- Etusivu »
- Etuteltan puheet »
- Matkailu ulkomailla »
- Camping Cheque Gold Card
Camping Cheque Gold Card
Tuli tuossa keväällä hankittua kyseinen matalasesongin hyödyntävä leirintäkortti ja käytettyä sitä toukokuussa matkalla Keski-Euroopassa. Tässä muutama huomio menneeltä kesältä. Alueilla missä kortti toimi On-Line moitteetta on kortti näppärä väline. 14 e hintaan auto ja kaksi henkeä yöpyi parhaimmillaan todella laadukkailla alueilla matalasesongin aikaan. Muutenkin oppaan alueet olivat siistejä ja tähti luokitukset ainakin mielestäni kohtuullisen kohdallaan(mielestäni paremmin kuin ACSI:n vastaavan oppaan)
Sitten vähän ropsia käytöstä:meillä oli ladattuna 10 credittiä(=yöpymistä) ja 6 onnistuttiin käyttämään sähköisesti. 4 kertaa jouduttiin homma tekemään käsin sopimuspaperille ja alueet faksasivat ne Ranskaan. Nyt sitten syksyllä selkisi ettei homma toimikaan ihan kuin junan vessa. Olen tässä pitkin kesää seuraillut omaa korttitiliäni; kaikki On-Line tapahtumat kirjautuivat kuten pitikin, mutta noita käsin tehtyjä ei vaan näkynyt tilillä veloitettuna. Nyt sitten syyskuussa Cardilta tuli kirje jossa lueteltiin nämä manuaaliset tapahtumat. muuten hyvä mutta kaikki päin honkiä, väärät päivämäärät ja alueet. Ei muuta kun reklamaatio takaisin oikeine päivineen ja alueineen. Kertaalleen jouduin karhuamaan vastausta, mutta sitten sieltä vastattiin että asia on tutkittu ja todettu että asia on kuten reklamoin. Maksu vaihtoehdot ovat joko luottokortilla netissä, IBAN numerolla pankin kautta tai sitten kortti pitää LÄHETTÄÄ Ranskaan(eivät siis pysty veloittamaan niitä siellä tililtä ilman alkuperäistä korttia) Eli nyt minulle sitten jäi nuo 3 credittiä kortille odottamaan seuraavaa kautta kun maksoin pankin kautta.
Homma saattaa siis mennä hiukan hankalaksi, eli kannattaa pitää tarkkaa kirjanpitoa yöpymispaikoista ja säästää kaikki kuitit(eivät varsinkaan Saksassa oikein meinanneet antaa kunnollista dokumenttia pyytämättä; On-Line ongelmat alueilla olivat Saksassa ja Tanskassa, yllätys sinänsä ainakin minulle, Italiassa homma toimi erinomaisesti=vielä isompi yllätys :) Itse reklamaatioon suhtauduttiin Cardilla asiallisesti eikä kuitteja pyydetty nähtäväksi. Tykättiin kyllä kovasti käyttää korttia muuten ja käytettään varmaan jatkossakin, mutta pieniin ongelmiin näyttää olevan syytä varautua matti
Acsikortin näyttämällä saat maksaa halvemman hinnan käteisenä, kortilla tai vaikkapa oravannahkoina, ei ole murhetta käyttämättöimistä krediteistä eikä jälkikäteen tarvitse selvitellä yöpymisiä. Tai ehkä tämä yöymisten selvittely ja jälkikäteen maksaminen on vain yksi tapa kerrata matkamuistoja?
