Matkalla Brittein saarelle

VIRKKALA MIKA 08.05.2016 22:40

Onko antaa matkavinkkejä,ensimmäistä kertaa Englantiin menevälle.kaikki muuten selvää mutta vähän jännittää Liikenne ynnä muut käytännöt .onko kokemuksia ja millaisia

VIRTANEN JUKKA 09.05.2016 15:38

Ollaan oltu pari kertaa asuntoautolla Englannissa ja toisella kerralla myös Irlannissa. Liikenteeseen tottuu nopeasti. Englanti on täynnä kiertoliittymiä, jopa moottoriteillä on niitä. Ne helpottavat kyllä ajoa, mutta paikalliset tulevat tosi kovaa niihin sisään. Meidän Hymeristä ei kuski näe kunnolla oikealle taakse, joten apukuskin on syytä olla tarkkana. Pelkkään navigaattoriin ei kannata luottaa, koska Englanti on täynnä pieniä teitä. Ainakin Tomppa sekosi monta kertaa, eli kartta kannattaa olla aina esillä. Muuten Englanti on hieno maa. Ihmiset ovat kohteliaita, mutta käyttäytyä pitää itsekin hyvin. Esim. leirintäalueilla ovat määräykset ja kellonajat todella kunniassaan, ja asiakas saa kuulla, jos niitä rikkoo. Leirintäalueita on paljon, mutta monet ovat tarkoitettuja vain jäsenille. Me liityimme Oxfordissa alueen hoitajan esityksestä Caravanning Clubin jäseneksi. Ei maksanut paljoa, mutta seuraavilla alueilla oli meidän tiedot jo verkossa, ja sisäänkirjoittautuminen oli helppoa. Jos teillä on tarkoitus ottaa koiria mukaan, niin ekinokokkoosi-lääkitys pitää hoitaa 24 h ennen laivalle menoa. Muuten lautoille mahtui hyvin sekä Calaisista että Dunkerquesta ilman ennakkovarausta keskellä kesää. Elokuun alku on siellä hyvin ruuhkaisa. Kaikki haluavat rannikolle, ja tiet ovat täynnä. Mutta sisämaassa on sitten paremmin tilaa.

HALINEN HARRI 09.05.2016 16:52

Jukan ohjeet hyviä. Itsellä kokemusta vain Shetlannin saarella ajamisesta. Ympyrään mennessä alkuvaiheessa kannatta miettiä miten sinne sisään menee ja ajaessa siellä minne kohtaan tietä risteyksessä ryhmittyy ulostullessa. Pian se onnistuu aivoja rasittamatta. Samoin jos pysähtyy tien oikeassa laidassa olevalle levikkeelle kannattaa miettiä poislähtiessä kumpaan reunaan ohjaa ettei käy kuin kerran minulle jolloin lähdin suomalaittain, tosin vain parikymmentä metriä, onneksi ei ollut vastaantulijoita.

HYTTILÄ ESKO 09.05.2016 21:11

Kyllä paikkoja Calaisin tms laivoille löytyy. Mutta jos varaa FLEX lipun edeltä käsin, säästää n 50% laivalipun hinnassa. Flex lipussa sinun ei tarvitse tietää tarkkaa lähtöaikaa, vaan sinulla on +/- 3 tunnin aikamääre milloin tulet satamaan. Vaikkapa määrittelet laivasi klo 12.00 lähteväksi. Voit tulla aamu 9 ja iltapäivä klo 15 välillä. Ja lippu voimassa. Me olemme kiertäneet ympäriinsä tuolla, mukaanluettuna Irlanti

Käyttäjän lisäys viestiin 9.5.2016 klo 21:12:53 Polferriesilla näyttää olevan +/- 4 tuntia. http://www.poferries.com/en/dover-calais/travelling-with-us/ticket-types

EEROLA TEEMU 09.05.2016 23:27

Kuten Jukka jo kirjoitti, niin vasemmanpuoleiseen liikenteeseen on helppo tottua. Vaikeampaa on ollut tottua oikeanpuoleiseen, kun on kuukaudenkin suhannut saarilla. Jossain paikoissa nokkelasta ja liikennettä hyvin tulkitsevasta "pelkääjästä" on hyvä apu, kun m- autosta ei aina ole liian hyvä näkökenttä ulos. Kun liikkuu kapeilla kiviaita- teillä maaseudulla (varsinkin Irlannin kulmilla ja Skotlannissa), on etua siitä, että ratti on "aidan viereisellä puolella"; osaa käyttää tien laitaan asti.

