Moselin laakso

NIEMINEN PENTTI 15.06.2016 23:47

Parin viikon päästä oottaa Saksan reissu . Tarkoitus käydä ajamassa Moselin jokivarsi . Aattelin ajaa tuonne Luxenburgin lähelle , Trier paikalle ja sieltä jokea myötäillen Koblentsiin . Kölnin ja jostain Hollannin kautta takaisin Travemundeen josta laivalla Malmöön . Onko jollain kokeneemmalla vihjeitä nähtävyyksistä ja muista seikoista joita kokematon tarvitsee .

HAAPANEN TIMO 16.06.2016 08:29

Moselin jokivarressa ei kämppäreistä ole pulaa. Läheskään kaikki eivät ole missään luettelossa.

Tässä yksi josta halutessaan pääsee jokiristeilylle: http://www.campingplatz-wolf.de/

Jos sattuu kesäiset ilmat on Kölnin lähellä saksalaisittain harvinainen kämppäri pienen järven vierellä: http://camping-liblar.de/deutsch.html

Koblenzissa on melko keskustassa kämppäri/Platz yhdistelmä joen rannalla. Huomaamatta jää helposti pieni vene joka aivan kämppärin laidalta kuljetaa parin euron maksulla yli Moselin vanhan kaupungin puolelle. http://www.knauscamp.de/rhein-mosel-koblenz.html

@timppa

JANHONEN MATTI 16.06.2016 09:34

Moselilla on paljon camping-alueita ja vielä enemmän stellplatzeja

Niitä löytyy tästä http://www.promobil.de/wohnmobil-stellplatz-europa-und-deutschland-145.html

Saksassa on Vomolickc niminen firma joka kuvaa YouTubeen stellplatzeja. Tällä hetkellä niitä löytyy 108 joista osa on Moselin laaksossa. Niistä näkee miten noilla itsepalvelu stellplatzeilla toimitaan. http://www.womoclick.de/

Saksassa on joukko karavaanareita jotka ovat otteneet "elämän tehtäväkseen" kuvata ja laittaa YouTubeen kuvia camping-alueista ja stellplatzeista eri maista. Jotkut osaa tehdä ihan ammattilaislaatua.

Tässä yksi esittelyvideo malliksi stellplatz Traben-Trarbach´sta. Mielenkiintoinen kaupunki. https://www.youtube.com/watch?v=aCa0fscTjbs&feature=youtu.be

Tässä yleistietoa Moselin laaksosta http://www.mosellandtouristik.de/en/

Ölkää hötkyilkö sillä, naattikee.

ALASMAA MATTI 16.06.2016 09:37

Muutama kuva Koblenzista.

KATEISTO EERO 16.06.2016 09:45

Tulimme toukokuussa ties monennenko kerran tuon reitin. Hienoja pikku kyliä on parin kilometrin välein. Stellplatzeja on joka kylässä ja hinnat ovat kympin paikkeilla tai vähän yli. Bernkastel-Kues on todellinen helmi. Mutta menkää Stellplatzille jo hyvissä ajoin jo puolenpäivän aikaan, sillä paikka on täynnä jo alkuillasta. Stellplatz on jokivarressa puolitoista kilsaa kaupungista, Myös Traben-Tralbachissa on näkemistä. Trierin matkaparkki ei viehätä, mutta itse kaupunki on myös näkemisen arvoinen pitkine kävelykatuineen. Kaupungin portti on rooman vallan aikainen yli 2000 vuotta vanha. Jos teillä on pyörät mukana, niin jokivarressa kulkee lähes koko joen matkan pyörätie.

JANHONEN MATTI 16.06.2016 09:50

Moselilla on muuten pyöräileville turisteille palvelu jota muualla en ole tavannut. Voi ajaa vain yhteen suuntaan ja tulla bussilla takaisin. Paikallisbussin perässä on aivan erikoisesti polkupyörille tehty peräkärry, jossa pyörät kulkee mukana.

TIIHONEN RIITTA 16.06.2016 09:50

Yksi kiva nähtävyys on Eltzin keskiaikainen linna, joka on Koblenzin ja Trierin välillä. Me olimme silloin yötä jollain kivalla lähellä sijaitsevalla joenranta stellplatzilla, josta aamulla ajettiin linnan parkkipaikalle, josta lyhyt kävelymatka itse linnalle.Oikein viehättävä käyntikohde meidän mielestä.

JANHONEN MATTI 16.06.2016 16:26

Moselin laaksossa tuotetaan 70 % maailman riesling-viinistä. Toinen merkittävä rieslingin tuotantoalue on Reinin länsirannalla oleva Alsacen viinialue, joka on oma kohde viiniteineen sinänsä.

Moselin rannan kaupungeissa ja kylissä on paikallisten tuottajien pieniä viinimyymälöitä jossa kannattaa poiketa. Ei tarvitse ostaa sikaa säkissä vaan aina voi maistaa mitä ostaa.

Ja kysykääpä olisiko edes yhtä pulloa jemmassa Eisweiniä = jääviiniä joka tehdään jäätyneistä riesling-rypäleistä. Sitä ei joka vuosi saada lainkaan, kun ei ole riittävän kovia pakkasia jäädyttämään (-7 C) rypäleitä. Hintaa tosin on, mutta sen kerran kun ollaan Moselilla niin......

Mutta jos onnistutte hankkimaan sitä niin se on vaikka sinihomejuuston kanssa nautittuna poikaa.

Eikä siellä kannata käyttäytyä kuten meillä junteilla on tapana. Siellä kun mennään vaikka illalla oluttupaa niin sanotaan hyvää iltaa kaikille ja kun lähdetään pois niin toivotetaan lähtiessä hyvää yötä.

SOININEN JUKKA 02.07.2016 07:06

Jos ajelee laaksoa lasten kanssa on tuo heille melkoinen paratiisi:sijaitsee sopivasti ennen Trieriä.on kukkulan laella eikä joen rannassa tosin, mutta alueelta löytyy toki myös mm. Viinimyymälä.

http://www.landalcamping.de/de-de/campingplatze/deutschland/mosel/sonnenberg/einrichtungen

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.