Nimim. "Kämppäreiden luokitukset eivät riippune oppaasta"
No nykyään reklamointi on jo tullut niin arkipäiväiseksi, etten sitä enään itse oikeen varsinaisena vaivana pidä on niinkuin enemmänkin välttämätön paha :) ACSI:n ja Gold cardin yhdistelmällä joka yöksi löytyi edulllinen kohtuu tasokas yhdistelmä, vaikka matkasuunnitelmat tahtoivat muuttua päivittäin (levoton luonne nääs) matti
Jos Matti teillä matkasuunnitelmat tahtoivat muuttua niin meillä ei sitten oikein suunnitelmaa ollutkaan. Tai suunnitelmana oli: kokeillaan lauttamatkaa Varbergista Grenåhon, käydään katsomassa millainen on Elbefähre välillä Glückstadt-Wischafen, ajellaan Hollannin rannikolla ja ehkä ajetaan Afsluisdijk taas kerran, käydään tarkastamassa Ghentin historiallinen vanha keskusta, mennään Ranskaan ja tutkitaan Mont Saint-Michel. Katsellaan millaista on Bretagnessa ja tullaan kolmen viikon päästä laivalla Rostockista Helsinkiin. Matkalla pyöräillään aina kun siihen on sopiva tilaisuus. Kun nähdään sopiva torni kiivetään jos pääsee.
Suunnitelma toteutui täydellisesti. Torneja nähtiin tosin vähänlaisesti mutta Goedereedessa (http://en.wikipedia.org/wiki/Goedereede) sentään päästiin vanhaan majakkatorniin ja osuttiin kyläjuhlille.
Tämä kuvaa meidän tapaa matkustaa. Tehdään hyvin väljä suunnitelma ja muokataan sitä sitten sen mukaan kuin mielialat ja ilmat vaihtelee. Iltaisin istutaan autossa, kirjoitetaan lokikirjaan missä on oltu ja mitä tehty, tutkitaan karttoja ja kirjoja ja ACSI-opasta ja ehkä nettiäkin suunnitellen mitä seuraavana päivänä tehtäisiin, jäädäänkö samaan paikkaan ja ajellaan pyörillä tai patikoidaan vai mennäänkö eteenpäin. Syksyllä kun pahin turismiruuhka on ohi tämä on mahdollista, ei tarvi varailla leirintäalueita etukäteen eikä olla huolissaan mahtuuko.
Nyt joku sanoo että tuolla systeemillä matkasta jää pois yksi hauska osa eli suunnitteluvaihe. Ei se kokonaan pois jää, ennen matkaa on hauska etsiä eri lähteistä (tämä palsta on yksi hyvä lähde) käymisen arvoisia paikkoja ja nähtävyyksiä. Niitä voi sitten ottaa huomioon matkan aikana ja ottaa mukaan tai jättää pois miten vain haluaa.
Meidän mielestä näin toteutuu parhaiten automatkailun paras piirre eli vapaus ja itsenäisyys: mennään omaan tahtiin sinne minne satutaan haluamaan ja ollaan ihan oman itsensä herroja.
Joku toinen voi tarvita tarkan suunnitelman mitä noudattaa ja silloin olo on turvallinen, asiat on hallussa ja yöpymispaikat suunniteltu etukäteen. Kukin tekee niinkuin parhaaksi näkee. mot
Kiteytit Martti, minun mielestäni hienosti automatkailun perusidean, näin se meilläkin menee. Ainoastaan lähtö ja paluupäivät pitävät jos niihin liittyy varattu laivamatka. Muuten auton nokka kääntyy millon minnekin (varsinkin jos löytyy vanhoja linnoja, luostareita yms. historian lehtien havinaa) Toki matkaa tuli suunniteltua talvella moneen otteeseen, mutta eipä se toteutunut matka ollut lähelläkään suunniteltua. Kun meillä on mahdollisuus liikkua sesongin ulkopuolella, niin tuntuu että se on meille paras vaihtoehto. Ei tarvitse tosiaan varailla mitään yöpymisiä etukäteen ja vierailukohteissa ei ole yleensä myöskään ole liikaa ruuhkaa. Lisäksi näillä em. alennuskorteilla yöpymisiin kuluu kohtuu vähän rahaa verrattuna sesonkiin. Jos jotain saisi toivoa lisää, niin kun Eurooppaa nyt yritetään lähentää, olisi mukavaa jos netin käyttö paranisi niin että samalla kotimaan laajakaistamaksulla voisi surffata myös muualla Eu alueella langattomasti.
Minäkin olen suunnitellut matkani hyvin. 17.11 lähtö ja kuukausi siitä niin olen Lissabonissa. (Tai kaksi kuukautta). Keväällä kotiin.
Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.