Kerrotko Kaarina...

KOISTINEN LEILA 13.11.2008 09:19

Luin uusimman Caravan-lehden pikaisesti. Kaarina, sinulla oli kiva juttu talvimatkasta. Koska olemme itse suuntaamassa ihan samoihin aikoihin Eurooppaan, niin tiedustelen ystävällisesti voitko kertoa tarkemmin mistä näitä ihania "kylpylöitä" löytyy?

Lisäksi ymmärsin kertomuksesta, että olette majoittuneet pääasiassa matkaparkkeihin. Me olemme yrittäneet metsästää avoinna olevia leirintäalueita mutta huonolla menestyksellä (etenkin Saksassa). Onko matkaparkit turvallisia talviaikaan? Löytyykö niistä toiletit ja muuta huoltopistettä? Entäs suihkut?

Näihin kysymyksiin saa toki muutkin tietävät vastata. Kiittäen jo etukäteen, Leila

AHONEN KAI 13.11.2008 11:17

http://www.reisemobil-international.de/bordatlas2/

Tämä on hyvä omatoimatkaajan matkaparkkiopas, ehdit sen vielä ennen retkeänne tilaamaan ja tutustumaan.

PASANEN MIKKO 13.11.2008 11:46

Terve! Tämän Bord atlaksen saisi varmaankin nopeammin tuolta Vapaa-aika talosta.http://lyhytlinkki.net/?07lknv3e

NIEMI ROLF R 13.11.2008 11:52

Autoliitosta voit ostaa mainion ADAC:n Stellplatz kirjan joka kattaa Saksan ja muut Euroopan maat. Hyvää matkaa!

SILMUNEN HANNU 13.11.2008 14:58

Heippa ja kiitos!

Noita em.opuksia mekin olemme käyttäneet. Ja yöpyneet talvisin lähes vain niiden matkaparkeissa, viime talvena emme viettäneet yhtään yötä leirintäalueella. Kööpenhaminassa yritimme, mutta portit olivat jo kiinni, jäimme sitten siihen portille. Diano Marinassa uutena vuonna yritimme myös, olivat viimeistä sijaa myöten täysiä! Joten nukuimme lähes rantakadulla italialaisten karavaanareiden kanssa, eikä harmitanut yhtään, saimme Välimeri-maisemat!

Turvallisuuden suhteen meillä ei ole ollut ongelmia, jäämme yöksi jonnekin, jos olo siinä tuntuu meistä aikuisista turvalliselta. Joka ainoa yö viritämme kahleen etuovien väliin, palikan asuinosan oveen ja pidämme huolen, ettei ohjaamossa ole mitään houkutelevaa. Passipussit ja kännykät on tyynyn alla, ja on meillä hälytys. Mitä kauempana valtaväylistä, sitä parempi.

Palveluja on useimmiten vesien ja vessan tyhjennys ja puhtaan veden otto. Meille ne riittävät loistavasti, autossa on hyvä vaikka pieni suihku.

laitoin pikaisesti tuonne Picasaan muutamia kuvia lötämistämme kuumista kylvyistä Toscanassa, jos nistä olisi iloa/hyötyä. Niiden kolmen lisäksi, laitoin kuvatekstit myös, tiedän että Toscanassa on vielä yksi jännä paikka, se on kiviallas jonkun kylän reunoilla, mutta en nyt muista missä. Olen sen löytänyt googlesta sanoilla natural hot springs toscana tms. Ja niiden lisäksi on valtava määrä hienoja hotellikylpylöitä, mutta me nautimme näistä luonnon paikoista suuresti.

Nämä "meidän" paikat löytyvät Sienan ja Grosseton väliltä, katso vaikka jollain karttaohjelmalla niiden sijainnit. Paikat ovat Saturnia, Bagno Vignoni ja Bagni San Filippo.

