- Etusivu »
- Etuteltan puheet »
- Matkailu ulkomailla »
- Kesäkuussa Tanskaan Legolandiin, liuta kysymyksiä
Kesäkuussa Tanskaan Legolandiin, liuta kysymyksiä
Ollaan luultavasti lähdössä kesällä Legolandiin Tanskaan. Ensimmäistä kertaa ollaan menossa ulkomaille yhdistelmän kanssa (tai omalla kulkuvälineellä ylipäätään). Olen vanhoja viestejä selannut ja paljon vinkkejä jo poiminutkin. Yhdistelmämme pituus on yli 13m, enkä ole laivoilta juurikaan löytänyt hintaa yli 12 metrisille yhdistelmille. Miten mahtaa hintaan vaikuttaa, onko jollain kokemusta? Olemme lähdössä reissuun Turun seudulta ja mietimme olisiko edullisempaa mennä laivalla yli Saksaan vai Tukholmaan ja sieltä ajaen Ruotsin läpi ja sitten Tanskan puolelle joko Juutinrauman siltaa pitkin vaiko jollain lautalla. Kokemukset muilta kiinnostavat.
Rohkeasti matkaan vain. Me olimme n. 13 metrisellä yhdistelmällä viime kesänä liikenteessä. Menimme ensin laivalla Helsingistä Saksaan Travemündeen, josta ajoimme Saksan läpi kohti Moselin laaksoa ja Luxenburgia. Sieltä Belgian kautta takaisin Saksaan, edelleen Tanskaan Legolandiin ja takaisin Rovaniemelle Ruotsin läpi. Lisämetri laivalla maksoi muistaakseni 60 euroa Helsingistä Saksaan. Ruotsin laivalla voi olla halvempikin, ei ole kokemusta. Legoland oli kokemuksena hieno. Meillä lapset olivat 3- ja 5-vuotiaita tuntuivat viihtyvän kovasti Legojen maailmassa ja meillä vierähti puistossa hienosti koko päivä. Olimme liikenteessä elokuun lopussa, jolloin pahin sesonki tuntui olevan jo ohi, joten ruuhkaa huvituksiin ei juurikaan ollut. Näin ollen yksi päivä riitti vallan mainiosti. Vilkkaimpaan loma-aikaan saattaa huvipuiston laitteisiin kertyä helpostikin jonoa, jolloin puistossa saa varmasti menemään toisenkin päivän. Tanskasta Ruotsiin ajoimme siltoja pitkin, joka mielestäni on hieno ja näkemisen arvoinen kokemus. Siltamaksut yhdistelmällä ovat suurin piirtein saman suuruiset kuin vastaavat lauttahinnatkin, joten loppujen lopuksi se on vain itsestä kiinni, haluaako ajaa ja nähdä sillat, vai lepuuttaa istumalihaksia ja ylittää meri laivan kyydissä.
Aikaa on jo sen verran monta vuotta, että on saattanut asiat muuttuakin. Mutta yhdistelmämme oli 13 metrinen, joten hinnan sai aina varmistaa kysymällä. Ja me menimme täältä Turun seudulta aina Ruåtsin kautta, ennen Seawindillä ja sitten pari kertaa Finnlinkillä. Ajo Varbergiin tai Göteborgiin, matkalla yleensä yövyttiin jollain CC-alueella ja katsottiin joku nähtävyys. Pitkä ajo on muksujen kanssa liian puuduttavaa, eikä lomalla saa olla kiire. Sitten Tanskaan lautalla, saa sopivan jaloittelupaussin eikä hinnassa ollut isoa eroa verrattuna siltaan. Lisäksi pohjoisessa Tanskassakin on paljon nähtävää! Saksan laivat oli liian kalliita etenkin kun laskee mukaan kaikki laivalla tulevat kulut: viisi henkeä kun syö ja käyttää rahaa kun ei ole muutakaan tekemistä... Lisäksi vuorokausi muksujen kanssa laivalla ei houkutellut, menevälle aikuisellekin pikkasen piinaa.
