Kissan kanssa Balttiaan

HALLAPURO MATTI 01.06.2008 22:15

Enpä keksinyt mitä löytyis tietoa, siispä kysyn täältä. Tarviiko jotain rokotuksia, lupia leimoja tmv jos vaunussa kissa mukana. Vähän Tallinnan alapuolella olis tarkoitus käväistä, mitenhän sitten pidemmälle vaatimuksia jos vaikka innostuu Via balticaa vaikka Puolaan asti?

Kiitoksin Matti!

KORPPI SEPPO A J 01.06.2008 22:44

Linkkejä Eviran sivuille: http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/koirat__kissat_ja_fretit/vienti_muihin_eu-maihin/ ja http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/koirat__kissat_ja_fretit/tuonti_muista_eu-maista_ja_norjasta/

Luonnikasta reissua.

PERÄLÄ HEIKKI 01.06.2008 23:08

Ainakin koirien kanssa tarvitaan "matolääkitys", jonka saa antaa vain eläinlääkäri. Lemmikkieläin passiin tulee siitä merkintä. Lääke on voimassa 30 vrk, ja se tarvitaan siis tullessa takaisin Suomeen. Jos matkasi kestää alle 24h (tämä tuskin on tarkoituksenne :) ) lääkitystä EI tarvita. Tämä on aiheesta hivenen ohi, mutta ymmärtääkseni sama myös kissoilla.

KUJANPÄÄ MARKKU J 03.06.2008 19:35

Luvista en tiedä, mut katin ottaisin reissukaveriksi mieluusti. Kattelisin kun se töpöttää kojetaululla ja välillä mun niskassa.

Lyyti pani kymmenen vuotta sitten pahan. Hän tai katti.

HALLAPURO MATTI 04.06.2008 21:31

Kiitoksia! Eviran sivuilta tuota kapulakieltä jo luinkin, mutta yhteenvetona...kai? : passiin merkintä kissasta, matokuuri lekurilta ja siru nahan alle. Ei tuota 18V vanhaa viihtis turhilla eläinlääkärireissuilla kiusata, vaikka auton kyydissä tykkää olla niin eläinlääkärin hajun tjmv se tietää ja pelottaa että tärisee. Mukava matkakaveri kyllä pienestä saakka. "Etupenkki varattuna"

M!

HALLAPURO MATTI 04.06.2008 22:02

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/koirat__kissat_ja_fretit/lemmikkiel__inpassi/

Tästä linkistä löytyikin tärkein

Lemmikkieläinpassi helpottaa eläinten kanssa matkustamista Lemmikkieläinpassin tarkoituksena on helpottaa koirien, kissojen ja frettien kuljetusta EU-maiden välillä. Passin avulla osoitetaan, että eläin täyttää kuljetuksia koskevat vaatimukset eikä muita asiakirjoja vaadita. Passi on pakollinen koirille, kissoille ja freteille kaikissa EU-maiden välisissä kuljetuksissa.

Lemmikkieläinpassin voi ostaa eläinlääkäriltä. Ennen passin myöntämistä eläinlääkäri tarkistaa, että eläin on tunnistusmerkitty (tatuointi tai mikrosiru) ja rokotettu raivotautia vastaan.

Kaikki merkinnät lemmikkieläinpassiin tekee eläinlääkäri. Eläinlääkäri merkitsee passiin eläintä ja eläimen omistajaa koskevat tiedot, eläimen tunnistusmerkintää koskevat tiedot sekä tiedot eläimen rokotuksista ja mahdollisista ekinokokkoosi- ja punkkilääkityksistä sekä raivotautivasta-aineiden määrityksestä.

Eläinlääkäri tarkastaa eläimen tunnistusmerkinnän aina, kun passiin lisätään uusia tietoja, myös esimerkiksi uusintarokotuksen yhteydessä. Passissa on tilaa myös sellaisille merkinnöille, joita ei vaadita matkustettaessa EU:n alueella, mutta joita voidaan vaatia viennissä EU:n ulkopuolisiin maihin. Tällaisia merkintöja ovat esim. muut rokotukset tai eläimelle tehty kliininen tutkimus.

Lemmikkieläinpassi on otettu käyttöön EU-maiden lisäksi myös Norjassa, Sveitsissä, San Marinossa ja Liechtensteinissa. Jos eläin tuodaan muusta EU:n ulkopuolisesta maasta, passin sijaan vaaditaan erityinen eläinlääkärin todistus.

Passi kannattaa hankkia myös niille eläimille, jotka vierailevat EU:n ulkopuolisissa maissa. Tällöin passilla voidaan osoittaa, että eläin täyttää tuontia koskevat vaatimukset palattaessa EU:n alueelle.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.