Nyt täytyy lopettaa, kysele lisää! Ja vilase myös se Lüneburgin nuummi-juttu:)

t.Kaarina

http://picasaweb.google.com/kaarina.silmunen

PASANEN MIKKO 13.11.2008 18:08

Kaarinalta varmasti saat hyviä neuvoja leiriytymiseen.y.m. Mielestäni Bord atlaksen lisäksi verraton "apuväline" on myös karttaojelma läppäriin. Ja nimen omaan Grosser ADAC Reise Planer Deutsland-Europa. Itselläni on sellainen ja olen tyytyväinen siihen. Se ei välttämättä tarvitse internet tukea, muuta kuin päivitykseen. Sen lisäksi, että sillä voi suunnitella ajo reitit siihen on merkitty myös stellplätz paikat ja camping paikat ja paljon muutakin. Minä hankin ohjelman Suomen caravanmarket oy. http://lyhytlinkki.net/?83p14ctl

HAAPANEN TIMO 13.11.2008 18:33

Oletko tutustunut tuohon sivustoon: http://www.saksa.travel/index_FIN.htm

KORHONEN ELISA 13.11.2008 23:08

Löytyykö noista matkaparkeista tietoa suomeksi tai englanniksi, kun on jäänyt tuo saksankieli opettelematta? Tai ymmärtääkö noista opuksista jotain hyödyllistä ilman auttavaa saksan taitoa?

AHONEN KAI 13.11.2008 23:21

Tätä käyttäen: http://translate.google.fi/translate_t#fi saa jotain tolkkua monestakin kielestä.

Bord Atlaksessa on palvelut merkitty symbolein, montaakaan sanaa ei tarvitse opetella ko. opusta käyttääkseen.

PASANEN MIKKO 13.11.2008 23:33

Terve! Samoin on ADAC kartta ohjelmassa, niinkuin Kai kertoi, symbolein ilmaistu monet seikat ja asiat. Matkareittien ja kohteiden haku suunnittelussa joitakin kriteeri seikkoja täytyy tuntea saksaksi.

PASANEN MIKKO 13.11.2008 23:38

Tässä vielä linkki tuolle ADAC toimittajalle. //www.allspec.fi/Karttaohjelmat.html

PASANEN MIKKO 14.11.2008 11:26

Tuon edellisen linkin sivullahan olikin jonkinlainen ohje tulkattuna. Tässä linkki vielä sille. www.allspec.fi/Kuvat/ADAC08_09ohje1.jpg

LAULUMAAHIRVONEN MARI 14.11.2008 11:41

Heips!! Mie kyl vähän ihmettelen,että kuinka te ette löydä esim. Saksasta talvel auki olevia leirintäalueita, kun esim. pelkästään jo tolla camping cheque kirjalla on 22 ympäri vuoden auki olevaa leirintäaluetta??? Ja lisääkin niitä on varmaan niissäkin paikoissa, jotka eivät kuulu tohon camping cheque -järjestelmään... me taas kun vaunul liikutaan ja viel ton pienen lapsen ksans,nini arvostetaan sitä turvallisuuden tunnetta,ja mennään kyl lähes poikkeuksetta leirintäalueille. Joskus ollaan pakon sanelemina jouduttu olemaan matkaparkis, mut silloin ollaan oltu tosi rauhallisilla alueilla,tai sit vastaavasti monien muiden matkaajien kans.esim.laivaa odottamassa jne.. Mut kyl siel Saksas pitäis siis olla niitä paikkoja talvellakni auki.

HAAPANEN TIMO 14.11.2008 15:23

ACSI-Camping DVD-07 ilmoittaa ympärivuoden auki olevia kämppäreitä löytyvän 534 kpl Levyltä löytyy 1065 saksan leirintäaluetta. @timo

AHONEN KAI 14.11.2008 15:42

Onko sinulla itsellä vertailupohjaa ADAC Reise Planer vs. Autoroute noin käyttäjän kannalta.

