Kroatia

OJANEN JYRKI 23.06.2016 22:20

Olemme menossa Kroatiaan muutamaksi päiväksi matkailuautolla. Kaipaamme vinkkejä hyvistä kohteista ja leirintäalueista, aikaisemmin emme ole maassa käyneet.

JANHONEN MATTI 23.06.2016 23:01

Karavaanarin kannalta Croatiaa voi ajatella jakautuneena kolmeen osa-alueeseen. Ensimmäinen alue on Istrian niemimaa jonka eteläisin kaupunki on Pula.

Toinen alue on vanha Adrianmeren rantatie kylineen ja kaupunkeineen ja hienoine saarineen matkalla Rijekasta Dubrovnikiin.

Kolmas alue on muu Croatia ja kaikki nämä alueet on omalla tavallaan erilaisia.

Kun aikanne on rajallinen voisitte aloittaa Croatiaan tutustumisen vaikka tuosta Istrian niemimaasta. Siinä suhteellisen vähin kilometrein ehtii näkemään paljon.

Tässä Croatian valtion nettisivut matkailijoille. http://croatia.hr/hr-HR

Tässä taas tietoa camping-alueista http://www.camping.hr/best-camps

Tässä vielä noita Istrian camping-alueita http://topcamping.hr/

OJANEN JYRKI 24.06.2016 09:34

Kiitos tiedoista, Istrian niemimaa voisi olla sopivakohde näin ensimmäisellä kerralla. Osaatko suositella sieltä jotain noista leirintäalueista.

JANHONEN MATTI 24.06.2016 13:28

Ihan muutama sana Isrialle menosta. En tiedä mistä päin olette Istrialle menossa. Mutta se kannatta huomata, että Slovenija on maa joka perii tietullia moottoriteillä. Tässä nuo Slovenian tullitiet ja maksut. https://www.tolltickets.com/country/slovenia/vignette.aspx?lang=en-GB#articles

Jos olette menossa Treisten suunnasta niin suosittelen, että ostatte 7 pv vigneten (riittää oleskelunne ajaksi)
Näin voitte ajaa suoraan reittiä Trieste-Koper-Izola.Portoroz. Portorozin jälkeen voitte mennä Istrian rantatielle ja jatkaa siitä matkaa Umagiin. - Porec - Rovinj-Pula. Palatessa voitte oikaista käyttäen moottoritietä Pulasta Triesteen.

Rantatien varteen jää moni mielenkiintoisia kaupunkeja ja paljon camping-alueita. Moottoritiellä ei juuri nähtävää ole, mutta matka joutuu.

Tässä muutamia joita voi suositella varauksetta. http://www.istracamping.com/en/camping/park-umag https://www.youtube.com/watch?v=LKdDsezar1M Alue on suuri ja juuri uudistettu.

http://www.camping-adriatic.com/lanterna-camp-porec http://www.camping-adriatic.com/lanterna-camp-porec Camping on yksi suurimpia n. 3000 auto ja vaunupaikkaa. Parhaat paikat on siinä lahdenpohjukassa lähellä uima-altaita.

http://www.arenacamps.com/arenacamps_camping/stoja_camping https://www.youtube.com/watch?v=LN9Kz9UegaA Stoja on ihmisen kokoinen vanhalle linnakesaarelle perustettu campin-alue jossa on nurmea, mäntymetsää ja aivan aukeaa kalliota pohjana.

Camping Stoja sijaitsee muutama kilometrin päässä Pulan vanhasta keskustasta ja portilta on suora linja-autoyhteys vanhaan kaupunkiin. Bussilippuja voi ostaa vain kunilla.

Pulassa aivan vanhan amfiteatterin vieressä on hyvä ja halpa parkkipaikka matkailuautoille ja siitä on lyhyt kävelymatka Pulan keskustaan. Alueen koordinaatit N 44.873252 E 13.847793

Näin voitte muutaman päivän ajan "maistella" Kroatiaa ja uskon, että palaatte sinne paremmalla ajalla uudestaan.

Hyvää matkaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.6.2016 klo 13:34:02 https://www.youtube.com/watch?v=zT3BiRyS-4I

OJANEN JYRKI 24.06.2016 16:19

Kiitos hyvistä vinkeistä. Onkohan leirintäalueet yleensä täysiä eli kannattaisiko varata paikka etukäteen?