Jos menee lautalla Irlannin puolelle, niin lauttahinnat on porrastettu kellonajan mukaan. Yöaikaan pääsi melkein ilmaiseksi, vaikka hinnat ovat silti aika suolaisia. Ekakerralla sorruttiin menemään Walesin puolella 1:4 alamäkeen, luottaen, että kait sieltä on joku toinen -helpompi- tie pois. Ei ollut, mutta työntöapua löytyi, kun piti säästää kytkintä loppumatkallekin. Auto ei ollut mikään turbofiatti, vaan sopivasti vähän nykyisiä m-autoja kapeampi.

Leirintäalueilla kannattaa todellakin totella "isäntää" ja voi kutsua "sir" eikä pelkkä "mister", niin saa hyvän kohtelun. Kertokaa jos näette Skotlannissa "hirviön". Museossa eräs pastori todistaa, "tunnen kyllä hirviön, kun olen sen nähnyt". Mukavaa matkaa. Britannia on ihan hieno kohde, kun ei ole kiirettä.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.5.2016 klo 23:40:11 Mentiin aina m/p Göteborgista etelä- tai pohjoisosien britti-satamiin, niin jäi enemmän aikaa kohteelle. Niin vältti ryysiksen ja turhan ajon pikalautoille. Lomakin alkoi jo lauttamatkalla. Eri asia, jos ei ole kierrellyt niitä Saksa- Hollanti kulmia.

HYTTILÄ ESKO 10.05.2016 08:02

Kai Göteborgista tai vastaavasta menisi. Mutta kun ei paatteja mene. Ei ole mennyt vuosikausiin enää.

EEROLA TEEMU 10.05.2016 11:30

Hyvä korjaus Eskolta. Myöskään Tanskasta ei ole ollut suoraa autolauttayhteyttä Englantiin v 2014 jälkeen. Ilmeisesti Göteborgista lähes päivittäin Imminghamiin kulkeva DFDS:n rahtilaivakin ottaa mukaan vain matkustajat?

SILJAMÄKI ANTTI 10.05.2016 20:42

Hei!

Täällä myös tekstiä Englannista matkailuajoneuvolla.

http://deppeli.blogspot.fi/2014/08/matkailuajoneuvolla-englantiin.html

RAILAVO ESA 18.05.2016 23:38

Kyllä siihen liikenteeseen äkkiä tottuu. Viime kesänä kiersimme saaren ja meillä meni siihen reilut 2 viikkoa. Leiri paikkoja emme juurikaan etukäteen varailleet paria ensimmäistä yötä lukuunottamatta ja aina yöpaikka löytyi. Sikäläiset respat tuntuivat kylläkin menevän kiinni melkoisen aikaisten ( noin klo 18). Joissain paikoissa pääsi sisään jos oli sinne soittanut etukäteen ja ilmoittanut tulostaa.

Nähtävyyksissä on useamman laisia "Heritage" passeja. Meillä oli sellainen ja sillä säästää ihan selvää rahaa. Joihinkin paikkoihin pääsi jonon ohi suoraan sillä passilla ja joissa paikoissa piti maksaa muutamia puntia lisää. Kannattaa katsella oman, mahdollisesti suunnitellun, reitin varrelta mihin ketjuun paikat kuuluvat. Meillä oli alla oleva passi.

http://www.english-heritage.org.uk/visit/overseas-visitors/

LAINE LASSE 25.05.2016 16:50

Moro!

Meillä oli oivallisena apuna kirjanen nimeltä Britt Stops. Siinä on luettelo ilmaisista yöpymispaikoista saarella. Kirjanen on kopio France Passion kirjasta ja toimii samalla periaatteella. Yöpaikat ovat usein maatiloilla tai pubien pihoissa yms.

Kemiallisen vessan tyhjennys on saarella ongelma. Sen voi yleensä tyhjentää vain leirintäalueella, jonne on sitten kirjauduttavakin.....

Niin, olimme kesällä 2015 viiden viikon kiertueella Skotlannissa. Suosittelen!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.