Mout Saint Michel Ranska

ALA-NIKKOLA HEIKKI 16.12.2008 19:02

Mount Saint Michel- niminen luostarisaari Ranskassa lienee näkemisen arvoinen ? Mutta onkohan siellä liikaa väkeä esim. touko/kesäkuussa ?

STRANDEN RAIMO 16.12.2008 19:21

Olen ollut mutaman päivän siellä siihen aikaan vuodesta. Kyllä sinne mahtuu. Auringon ja kuun keskinäisistä asennoista johtuen se ei useinkaan ole saari. Voi körötellä autolla penkereelle rakennettua tietä parkkipaikalle. Siellä on matkailuautoille valtavan iso parkkialue luostarin kupeessa. Hinta muistaakseni 8 euroa/yö. Kämppäreitäkin löytyy aivan kuivalla maalla kilometrin säteellä jos nousuvesi muutamana päivänä kuukaudessa tekee "saaresta" oikeasti saaren. Kannattaa käydä!

KARHU JUHA 16.12.2008 22:22

Olimme kesäkuusssa viime kesänä(08) paikanpäällä,saimme vinkin lähistön leirintä alueen pitäjältä ostaa sisäänmeno liput ennakkoon häneltä.No tietenkin epäilevänä savolaisena en aikonut "mennä retkuun",vaimo kuitenkin osti liput ennakkoon,ja se kyllä kannatti.Leirintäalueen pitäjä antoi myös ilmaisen neuvon,mennä paikalle ajoissa aamulla jolloin voi kierrellä ilman ruuhkia,,,sekin kannatti.Kumma ranskalainen kun ei sittenkään "kusettanut".Ja on todellakin paikka jossa kannattaa käydä, jos arkkitehtuuri vähänkään kiinnostaa.Ja loppujen lopuksi Ranskahan on mukava turistimaa,vaikken savolaisena sitä oikein usko vieläkään. JK

HALONEN ARTO K 17.12.2008 14:29

Hieno paikka, kannattaa käydä. Olimme toukokuussa 2006, silloinkin aikalailla väkeä, mutta sekaan sopi ja näki hyvin. Kuntoa kysyy, kun kiipeilee jatkuvasti rappusia ylös/alas. Lähettyvillä tienvarsikauppiailla hyvää omenasiideriä ja calvadosta, nam..

Arto H SFC 1454

HYTTILÄ ESKO O 17.12.2008 15:21

Sieltäkun lähti ajelemaan pikkuteitä campingille niin useita "snakareita" oli tienvarressa. Sieltä höyryävä kulhollinen valkkarissa keitettyjä sinisimpukoita. Nam nam, kyllä maistui.

TOIVONEN MARTTI 18.12.2008 17:50

Nyt syyskuun puolivälin jälkeen oli matkailuautoja muutama kymmenen ja henkilöautoja pilvin pimein. Siihen kun muutaman japanilaisia täynnä olevan bussin laski mukaan niin ahdasta oli koko paikassa. Mutta onhan itse rakennusrykelmä upea ja on tuo nyt pelkkänä turistipyydyksenäkin näkemisen arvoinen.

Sisällä kannattaa upeita rakennuksia ihmetellessä erityisesti tarkastaa se "tavarahissi": ihmisen (useamman?)poljettava polkuratas, akselin ympäri köysi, rakennuksen seinällä hyvin jyrkät "kiskot" puusta ja polkurattaan vieressä seinällä vielä kelkka joka kulki aikanaan kiskoja ylös alas. Semmoisia on aikanaan käytetty rakennusnostureina katedraaleja ja linnoja rustatessa. Pätevä peli.

Lähistöllä on hienoja pikkuteitä. Kannattaa kierrellä polkupyörillä esim. "Myllyjen kierros", kolmisenkymmentä kilometriä ranskalaista maaseutua, hyvin merkitty lenkki.

"Liikaa väkeä" on suhteellinen käsite. Pahimman ruuhkan välttää jos on aikaisin aamulla liikkeellä. mot

KANGAS JANNE 20.12.2008 22:13

Ruuhka helpottaa, kun menee sisään luostariin. Pääkadun kidutusmuseot sun muut turistiloukut kannattaa välttää ja kiivetä suoraan ylös.

Harvinaisen hyvin mieleenjäänyt matkakohde, jota ei missään nimessä kannata ohittaa. Omasta käynnistä on jo vierähtänyt reilut kuusi vuotta. Valokuvaajan paratiisi.

Ja se 8 euron parkkimaksu oikeutti muistaakseni vuorokauden pysäköintiin, eikä ainakaan 2002 ollut yöpyminen kiellettyä. Kannattaa toki varmistaa virallisilta nettisivuilta, jotka löytyy googlen avulla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.