Monta kertaa

HALINEN HARRI 17.06.2016 11:39

Euroopan mantereelle matkatessa olen kaivannut yöpymispaikkaa Ruotsista tai Tanskasta. Alkumatkasta on usein kiire jotta päiviä jäisi perilläoloon eikä ole vielä tarvetta täydelle palvelulle leirintäalueella. Lisäksi Ruotsin heikko aluetarjonta esim. Tukholma-Helsinborg välillä ainakaan E4:n lähellä tai E4:n varrella ei ole innostanut hakeutumaan niihin, samoin kuin huono yhteistyö Suomen liiton kanssa (mm. liiton kortin soveltumattomuus.) Uusimmassa Camper-lehdessä (6/2016) on jo parempi yöpymisluettelo Ruotsista, Tanskasta ja jonkin verran myös Saksasta joka auttaa pahimpaan hätään ettei tarvitse ihan sattuman varaisesti yöpyä missä sattuu. Mm. mainitulta tieosuudelta löytyy kymmenkunta yön yli paikkoja, muutaman kymmenen kilometrin välein väsyn tullessa.

JANHONEN MATTI 17.06.2016 12:37

Itse olen käyttänyt tätä Hyltenan Statoilia.

Sijaitsee hieman Jöngöpingistä etelään siinä Gigantin keskusvaraston luona. On myös sähköpaikkoja. Parkkilippu huoltamon kassalta. Sähkötolpan avaimesta otetaan sisään pantti, joka palautetaan kun avaimen palauttaa. Vartioitu ja jos se ei riitä niin myös häkkiin pääsee missä rekat arvolasteineen yöpyy.

http://turistmal.se/?index=item&id=4061

HALINEN HARRI 17.06.2016 13:44

Kun ei koskaan etukäteen tiedä paljonko huvittaa ajaa ja riippuuhan se yöpyminen vähän siitä mistä satamasta lähtee ja millä laivalla saapuu aamullako vai illalla.
Olen tainut kerran minäkin nokoset vetää tuolla hyltenassa -henkilöautossa. Seuraavana päivänä selkä kipeä.

KUJANPÄÄ MARKKU 17.06.2016 13:45

Jonkopingissä Vatterleden-Granna-kämppärillä olin pari viikkoa sitten. Sijainti ihan E4 tuntumassa. Ihan riittävä meille. Ei turhia aktiviteettejä. Perheyritys maalaistalo miljöössä.

57°55'28.8 14°19'20.9

KORPPI SEPPO 17.06.2016 18:56

Tuossa http://www.bengtiorkelljunga.se/quickstop on hyvä yöpymispaikka motarin vieressä.

KUJANPÄÄ MARKKU 17.06.2016 20:00

Ite ajattelen, jotta kun kulkee jostain jonnekin ja haluaa vain yöpyä, niin siihen nyt käy melkeen mikä vaan luvallinen paikka. Stellplatsit on siihen tarkoitukseen sopivia.

Mutta muuten haluan virittää markiisin, pöydän, grillin ja tuolit ja ryhtä pienimuotoiseen kokkailuun niissä puitteissa. Siksi useimmin yövyn kämppäreillä.

JANHONEN MATTI 17.06.2016 20:24

Hyvällä yöpymispaikalla on monta tehtävää. Sen tulee tietenkin ensisijaisesti palvella sitä yöpymistarvetta jonka itse kukin paikalle asettaa.

Toinen ja usein jopa merkittävämpi asia on se, että se palvelee matkan kokonaisuutta, eli paikka sopii kulkijan reitille sekä ajan että paikan suhteen ja on helposti saavutettavissa. Näistä syistä yhtä hyvää ei ole olemassakaan.

Hyvin usein paikan tasosta tingitään jos nuo viimeksi mainitut vaatimukset täyttyy.

Hyvin usein esim. väli Kapellskär/STH-Lyypekki ajetaan pelkkänä siirtoajona jolloin esim. se mitä laivavuoroa Suomen ja Ruotsin välillä käyttää määrittää yöpymispaikan. Monet tosin tekee "Ahoset" eli menevät yölaivalla STH:n ja ovat jo seuraavana iltana hyvissä ajoin ennen Finnlinesin laivan tuloa Lyypekissä.

VEIJOLA ESA 17.06.2016 21:15

Eipä valittamista eikä maksa mitään:-)))

KUJANPÄÄ MARKKU 17.06.2016 21:23

Noi kolme ensimmäistä kappaletta olisit voinut jättää väliin. Olemmehan varttuneita liikkujia suurelta osin. Lienee noi itsestään selvyyksiä.

HAAPANEN TIMO 18.06.2016 07:18

Linkin karttaan olen Harrin ja muiden tarpeeseen kerännyt paikkoja:

http://tinyurl.com/RuotsinStellplatzejaetel-n

Kartta löytyy myös tuolta:

http://timpankartat.webbis.fi/

Örkkelljungassa olin viimeksi keväällä, hiljainen ja rauhallinen paikka vaikka on melko lähellä isoa tietä. Huhtikuun lopulla arki-iltana paikalla oli parikymmentä autoa.

@timppa

NYYSSÖNEN KAJ 18.06.2016 09:55

Ei tarvitse yöpyä Ruotsissa ja Tanskassa kun hurauttaa laivalla suoraan Travemündeen. Kaksi kertaa olen ajanut ruotsin läpi 2002 hevonen kyydissä mutta yöpymispaikka tiedot on jo vanhentuneet.

JANHONEN MATTI 18.06.2016 10:32

Ei se laivakyytikään aina miellytä. Se nyt vaan on tylsä! Ei muuta tekemistä eikä näkemistä kun ostaa ylihintainen ruokapaketti ja syödä mutustaa mikä kustantaa kahdelle m/p keskihinnalla 130 e/suunta Kalliit on 27 tunnin ruokamenot.

Toinen asia joka p-seestä on nämä special-alennuksen monopoliehdot missä matka on maksettava heti varauksen yhteydessä ja myöhemmät muutokset matka-aikaan ei ole mahdollisia, eikä matkan hintaa palauteta matkan tai matkaosion peruutuksen yhteydessä. Vallankin paluussa monelle pirunmoinen ongelma. Ja ne karavaanarit joilla on matkassa lemmikkieläimiä on suorastaan rosvouksen kohteena.

Sanotte mitä sanotte, mutta ehdot kohtuuttomia ja täysin sen vastaisia mitä karavaanariajatukseen kuuluu. Se tekee karavaanareista aikataulutettuja kulkijoita, siinä missä Ruotsin linjoilla varausta voi muuttaa vielä päivää ennen matkaa, edellyttäen tietenkin että tilaa on.

HAAPANEN TIMO 18.06.2016 11:41

Karavaanariajatukseen ei mun mielestäni ollenkaan kuulu auton kuljetuttaminen laivalla:)) Tosin itekkin syksyllä sen tempun teen.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.