Andorra!

MYLLY JORMA 23.01.2009 00:33

Onkos kukaan poikennut Andorran puolella? Eikös se ole verovapaa maa? Eli mitä sieltä saisi/kannattaisi ostaa halvalla?

AHONEN KAI 23.01.2009 00:44

Löpö on himppasen halvempaa ja viina, mutta ellei muuta asiaa ole sinne suuntaan, ei niiden perässä siellä kannata poiketa. Elektroniikka ja kamerat samoissa hinnoissa kuin muuallakin, ainakin ne kamat jotka itseäni kiinnosti.

RAUTIAINEN KARI 23.01.2009 11:49

Tupakka, öljy, kulta, kellot ja korut. Ne on edullisia.

Veroja siellä ei ole mitään muuta kuin tuontitavaralle on jokin tuontimaksu 2%.

Kaunis maa ja kiva paikka. Laskettelumaahan se talvisin on, mutta kesällä tosi hyvät patikkamaastot. Kerran vaimon kanssa heräilimme autiotuvasta korkeella vuorilla ja hörpimme kaffet terassilla ja kattelimme kun lauma kengittämättömiä, villejä hevosia tuli lammelle juomaan. Johtaja-ori seisoi ison kiven päällä vahtimassa laumaansa. Ei nää tollasta Hyvinkäällä.

Maa on syntynyt salakuljetuksesta, se on ollut aikoinaan salakuljettajien asuinpaikka, ovat roudanneet kamaa espanjan ja ranskan välillä. Kun vuokraat maasturin (Ei mitään katumaasturia) ja kyselet paikallisilta niin ne piirtelee sulle karttaan niitä vanhoja reittejä vuorten yli. Kliffaa hommaa ja tulee kokeiltua samalla että mihin sitä uskaltaa maasturin työntää. Tällasella kokemattomalla kun kuitenkin uskallus loppuu ennen auton kykyjä.

Pääkaupunki, Andorra la Vella on kuten kaupungit on, mutta sinne ei ole pakko pysähtyä lainkaan.

Jos meet asuntoajoneuvon kanssa sinne niin kämppäreitä on paljon ja ne on hyviä.

NYMAN MATTI 23.01.2009 12:31

Hei Jep, verovapaa, ja paluumatkalla Espanjan puolelle auto syynättiin tarkkaan. Alue on EU:un ulkopuolella ja verovapaiden tavaroiden tuontimäärät sen mukaan. Halvempaa on, mutta eroja on jopa lähes vierekkäisten liikkeiden hinnoissa, kannattaa vertailla liikkeiden hintoja ennenkuin ostaa. Muistakseni jossain kosmetiikkaputelissa yli 20 euroa.
Erikoinen paikka, jo matka rannikolta Andorraan oli kokemus. t. Matti

NIITTYARO TAPANI 24.01.2009 15:41

En tiedä verovapaudesta. Olen kerran ajanut sen läpi tosin pysähtyen. Tulin Espanjasta ja poistuin Ranskaan. Ostin jonkun kameraan kuuluvan härpäkkeen jota olin koko matkan kaivannut (oli unohtunut kotiin), ei se niin kauhean halpa ollut meidän hintoihimme verrattuna mutta polttoaine taisi olla. Aikaa on sen jälkeen kulunut viitisen vuotta. Ainakaan Ranskaan tullessa ei ollut mitään tullitarkastusta silloin. Maisemat olivat minulle maan parasta antia.

