- Etusivu »
- Etuteltan puheet »
- Matkailu ulkomailla »
- Kuka on matkailuautoillut eniten ulkomailla?
Kuka on matkailuautoillut eniten ulkomailla?
Olen parhaillaan San Sebastianissa Espanjan Baskimaassa. Ulkona on sateista, joten paremman tekemisen puutteessa aloin ynnätä omia ulkomaanreissujani viimeisen vuoden aikana.
Reissun päällä olen ollut kolme kertaa, ja kun vapunaattona olen kotimaassa, niin matkapäiviä on kertynyt viikkoa vaille kolme kuukautta. Ajokilometrejä kertyy ulkomailla yhteensä noin 16.000.
Matkan varrelle ovat jääneet Ruotsi, Norja, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Unkari, Serbia, Bulgaria, Kreikka, Albania, Montenegro, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Slovenia, Italia, Monaco, Ranska, Espanja, Belgia, Hollanti ja Saksa. Siis kaikkiaan 23 eri maata.
Vaikka ulkomailla matkailu ei ole mikään urheilulaji, niin silti kiinnostaisi tietää, että onko joku toinen kiertänyt yhden vuoden aikana enemmän? Jos on, niin kerrothan tietosi.
Kirjoittelen matkojeni kokemuksista päivittäin. Jos olet kiinnostunut seuraamaan, niin mene tänne: https://www.facebook.com/reijo.tossavainen
Tarkemmin sanottuna olet kuitenkin käväissyt noissa 23 maassa kahden kalenterivuoden aikana, vaikkakin n. 360 vrk sisällä. Aika paljon olen Eurooppaa kiertänyt ja useimmissa maissa lukuisia kertoja m- autollakin -Saksassakin n.40 kertaa. Tuskin kuitenkaan 23 maassa 360 vrk sisällä, lähes 20 maassa kuitenkin.
Pistän Sinulle uuden tehtävän: Kierrä kaikissa Euroopan maissa ,jotain 60 kpl, niin olet sitten kiertänyt yhden (1) enemmän kuin minä. En nimittäin ole koskaan käynyt m- autolla Albaniassa, mutta kaikissa muissa kylläkin, niissä pienissäkin. Sekä ennen että jälkeen sotien ja itsenäistymisten (mm. Balkanin maissa).
Myös useimmissa entisen NL:n maissa. Ajokilometrejä Euroopassa on tullut n.250 tkm ja lisäksi muualla maailmassa yli 50 tkm n. 20 maassa, enimmäkseen vuokratulla kalustolla. USA:ssakin 27 osavaltiota rannalta rannalle + Meksikko, yhtenä kesänä vuokratulla RV:llä. Muuten kierretyt maat on sitten jo ihan eri suuruusluokkaa. Yhteensä jotain 4vuotta mennyt aikaakin.
Käyttäjän lisäys viestiin 12.4.2016 klo 22:05:31 Sorry, tuo 27osavaltiota jenkeissä mentiin Suomesta rahdatulla rättisitikalla, mutta muut USA- reissut vuokratulla RV:llä.
Olet näköjään reissannut todella paljon. Kokonaisluvut isommat kuin minulla.
En halua harrastaa mahdollisimman maan bongausta. Lähtökohtani reissuilleni on siinä, että asun talvet Teneriffalla eli syksyllä menen sinne Eurooppaa kierrellen ja keväällä toiseen suuntaan takaisin. Auton olen jättänyt talveksi manner-Espanjaan paria poikkeusta lukuunottamatta.
Esim. Venäjälle ja Valko-Venäjälle en luultavasti halua lähteä. Myös Moldova ja Ukraina jäänevät väliin, samoin saarivaltiot kuten Malta, Irlanti ja Islanti.
Romania, Makedonia ja Kosovo ovat lopuista Europan maista käymättä. Ehkä sinne vielä joskus kulkee tieni...
Kaikkiaan olen käynyt noin 60-65:ssa eri maassa. Niistä noin puolessa olen kiertänyt autolla.
Olet jo hyvässä alussa, joten aika siirtyä pitemmille reiteille ja uusiin välineisiin!
