retkeilyautolla Italiaan, Irlantiin ja Iso-Britanniaan

TUULINIEMI ARJA 24.12.2008 16:06

Hei,

Suunnittelen touko-kesäkuuksi matkaa Italiaan ja sieltä Irlantiin + Iso-Britanniaan. Toivon konkareilta vinkkejä mm. yöpymisiin, lauttamatkoihin (Suomesta Keski-Eurooppaan ja Englannista Irlantiin) ja muihin reittivalintoihin, mitä lisätarvikkeita autoon tarvitsen ko. maissa yms. Kyseessä tulee olemaan ensimmäinen pidempi ulkomaanmatkani retkeilyautolla, joten kaikki vinkit ovat tervetulleita.

Terv. Arja

HYTTILÄ ESKO O 24.12.2008 19:43

Suosittelen jotta teette 2 reissua. Italia ja muu manner-eurooppa. Sitten GB+IRL . Molemmissa niin paljon hienoa nähtävää jottei kannata kokolomaa pelkästään ajaa.

RAUTIAINEN KARI 24.12.2008 22:57

Englannista Irlantiin ei tartte suunnitella tuohon aikaan mitään. Sen kun ajelee Holyheadiin niin siitä lautalle. Mutta ennen sitä, se Wales, sielläkin on kaikenlaista yhen loman kuluttamiseen.

JANHONEN MATTI 25.12.2008 11:17

Esko O:n tapaan suosittelen kahta eri reissua. Itse sorruin - silloin kun en näistä hommista vielä mitään ymmärtänyt - lähes vastaavaan reittivalintaan, ja pelkäksi autoiluksihan se meni koko reissu. Täällä Suomessa on Euroopasta muodostunut/tettu jostain kummaan syystä sellainen virheellinen käsitys, että Suomessa välimatkat on pitkiä kun taas Euroopassa maat on pieniä ja välimatkat lyhyitä. Euroopan maista Ruotsi, Saksa, Puola, Ranska ja Espanja ovat pinta-alaltaan Suomea suurempia ja Italia automatkailijan kannalta Suuomea pidempi maa, joten nämä tarinat kannattaa unohtaa kun matkaa suunnittelette. Touko-kesäkuu on Euroopassa sesonkin ulkopuolella joten tilaa kyllä löytyy niin leirialueilta kun lautoiltakin ja ilman ennakkovarauksia pärjää. Noissa maissa normaalit Suomi-varusteet riittää. Lämmitystä tuskin enää touko-kesäkuussa tarvitsette autossa joten voi olettaa, että yhdellä 11 kg kaasupullolla tuon reissun heittää vallankin jos leirialueilla pidätte kaapin sähkössä.

TUULINIEMI ARJA 25.12.2008 12:02

Aikaa on enemmän kun yhden loman verran, töissä pitää olla vasta syyskuussa :) En myöskään aio koluta maita päästä päähän, vaan valikoiden. Mukava kuulla, että varauksia ei juuri tarvita.

KATEISTO EERO 25.12.2008 12:04

Olen myös ajatellut noihin aikoihin Englanti-Irlanti-reissua ja tytärkin asuu Lontoossa, olisi kiva piipahtaa siellä. Mutta se liikenne. Nehän ajaa siellä väärää puolta. Onko joku ajanut asunto/retkeilyautolla Lontoossa?

HYTTILÄ ESKO O 25.12.2008 13:13

Kirjoitit seuraavaa "" Suunnittelen touko-kesäkuuksi matkaa Italiaan ja sieltä Irlantiin + Iso-Britanniaan""

Eli tuosta sai kyllä käsityksen jotta aikaa olisi maksimi 2kk. Eihän siinä mitään, mikäli aikaa on niin kierää mualimoo. Itse ajoin 1 vuosi epsanjan alakautta kiertäen. 6 viikkoa meni ja reilu 10.000 km tuli. Matkailu avartaa. Tuolla ei tarvitse todellakaan mitään varauksia campingeille, eikä lautoille euroopan osuudelle. Täältä peräpohjolasta kun pois pääsee ja sehän onnistuu finnlink , tallinna taikka jollain muulla laivayhteydellä. Italiassa saa katsella jotta kaikki campingit on edes auki, kun heillä tuo kausi painottuu hieman myöhemmäksi.

HAUTANIEMI ERKKI O 27.12.2008 17:08

Kun matkailet brittein saarilla,katso kartasta reittivalinta. Joskus voi tulla ilman sen parempaa varoitusta, kapea silta tai matala.Olen ollut myos maksullisella pienella sillalla joka meni puropahasen yli. Mummo istui ja kutoi sillan kupeessa, kun tulimme halusi 0,50£ ja antoi kuitin. Kielitaidottomuus ei mennyt lapi. Maksa tai kierra 20 mil. Mitat on tuumissa, joten kannattaa merkita auton mitat ylos. OTTAKAA MUKAAN eglannin adapteri, mieluiten johdon pala jossa on molemmat paat. Varatkaa aikaa ja aikaa. Uudenvuoden odottelua kaikille. eki

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.