Gibraltarille!

SEPPÄLÄ MARTTI J 21.11.2008 14:37

Espanjassa talvea viettäessämme on herännyt ajatus pistäytä Gibraltarilla. Kyselisinkin kokemuksista autolla sinne menemisestä. Huhu kertoo "virallisen" näköisistä rahastajista ennen maahan saapumista. Miten on asian laita, ja minkälaiset on pysäköintitilat ja maksut paikan päällä?

JANHONEN MATTI 21.11.2008 15:36

Pojat puhuu lämpimikseen monenlaista. Kun ylität Espanjan ja Gipraltarin rajan niin heti kohta oikealle ennen lentokentää (lentokentän poikki menee tie) on vartioitu ja aidattu parkkipaikka. Paikka on hyvin merkitty. Tuntihinta oli kohtuullinen. Paikan voit katsoa ennakkoon kartalta vaikkapa www.viamichelin.com Lähes parkkipaikan kohdalla on bussipysäkki jolta pääset vaikkapa Eurooppa-pistelle eteläkärjeen. Asuntoauton parkkeeraus on varsinaisen Gibraltarin alueella paikoin aika hankalaa ja siksi valitsin sovinnolla bussin kun sain auton varmaan paikkaan parkkiin. Kannattaa kuitenkin käydä tankkaamassa lentokentän takana. Polttoaine oli edullisempaa kun Espanjan puolella.

SEPPÄLÄ MARTTI J 21.11.2008 17:11

Kiitokset Matille informatsioonista! Tämä auttaa matkalaista etiäppäin:

JANHONEN MATTI 21.11.2008 17:46

Jos olet navin kanssa liikkeellä niin tässä Garminin ko. parkkipaikalla tallentamat koordinaatit: N 36.15277 W 005.34966 Katu jolla parkkipaikka sijaitsee on Winston Churchill avenue.

SEPPÄLÄ MARTTI J 21.11.2008 21:29

Kiitokset jälleen, tuli käyttökelpoista tietoa. Merkitään muistiin.

LAHTI ANTTI 21.11.2008 23:14

Ja mikäli et halua kävellä niemeä ympäri, niin ota taksi ja sovi kierroksen hinta. Myös he tietävät hyvät paikat. Heti siinä tullin jälkeen on "mittareita".

PURSIHEIMO TOPI 22.11.2008 00:41

Espanjan puolella on noita "virallisen" näköisiä rahastajia, jotka ovat kimpassa taksien kanssa. Väittävät, ettei lentokentän yli voi omalla autolla mennä. Olemme kuitenkin amalla autolla ajaneet sinne ja kierretty kallioniemeke. Alhaalla itse kaupungissa on parkkitalo, johon auton voi parkkeerata. Maksua en muista. Onko sillä maksun suuruudella mitään väliä, jos olet ajanut Suomesta sinne.

SEPPÄLÄ MARTTI J 22.11.2008 10:19

Eipä sillä niin väliä olekaan, mottomme on: perikunta maksaa!

SUOMI SEPPO S 22.11.2008 11:17

"Onko sillä maksun suuruudella mitään väliä, jos olet ajanut Suomesta sinne." Jos näin on asiat niin miksi ihmeessä ajelee omalla autolla siellä. Käytä taksia koska rahavarannot on oltava loputtomat "kun on ollut varaa" ajaa Gibraltarille asti. Samalla periaatteella voi kaikesta muustakin maksaa turistihinnat "kun on ollut varaa ostaa..." Onneksi ei kestä kauaa tavallisella duunarilla kun ei ole enää varaa mihinkään, kun on maksanut kaikesta suolaisen hinnan. Uskaltaahan sinne parkkihalliin mennä kolme metriä korkealla autolla ? PS. Mielenkiintoisia nämä vastaukset tyylillä - on oltava varaa kunn on hankkinut niin kalliin... - Monella on tainut juuri ne varan huveta siihen matkailuvälineeseen niin että on tingittävä monesta että olisi varaa käyttää sitä laitettaan. @seppo

KORHONEN KARI 22.11.2008 13:22

Mutta,hei,immeiset,elkee menkö sinne ylös omalla autolla!Minä tein sen ja vieläkin vit...ei ku ottaa päähän.Heti kerralla on kapeeta,mutkaista,sokkeloista,ahdasta jokapaikassa!Jos jonkun risteyksen ajat väärin olet hukassa,minä ainakin olin.Eräs huomas et ukot on pulassa,ajo viereen ja kysyi;Espanjaanko menette?Nyökkäsin surkean näkösenä.Kaveri käski seurata ja helevetin monen mutkan jälkeen olimma rajalla.Vilkutimme kiitokset ja onnistuimme pääsemään Epsanjaan takaisin. Siis taksi tai kaapelivaunu(jos pyörii)sinne vuorelle ovat parhaat vaihtoehdot.

