Ruotsin Ljungby

NYKÄNEN JOUNI 30.05.2016 11:07

Lomailimme reilun viikon Ruotsin Skånessa pitkästä aikaa. Jossain vaiheessa jääkaappi huuti tyhjyyttään ja poikkesimme "ylöspäi" tullessa Ljungby pikkukaupunkiin, paikalliseen kauppaan, keskellä päivää. Auto parkkiin kauaksi muista, että lähteminen on vaivattomanpaa. Saimme ostokset mitä olimme hakemassakin.

Yllätys olikin autolle tullessa kun jääkaapin suojaritilän välistä pilkotti pitkän keksipaperin kulma, juuri jääkaapin polttimen kohdalle laitettuna. Poltin käynnistyy 10min auton pysäköimisen jälkeen ja palovaara olikin melkoinen. Hieman säikäytti.

Olen pitänyt Ruotsia suht' "vaarattomana" ja liikuttu kuten Suomessa. Mutta jatkossa täytyy suhtautua kuten Itä-Euroopan matkalla ;-)

Mietin miten tämän voisi eliminoida. Yksi olisi laittaa jääkaappi sähkölle poissaoln ajaksi, mutta koskaan ei tiedä kuin kauan ollaan pois autolta, joten toiset konstit, elikkä ritilän taakse tiukkaa verkkoa estämään em. tihutyöt.

HAAPANEN TIMO 30.05.2016 19:57

Eikös siellä pitäisi olla tehtaan jäljiltä liimattu hyttysverkko?

@timppa

HIETAVUORI JUHA 31.05.2016 06:13

Juu , tuli sama mieleen , ainakin edellisessä Detskussa oli . Täytyy tarkistaa tämän " uus " hankinnan luukut .

KOISTINEN TOIVO 31.05.2016 06:38

Tuli mieleen liimata silikon asennusliimalla hyttysverkkosilmäkoko metalliverkko luukun sisäpintaan. Se estäisi ehkä parhaiden väärien asioiden sisälle työntämistä. Tuommoinen ei koskaan ole mieleen tullut, että moistakin ilkeyttä voisi joku keksiä, mutta ihminenhän on älykäs eläin, mikä nykymaailman menosta voidaan helposti huomata. Vesitankin korkin pidän lukossa nykyään. Toivopoika

POKKINEN TAPANI 31.05.2016 09:47

Totta, taivaskin voi pudota. Mutta miten siltä voisikaan suojautua, hankkisinko faliohatun vai pitäisinkö vain matkamökkini lukon takana jossain palamattomassa teräshallissa.

Melko fakiiri on jos vaikka tupakkaan tulen saa tuonne ritilöiden väliin tuikkaamalla.

mihin kaikkeen kannattaakaan varautua

-tapani-

TOIVONEN MARTTI 31.05.2016 12:29

Hiukan tuon Tapanin kanssa samoilla linjoilla. Sattuu varmaan yhdelle miljoonasta karavaanarista että joku työntelee jotain tuolta ritilän raosta.

Nyt kun jollekin on niin käynyt niin ei varmaan kenellekään toiselle lähitulevaisuudessa satu samaa.

Ja tuo pikku liekki on niin suojattu että varmaan yksi miljoonasta sinne työnnetystä paperista osuu semmoiseen kohtaan että voisi syttyä tulee, Eli todennnäköisempää on että mulle sattuu jotain muuta kohtalokasta kuin että matkamökki palaisi tuommoisen takia. Kun siellä on vielä se hyttysverkkokin.

mot

WILHELMSSON LEIF 31.05.2016 12:57

Tuo Ruotsin etelä osa ei ole vaaraton siellä liikkuu kaikenlaista hämäräporukkaa Saksa on jo turvallisempi. Sitten Tukholman pohjoispuolella on niinkuin Suomessa.

POKKINEN TAPANI 31.05.2016 16:34

Puoli vuotta hämärää se on täällä oulunkin korkeuksilla. Pahimillaan pimeä kotoa lähtiessä kuin palatessa.

onneksi ei sentään kaamos

-tapani-

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.