Loppusuoralla

PYYKKÖNEN ANTERO 23.06.2016 21:46

Jutut alkavat kuivua. Yksi saattaa tulla ja muitakin, jos aihetta niihin ilmenee.

http://hapinmatkat.blogspot.com/2016/06/099-konstantinos-suuren-syntymapaikalla_25.html

AP

SILMUNEN HANNU 24.06.2016 03:15

Hei Antero, kommentoin tuota viimeisintäkin blogiasi tänne, enkä blogiin, koska muukin matkasi innoittamana syntynyt keskustelu on tänne siirtynyt.

Ja koska minä olen se, joka Albaniaa olen kommentoinut, lienee luvallista kertoa, että olet ikävästi väärin siteerannut/tulkinnut kirjoittamaani.

En milloinkaan ole toivonut maan jääävän köyhyyteen ja ilman yhteiskunnallista kehitystä ja sen ihmisten ilman arvostusta työstään.

En myöskään ole nauttinut heräämisestä sikopaimenen lauluun possuilleen SIKSI, että, sanojesi mukaan, "saan kokemuksia ja elämyksiä mahdollisimman halvalla, olivat ne sitten oikeita ja aitoja vai melko lailla ”tekosellaisia”. ", vaan siksi, että se on minusta ollut uskomattoman upeaa. Olen saanut kokea palan jotain mikä on ollut aitoa ja ikiaikaista, eikä ensinkään tekosellaista eikä ensinkään rahalla ostettavaa.

Meillä on ollut niin lehmi-, lammas-kuin sikopaimentenkin kanssa syvällisiä hetkiä sekä elekielelellä että eri kielistä koottujen sanojen avulla. Arvostan suuresti heidän työtään, tapahtuu se sitten Albaniassa, Italiassa tai Espanjassa (mm. näissä maissa heitä näkyy) ja koen heidän olevan monin tavoin rikkaita ihmisiä.

Olen myös mieheni ja kolmen tyttäreni kanssa ollut mukana projektissa, missä yhden kesän aikana eri maista saapuneet vapaaehtoiset, ryhmä kerrallaan, purkivat ja uudelleen rakensivat yhden klinikan ja yhden koulun tunnin matkan päästä Titanassa. Olen nuorisoryhmän kanssa purkanut klinikkaa ja siirtänyt sen väliaikaista toimintaansa varten läheisen koulun tiloihin. Olen nähnyt minkälaisissa tiloissa naiset tuolla synnyttävät ja missä sairaita hoidetaan. Olen nähnyt miten ihmiset tulevat hakemaan purkukasata itselleen hyötykäyttöön tavaroita ja "roskia".

Olen vienyt yhden tyttäremme Tiranaan vapaaehtoistöihin leirille, mitä pidetään romanilapsille, jotta he saisivat kokemuksen järjestäytyneestä yhteiskunnasta, huolenpitoa, hellyyttä, kuria ja hupia, iloa ja rakkautta. Järjestö, joka toimintaa ylläpitää, hakee nuo lapset kouluvuoden aikana kodeistaan kouluun sillä muuten heidän vanhempansa veisivät heidät, kolme vuotiaasta alkaen kadulle kerjäämään.

Olen keskustellut kommunismin kukistaneen kapinaan osallistuneen miehen kanssa, saanut kutsun ortodoksinuorten leirille, puhunut nuoren bensamyyjän kanssa hänen haaveistaan elämää kohtaa ja yliopisto-opiskelijoiden kanssa maan tilanteesta heidän näkökulmastaan. Muun muassa.

Minulla on Albaniaan aivan erityinen suhde, sellainen, mitä minulla ei ole mitään muuta maata, vaikka niistä kuinka pitäisin, kohtaan. Enkä oikein siedä kuulla että panet suuhuni sellaista puppua, mikä on mahdollisimman kaukana minusta. Enkä tykännnyt siitä, etten kuullut sanoistasi arvostusta, vaan ennemmin halveksuntaa tuota maata kohtaan.

Kirjoitin toki, että "Toivon myös itsekkäästi ettei maa ihan heti kohta muuttuisi samanlaiseksi kuin kaikki muut, sillä nyt siellä on aivan älyttömän upeaa ja mielenkiintoista kulkea seikkailijan mielin." Kirjoitin siihen sanan "itsekkäästi", ja se kohta olisi lisäksi ansainnut hymiön peräänsä.

Oikeampi tapa olisi ollut kirjoittaa, että sinne kannattaa mennä nyt, jos haluaa nähdä jotain muuta, kuin perus-turistimestoja. Ja niin olen jossain aiemmassa viestissäni kirjoittanutkin.

Totta on kuitenkin se, että en toivo sen koskaan muuttuvan samanlaiseksi kuin muut, sillä toivon sen voivan kyetä säilyttämään jotain sen omasta identiteetistä. Toivoisin, ettei se sokaistuisi vapaudestaan. Toivon ettei se kulkisi samaan halpaan, mihin niin monet muut, jotka kuvittelevat onnen löytyvän 24h kaupoista ja hetimullekaikkitännenyt-elämästä. Toivoisin, että se löytäisi tasapainoon, inhimilliseen ja omannäköiseen elämään vievän tien.

t.Kaarina

Ps. Enkä muuten kuulu siihen ikäluokkaan, joka olisi saanut elää aikaa, jolloin , maito haettiin naapurin mummolta kannulla.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.6.2016 klo 04:16:48 Tunnin matkan päässä Titanasta=Tiranasta

KERÄNEN KAUKO 24.06.2016 07:45

Kuuleppa Antero! Sulla on matka mennyt ihan persiilleen! Tuuppa kotiin sieltä ja aloita alusta! Vitsi, vitsi!

Mukava reissata mukanasi, kiitos kirjoituksista ja kuvista.

Me tullaan kohta kanssa sinne päin. Nauti reissusta!

Hyvää Juhannusta!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.