En ole harrastanut maiden bongausta minäkään. En viihdy rantalomilla. Jos jätetään pois helpot kohteet, siis Suomesta tehtävät m-auto-,tai lentomatkat Eurooppaan, niin suosikkeja ovat olleet etäkohteiden "suuret kiertomatkat" luonnon, nähtävyyksien ja ihmisten elintapojen perään. En viihdy lämpimässä loikoillen. Kanarialla yritin kerran, mutta 1 kk riitti sitä herkkua. Maailmaa ei myöskään voi oppia nojatuolissa loikoillen.
Euroopassa on yksittäisten Euroopan maiden lisäksi kierretty pitemmällä ajalla mm. Iso Britannia, Irlanti, Islanti ja Neuvostoliittoa laajalti mm. kaikki nuo mainitsemasi maat, joihin et aio mennä. Nykyisin en lähtisi m- autolla kiertelemään Venäjää, niin villiksi se on muuttunut.
Viimeisin matka Venäjälle oli Siperian junalla Mongoliaan, Pekingiin ja edelleen Tiibetiin ja sieltä Kiinan kautta Macaoon n. 2kk matka. Yhteensä 3 kertaa olen reissannut Siperian radan m/p ja aina se on yhtä mielenkiintoinen. Varsinkin, kun voi pysähdellä matkalla ja palata "hotellille" jatkamaan seuraavaan kohteeseen.
Kaikissa maanosissa on aika kattavasti kierrelty pitemmän kaavan mukaan. Afrikasta on joitakin pienempiä maita jäänyt väliin, mutta esim. Etelä Amerikassa on vain pari maata jäänyt käymättä. Kaikki suurimmat maailman putoukset ja nähtävyys "vuoret" kuten Machu Picchu ja Ayers Rock on valloitettu pariin kertaan. AUS ja NZ ovat mahtavia maita ja niitä on kierretty myös autolla jokunen kerta. 1. 4 viikon Kiinan kierros junalla oli jo 1981. Arabimaat ovat tulleet tutuiksi työn kautta.
Lentokone on julkisista välineistä junan jälkeen yleisin. Nousuja n. 750 ja runsaat miljoona lentomailia. Esim. Indonesian kierroksella nousuja tuli lähes 40, vaikka lennot olivatkin pääosin lyhyitä.
Mielenkiintoisimpia kohteita ovat olleet mm.: Indonesian Irian Jayan ihmissyöjäheimot ja Toraja- maa, Pohjois- Korea, Afrikka ja EA:ssa Mandelan vankilasaari, Australian sisäosien aborginaaliheimot, Tyynenmeren pienet saaret, Tiibet, Mongolian arot ja vuoristo, Silkkitie, 5 x Kuuba. Muutamia mainiten. Reissut olen yleensä suunnitellut ja tilannut itse. Matkaseurana vaimo ja toisinaan jälkikasvua matkassa. Maita on kertynyt n. 150 kpl.
Tuossa on Teemulle kertynyt iso joukko kokemuksia ja näkemyksiä. Itekkin jonkun verran reissanneena joudun toteamaan olevani matkailussa vielä nöösipoika Teemuun verrattuna.
Eiköhän Teemun voi jo julistaa voittajaksi ja lopettaa koko kilpailun !
Teemulle : Oletko kerinnyt ollenkaan käydä töissä ? Se taitaa olla niitä harvoja kohteita jotka ovat veelä bongaamatta. @seppo
Samaa mieltä! Teemu voitti!
Minäkin kävin viime syksynä Norjassa ja siinä Skibotteniin tullessa nappasin todisteeksi kuvan. :)
Minua ihmetyttää, kuinka jotkut ovat järjestäneet koti- ja työasiansa niin, että voivat olla kuukausikaupalla matkoilla. Vaikka itsekin olen jo vanhuuseläkkeellä ja jäin ansiotyöstä eläkeputkeen jo vuoden 2004 alussa, minulla on jatkuvasti paljon sellaisia tehtäviä, joita ei voisi ulkomailta hoitaa.
Eiköhän tähänkin ulkomaan matkilun keskusteluun voisi todeta Katri Helenan sanoilla,kun joku kateelinen esitti negatiivista palutetta,eli;
Kaikilla on mahdollisuus ruveta laulamaan!.
Tätä keskustelua olenkin kaivannut. Muistakaa kuitenkin otsikko kun työmatkojakin listaatte.