http://www.stenaline.se/farja/tider-och-priser/ Kuvittelin Teidän lähtevän 4.6 ja sain hinnaksi Göteborg-Fredrikshavn yhdensuuntanen matka autolle ja max 10m asuntovaunulle (en löytänyt hinnastosta sopivampaa mittaa) klo 18 lähtevä (perillä klo 20) nopea Stena Express maksaa 2 aikuista ja kaksi lasta (lasten iät saattavat muuttaa hieman hintaa) 3285 SEK, noin 330 EUR ja klo 18.45 lähtevä hitaampi Stena Danica (perillä klo 22) maksaa samalla yhdistelmällä 2385 SEK, eli noin 240 EUR. Jos menette Varberg-Grenå linjalla klo 18.35 lähtevä ja klo 22.45 perillä oleva Stena Nautica maksaa 1940 SEK, noin 195 EUR. Viking Line myy yhdistelmälippuja tälle reitille. Kysy heiltä, mitä tulee maksamaan yhdistelmänne Tku-Stok ja jompi kumpi reitti. Suosittelisin menemään Tanskaan tätä kautta. Tanskassa on hienoja rantoja ja kämppäreitä. Matkalla Legolandiin on varmaan monta lapsiperheelle sopivaa "pyydystä". Mikäli Vikingin hinta on kovinkin suolainen suosittelisin katsomaan Finnlinkin hintaa Naantalista Kappelskäriin ja ostamaan liput suoraan StenaLineltä Ruåtsista Tanskaan. Varsinkin jos ruatti tai englanti sujuvat, saat varmaan tarkemman hinnan koko yhdistelmällesi. Katsoin piruuttani Scandlinesin sivujen kautta samaa matkaa Stenalla ja sinne sai laittaa automerkin ja kone antaa tarkan mitan ja siihen lisäksi asuntovaunu. He antoivat samalle päivälle hinnan 13 metrin yhdistelmälle 258 EUR. Suosittelisin paluuta Köpenhaminan tivolin ym. kautta jos aikaa riittää. Silloin joutuu kyllä maksamaan yhden siltamaksun lisäksi. Paluu sitten maun mukaan siltaa pitkin Köpis-Malmö tai lautalla Helsingör-Helsingborg. Jos tulet HH-Ferries varustamon laivalla saat ehkä vielä 10% SFC-alennuksen. Ruotsista sitten kotiin Turun seudulle joko Tukholma-Tku tai Kappelskär-Naantali. En lähtisi Saksanlaivoilla, ellei ole tarkoitus mennä Saksaan. Epäilen siitä tulevan huomattavasti kalliimpi reitti. Nyt tietysti joku 6 m retkiautolla mamman kanssa kahden Finnlinesin laivalla Saksaan menevä täysihoidosta nauttiva ampuu minut alas ja kertoo kuinka halvalla he pääsevät, eikä ole mitään järkeä ajaa Ruåtsin kautta, mutta nythän olikin kyse perheen matkasta 13m yhdistelmällä! Luannikast reissu!
Olemme tehneet tuon matkan nyt kahdesti, molemmat kerrat Ruotsin kautta. Seawind ei enään kuljeta karavaanareita, joten olimme www.finnlink.fi laivoilla Naantalista rahtareiden joukossa päivälaivalla kesällä -08. Rahtarit nukkui ja karavaanarit notku hiljaisella laivalla. Matka oli edullinen ja 3 lasta viihtyi kun laivalla oli PSP2 pelejä vapaassa käytössä. Yhdistelmämme pituus oli 14 m. hinta oli menopaluu 450eur. Tanskassa lautat oli edullisempia kuin silta ja ennakkoon ei tarvinnut mitään varata, sillan etu on tietenkin nopeus ja maisema! Hyvä matkaa!
Ai niin, noilta Ruotsi-Tanska laivoilta on saanut karavaanarialennuksen kun mainitsee CC eli "Ruotsin SFC". Ja kesäkuu onollut meidän perinteinen reissuaika: ei lomalaisten ruuhkaa ja säät ei liian helteisiä mutta kesä silti.
