Syksyllä maailmalle? Karavaanarialennus on ihan mukava!

TOIVONEN MARTTI 18.07.2008 12:09

Tervehdys lajitovereille vähän pidemmän tauon jälkeen!

En miteskään halua toimia minkään lafkan mainostajana mutta en saa oltua kertomatta. Ostin äsken matkan Rostockista Helsinkiin syyskuun lopulta ja päädyin tuohon kreettaeskoon eli tallinksiljaan. Eli siis kyse yksisuuntaisesta kahden hengen matkasta. Kerran on tultu lepotuolipaikoilla joten nyt ajateltiin vastaavasti ottaa isompi eli superfastin ns. deluxe -hytti tai finnlinesin hansalaivan normaalihytti.

Katsoin ensin hinnat netistä ja totesin että noin äkkipäätä katsoen oli hinnat oli samaa luokkaa kuin finnlinesillä kun laski ruuat mukaan.

Rupesin kuitenkin varailemaan ja ensin tuli vastaan superfastilla ennakkovaraajan etu. Myöhemmin ostettuna deluxehytti olisi ollut tuohon aikaan 616 euroa, nyt varatessa 496. Siitä karavaanarialennus 20% eli hytin hinta putosi satasella 396:een. Tosin polttoainelisästä (yht. 16€) ei saanut alennusta. Retkiauto Sitikka on alle 2,4 korkea ja alle 7 pitkä joten sen hinta olisi ollut 175 mutta siitä sai karavaanarialennuksena puolet pois, jäi 87,50. Ostin vielä kaikki ateriat ja hinnaksi tuli silti reippaasti alle 600.

Mielestäni tuo karavaanarialennus 20% on aika hyvä, autostahan on kaikilla lautoilla ollut tavallisesti tuo 50% mutta kun auto on pienenpuoleinen niin alennus on esim. hansalaivoilla luokkaa 50€. Ja tuo ennakkovaraajan hinta on inhimillisempi kuin myöhemmin varatessa. Kallistahan se silti on mutta mutta .....

Nyt vaan acsikorttia hankkimaan ja miettimään reissukohteita. Hollanti ja Ranskan pohjoisosat on ainakin pääkohteina. Jos ilmat on kovin syksyiset niin sitten vähän etelämmäs.

mot

JANHONEN MATTI 18.07.2008 18:15

Eikös tuossa käy niin, että Tallink mitätöi kenelle hyvänsä annettavalla ennakkovarausedulla -20 % Caravan-alennuksen keltaisten ja vihreiden lähtöjen osalta. Normaali hinta -20% = jäsenetuhinta ja ennakkovaraushinta on muutaman euron tarkkuudella sama. Ajoneuvohinnat on sitten asia erikseen. Talousuutiset katsottuani ymmärsin yskän. Taitaa Tallink soutaa tappi auki.

TOIVONEN MARTTI 19.07.2008 10:03

Karavaanarialennus annetaan siitä ennakkovarausetuhinnasta. Tämän yritin tuossa edellä kirjoittaa. Väännetään vielä rautalankaa: normaalihinta tuossa hyttiluokassa 616€, ennakkovaraajan hinta 496€ ja karavaanarihinta 396€.

Eli ei järjestömme neuvotteluponnistukset ihan hukkaan ole menneet, tämä oli ajatukseni.

Toivottavasti tallinksilja pysyy pystyssä meidän matkaan asti eikä myy ainakaan tuota superfast VII -alustaan..

mot

JANHONEN MATTI 19.07.2008 11:43

Varmaan minulla luetun ymmärtämisessä. Kun mietin asiaa, niin ajatteluani ilmeisesti ohjasi yleinen jäsenalennuskäytäntö jossa päällekkäisiä alennuksia ei anneta. Tämä periaate on aukikirjoitettu myös liiton nettisivuilta kohdassa Jäsenedut/Lauttayhtöt/Tallink jossa sanotaan: "Hinnat eivät ole voimassa erikoislähdöisssä eikä niihin voi yhdistää muita alennuksia". Mutta kun on oikein kova rahapula niin käytännötkin näyttää muuttuvan. Ja tämähän sopii meille niin kauan kun laivayhtiö on valmis ottamaan sille näin "kallista" rahaa sisään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.