Paljon siinä ADAC:issa ainakin näyttäisi olevan tavaraa, mutta miten jokapäiväisessä käytössä?

Kun tuota Autoroutea tuntuu olevan valtaosalla matkaajia niin tiedostojen vaihto ei aiheuta isompia ATK-tuki tarpeita.

PASANEN MIKKO 14.11.2008 17:11

Terve! En käytännössä autoroutea ole käyttänyt, muuta kuin mitä kaverit ovat esitelleet ja kehuneet. Enkä väitäkkään ADAC ReisePlaner ohjelmaa mitenkään paremmaksi, tämä nyt vain on itselläni ollut suuri apu tämän vuoden ajeluissa. Esim. kevään eurooppa kierroksella (5viikkoa) yhden pyrkimäämme stellplatz paikan tiedot eivät Puolassa pitäneet paikkaansa. Myöhäisen illan takia yövyimme parkkipaikalla! Tiedän kyllä autorouten suosion, joten väittely kaveria tästä asiasta et minusta saa.

AHONEN KAI 14.11.2008 17:23

"Tiedän kyllä autorouten suosion, joten väittely kaveria tästä asiasta et minusta saa."

Voivoi, vai sekö sinulle tuli mieleen, mutta asia tuli selväksi kiitos siitä

KOISTINEN LEILA 14.11.2008 20:48

ja niin paljon on tullut tietoa, että menee pitkä aika ennen kuin kaikki linkit on selattu läpi. Kävin vähän nostattamassa lomailutunnelmia ja katselin Kaarinan kuvat läpi. Hyvältä näytti! Kiitos kovasti kun jaksat noin hyvin kuvatekstitkin laittaa.

LINDBLOM ALF R 14.11.2008 21:23

Kiinnitin siinä Koistisen jutussa huomiota kahden viikon matkan kilometrimäärään. Siinä ei paljon samalla paikalla oleskeltu. Kukin matkustaa tavallaan, ei siinä mitään. Mutta jos tosissaan haluaa paikkaan tutustua, riittääkö yksi kaksi päivää. Itse olen huomannut, että paikkaan alkaa tosissaan tutustua vasta oleskeltuaan siinä vähän aikaa, viikko tuntuisi sopivalta. Tietenkin työssäkävijä ei kauheasti voi lomaa venyyttää. Nykyisin kun minua työ vain osittain haittaa vapaa-aikaa ja voi viettää pitkiäkin lomia on huomannut tuon paikallaolemisen ihanuuden. Siinä ikäänkun tulee kylän asukiksi. Ainakin eteläsaksassa suomalainen on vielä erikoinen, varsinkin sellainen kun ei heti aamulla häippäise muualle. Näitä mietteitä Larsenin lomassa @alf

KOISTINEN LEILA 14.11.2008 22:03

Ei oleskeltu samoissa maisemissa. Mutta ehkä sitä on helpompi ymmärtää näin aloittelijalta. Me kun luultiin, että kaikki pitää nähdä yhdellä matkalla.

Kunhan noita karavaanarivuosia tulee vähän lisää niin ehkäpä vauhti vähän hiipuu. Toisaalta me viihdymme pidempään vain hyvissä paikoissa ja hyvässä säässä (ei liian kuuma eikä märkä). Ja tekemisen suhteenkin ollaan vähän vaativaisia. Läheltä pitää löytyä vaellusreittejä tai patikointipolkuja. Pelkästään leirialueella istuskelu ei ihan riitä. Me haluamme istumatyön vastapainoksi liikkua.

Näitä ajatuksia ihan kuivin suin : )

ps. Norjan reissulla ajoimme yli 5000 kilometriä. Euroopassa viime kesänä tuli jonkin verran enemmän, mutta se onkin sitten jo ihan uusi tarina.

SILMUNEN HANNU 15.11.2008 02:10

Onko Leilalla ollut jossain esillä joku kahden viikon juttu?!