Valitse http://www.hhferries.se/?AreaID=5 sillä saat 10% ja saat myös yhdistelmälipusta saman % vaikka menisit saksaan saakka.
Naantali - Kapellskär on aloittelijalle mukava myös siksi, ettei heti tarvitse ajella pitkällä yhdistelmällä Tukholman katuja maihin noustessa. Päivälaivalla mennessä ehtii illaksi vielä "Kålmordenin" eläinpuiston lähellä olevalle leirintäalueelle. Vastaavasti Malmöstä sillan kautta ajettaessa tiejärjestelyt ovat selkeitä ja onhan silta ihan mukava nähtävyys ainakin kerran ajettuna.
Hei Meillä hilkun vaille 13 metrin yhdistelmä ja menty nyt 4 kesänä Ruotsin läpi Saksaan. Edullisin oli viime kesänä Naantali-Kapellskär, Finlink. Hinnoittelussa se yli 12 metrin löytyy yleensä listan alimmaisena, metrihintana, joka lisätään hintaan. Ruotsin ja Tanskan välisille lautoille on monesti ostettu matkatoimiston kautta voucher, joka vain ojennetaan lippuluukulla, menee vain satamaan ja jonottaa (jos jonoja) seuraavaan lähtevään lauttaan. Lautoilla on se hyvä puoli siltaan verrattuna, että siinä voi pitää samalla ajotauon, lapsillekin vähän näkemistä tylsän ajomatkan jälkeen. Tukholmasta etelään menevän päätien varrella on yllättävän paljon leirintäalueita, jotka kaikki eivät näy siinä paksussa sinisessä Euroopan leirintäalueoppaassa. Tien varrella on opasteita alueille. t. Matti
pieni korjaus: www.kolmarden.com
Mun mielesteni Kolmården on hyvä paluumatkan kohde. Kolmårdenin jälkeen ei tarvitse enää laskea varmuusaikaa laivalle, matka on niin lyhyt. Marine Worldin delfiiniesitys on maailman huippuluokkaa. Kokonainen päivä kannattaa varata tähän kohteeseen. http://www.kolmarden.com/Om-Kolmarden/Sprak/Suomeksi/
@timo
Hei Samaa mieltä, tehty samoin Espanjasta palatessa. Kokonaisuutena upea paikka, äsken mainittu delfiinijuttu, autolla ajettava petoalue ja eläintarha erikseen, lapsille näkemistä ja kokemista. Alue muutenkin hyvä. Menomatkalle löytyy kyllä yöpymisalueita reitin varrelta. Laivalippujen hinnoista sen verran vielä, että olen joka kevät pyytänyt tarjoukset Finnlinesilta, Siljalta ja Viikkarilta. Hintaerot ovat satoja euroja. Helsingistä Travemundeen on aina ollut kallein vaihtoehto. t. Matti
Kiitoksia kaikille vastanneille, hyviä vinkkejä saatiin. Ollaan nyt kyselty laivahintoja ja tähän mennessä vaikuttaa, että Finnlink Naantalista Kapelskäriin saattaisi olla edullisin. Kolmårdenissa käyntiä harkitaan myös, kun ihan ohitse oltaisiin menossa, niin kannattaisihan siellä käydä. Ison-Beltin silta varmaan pitää ajaa toiseen suuntaan, on se kyllä niin valtava laitos, mutta toiseen suuntaan varmaan lautalla. Matkareittikin alkaa hieman hahmottua, paluu tulee varmaan Fredrikshavnista ylitse, tulee sitten vähän eri reittiä ajettua toiseen suuntaan. Oltiin vuosia sitten (ennen lapsia) interreilaamassa Tanskassa ja Fanon saari olisi myös hauskaa nähdä uudelleen. Caravan alueita pitää vielä selvitellä ja matkan muita nähtävyyksiä. Taitaa olla ihan suositeltavaa hankkia se "Pohjoismainen leirintäkortti". Saako SFC-kortilla muuten Finnlinkiltä jotain alennusta? Lehdessä taisi olla jokin mainos sellaisesta.