Oottakaan kun sankarimatkailijat herää ja alkaa kertoilemaan kuinka paljon laadukkaampia matkoja he ovat Eurooppaan ymmärtäneet tehdä. Tavallisten tallaajien matkat on tietenkin heidän mielestään väärin toteutettuja. Niin se täällä menee.
Ps. Kuinkahan paljon monella olisi matkoja olisikaan jos matkalta palatessa olisi enemmän rahaa tilillä kun lähtiessä?
Tuossa joku epäili, että työssä bongailu olisi jäänyt vähemmälle. Ei nyt sentään, kyllä töitä on tehty joskus jopa7 vrk per viikko ja pitkää päivää. Yksi totuus on, että kun aloittaa varhain, niin ennättää enemmän.
Olin ensimmäisiä kertoja reissun päällä jo alle parikymppisenä enkä edes millään hotellireissulla. Tukholmassa nukuttiin yö puiston penkillä ja sitten vasta koulupojalle löytyi töitä ja armelias vuokrarouva antoi kamarinsa asunnoksi.
Kun työkavereita oli hotelli Bernsissä yli 30 maasta, mustiakin jo silloin, niin heräsi kiinnostus vieraisiin kulttuureihin. Ensimmäinen "matkailuauto" oli rättisitikka, jolla jo tehtiin matka Moskovan kautta länteen ja sitikkaharrastuksen mukana tuli valtava määrä uusia "oikeita immeisiä" tuttavapiiriin ympäri maailmaa.
Olin pitkään ulkomaan yhteyksien hoitaja 2CV- Killassa ja järjestettiiin kavereitten kanssa 1. rättäriystävien maailmanlaajuinen tapaaminenen Pistohiekalla. missä porukkaa oli n.500 rättärillä, etäisimmät Australiasta. Viime kesänä oli saman ketjun 40 v- miittinki Puolan Turunissa, osanottajia n. 5000.
Välillä käytiin ajamassa jenkeissä "Raid USA - New Yorkista LOSiin", mihin osallistui Suomesta 7 autokuntaa. Rättärit oli jo ennen matkaa myyty jenkeille hyvään hintaan.
Jo ennen tuota olin rakentanut ensimmäisen Camionette. m- auton ja pian 2. joilla kierrettiin Euroopan maat. Reissuun lähdettiin yleensä heti vuosiloman alkaessa perjantaina klo 17 Puolan lautalle tai Finnjetille, joskus Ruotsin läpi. 4-5 viikon lomalta palattiin su iltana ja ma töihin. Talvilomilla käytiin Lapissa.
Seuraava vaihe olivat suuret kiertomatkat. Kun vuosilomia oli "pidennyksineen" jopa n. 9 vk/v, niin yhdistämällä 2vuoden lomat sai jo melkoisen matkan. Jokunen maailmanympärysmatka teki reissuista edullista ja mukaan sai hyviä kohteita valitsemastaan suunnasta. Maailmanympärysmatka on muuten ihan yliarvostettu juttu, ellei osaa valita oikeaa reittiä.
Työn takia pääsin tutustumaan n. 20 maahan. Esim. Filippiineillä tuskin olisi tullut käytyä, ellei sieltä olisi palkattu työväkeä Saudi- projektiin. Arabimaatkin olisivat ehkä jääneet vähemmälle.
Nyt eläkkeellä olisi aikaa enemmänkin, mutta mielenkiintoisia kohteita ei tahdo löytyä. Afrikan Suursafari, Iran ja 6. Kuuban kiertomatka ovat harkinnassa. In Shallah?
Olen minäkin reissannut! Kerrankin kävin ulkomaila, ihan Porvoossa asti. Mutta en minä siellä kaauan viihtynyt, kieliikin oli jotakin outoa monkerrusta, ei suomen sanaa kuullut torillakaan! Tulinkin äkkiiä pois sieltä.
Toisen kerran meinasin lähteä Lappiiin, mutta kun alkoi sataa niin jätin reissun väliin! Kyllä kotona on mukavaa olla, ei sada eikä syö itikat! ;-)))
Joo ei enää ikinä Raumalle, oli karmee kielimuuri paikallis markkinoilla !!
Mika
Joo munkin tekee Taas mieli pariisiin,en oo ikinä ollu,mutta ennenkin on tehny mieli. ,JV
Minun ei tee mieli Pariisiin! Perkee viimeksi kun olin piti tulla taksilla Pariisista Tallinnaan ja siitä laivalla Helsinkiin! Paska kaupunki Pariisi! :(
Kylläpä Teemu Eerola on ehtynyt reissaamaan todella paljon. Meikäläinen on hänen rinnallaan vielä aloittelija...