Vai tarkoitatko minun juttuani talvimatkasta!? Sen kesto oli kylläkin tasan kolme viikkoa, ja olimme koko jouluviikon, 7 yötä, paikoillamme pienessä toscanalaisessa kylässä, talossa asuen. Eikä se riittänyt siihen tutustumiseen:) Mutta muuten utelias mieli ajoi meitä matkaan, ja nukuimme kaikkialla muualla vain yhden yön. Eipäs, Disneylandin p-paikalla nukuimme 2 yötä. Olimme kaikki viisi hyvin tyytyväisiä matkan tempoon, halusimme nähdä juuri ne paikat, ja patikoida ja pyöräillä juuri niissä kaikissa. Monet kohteet olivat meille jo entuudestaan tuttuja, mutta vuodenaika oli uusi.

Itse olemme joskus tehneet sen havainnon, että kolmannen samassa paikassa vietetyn vrkauden jälkeen alkaa kotiutua siihen malliin, että poislähtö muuttuu vaikeammaksi, ja paikasta alkaa löytää ihan uusia, syvempiä ulottuvuuksia.

Mutta ihmiset ja tilanteet ihmisten elämässä ovat erilaisia. Joskus kaipaa lepoa, joskus liikuntaa. Ja joskus lepoa on paikallaan olo, joskus liike. Keskimäärin homma toimii hyvin, kun niitä on sopivassa suhteessa keskenään. Mutta mikä on yhdelle sopiva suhde, on toiselle ihan väärä.

Minulla meni syöpädiagnoosin jälkeen kolme vuotta niin, etten voinut olla paikoillaan, levätä laakereillani, sillä silloin hyppäsi pelko aina paitaan. Selvisin aktiivisuudella, mutta se oli osin raskasta, keksiä nyt koko ajan jotain kivaa. Nyt voin jo vain istua nuotiolla tai rannalla, samoilla rauhassa metsässä tai vuorilla, ja antaa ajatusten levätä, kuolema ei iski enää heti kiinni.

Mutta minun suonissani virtaa aina kulkurin veri, ja se vetää tutkimaan uusia paikkoja ja maita, arvatenkin niin kauan kuin saan elää. Sitten kun aikaa on mahdottoman paljon, vietän kenties mielelläni viikon kussakin paikassa, ennen seuraavaan siirtymistä.

Mutta nyt olen iloinen, että saamme tehdä lastemme kanssa,ja välillä ilmankin, näinkin paljon matkaa. Vaikka vain päivän kussakin viettäen:)

Teen voimalla kirjoitti Kaarina:)

Ps.Leila, kiva jos kuvista oli iloa!

HYTTILÄ ESKO O 15.11.2008 16:01

Esim lähin tuossa artikkelin paikassa mainittua Egersdorfin kylää lähellä on adac Luneburg heide. Meidän kaikkien ? Tuntema alue jossa on jopa Vop kerhon päiväkirja. Alueen edellinen hoitajapariskunta jossa vaimo saksalainen ja mies norjalainen jäivät eläkkeelle ja muuttivat ruotsiin. He muuten kuuluivat SFChen ja heillä oli solifer omana vaununaan. Tuohon paikkaan tekivät suomalaiset karavaanarit aikoinaan jouluretkiä. No se noista vanhoista ajoista. Mutta ei ne avoimet alueet ole saksasta mihinkään kadonneet. Ehkei niitä halua käyttää mutta viis siitä. Vaunulta kirjoitellen......