Minulle on jäänyt mieleenpainuneet muistot Mon-saarelta ja sieltä erityisesti Mons Klint. Paikka on saaren itäisin jyrkkä liitukallioranta. Jyrkänne on lyhyen kävelymatkan päässä parkkipaikalta. Jos ajaa jyllandin pohjoiskärkeen, pitää katsastaa niemen pohjoiskärki Grenen. Laivalippu Frederikshavnista Göteborgiin on ainakin satamasta ostettuna melko kallis. Lienee etukäteen hankittuna edullisempi.
Tuossa linkkejä Skageniin ja pohjoiskärkeen, Tanska loppuu hauskasti, hieno paikka: http://www.naturturist.dk/skagen/grenen.htm Ja: http://www.skagen-tourist.dk/international/en-gb/menu/turist/turist-maalgruppe-forside.htm
@timo
Mön saaren klinttejä oltiin ihailemassa tasan vuosi sitten. Rakensivat uutta infokeskusta (SUURTA) siihen parkkipaikan kupeeseen . Paikka oli silloin hieman sekainen mutta nyt varmasti jo kunnossa. Kohde jota kannattaa käydä katsomassa.
Seppo, älä unohda camping-shekkijä, jos matkustat niiden käyttöaikaan!
Mitä ovat Camping-shekit? Meillä on ollut tällä erää vaunu vasta noin vuoden päivät ja edellisestä vaunusta on 10 vuotta aikaa, joten on varmaan tullut paljon uusia juttuja tällä välin. Tosin ulkomailla ei vaunulla ennenkään olla oltu.
Teimme reissun viime-, siis 2008 -kesänä myös Legolandiin. Viking Line Helsinki-Tukholma ja siltojen kautta Tanskaan. Hintoihin sen kummemmin kommentoimatta, (ainoa matkakuitti löytyi paluuumatka Scandlinesin lautalla Helsingör-Helsingborg ja se maksoi 5:ltä henkilöltä joista yksi lapsi, auto ja vaunu yli 12m yhteensä 275 DKK, tekee euroissa 36-37€). (Muita kauppa ja ravintolakuitteja löytyi yllinkyllin.) Kalliimpia ne sillat mielestäni oli selvästi. Ollaan aiempina vuosina reissattu myös suoraan Saksaan jonne nyt ei menty ollenkaan. Kaikissa on puolensa. Nyt suunnitelma oli viipyä Ruotsissa mennen tullen muutama yö ja näin myös tehtiin. Mennessä Jönköping ja Cämppäri Villa Björkhagen, alue asiallinen ja siisti. Oltiin siellä kaksi yötä, välipäivänä kierreltiin vähän kaupunkia. Alueella parikin lasten leikkipaikkaa jotka ryhmämme tuolloin 5v. jäsen tarkkaan käytti hyväkseen. Siitä jatko siltojen kautta Tanskaan, Ishöj Kööpenhaminan kupeessa oli paikka ja alue Tangloppen. Alue sijaitsi pitkällä niemellä siten että vesi ympäröi kapeaa aluetta molemmin puolin. Alue sinänsä viihtyisä ja siisti mutta kaupungin tekemät maansiirtotyöt rannassa häritsivät. Lomalla kun olimme ei välttämättä olisi huvittanut herätä ennen klo 7:ää, maansiirtoauton lavan kippaus 50 metrin päähän piti huolen molempina aamuina ettei nukuttu pitkään. Köpiksessä käytiin