa voi patikoida lastenkin kanssa.siellä mm lehmiä laitumilla ja yhdestä kohtaa näkee Rivan kaupunkiin.Kannatta välttää autolla liikkumista kesä viikonloppuna Gardalla jos voi,silloin ruuhkaisinta joka puolella järveä kun Italialaiset tulevat virkistymään työviikon jälkeen.TRV:leena G.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.