Napoleonin reitti?

KUUSELA MARKO 22.05.2008 23:41

Kuinkas moni on tuon reitin ajanut?Olis tarkoitus ajaa tänä kesänä.

SILMUNEN HANNU 23.05.2008 14:05

Moi, ei yhtenäisesti, tarkoituksella olla koko reittiä ajettu, mutta lähes kaikissa reitin kaupugeissa pistäydytty vuosien varrella. Meillä on osa pesueesta niin helposti huonovointiseksi tulevaa, että on pakko välttää pitkiä kiharoita. Mutta upeita maisemia ja mielenkiintoisia paikkakuntia sieltä löytyy, rupesi tekemään niille main taas mieli, kun tarkistin kartalta reitin sijaintia. Suosittelen poikkeamaa Verdon kanjoniin.Ja niin, että sinne kanjonin pohjalle menee myös kävelylle, pelkän ylhäältä päin maisemien katselun sijaan.Siellä kulkee opastettuja reittejä, taskulamput kannattaa ottaa mukaan, sillä tunneleissa on todella pimeää!

Bon voyage!

t.Kaarina

PURSIHEIMO TOPI 24.05.2008 00:40

Lukuisia kertoja vaunun kanssa. On ihan kokemisen väärtti. Kun tulet Castellaneen, niin yövy siellä olevassa campingissa. Jätä vaunu sinne ja tee kierros Verdonin solan ympäri. Itse olen tuon kierroksen kahdesti tehnyt. Asuntoautolla ajo tuon rotkon reunoilla kulkevalla tiellä saattaapi hirvittää. Maisemat ei siitä paljon voi parantua.

LAKKA RAIMO 24.05.2008 11:40

Kiitos kivantuntuisesta kotimatka reittivaihtoehdosta.Se tiehän on N-tietä,eli vaununkin kanssa ajettavaa? Onko paljon % mäkiä?

KUKKONEN ESA 24.05.2008 18:20

Ei mitään ihmeempiä pyörityksiä. Kun nouset ylängölle Grassen kautta, niin serpentiinit on melkein siinä. Yleensäkin reitti on helppo vaunuillekin. Olen ajanut joskus Grassesta Digneen ja jossain siellä loppupäässä oli melkoisen mukavia maisemia jyrkkine kallioseinämineen.En muista ihan tarkkaan kohtaa, pitäisi katsoa videolta. Nuo pienet kylät reitin varrella ovat ihan mielenkiintoisia, esim. tuo jo mainittu Castellane. Kyllä tuo tie on ihan ajamisen arvoinen kokemus, vaikka miulle ei kylläkään jäänyt sitä kuuluisaa "tänne pitää tulla toistenkin" fiilistä. Tarkoitus olisi ajella kesällä Välimereltä pohjoiseen, mutta ajattelin korkata tuon Nizzasta lähtevän reitin Col de la Bonetten kautta Col du Calibieriin ja siitä Chamonixiin. Mielenkiintoista matkaa terveisin Esa

LAKKA RAIMO 24.05.2008 21:11

Kiitos tiedosta Esa,tiistaina tarkoitus lähteä Espanjasta kohti pohjoista.Onhan kiva kulkea eri reittejä,eikä vain baanaa pitkin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.