väliin jäävänä päivänä eli kaksi yötä tuollakin viihdyttiin. Siitä jatko legolandiin jossa leirintäalueen sisääncheckaus voisi toimia mallina monelle suurelle alueelle. Kerroin ryhmän koostumuksen ja viipymisajan, vastaanottovirkailija antoi paikan, kartan ja rahasti, koko hommaan ei mennyt viittä minuuttia. Alue on kallis muuta siisti, mukavat leikkialueet sielläkin. Legoland oli positiivinen yllätys myös aikuisille ja porukan 15 ja 16v. osallistujille puhumattakaan 5 vuotiaasta. Vietimme koko päivän aamusta iltaan Legolandissa, sää oli vaihteleva mutta oltiin varauduttu ja eipä ollut niin pitkiä jonoja mihinkään kun välillä vähän ropsautti vettä niskaan. Legolandista eteenpäin, Nyköbing ja alue Nordstrand. Pienehkö, lähellä meren rantaa oleva alue, oli ahdas ja sää oli kovin tuulinen joten tuolla vietimme vain yhden yön. Sieltä takaisin Ruotsiin ja länsirannikkoa pitkin Varbergiin, Apelvikenin alueelle. Alue oli todella mukava, hyvin varustettu uima-altaineen jne...Tuollakin tuuli oli todella kova. Sitkeästi olimme kaksi yötä sielläkin odotellen tyyntymistä, etutelttaa ei uskaltanut edes yrittää pystyyn joten vaunun sisätiloissa meinasi jo tulla tekemisen puute. Tuulta karkuun sisaämaahan Lidköpingiin jossa Kronocamping. Alue oli mukava ja vaunupaikka leikkipaikan vieressä takasi kaikkien viihtyvyyden kun ryhmän vaativin jäsen tämä 5v. oli tyytyväinen. Hän oli jonkin verran ihmeissään pienistä kommunikaatiovaikeuksista kun "taas oli niitä ruåttalaisia". Lidköpingissä viihdyttiin mukavassa paikassa ja säässä kolme yön seutua jonka jälkeen kotiin Tukholma-Helsinki. Yhteenvetona, Tanska on mielestäni kallis maa, Ruotsi taas mielestäni erittäin edullinen ja edullisemmaksi tulee nykyisellä kurssikehityksellä. Apelviken oli niin houkutteleva että täytynee käydä kokemassa paremmalla säällä joskus tulevaisuudessa. Toivotan mukavaa matkaa Legolandiin, kannattaa kokea. t. tuhkasen jukka
Camping-sekit (eikö se nykyään kirjoiteta noin oudosti) ovat arvoseteleitä joita saat tilattua SF-Caravanilta. Uusin lehti sivu 121. Näillä voit maksaa määrätyillä kämppäreillä alennuksella matalan sesongin aikaan:
http://www.campingcheque.co.uk/en/
Klikkaa Tanska niin näet ettei siellä niitä montaa ole. Mun mielestäni ei kannata alkaa orjuuttamaan itseään noilla sekeillä koska joudut etukäteen arvioimaan montako tarvitset.
Mielestäni parempi vaihtoehto on ACSI Camping-kortti jonka saat tuon kirjan mukana: https://webshop.acsi.eu/index.html?aff=1000&tid=10&lid=9 Sama sesonkisysteemi, heinäkuussa ei juuri hyötyä.