JANHONEN MATTI 24.06.2016 16:44

Leirialueiden täytösaste vaihtelee suuresti ajankohdan mukaan ja niin vaihtelee myös hinta. Kuten yleensä Välimeren maissa kysynnän hintajousto vaikuttaa hintaan ja heinä-elokuussa (korkea sesonki) hinta voi olla jopa kaksinkertainen matalan sesongin hintoihin verrattuna.

Sanoisin, että kyllä aina yksi sekaan sopii ja kun tasokkaista alueita on lähekkäin niin se auttaa asiaa. Toki voi aina soittaa respaan ja kysyä onko tilaa, niin ei aja turhaan. Kaikkien suurempien alueiden respassa on enlannin kielen taitoista henkilökuntaa ja saksa on camping-alueilla lähes toinen kieli.

LAIHO HANNU-PEKKA 24.06.2016 17:36

Useimmilla leirialueilla on netissä aluekartta, jonka mukaan voi katsoa, mistä haluaisi paikan varata. Esimerkiksi Istriassa, Rovinjin lähellä on ihan hyvä camping Valdaliso, jossa on tarjolla mäntymetsäinen osa ja sitten valoisa rinnealue lähellä rantaa. Valdalisosta pääsee yhteysaluksella vartissa suoraan Rovinjin historialliseen keskustaan. Sama vene ajaa säännöllisesti myös viereiseltä Amarinin leirialueelta. Lähempänä keskustaa, kävelymatkan päässä, on Brioni, sekin ihan ok. Vähän pohjoisempana Limski-vuonon pohjoisrannalla on Vrsarin vanha pikkukaupunki ja se kupeessa pienen mäennyppylän takana vähän Porecin suuntaan vanhan tien varressa myös hyvä alue. Rovinjista viitisen km etelän on Polari, aika iso alue, josta pääsee fillarilla tai bussilla Rovinjiin.

OJANEN JYRKI 27.06.2016 15:36

Kiitos Matti ja Hannu-Pekka, kerroitte juuri sellaisia vinkkejä,joita kaipasimme.

HYTTILÄ ESKO 27.06.2016 23:00

Mikäli alemmas eksyt, tosi suositeltava paikka. http://autocamp-sirena.com/en/

SOININEN JUKKA 09.07.2016 20:45

2015 käytiin Porec nimisessä kylässä. Mainio kämppärialue,en muista nimeä, viikko maksoi noin 230 € , kans väl. Kortilla sai alennuksia. Pyöräily tms alueena mainio. Venetsiaan pääse päiväreissulle laivalla vrt Tallinna. Kuuma oli kuin saunassa heinäkuun alussa eli ilmastointi suotavaa jo silloin. Paikkoja löytyi jopa saatiin vaihdettua mielwiseen, tosin oli etukäteis varaus.

OJANEN JYRKI 01.08.2016 19:25

Onnistunut reissu takana. Pulan leirintäalueella yövyttiin ja Istrian niemimaahan tutustuttiin. Hieno paikka ja tarkoitus tulevaisuudessa tutustua muuhunkiin osaan Kroatiaa. Kuumaa oli meilläkin kuin saunassa ja ilmastointi on lähes välttämätön. Suuret kiitokset vinkkejä antaneille, ne helpottivat suuresti matkan valmistelua.

HÄMÄLÄINEN MAURI 10.08.2016 18:25

Olen Eskon kanssa sirenasta samaa mieltä,vietettiin siellä 12-13v aikana viisi kuukautta.On ihanat isännät ja puhtaat vedet.

MERINIITTY KLAUS 25.09.2016 19:28

Sirenassa vietettiin edellis kesänä viikko, hinta-laatusuhde kovasti kohdallaan. Siisti, turvallinen ja lähellä kaupungin keskustaa. Kaikki tarpeelliset palvelut löytyy kävelymatkan päästä, voin suositella.

HYTTILÄ ESKO 26.09.2016 11:01

Sirena ei ole Omiksen kaupungissa vaan ulkopuolella reilusti. Omiksessa on toinen alue ihan heti kaupungin pohjoispuolella.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.