JANHONEN MATTI 22.11.2008 14:28

Samat kokemukset kun Karilla ja siksipä neuvoinkin kysyjää suosiolla jättämään auton ennen lentokenttää olevaan parkkiin. Kävin siellä minäkin m-autolla toteamassa, että ahdasta on ja kun parista paikasta sain ystävällisen kehoituksen häipyä (asukasparkit) niin ymmärsin viedä auton takaisin kentän luo parkkiin. Bussireitti Eurooppa-pisteelle kulke aivan alueen halki ja mm. sen vuorelle menevän kondolihissin lähtöpaikan vierestä. "Huoleton on hevoseton poika"

HARJULAMPI JUKKA 22.11.2008 14:40

Toissa talvena kävimme apinoitakin katsomassa ja ajelimme herroiksi taksilla, jota ajoi Skotlannista ( 30 v.sitten )lähtöisin oleva herra. Kyllä tuntui hyvältä kun kuljettaja avasi auton ja totesi SIR. Herra puhui selkeästi englantia ja kertoi kierrokseen kuuluvien kohteitten taustatietoja sekä historiaa matkalta.

PURSIHEIMO TOPI 22.11.2008 14:59

Minä en puhu mistään matkailuautosta vaan tavallisesta henkilöpiilistä, jolla vaunu on vedetty sinne lähiseudulle. Meille on tapana ajaa omalla autolla kaikkiin sellaisiin turistikohteisiin, joihin yleensä saa ajaa.

AHONEN KAI 22.11.2008 17:36

La Linean puolella olevalla hiekkakentällä 36°0921"N / 5°2044"W on myös hyvä parkki, jossa monet yöpyvätkin ja säästyvät yleensä yli puolen tunnin jonotukselta Gibiltä pois tullessa. Valitettavasti tämä ei maksa mitään, mutta puoltaa paikkaansa Pirkkatravellaajan vaihtoehtona.

Marketin pihalta 36°0840"N / 5°2133"W jossa tavallisesti vapaita parkkeja on vain puolen kilometrin kävelymatka Main Roadille.

Europa Pointilla, euroopan viimeisenä kauppana mainostavan putiikin pihalla 36°0638"N / 5°2044"W on ollut rauhallista yöpyä. (Yleensähän maata ei todeta bongatuksi, ellet ole siellä yöpynyt ;)).

Ihan linjurin kokoisella kulkimella tuolla on vähän ahdasta, mutta ~6 metrin mitalla siellä on hyvä sompailla ympäri kiveä, toki peruutustaito on hyvä olla hallussa, tunnelit ovat vähän ahtaanpuoleisia.

Pääkadun taksikuskit osaavat ottaa myöskin turistilta rahat, kun apinamäen keikasta tahtoivat 20€ per lätty ;)

SEPPÄLÄ MARTTI J 23.11.2008 20:25

Rovaniemelläkin ollaan Lapin lumoissa, kun Pohjan Hovissa on juotu rahat loppuun. En kylläkään tiedä vieläkö kyseistä laitosta on olemassa. Siitä vaan, että onko sillä nyt jatain merkitystä. He he. Tämähän ei ollutkaan persaukisten puuhaa.

LAHTI ANTTI 23.11.2008 21:42

On se siellä.

http://www.rantasipi.fi/Rantasipi/suomeksi/Hotellit/Rantasipi_Pohjanhovi.iw3

JANSSON JUHANI 24.11.2008 23:08

Käytiin justiin pari viikkoa sitten Gibbiksellä.Mentiin omalla autolla ja jätettiin se La Linean puolelle aivan rajaportin kohdalle rantakadulle.Pysäköinti maksoi lauantaina 4,5€ ja olisi ollut voimassa seuraavaan maanantaiaamuun asti!Mä olen käynyt siellä myös omalla autolla ja tästä pysäköintiratkaisusta oli mun mielestä se etu,että minäkin kuskina pystyin katselemaan Gibbistä enkä miettimään erittäin ruuhkaista liikennettä.Kivi on pieni paikka ja jos ei ole liikkumisvaikeuksia kävely ei ole ylivoimaista,ylös huipulle pääsee köysiradalla,edestakainen lippu kolmelta 42€,samoin pikkubusseilla ja takseilla pääsee ylös.Muuten, luottokortti ei kelpaa esim.köysiradalla eikä Burger kingissä.Rajalla jalkamiehillä ei ole jonotusta ,mutta autolla joko on tai ei,koskaan ei voi tietää.Bensan/naftan hinnassa ei ollut mainittavaa eroa espanjaan,sen takia ei kannata stressata,häviät eron moneen kertaan pysäköintimaksuissa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.