Tuon linkin yläkulmassa näkyvä DVD on kätevä kämppäreitä valitessa: http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/ Läppäriltä voi katsella paikkoja vaikkei nettiin pääsisikään. Yleensä sillon kun pitäisi ei pääse. Näyttää ettei DVD:n tilaus ainakaan juuri nyt onnistu, tuo sivu on ennenkin äksyillyt. @timo
Tanskassa on paljon hienoja kämppäreitä, yksi todella hyvä osuu Legolandin reitille mukavasti: http://www.vejlbyfed.dk/Default.aspx?ID=36 Kartta: http://www.vejlbyfed.dk/Default.aspx?ID=49 Lapsille loistava paikka, esim. perhesuihku on mukava. Tuokin on lähellä: http://www.cofman.co.uk/denmark/activities/aqua-domes/midtostjylland/fredericia-aquapark-and-wellness-center.html
Tanskan länsirannikolla tuulee usein/aina reilusti, kannattaa huomioida. @timo
Osuukohan tuo kämppärin kohdalle: http://maps.google.fi/maps?ie=UTF8&ll=55.517115,9.852419&spn=0.035911,0.073986&t=h&z=14
Hei. Et sinä mitään SCC korttia tarvitse ns " vapaissa campingeissa" Ruotsissa, SFC kortti riittää. Tanskassa SFC, ICC ja ASCI kortit ovat käypiä ja näitä kahta viimeistä saa liiton toimistosta.Alla muutamia linkkejä auttamaan matkan suunnittelua. Luannikast reissu ! ;-)
http://www.husvagnochcamping.se/
http://www.caravanclub.se/
http://www.dcu.dk/start.asp
http://www.dcu.dk/indhold/webside.asp?articleguid=6842
http://www.n-m-c.net/
http://www.campingsverige.se/
Ja jos yöpyy Legolandin vieressä Billundin leirintäalueella niin siihen sisältyy ilmainen sisäänpääsy viereiseen kylpylään http://www.billundcamping.dk/default.asp?PageNumber=24332
Täytyy korjata omia ajatusvirheitä, kun mainitsin SCC: n, niin tarkoitin tietenkin CCS ( Camping Card Skandinavia )korttia.
Tätä ei paljon tarvitse edes Skadinaviassa , se on suurimmaksi osaksi SCR ( Sveriges Campingvärdarnas Riksförbund ) kaupallista huuhaata. Senjälkeen kun SCR aloitti tämän kortin myynnin on heidän jäsenmääränsä laskenut n.650 alueesta n. 500 alueeseen ja ns. "Fri Camping " alueet,joilla kelpaa vaikka SFC:n kortti , lisäntyneet n.350 alueesta n. 500 alueeseen.
CCI ( Camping Card International) on parempi Skandinaviassa ja varsinkin Euroopassa. ;-))
Kiitos Pertti, unohdin itse mainita tuon yhden kortin eli SFC, jolla me on pärjätty kaikkialla leiriydyttäessä. Siinä kun on se FICC-taikalogo, joka tunnistetaan vaikke Soviet Finlandia Caravanista olisi kuultu.
Kun parivuotta sitten tein tuon samaisen lenkin niin jotenkin tuntui helpolta mennä siltojen kautta,vaikka autolla olimmekin liikkeellä.Jos Tukholmasta lähdet alaspäin kohti Malmöä,niin E4 tien varrella on ainakin 25 kpl Rastplatseja,toiset ilmaisia,toisissa voi olla pieni maksu.Tuossa lyhyt video matkasta pääpiirteittäin,tehty Google Earth ohjelmalla.Huomioitavaa on myös että Legolandin vieressä oleva vapaaparkki voi hyvinkin olla poistettu käytöstä nykyään,mutta Legolandin viereinen campinalue on voimissaan ja onkin hyvä tukikohta Legolandin vierailun ajaksi. http://picasaweb.google.com/Dangerousplay/PieniPohjoisSaksanKierros?feat=directlink
@rami
Legolandin lähellä, en nyt muista kilometrejä tarkalleen, on Givskudin eläintarha. Se oli meille upea kokemus, siellä käveltiin tai ajettiin eläinten keskellä. Leijonien vieressä ajaminen sävähdytti. Kun googletat givskud niin saat enemmän tietoa.
Heippa! Tulen tietoineni vastausketjuun aika myöhään mukaan. Toivottavsti näistä vinkeistä on vielä jotain hyötyä.
Olimme perheen kanssa viime suvena Tanskassa asuntoautolla, heinäkuussa. Tässä pari vinkkiä niidem kokemusten pohjalta.