KORHONEN ELISA 15.11.2008 18:04

Hei! Minusta on tosi mielenkiintoista lukea täältä viesteistä juttuja kanssakulkijoiden matkoista ja katsella kauniita kuvia. Mielenkiintoista on samalla myös vähän tutustua erilaisiin perheisiin ja persooniin ja ihmiskohtaloihin. Tämän karavaanarielämään tutustumisen myötä on itsellekin avautunut aivan uusia asioita. Tuleekohan kohta "karavaanari-riippuvuus" tälle palstalle? :)Kaikilla (mm. itsellä) ei ole mahdollista reissata niin paljon kuin mieli tekisi, ainakaan toistaiseksi. Niinpä todellisia reissuja odotellessa voi näin tietsikan kautta reissailla muiden mukana. T: Elisa

SILMUNEN HANNU 16.11.2008 20:44

Hei Leila, ja muut! Löysin lisää kuumia lähteitä, nämä ovat Viterbon liepeillä, n80km Rooman pohjoispuolella. Taidamme käydä siellä, ja sitten Sisiliaan.

Suunnittelun iloa, t.Kaarina

http://www.annoticoreport.com/2007/08/viterbo-italys-divine-inferno-or.html

KOISTINEN LEILA 16.11.2008 20:59

Hei, hienoa. Mekin teimme juuri päätöksen suunnata Italiaan. Sain houkuteltua nuoremman poikani (19v) mukaamme osaksi matkaa. Eli Roomaan ainakin mennään. Nyt vähän jännittää miten poika kokee asuntoautomatkailun.

Kuumat lähteet kiinnostaa meitä kaikkia ja ehkäpä jossakin altaassa kohtaamme.

SILMUNEN HANNU 16.11.2008 21:38

Hauska sattuma! Mekin saimme tänään aikaiseksi päätöksen siitä Italiasta ja Sisiliasta. Ja myös matkan pidentämisestä viikolla:) Miten se poikanne, lentääkö hän Roomaan vai Roomasta, vaiko molempia? Ja koska? Meillä lähtee 13 ja 16v tytöt koko matkaksi, mutta 18v ei voi olla koulusta niin pitkään poissa, joten hän lentää perässä aikaisintaan pe 19.12. Ja poika 21v. ei saa tehtyä päätöstä asiasta... Meillä on vielä auki minne Veera lentää,Ryan Airilla on suoria lentoja vain Milanoon. Minkähintaisen lennon olette löytäneet Roomaan?

Tiedä häntä, vaikka todella lilluisimme samoissa vesissä jonain päivänä.

t.Kaarina

KOISTINEN LEILA 16.11.2008 21:47

Hauska sattuma,

poika lentää näillä näkymin 20.12. ja Roomaan. Sitten viikonpäästä takaisin, sillä intti odottaa. Katsoimme lentoja ja nyt näyttää siltä, että vähän alle 300 euroa olisi edestakainen matka. Siihen päälle varusmieshinnalla Joensuu - Helsinki - Joensuu junamatka. Minusta se on ihan kohtuullinen hinta siitä, että saan poikani viikoksi lähelle.

SILMUNEN HANNU 09.12.2008 13:03

Hei Leila, hetken näytti jo siltä, että olisimme odotelleet yhdessä Rooman lentokentällä Suomesta saapuvaa nuorisoamme! Nyt saamme kuitenkin jouluksi kasaan koko perheen, ja kaksi vanhinta lasta lentävät 19.12 Milanoon RyanAirilla, ja jatkavat sieltä junalla Roomaan, josta tulevat su 21.12 illaksi luoksemme taloon etelä- Toscanaan, ihan lähelle Saturnian kuumia lähteitä.

Vietämme jouluviikon talossa, ja sitten poika lähtee kotiin, ja me muut jatkamme Sisiliaan. Vanhimman tytön pitää vielä palata kotiin ennen meitä autoilevia, mutta mistä...Finnair kun näköjään muuttelee päivittäin halvempien Rooman lentojen lähtöpäiviä...en tiennyt, että sekin toimii niin...

Miltä teidän matkanne näyttää tässä vaiheessa, liikummeko samoilla nurkilla samaan aikaan?

