Mitä elintarvikkeita kantsii ostaa Saksasta tai Tanskasta?

KIVIAHO SALLA 21.05.2008 19:20

Siis sellaisia, jotka ei heti pilaannu. Ajattelin lähinnä esim. juustoja, makkaroita (jotain hyviä saksalaisia), sellaista mitä suomesta ei saa. Entäs suklaa? Sitä vissiin ainakin. Onko elintarvikkeet halvempia siellä? Jos jollain on hintatasosta tietoa, niin ottaisin mielelläni vastaan. KIITOS!

JANHONEN MATTI 21.05.2008 19:29

Täältä kannattaa em. maihin viedä vain se mitä ensimmäisen aamun aamiaisella tarvitsette. Jos ruisleipää on ihan välttämättä saatava koko matkan ajan niin sitä sitten.

ARO PERTTI 21.05.2008 19:41

Saksassa on jokseenkin kaikki halvempaa kuin Suomessa.Tanska on päinvastoin, ehkä kuitenkin viinit ja olueet vähän halvempia.Winerleivät ja leipomotuotteet sekä "smörebröd:it" ja miksei ravintola ruokakin on hyviä, mutta sokeria käytetään paljon. Suolaraja kulkee jossain Ruotsi Falunin korkeuksilla.;)

Pohjois-Saksassa on ainakin Lyypekin martsipaanit kuuluja. Kaikki Saksalaiset makkarat ovat lihaisia ja Suomalaisen suuhun maistuvia .Tuleehan omat makkaramestarit alunperin Saksasta vaikka Suomessa alkaa perunajauhot olemaan pian enemistönä makkaroissa muutamia vanhoja makkaralaatuja lukuunottamatta.Tanskan makkarat ovat vähän erimakuisia ,siellä taas juustot ovat erinomaisis, vaikka vähän haisevat. Jääkaappi säilytksessä on oltava tarkkana, etti haju tartu ;)

Ruoka annokset ravintoloissa ovat varsin runsaat Saksassa (suurenevat vain etelään mentäessä )ja miksei Tanskassakin Ei myöskään ole moittimista saksan leivissä ja Tanskassa leivotaan kahdesti päivässä aamuin ja iltapäivin. Tuoretta leipää on satavissa aamu 7:mästä ilta 6:teen.;)

Makuasiat ovat hyvin erilaiset mutta nälkä ei ole koskaan yllättänyt Saksassa ja Tanskassa. ;)

HAAPANEN TIMO S 21.05.2008 20:23

Kahvi on muualla kalliimpaa ja huonosti suomalaiseen suuhun sopivaa. Sitä mukaan täältä.

AHONEN KAI 22.05.2008 02:01

Ohrapirtelö on sopivan hintaista, kun saat vielä panttihinnan pois. Oikea pirkkamatkailija juo oluet kotonaan ja vie tyhjät tölkit seuraavalla kerralla takaisin, jolloin kalja muuttuu ilmaiseksi tai ainakin kovin edulliseksi.

Bratwurstit samanmakuisia kuin täälläkin, sen seuralainen hapankaali saksassa maukkaampaa, hinnat suunnilleen samoissa.

Me ainakin todettu että missä maassa olemmekin syömme sen maan ruokia siellä, sitä maata ei voi roudata mukanaan kotiin.

Joitain juustoja mitä ei saa kuin stokkan tiskiltä sikahintaan suomessa ollaan osteltu, tosin hollannista (goudaa) kotiin tuotavaksi.

SILMUNEN HANNU 22.05.2008 09:56

Kutakuinkin noin niin kuin Kai sanoi, mekin ollaan koettu.Jotenkin siihen paikallisen ruoan/juoman herkulliseen makuun kuuluu oleellisena osana se tunnelma, mikä sielllä reissun päällä, juuri kyseisessä maassa on.Sitä ei pysty kuljettamaan kotiin, eikä ne sapuskat maistu enää kotona yhtä hyviltä. Mausteita, kuten väkevää ja makeaa paprikajauhetta, ja unkarilaisia paprikatahnoja me tuodaan kyllä kotiin. Ja ruotsalaista perunasalaattia ja pyöreää leipää, ne maistuvat kotonakin tosi herkuilta:)

t.Kaarina

HALMEENMÄKI JUHANI 22.05.2008 21:38

Tanskasta kuivapaahtosipulia!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.