Matkalla Puolaan

HUOVINEN TUOMO 07.06.2016 19:20

Tarvitseeko Puolassa pyörien taakse jonkun varoitus kolmion ja jos tarttee mistähän niitä saa? Onko muuta huomioitavaa, mitä matka kulkimessa pitää olla. Sammutin ja heijastinliivit löytyy autosta. Auton kokonaispaino on alle 3500kg. Tuomo

JANHONEN MATTI 07.06.2016 20:04

Puolassa on pakollisia turvaliivit ja varoituskolmio. ja suositeltava varuste on ensiapulaukku, joka taas esim. Saksassa on pakollinen varuste.

Sammutinpakko koskee ymmärtääkseni vain Puolaan rekisteröityjä m-autoja, mutta kun sinne mennään "sammutinpakkomaiden" Viron. Latvian ja Liettuan kautta niin sitä kautta sammuttimesta tulee "pakollinen" matkavaruste. Pyöräkiiloja en kenenkään ole kuullut kyselevän.

Pyöriin kiinnitettävän varoitusmerkin vaatii vain Espanja ja Italia ja kummallakin on oma malli. (Itse käytän vain Espanjan merkkiä, eikä koskaan kukaan ole siitä Italiassa urputtanut) Ja tietenkin pyörät pitää kiinnittää niin, että takavalot ja rekisterikilpi ei peity.

Tässä vielä linkki noille Puolan tietullisivuilla http://www.viatoll.pl/en

RAILAVO ESA 07.06.2016 22:41

Onkohan se sammutin pakko poistunut suomestakaan? Mun mielestä se pitää edelleen olla vaikkei sitä katsastuksessa enään tarkastetakkaan.

JANHONEN MATTI 08.06.2016 09:12

Suomessa noudatetaan nykyisin matkailuajoneuvojen kaasuasioissa standardia SFS-EN 1949 +A1 siihen mahdollisesti myöhemmin tehtävine muutoksineen. (Suomi ei voi itsenäisesti standardia muuttaa)

Tämä standardin hyväksyminen kansallisten lakien ja asetusten sijaan on osa määräysten harmonisointiprosessia, jossa direktiivin pohjalta laaditaan standardi ja maat sitoutuvat noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa standardia.

Tämä standardi ei tunne sammutinta matkailuautossa ja siksi sitä ei Trafin mukaan nyt vaadita. Unohtivat vain tiedottaa asiasta.

Mutta vaikka ei vaaditakaan niin kyllä alkusammuttimen mukana pitäminen silti suositeltavaa on.

KERÄNEN KAUKO 29.06.2016 23:31

Joku kertoi saaneensa 70€ sakot kun ei ollut sammuttimessa uutta leimaa. En tiedä onko perää vai höpisikö huvikseen???

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.