Meillä lähtöpväkin vielä elää, "töiden" lisäksi korjaillaan pyöriä, jonkun sienen saanutta kynnystä, lämminvesivaraajan seonnutta putkistoa ja muuta tämmöistä mukavaa..Että la aamuna tai la iltana, toivottavasti:)

t.Kaarina

KOISTINEN LEILA 09.12.2008 21:43

Terve, olen juuri (noin 10 minuuttia sitten) tullut kolmen päivän matkalta eteläisestä Suomesta. Ajoa matkailuautolla on takana 1300 kilometriä, huom. ilman aviomiestä.

Huomenna käyn vielä töissä ja to aamuna noin klo 05 on lähtö. Pojat lentää Roomaan la 20 päivä. Sitten hurutaan Sisilian suunnilla. Ja Saturniassa käydään varmuudella. Meillä on talo vuokrattuna 36 kilometrin päässä Roomasta. Ehkäpä nähdään.

Nyt pitäisi jaksaa vielä pakata.

SILMUNEN HANNU 09.12.2008 22:50

No täällä etelässä ei ollut ainakaan lumesta murheita tieliikenteessä..:) On niin pimeetä ja märkää että jo ihan karseeta...

Oletteko tekin jouluviikon talossa poikien kanssa? Mikä kylä kyseessä? Meillä 5km Saturniasta Mancianoon päin piskuinen Montemerano. Sieltä lähdemme Sisiliaan päin su 28.12.

Joo tuo pakkaaminen on semmoinen meilläkin, mihin ei olla ehditty budjetoida yhtään aikaa. Ainoastaan, jos lähtöä lykätään la iltaan, niin silloin jää aikaa sillekin puhdetyölle :)

Koitetaan jaksaa laivalle saakka, sitten alkaa loma!

t.Kaarina

KOISTINEN LEILA 10.12.2008 07:35

Hei, nyt en edes tiedä mikä kylä on kyseessä. Nimitäin talo, joka ensiksi varattiin olikin kelvoton talviasumiseen ja meille annettiin uusi talo. Minä en ole ehtinyt katsoa missä tuo uusi lukaali sijaitsee. (vielähän tässä on aikaa).

Nyt pitää selvitä tästä päivästä, sitten vasta on aikaa taas ajatella.

Jouluisiin terveisiin täältä Joensuusta!

GRÖNROOS MATTI 17.01.2009 18:14

Mitenkä teidän joulumatka sujui caravaanarina?ja missä olitte?En ole huomannut kirjoitusta täällä palstalla.TRV:Turusta

KOISTINEN LEILA 17.01.2009 19:27

Kiitos kysymästä. Matka sujui hyvin. Ja hyvin huonosti. Palasimme vasta maanantaina ja siksi en ole vielä ehtinyt "raportoimaan". Oikeastaan matkasta saisi kirjoitettua kirjan otsikolla "Karavaanarin karmeat talvikokemukset". Haasteina mm. pakkanen ja kaasu. Niin ja italialaiset korjaamotyöntekijät.

Tässä ihan aluksi. Jatketaan kun jaksetaan. Jos teitä kiinnostaa.

Leila

ps. toissapäivänä varasin ensikesän laivaliput. Eurooppaan mennään taas ja nyt suunnitelmissa on viettää lomaa Sveitsissä.

GRÖNROOS MATTI 17.01.2009 21:34

Sama täällä,lähdemme Naantalista 18.6 ja palaamme 18.7.09 Suuntaamme näillä näkymin Ranskaan,viimeksi v 2000.Olemme Italian faneja,ja monta lomaa vietetty saapasmaassa,joten vaihtelu tekee hyvää.Kirjoita kun kerkeät olemme kiinnostunut talvimatkastanne ja oletan että muutkin.Leena ja Matti

KOISTINEN LEILA 17.01.2009 21:40

Käypä katsomassa uunituoreita kuvia!

Juttu tulee myöhemmin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.