Meillä on yli kuusimetrinen asuntoauto, ja Pohjanlahden ylittäminen tuli "järkevimmäksi" mielestämme Finnlinesilla, Naanatalista. Hytit ovat ok ( neljälle ), isot päivälliset ja aamupalat kuuluvat hintaan valmiina, ei tarvitse erikseen tilata/maksella. Menimme Helsingborista Helsingöriin, HH-ferriesin lautalla, (AL:n SYC -kortilla saa alennusta ) ja yövyimme pienellä leirintäalueella, Helsingörin läheisyydessä ( Nyrup camping, Kvistgård ). Paikka oli edullinen ja hintaansa nähden hyväkuntoinen. http://www.nyrupcamping.dk/
Lapsiperheillekin sopiva leirintäalue Keski-Jyllannissa löytyi TopCamp- ketjun leirintäalueista. TopCamp Riis on pyöräilymatkan ( 3-4- km ) päässä Givskudin eläintarhasta ja parinkymmenen kilometrin päässä Legolandista. http://www.riis-camping.dk//default.asp?PageNumber=11700 TopCamp Riis on varustelultaan monipuolinen alue, uima-allasalueineen ja leikkipaikkoineen. Alueella oleva keittiö on iso, nykyaikainen ja hyvin varusteltu, . Suihkutilat olivat siistit ja siivous hyvin hoidettu. Miinuksena on tanskalaisissa leirintäalueissa on se, että lähes kaikki laitteet, suihkuista alkaen toimivat kolikoilla tai poleteilla ( paikasta riippuen 2-5dkr ). Lisäksi lähes kaikissa TopCamp paikoissa vaaditaan voimassaoleva Pohjoismainen leirintäkortti, meiltä unohtunut -08 tarra korttiin kustansi 90 dkr. Legolandiin meneville suosittelen kahden päivän lipun ostamista. AL:n jäsenkortissa olevalla SYC-merkillä saa kahden päivän lipun yhden hinnalla. Viime kesänä aikuisten lippu oli 259 dkr ja lasten 229 dkr.
Vinkkinä vielä, että jos olette menossa Iso-Beltin sillasta salmen yli, kannattaa ajaa maksupisteessä käteiskassan kautta. Luottokortti- ajoväylän kautta menneenä, meitä laskutettiin isommasta autosta kuin kuului. Jonkin verran sai jälkeenpäin selvittää ja sähköpostilla lähestyä, ennekuin virhe korjattiin. http://www.storebaelt.dk/english
Hyvää matkaa! Tanska on kokemisen ja näkemisen arvoinen paikka.
Jari
Kiitoksia monista vinkeistä! Laivamatkat Finnlinesilla Naantali-Kapelskär ja paluu on nyt varattu, molempiin suuntiin aamulaiva. Tarkoituksena on yöpyä jossakin liki Kapelskärin satamaa eka yö, sitten Jönköpingissä seuraava yö. Sitten siltoja pitkin Tanskaan, Köpiksen lähellä yksi yö ja siitä Legolandin kupeeseen, jossa viivytään pidempään. Sitten rannikolle, josta taas ylös Tanskan kärkeen. Ajatus on tulla lautalla yli joko Fredrikshavnista jai Grenåsta. Vielä pitäisi selvittää, onko niissä kovasti hintaeroa. Lieko jollain kokemusta? Saiko noita lippuja tilattua etukäteen jostakin Suomesta? Ja onko hinnan puolesta kannattavaa? Ruotsin puolella taas pari yötä ja sitten laivalla kotio päin. Nyt mietitään vielä, kumpi leirintäkortti pitäisi ottaa, pohjoismainen, vaiko kansainvälinen...? Sekä onko kannattavaa ottaa ACSI-kortti, paljonko sillä saa yöpymisistä alennusta? Onko alennus vakio kaikilla alueilla, vai vaihteleeko suuresti? Sekkejäkin tilataan ilmeisesti jokunen, kun pari sellaista aluetta osuu matkan varrelle sopivaan väliin. Onko muuten kokemusta, miten Tanskassa suhtaudutaan ruoka-aineallergioihin? Pitänee tuon nuoremman lapsen rajoitusten osalta ottaa käännetyt listat mukaan.
