ONKO KOKEMUKSIA PRAHA JA BUDAPEST MATKOISTA

RUONTI KARI 03.01.2009 20:43

Hei,ensimmäinen matkailuautokesä meni saksa/hollanti/belgia suunnalla, nyt tekisi mieli rakentaa ensi kesän matkaa niin että nuo yllä mainitut kaupungit tulisi hyvin katsastettua. Matkan kokonaiskesto noin 4 viikkoa juhannuksesta alkaen joten myös muita reittikohde ehdotuksia otetaan mieluusti vastaan. Yksi asia kun askarruttaa on turvallisuus, millaista on liikennekulttuuri ja vastaavasti meininki leirintäalueilla ? Löytyykö leirintäalueilta sähköpaikkoja ja jos niin montako ampeeria tyypillisesti, entä peseytymistilat, pyykinpesu, juomavesi jne. Erityisesti kiinnostaa vinkit hyvistä yöpymispaikoista joista helppo käydä tutustumassa noissa kaupungeissa. Kaikki kokemusperäinen tieto otetaan kiitollisuudella vastaan!

WILHELMSSON LEIF 03.01.2009 21:20

Moi, Prahhassa me tavataan yöpyä Camp Danassa, lähellä raitiovaunu pysäkkiä ja muutenkin hyvä ja ystävällinen paikka. Praha on tutustumisen arvoinen paikka.

http://www.campdana.cz/index_f.html

T.Leif

JANHONEN MATTI 04.01.2009 11:43

Praha

Prahassa olen yöpynyt muutaman kerran Intercamp Kotvalla www.kotvacamp.cz Osoite: U ledáren 1557/57, 14700 Praha, Baranikin alue Koordinaatit: N 50 01 57.16 E 14 24 15.18 Alue sijaitsee aivan Moldaun rannalla. Alue ei ole mitään luksustasoa mutta ihan ok ja sen parasta anatia on hyvät julkiset yhteydet keskustaan. Noin 5 min kävelymatkan päästä alueen portilta on asema josta on hyvät bussi- ja raitievaunuyhteydet Kaarlen sillaan päähän keskustaan.

Budapest

Camping niche www.campingniche.hu Vähän erikoinen paikka kun on tehty vanhasta raitiotievaunuvarikosta. 200 m leirialueen portilta on bussipysäkki josta on hyvät bussiyhteydet keskustaan Moskovan aukiolle, josta taas pääsee bussilla, ratikalla tai metrolla eri puolille kaupunkia. Alueen osoite: 1121 Budapest, Zugligeti út 101 Koordinaatit: N 45 30 55 E 18 58 20

Alueilla on sähköpaikat ja muutenhan siellä eletään kun kotimaassakin. Sähköille on sukorasiat ja jos muuta niin sukoon sopivan adapterin saa respasta lainaksi. Itse en noiden kaupunkien camping-alueiden tasoon niinkään kiinnitä huomiota kun siihen miten alueilta pääsee julkisilla kaupungille ja takaisin. Eihän niissä kaupunkikohteissa cämppärillä oleilla yleensä kun yönseutuna. Turvallisuus on Suomen tasoa ja liikennekulttuuri hieman nuorta mutta kyllä siinä hyvin pärjää jos muuten on tottunut suurissa kaupungeissa ajamaan.

TOIVONEN MARTTI 04.01.2009 21:14

Se on Nepzigetin niemellä hiukan kaupungin keskustasta Tonavaa ylöspäin. Lyhyt kävelymatka ostoskeskukseen jonka alla metroasema. Eli yhteydet keskustaan tosi hyvät.

Pieni kodikas paikka, ei turhan kallis. Käytiin myös tuota Nicheä katsomassa mutta se ei tuntunut yhtään paremmalta.
mot

GRÖNLUND JORMA 06.01.2009 00:08

http://www.autocamp-trojska.cz/index_en.htm

Prahan Troja-kaupunginosassa Trojska-kadun varressa useita pihaleirintäalueita, joista hyvin voin suositella tuota linkin Autocamp Trojskaa ja sen viereistä aluetta. Ovat aivan yhtä hyviä.

Helppo löytää ZOO-opasteiden avulla, koska samalla kadulla on tuo eläintarha ihan kävelymätkan päässä. Itseasiassa erittäin hyvä eläintarha onkin.

Tältä kadulta kulkee bussi vartin välein metroasemalle, ja parinsadan metrin päästä kulkee ratikka, joka myös ajaa ihan keskustaan saakka. Kertalippuja myy alueen hoitajakin, mutta sieltä metroasemalta saa ostaa matkailijapiletin, jolla on rajaton kulkuoikeus noissa kaikissa liikennevälineissä. Lippu pitää ostaa aina etukäteen jostain.

Näistäkin olen kirjoitellut monta kertaa täällä, mutta eipä tuo "haku" näytä niitä löytävän? Mikähän virka tollakin lienee?

GRÖNLUND JORMA 06.01.2009 13:39

Heh. Nyt vasta "löysin" tuon oikean haku-ikkunan. Minähän olenkin koko ajan yrittänyt väärällä haulla. Tässä systeemissä näköjään on viestihaku ihan erikseen. Jokaisen aihealueen johdalla on "Viestihaku" pienellä tuossa viestipalstan vasemmassa yläkulmassa.

Siitä löysin tämänkin, joka koskee Krakovaa. Tässä se on, jos sattuisi matkan varteen Krakova, niin kannattaa poiketa siellä ja Auscwitsissa. http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailu_ulkomailla/?x26399=6728638

JANHONEN MATTI 06.01.2009 14:43

Tämä on yksi näitä tämän homman kummajaisa. Miksei haku voi hakea koko tietokannasta kerralla vaan jokainen aihealue pitää käydä läpi erikseen? Vai onko se sitä, että näin ulkopuoliset ei pääse käsiksi jäsenkeskustelun hakutoimintoihin. Saisivat selittää miksi tämä haku toimii näin.

