Minä taas!

KIVIAHO SALLA 24.01.2009 15:32

Löysin reitin Puolaan Nynäshamnin satamasta. Onko kukaan käyttänyt sitä? Laskeskelin pikaisesti, että meidän 5-henkinen perhe ja matkailuauto maksais hytin kans muutaman euron yli 500. Matka kestää 18 tuntia. Ruoat ei ilmeisesti kuulu, mutta ravintoloita ja baareja lautoissa on, josta voi ostaa syötävää. Kokemuksia näitä lautoista?

HYTÖNEN RAIMO 25.01.2009 09:54

Onhan noita lauttayhteyksiä Ruotsin ja Puolan välillä ollut jo vaikka kuinka kauan. Mutta mitä järkeä on matkustaa ensin Itämeren yli länteen Ruotsiin ja heti kohta takaisin itään Puolaan? Ei sinne Ruåtsiinkaan ilmaiseksi mennä ja jos on jo tuolla saakka menossa, niin on paljon edullisempaa jatkaa suoraan Tanskan kautta (Rostock/Puttgarden/Flensburg) Saksaan ja Keski-Eurooppaan. Tietysti jos haluaa käydä Puolassa, niin onhan tämä yksi vaihtoehto lisää, mutta ei missään mielessä nopein eikä edullisin.

HAAPANEN TIMO 25.01.2009 11:05

Raimo on aivan oikeassa, mutta pieni tarkennus ilmansuuntiin. Gdansk on aivan suoraa Nynäshamnista etelään. Nynäshamnista itään osutaan Hiidenmaalle. @timo

HYTÖNEN RAIMO 25.01.2009 18:39

Niin onki. Muistin, että Nynäshamn on jonkin verran etelämpänä, mutta sehä onkin vain muutama kymmenen kilometriä Stocholmin eteläpuolellla.

KIVIAHO SALLA 26.01.2009 17:13

Me kun asutaan täällä Pohjois-Suomessa ihan tässä Ruotsin rajan läheisyydessä, niin ajattelin, että ajaen mentäs Nynäshamniin. Se ei ole kuitenkaan kovin paljon pidempi matka kuin täältä Helsinkiin. Ja ajattelin, että takasin vois ajella Via Balticaa ja tulla Tallinnasta yli. Miltä tämä kuulostais kokeneempien matkailijoiden suunnitelmissa? Viime kesä oli ensimmäinen kerta kun noita lauttayhteyksiä tutkailin. Mentiin Rostockiin ja sieltä ajaen Tanskaan. Minulle on siis oikeastaan kaikki ihan uutta tällä rintamalla. Mutta otan mieluusti kaikenlaiset vinkit vastaan.

HYTÖNEN REIJO 26.01.2009 18:03

Kyllä kannattaa samalla vaivalla kokea Höga kustenin seudut. Joku aika sitten ruotsin kruunu oli aika heikko euroon nähden joten voi tulla edulliseksi.

Sitten vielä ne hyvät tiet ja Wc lliset hyvät levikkeet sekä vieläkin suomea parmpi liikenne käyttäytyminen n iin kyllä kelpaa.

En kauaa miettisi jos voisin valita. (mutta mähän oonkin ruotsi fani:)

HYTTILÄ ESKO 26.01.2009 19:26

Euroopan tunnetuimmat ryöstöpaikat. :D Muutenhan ihan ok reitti,eikä ne campingien hinnat taloutta riko. Mekin viimevuonna menimme H:gistä Baltian kautta alas ja tulimme Ruåtsin kautta takaisin. Teillä on helppoa lähteä kumpaa maata pitkin paremmalta tuntuu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.