Fillari-ongelmia

SILMUNEN HANNU 16.05.2008 20:07

Jos sallitte, lipsun hiukan caravan-matkailusta, ja pyydän apuanne pyöräretken suhteen.

Eli onkohan kukaan teistä, tai tiedättekö jonkun, joka olisi, kuljetellut polkupyöriä Euroopan poikki junassa?

Meidän on tarkoitus tehdä pitkä pyöräretki Euroopassa, mutta aloituspaikkaan pitäisi päästä, ja sieltä jostain sitten myös takaisin.Sekä matkan varrella myös joku etappi olisi tarkoitus turvautua junaan.Emme siis haluaisi lentää, vaan ajaa junalla.

Pullonkaulaksi tuntuu muodostuvan Ruotsi.Sekä toinen vaihtoehto,Balttian maat. Ruotsin rautatiet,ihan etelää lukuunottamatta ei nimittäin suostu kuljettamaan fillareita, muuten kuin että ne puoliksi purettu, ja pistetty laukkuun tai laatikkoon.Eli heillä ei ole tavarankuljetusvaunuja. Voihan niin toimia, mutta junan vaihto fillarikassin, kahden pyörälaukun,makuupussin,alustan ja teltan kanssa ei kuulosta herkulta.Ja meitä on viisi. Ja kukaan ei takaa, että viidet tämmöiset pakaasit mahtuvat sen junan välikköihin,eikä ainakaan samaan vaunuun.

VR ei kykene auttamaan.Olemme soittaneet Ruotsiin, eivätkä oikein osaa sanoa mitään hekään.

Balttiassa junat eivät VR.n mielestä kykene ylittämään maiden rajoja laisinkaa, ja kulkevat joitain satunnaisia pätkiä pitkin.Joskus.Jos silloinkaan. VR ei kykyne auttamaan mitenkään.

VR ei myöskään kykene auttamaan siinä, että voisiko ne fillarit lähettää Italiasta kansainvälisenä matka tai rahtitavarana Suomeen takaisin. Pitänee lähettää s-postia jokaisen maan rautatieyhtiöille.Tuntuu vaan jotenkin alkeelliselta tässä yhteisessä Euroopassa.

Saksaan ja sieltä kotiin pääsee tietty laivallakin suoraan, mutta maksaa vain julmetusti.

Jos kellään on mitään tietoa/kokemusta/ideoita asiasta, ne otetaan kiitollisina vastaan. Kysely on mennyt myös mm.Helsingin Pyöräiljöillle ja kauppoihin vasta ilmestyneet kirjat aiheesta on luettu:)

t.Kaarina

RAUTIAINEN KARI 16.05.2008 20:16

Kuinkas moneen osioon aattelit tän kysymyksen laittaa.

Meet Viroon, Hiiumaalle, siitä Saaremaalle, sieltä lautalla Latviaan. Poljet Liettuan läpi Puolaan jne.

Älä usko noita urbaanilegendoja mitä VR syöttää.

SILMUNEN HANNU 16.05.2008 20:35

Näihin kahteen vaan. Kun olen ymmärtänyt, että on ihmisiä, jotka kirjoittaa vain ja ainoastaan suljetulle osiolle, ja että on ihmisiä, jotka lukee vain ja ainoastaan näitä matkailu-palstoja..siksi:)

Tekisin tuon koko mainitsemai matkan, jos mukana ei olisi 12vuotiasta, tai jos aikaa 5 viikon sijaan olis 5 kuukautta:)

Kun Välimeri on se tavoite kuitenkin.

t.Kaarina

RAUTIAINEN KARI 16.05.2008 22:12

No juu. Lukea voipi rekisteröitymättä muita kun jäsenosiota.

Kirjoittaminen edellyttää aina rekisteröitymistä, oli osio mikä vaa.

SILMUNEN HANNU 16.05.2008 22:22

Niinpä. Mutta tiedän ihmisiä, jotka toimii noin niin kuin sanoin. Ja onpa sitten sellaisiakin, jotka lukevat nämä matka-osiot, ja vastaavat suoraan kysyjän s-postiin, kun eivät halua tänne kirjoitella. Ja sellaisiltakin ystävällisiltä ihmisiltä olen saanut apua kysymyksiini. Mutta en olisi saanut, jos olisin kirjoitanut vain jäsen osioon.Kun kaikki eivät jaksa lukea sitä riitojen yms.vuoksi lainkaan...

t.Kaarina

AHONEN KAI 16.05.2008 23:49

Tämä on todellakin parempi paikka kirjoitella kuin tuo jäsenroskapostikeskusteluosasto.

NIEMINEN RAIMO 17.05.2008 06:35

Yksi vaihtoehto on tietysti fillarien vuokraus jostain ja palautus johonkin.Yhtään ei kyllä ole tietoa Euroopan pyörävuokraamoista.Taitaa vuokrauskin hintoihinsa tulla kun viisi pyörää tarvitsette.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.