MURTO JUHA 25.01.2009 15:22

vahvistan aiemmat kommentit, Andorran verovapaus pääosin huuhaata tavalliselle matkailijalle, sen mainostaminen kuitenkin houkuttaa turisteja kylään. Ihan normaalihintainen hotellikin oli. Lankesin kuitenkin mini-DV-soittimeen joka oli silloin ehkä 10 ekkua halvempi kuin Belgiassa. Siellä oli kuitenkin vapaassa myynnissä kaikenlaisia kaasuaseita, joita tuli hankittua (laittomia ovat) varkaiden ja päällekarkaajien varalta, ihan vain itsepuolustustarkoituksessa ostin. Motoristeille siellä oli varusteita edullisesti, varsinkin crossimotoristille, saappaat ja suojat. Elämys oli lähinnä sinne ajaminen ja sieltä poistuminen, menin Espanjan puolelta vuoristoteitä (varo hulluja espanjalaiskuskeja joiden on aivan välttämätöntä päästä tiukassa mutkassa ohi) ja poistuin Ranskaan. Ranskan puolella (n.20 kilsan jälkeen) tullin auto pysäytti, virkaveljistä ja tarkastuksesta selvisin ranskankielen avulla ja huumorilla. Nuorempana kun olin näetsen kunnollinen tullimies Kotkassa. Näin sain kaasuaseet ja jo Espanjasta ostetut sangriat tuotua, sitä sangriaakin oli nimittäin yli oman tarpeen ! @murzi

RAUTIAINEN KARI 25.01.2009 15:49

Nyt ukkelit lopettakaa heti mainostamasta tyhmyyttänne. Maksaahan saa ihan mitä vaan jos haluaa. Se on sama ihan missä maassa tahansa.

Andorra on veroton maa mutta pyytää ne osaa nekin. Jos menette maksamaan niin ihan turha on kiukutella että piti olla veroton mutta...

Hinnat on järkeviä jos itse teette niistä järkeviä, muuten ne on vaan kohtuullisia.

HAAPANEN TIMO 25.01.2009 18:11

Kuuluu kylläkin EU:n tullialueeseen, mutta ei veroalueeseen. Tarvitaanko sinne mennessä passi?, Saksan Helgolandiin mennessä tarvitaan. Tuossa tietoja näistä alueista: http://www.tulli.fi/fi/02_Yritykset/01_Yhteison_veroalue/index.jsp

PARVIAINEN JORMA 25.01.2009 23:05

Unohda ostokset - kalliimpaa kuin Virosssa. Electroniikka tarjonta eilistä päivää. Espanjan puoleisella rajalla ... melkein kuin Venäjän rajalla. Ranskan puolella leppoisempaa.

Tämä johtuu siitä, että kun espanjalaisilla on ne omat "verovapaat" määräyksensä - niin tullimuodollisuudetkin Espanjan suunnalta ovat TIUKAT.

Itse olen ollut 3-kertaa syynissä: kattoboxia myöten. Viimmeksi v.2007. Turistitkin joutuvat samaan n.1-tunnin jonoon.

Pyreneiltä löytyy myös muitakin maisemia. Vain maisemien vuoksi kannatta kokeilla Andorraa. Ja siksi, ettei jää harmittamaan n. 2400m:n ylitys.

PURSIHEIMO TOPI 26.01.2009 01:44

Kyllä Ranskaan päinkin on tullitarkastuksia. Tarkastus on vastassa vasta muutaman kymmnen kilometrin päästä rajalta. Ennen ensimmäisiä teiden risteyksiä. Tarkastavat lähinnä ranskalaisten autoja. Meitä ei ole koskaan tarkastettu. Espanjaan päin muistaakseni aina.

JANHONEN MATTI 26.01.2009 09:41

Andorran hintataso suunnilleen tasoa kun Suomen alviton hinta. Tein sen havainnon (2002) ettei siellä mitään vanhoja malleja myyty vaan myynnissä oli esim. sellaisia videokameroita joita Suomen liikkeissä ei vielä ollut. Andorrasta poistuttaessa tullaan takaisin EU-alueelle ja tuontirajoitukset on EU-tuontirajoituksia. Meidän kohdalla tullitarkatus jäi käden huiskautukseksi. Jos sielläpäin ajelee niin ihan mukava paikka poiketa mutta ei sinne nyt ihan jalansyten kannata mennä.

SEPPÄLÄ JARMO 07.02.2009 10:48

Tyhmä kysymys, mutta paljonko alkoholia saa tuoda laillisesti Andorrasta rajan yli ettei joudu Espanjan tullissa vaikeuksiin?

PYSTYNEN JUHANI 07.02.2009 15:22

Minkä takia Andorasta brenkku pitää tuoda Espanjaan, kun Spanjassa maksaa esim.viinipullo 0,65€ ja sen mukaan muutkin. Tuskin Andoran puolella paljoo halvempaa on??

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.