Seppo
Mekin olemme lähdössä Tanskaan ikävä kyllä vasta korkea sesongin aikaan :( Minkäs hintaset teidän liput oli? Muista sitten heti kertoa tänne kokemuksianne kun palaatte matkaltanne niin pääsemme uunituoreita vinkkejä hyödyntämään. Meillä vielä tuo Tanskan reitti ihan auki, mies kun ei siellä koskaan ole käynyt niin haluisi nähdä vaikka mitä. Itse Göteborissa asunut puolet elämästäni ja siksi Tanskassa käynyt yhtä usein, kuin keskiverto suomalaiset Tallinnassa..
Meillä suoraan Finnlinesilta varatuille lipuille tuli hintaa meno 220€ ja paluu 230€. Yhdistelmän pituus yli 13m. Ilman hyttiä kun on aamulaivat. Lapsista ei mene hintaa kun ovat 5 ja 3 vuotiaat. Uuden lehden takasivulla oli Ferrycenterin mainos, jossa lupaillaan alennuksia, niitä ei ainakaan Finnlinesilta saanut. Ajattelin vielä sine soittaa ja kysyä kun lippuja ei ole vielä maksettu. Milla
Soittelin tänään siljalle ja hämmästyin. Heiltä olisi saanut helsinki-tukholma edestakaiset liput 620e. Yhdistelmä yli 13m. Hyttinä kylläkin c hytti.. mutta päivälaivat heillä olisi olleet turusta vain 100e halvemmat. Satasen takia en lähde helsingin kupeesta turkuun istumaan päivälaivalle. Toki silja nyt aina on minusta kalliimmasta päästä. Huomenna jatkan muiden laivayhtiöiden kyselyä.
Nostampa vähän tätä: "Ajatus on tulla lautalla yli joko Fredrikshavnista jai Grenåsta. Vielä pitäisi selvittää, onko niissä kovasti hintaeroa. Lieko jollain kokemusta? Saiko noita lippuja tilattua etukäteen jostakin Suomesta? Ja onko hinnan puolesta kannattavaa?" Jostain aiemmasta ketjusta löysin, että Stenalinelta saisi 25% caravan alennuksen, mutta mitä kautta ostettuna? Ferry Centeristä lippuja kyselin, mutten ole saanut vielä vastausta, saako niitä heidän kauttaan.
Milla
Viime kesänä ennen Juhannusta kävimme Legolandissa ja sieltä sitten ajelimme Tanskan länsirannikkoa ylöspäin ja "ex tempore" päätimme koittaa josko Fredrikshavnista pääsisi yli ilman varauksia ja onnistuihan se mutta hinta oli kyllä kohillaan ~300€ (As-auto). Varaamalla etukäteen paikka on tietysti varma ja todennäköisesti halvempikin mutta ainakin ennen Juhannusta tilaa löytynee muutenkin.
Tuosta on nyt Tanskan puolen sivu auki, saman maksaa suunnilleen. http://www.stenaline.dk/faerge/tider-og-priser/ Menkää Skagenin kautta Frederikshavniin. Skagen on hieno paikka, tuossa pari kuvaa sieltä: Tanskan pohjoisin kärki: http://www.aijaa.com/v.php?i=4119884.jpg Skagenin ostoskatu: http://www.aijaa.com/v.php?i=4119888.jpg Kuvat ovat muutaman vuoden takaa heinäkuun viikonloppuna kuvattuja, ei aina noin ruuhkaa ole. @timo
Lähtö reissuun alkaa olla käsillä. Pari vinkkiä muille tarvitseville (jotka itselle selvisi vähän myöhässä): Reitti Ruotsista Tanskaan ja takaisin kannattaa tehdä Varberg-Grenaa kautta alas ja siltaa myöten Malmön kautta ylös, siis jos tarkoitus on kiertää, eikä mennä samaa kautta molempiin suuntiin. CCS-kortilla saa alennuksen Varberg-Grenaa lautasta (ehkä myös toisinpäin, mutta en ole varma). Ja Legolandista saa jonkin alennuksen kotimatkalle siltaa varten. Me mennään toisin päin kun ei noista ollut havaintoa varauksia tehdessä. Milla
Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.