Kaasupulloista?

KOISTINEN LEILA 07.01.2009 09:13

Kuka tietää?

Missä maissa on samanlainen kaasupullosysteemi kuin Suomessa?

Lähinnä tietenkin kiinostaa Euroopan tilanne. Onko Suomen tyyppi käytössä Saksassa, Belgiassa, Ranskassa, Sveitsissä, Norjassa.... Italian jo tiedän, että siellä on eri, niin ja Portugalissa sekä Espanjassa.

Pikaisia vastauksia olisi kiva saada.

Nimimerkki: Kaasut loppu, pakkasta luvassa.

ARO PERTTI 07.01.2009 15:17

Alla olevasa linkistä löydät titoja ainakin pohjoismaista. Täyttö pitäisi onnintua useimmissa maissa ja paikat ehkä löytyy Googlella. ;-)

http://www.aga.fi/international/web/lg/fi/likelgagafi.nsf/docbyalias/Homepage

HÄNNINEN JUKKA 07.01.2009 17:11

Saksalainen 11 kg kaasupullo on lähes täysin samanlainen kuin suomalainen. Sivukierrepulloissa on sama kierre. Muistathan, että saksassa ei vaihdeta suomipulloja ja suomessa ei vaihdeta saksalaisia. Molempia kaasupulloja voit täyttää propaani/butaani nestekaasulla, eli LPG:llä, (LPG = Liquified Petroleum Gas) jota myydään huoltoasemilla. Täyttämiseen tarvitset adapterisetin, jolla voit suoraan itse täyttää pullosi. Sekä saksalaisen, että suomalaisen kaikissa Euroopan maissa paitsi Suomessa.

HAAPANEN TIMO 07.01.2009 17:42

Ainoat maat joissa saat suoraa vaihdettua pullosi täyteen, ovat Tanska ja Norja. Tämäkin vain jos sulla on komposiittipullo: http://www.aga.fi/international/web/lg/fi/likelgagafi.nsf/docbyalias/prod_nestekaasu_REN

Tavallista suomalaista pulloa ei voi missään vaihtaa täyteen. Samanlainen kierreventtiili kuin Suomessa, on Saksassa, mutta pullo on erilainen. Saksalainen pullo kuitenkin sopii käytettäväksi sinällään.

Tuossa linkissä on erilaisia eri maissa käytettäviä kierteitä: http://www.car-a-fun.de/c1304.html Kuten näet ne ovat hyvinkin erilaisia.

Jos ostat ulkomaisia pulloja, saat liitettyä ne omaan kierreventtiilisäätimeesi noilla liittimillä: http://www.wilhtom.fi/?p=productsMore&iProduct=344

Tälläisillä liittimillä voit saada pullosi täytettyä täyttöasemilla, ei huoltoasemilla, vaan kaasufirmojen täyttöasemilla: http://www.wilhtom.fi/?p=productsMore&iProduct=345

Tavallisen kaasupullon täyttö huoltoasemalla on vaarallista touhua, asiaan pitää perehtyä täydellisesti jos aikoo näin tehdä. Tuossa lisätietoa, hyvät sivut, käytä aikaa tähän: http://www.wynen-gas.de/pages/gb/infos/hauptgruppe/campinggas/artikel/26.html?PHPSESSID=97fba1ccedd7de09fc957fd1791729c6

AHJOS TIMO 07.01.2009 18:34

"suomessa ei vaihdeta saksalaisia"

Paitsi ehkä joissakin yksittäisissä liikkeissä (kuten Kippari-Caravan Oy Helsingin Rastilassa).

KOISTINEN LEILA 07.01.2009 19:38

Kiitos suunnattomasti.

On se muuten ...kele, että jokaiselle on omanlaisensa. Eihän tässä ole järjen hiventäkää. Pannaanko kapina pystyyn ja vaaditaanko direktiiviä? On ne Eu:ssa hullumpiakin asioita saaneet ojennukseen (esim käyrät kurkut).

Minä en suoraan sanottunat kyllä uskalla pulloa täyttää. Kesällä kaasua ei juurikaan tarvita mutta näin talvimatkalla ja Italiassa kaasu on ihan välttämätön lämmitykseen. Kun ei näiden leirintäalueiden sähköt kestä kun valon käyttöä.

Täällä Parmassa muuten tulee lunta ihan tuutin täydeltä. Moottoritiellä oli rekoilla ajokielto ja italiaanot ajelivat neljääkymppiä (olisikohan niillä ollut kesärenkaat). Meille suomalisille tämä oli ihan normipäivä.

Hauskaa talvipäivän jatkoa koti-Suomeen!

NYYSSÖNEN KAJ 07.01.2009 21:05

Espanjassa on samanlainen päältäpainettava pullo kuin Suomessa. Olen ostanut kaksi Espajalaista pulloa a'24€ siltö ja kuori. Portugalissa on muutama kaasuasema joka täyttää minkämaalaisia pulloja tahansa.

STRÖMMER HEIKKI 10.01.2009 13:42

Hmm ehkäpä olen poikkeuksellisen tyhmä? Viime keväänä (huhtikuussa) kävimme vaimon kanssa eurooppaa kiertelemässä. Olin etukäteen lukenut kuinka tavattoman helppoa on täyttää kaasupullonsa,sadoissa täyttöpaikoissa, kunhan vain hankkii tarvittavat adpterit.Eka pullo loppui jo menomatkalla Saksassa.Olin lukenut että Italiassa on yli 500 täyttöpaikkaa, ja koska Sisiliaan oltiin menossa, päätettiin pullo täyttää Italiassa.Mentiin Adrianmeren puoleista rantaa alas, pyörittiin aikamme Sisiliassa, ja toista rantaa takaisin ylös. Koko matkalta emme löytäneet yhtään täyttöpaikkaa. Kysymyksiimme vastattiin pään ja silmien pyörityksellä.Monacon läheltä Camping Dolphin:sta saatiin ostettua täys italialainen kaasupullo ( kuorineen 24€) joka sit adapterilla sopi vaunuun. Eli oli se pullontäyttö kyllä niin helppoa, että ens kerralla otan mukaan 2 varapulloa, niin ei tarvi taas päiväkausia painia saman asian kans.

HAAPANEN TIMO 10.01.2009 16:16

Löysin hyvän sivuston, Esim. Sisiliassa 181 huoltoasemaa: http://new.eurogasauto.egm.it/it/egmsearch/findbusiness?edit%5Begmsearch_main%5D%5BNazione%5D=IT&edit%5Begmsearch_main%5D%5BRegione%5D=20&edit%5Begmsearch_main%5D%5BProvincia%5D=&edit%5Begmsearch_main%5D%5BCitta%5D=&edit%5Begmsearch_main%5D%5BCap%5D=&edit%5Begmsearch_main%5D%5BTelefono%5D=&edit%5Begmsearch_main%5D%5BFrazLocContr%5D=&edit%5Begmsearch_main%5D%5Bfgpl%5D=1&egmsearch_business_search=Cerca&edit%5Bform_id%5D=egmsearch_business

Italiassa LPG on GPL "Gas di Petrolio Liguefatto" Karttaa klikkamalla löytyy ko. aseman tiedot koordinaatteineen. Tuosta voi hakea muualta: http://new.eurogasauto.egm.it/it/egmsearch/findbusiness

@timo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.