RUONTI KARI 08.01.2009 22:49

Kiitos Leif, Matti, Martti ja Jorma. Praha ja Budapest nyt hoidossa, mutta tuleeko mieleen muita katsomisen arvoisia paikkoja noista maista, netistä olen tietysti kovin jo 'haravoinut', mutta omakohtaiset kokemukset aina arvokasta tietoa.

HYTTILÄ ESKO 09.01.2009 08:29

Tsekeissä esim Cesky Crumlov http://www.discoverczech.com/cesky-krumlov/index.php4 . On unescon maailmanperintökaupunki. On upea paikka. N 2 km kaupungista järvillepäin kiva Camping. Unkarissa EGER , TISZAFURED jne

WILHELMSSON LEIF 09.01.2009 19:20

Näkemisen arvoinen paikka myös Ceske Budejovice, kipee ylös kirkontorniin niin tulee tosi mahtavat näkymät. Leiri alue (Dlouha Louka Autocamp, Stromvoka 8 37001) kävelymatkan päässä keskustasta.

http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/t%9Aekki/jihocesky/dlouha-louka-autocamp-107297/

RAUTIAINEN KARI 09.01.2009 21:30

Se vain on juhlaa kun menee Budapestissä, siinä kaupungin sisä kehätien varressa Cafe New Yorkiin, pyytää tarjoilijaa tuomaan kaffet ja paakelsit pöytään jossa Waltari viimeisteli Sinuhen.

Hieno homma.

Siellä on sitte Budan puolella Suomalainen hotelli jossa ihan oikee sauna, nettikoneita joissa skandi näppis jne. Huoneitakin ihan 6 kappaletta.

Siellä on myös helkkarin hyviä ravintoloita joissa saa ihan oikeeta läskiä ja lotinaa. Ja tummaa olutta 2L tuopeissa. Kun vaan menee pois keskusta-alueelta. Paikkoihin jotka ei ole turisti alueita. Hinnat on 1/4 osa siitä mitä keskustassa.

Ihan pakollinen on kauppahalli.

5 päivän turistilippu jolla pääsee maanalaiseen, busseihin, ja raitsigoihin, ei maksa juuri mitään. Helpointa ostaa kun menee vaan alas mihin vaan maanalaisen asemalle. Se kaupungin leirintäaluekin on bussireitin varrella. (Muista sen nimee nyt justiin)

Margit saarelle kylpylään. Saarella kuppilaan josta tummaa olutta ja pörkölttiä. Jes, alkaa ihminen viihtyä.

RAUTIAINEN KARI 09.01.2009 21:47

Niin, se suomalainen hotelli Budassa on nimeltään Villa Katalan.

RUONTI KARI 18.01.2009 18:48

Kiitos vielä lisävinkeistä Leif ja Kari !

MAKKONEN BRITA 18.01.2009 22:02

ollaan useita kertoja kierelly Tsekeissä.Se on hyvä maa,ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia.Liikenne on rauhallisempi kuin esm.saksassa,aina antavat tietä jos haluaa ohittaa.Ruoka on mitä parhain,ja vielä halvempi kuin täällä kun ei ota prahan hinnat huomioon, nykyään saa salaattiakin.Tsekkiläinen tumma olut on aivan ihana.Siellä on monta hienoja paikkoja jotka ei ole vielä mainittu täällä.Mutta se tietysti riippuu siitä millaista haluaa.Esm kaupungeista,Karlovy Vary joka on vuorien ympyröimä,siellä on paljon terveyskylpylöitä,hieno paikka.Plzen missä on plzenin oluttehdas.Me olemme viettäneet paljon aika moravassa missä on kaupungit Olomouc,Kromeriz,Sumperk jne.Ne ovat pienempiä ja kun menee maasedulle niin voi vielä nähdä mummoja pellolla kuokkien kanssa,ja pikkukylien ruokakaupat ovat melkein kuin täällä 60 luvulla.Hienot vuoret ovat Jesenik mutta se on taas puolan rajallepäin.

MAKKONEN BRITA 18.01.2009 22:13

unohdin sanoa turvallisuudesta,meillä ei ole ikinä sattunut mitään,ja ollaan nukkunut missä vain.Siellä ihmiset kaupassa pitää käsilaukunsa ostoskärryssä vaikka jättää kärrykin vähän kauemmaksi.Ne ovat ihan tavallisia ihmisiä,mutta löytyyhän niitä rosvoja varmaan sielläkin.Yksi seikka olen huomannut että ihmiset syö paljon ulkona ,ja ei tuntuu olvan niin kiirettä kuin täällä.Ne istuu ja seurustelee ystävien kanssa keskellä päivä.

GRÖNLUND JORMA 18.01.2009 22:20

http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailu_ulkomailla/?x26399=3914695

PÄÄSKYNEN JARMO 21.01.2009 11:48

Moron! Sunny camp. Erittäin siisti, henkilökunta (veljekset perheineen) aivan ykkönen. 700 m metro Luka (nopea ja Prahan metrothan ovat kuuluisia siisteydestään), vie Prahaan. Itse en ajattelisi muita vaihtoehtoja.

NIEMI ROLF 21.01.2009 15:08

Sunny Campin suhteen yhdyn täysin edellisen kirjoittajan näkemykseen. Ainakin säsonkiaikana kannattaa ehdottomasti varmistaa/varata paikka etukäteen. Leirintäalue on pieni ja erittäin suosittu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.