Itään päin menosta.

KIVIAHO SALLA 24.01.2009 15:00

Joku tuossa Virosta kyselikin ja hyviä linkkejä siinä oli. Miten tuo hintataso siellä päin? Tai jos siitä ajelee Via Balticaa? Onko elintarvikkeet edullisempia ja mistä kantsii eväitä hommata? Varmaan ne ihan turvallisia on kuitenkin syödä. Entäs nestemäiset ostokset? Lähinnä viinin ja oluen hintoja kyselen, viinin ystävä kun olen. Ja tietysti muitakin hyviä vinkkejä jos tuonne itään päin vaikka lähdetään.

HAAPANEN TIMO 24.01.2009 15:35

Viro on täältä etelän suuntaan, se oli Venäjä siellä idässä. Mulla on tässä vierellä juuri avautumassa laatikko Piqueras-punkkua: http://www.drinkkiklubi.com/tuote/piqueras_red_monastrell-syrah/ Viinilehti mainosti tuotetta sanoin "viinilöytö Espanjasta" Mustanmäen Prismassa 12,20€ Tuolla sitä ei ole mutta hintatason näet: http://www.viinarannasta.com/ @timo

HYTÖNEN RAIMO 24.01.2009 15:37

Polttoaineet yllättävän hintavia - vain hieman Suomea halvempia.

Sen sijaan muut tuotteet ovat yleensä selvästi Suomea edullisempia, sen enemmän mitä kauemmaksi Tallinnasta mennään. Itse asiassa Tallinna on yllättävän kallis, joten sinne ei juurikaan kannata jäädä ostoksille.

Viron tiet ovat pääosin hyväkuntoisia. Sama pätee periaatteessa myös Latvian ja Liettuan pääteihin, mutta sivutiet ovat jo selvästi heikompia. Latvian ja Liettuan hintataso hieman Viroa alhaisempi etenkin elintarvikkeissa, mutta vain hieman.

Itäreitin vaikein tapaus on etenkin liikenteen osalta Puola, jonka tieverkosto ja liikennekäyttäytyminen ei juuri kehuja ansaitse. Uhkarohkeat ohitukset ja yleinen holtittomuus liikenteessä ovat pikemminkin sääntö kuin poikkeus.

Kokonaisuudessaan reitti tarjoaa kuitenkin paljon uutta ja mielenkiintoista suoraan lauttayhteyteen tai tuttuun Ruotsin kautta läpiajoon verrattuna. Ja entisaikojen pitkäveteiset rajamuodollisuudetkin ovat jo (onneksi) taakse jäänyttä elämää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.