Mainittakoon, että on myös sellaisia reissaajia, jotka nimenomaan bongaavat eri maita. On jopa sellaisia, jotka ovat käyneet maailman kaikissa itsenäisissä maissa.
Silti korostan, että mahdollisimman monessa paikassa käynti ei ole mielekäs tavoite. Oma elämäntilanne eläkevuosina on ollut sellainen, että reissaaminen siinä määrin kuin olen halunnut, on ollut mahdollista.
Ja mun ku pitääs Taurangas käydä,mites siitä selviää. ,JV
Eiköhän me, jotka olemme eläkkeellä, ole oltu pois sieltä paljon puhutulta "mukavuusalueelta" jo työaikana tarpeeksi monta kertaa. Kai meillä on oikeus olla nyt siellä "mukavuusalueella" oli se sitten ikuisuuspaikka Suomessa tai talvehtimispaikka fugessa ja jopa bongaamassa mahdollisimman monta maata reissussa. @seppo
Hyvä Seppo. Näin on. Jokainen tyylillään. Tärkeintä on, että itse viihtyy ja nauttii elämästään. Minä ainakaan viimeisinä vuosinani rupee kenenkään kanssa kilpailemaan. Mistään asiasta.
Bussilla on kierretty tänä talvena 199 päivää
Itäisin paikka 115Itään läntisin paikka 8 länteen Eteläisin paikka 8 eteläisellä pallon puoliskolla Pohjoisn kohde matkalla 64 pohjoiseen
matkaa on taittunut yli 40000 km josta Volvo merkkisellä bussilla 7000km , Finnlinesilla 3000 km 12 Airbussilla loput.
Reijo Tossavainen.
Jäi tuossa vastaamatta 13.4. viestiisi, joten tässä vähän lisää. Olen mennyt jo OT puolelle pahasti, mistä täällä ollaan hyvin tarkkoja, ellei kyseessä ole karavaanimatkailu. ( Muutenhan esim. henkilöön menevää herjaa saa suoltaa tuutin täydeltä, eikä siitä häiriinnytä). Matkailu- aiheesta on tullut kirjoiteltua vuosien aikana niin paljon siihen keskittyneillä sivustoilla ja lehdissäkin, etteiköhän tämä mene täälläkin ymmärtämättömyyden tiliin.
Tiedän jotain noista tosireissaajista, jotka ovat käyneet kaikissa tai melkein kaikissa maailman maissa, joita lienee runsaat 200. Lukumäärä on vaihdellut, kun maita on yhdistynyt, mm. DDR ja Länsi Saksa. Sitten on tullut lisää, kun esim. Balkanin sodan jälkeen ex Jugoslavia pilkkoontui useaan itsenäiseen maahan kuten Tshekkoslovakiakin kahdeksi maaksi. Indonesiassakin taisi joku saariryhmä irrottautua itsenäiseksi ja Venäjä riitelee Georgian kanssa alueista. Ja suurin mullistushan oli Neuvostoliiton hajoaminen n.25 vsitten.
Tuollaiset muutokset eivät ole meikäläistä mitenkään liikuttaneet, koska en ole kerännyt maita, vaan kokemuksia maailmalta. On ollut hämmästyttävää, että likimain jokaisella maalla on täysin oma identiteettinsä, jonka aistii ja joka jää mieleen jo aika lyhyenkin vierailun aikana. Joskushan joutuu jonnekin päästäkseen ajamaan sellaisenkin maan läpi, missä ei muutoin edes kävisi erikseen.
Suurkaupunkeja yleensä vältän, mutta eräät ovat niin houkuttelevia, että niissä "on pakko poiketa", jos osuu seudulle. Tulee mieleen mm. Sydney, San Francisco, Kap Kaupunki, Rio de Janeiro, Buenos Aires ja Barcelona. Myös lukuisat "vanhat kaupungit" eri puolilla maailmaa.
Noilla maiden bongaajilla on omia kerhojaan. Eräs maita ja lentokenttiä bongaava tuttunti kutsui minut jo 1990 luvun lopulla yhteen sellaiseen visiitille, missä jäsen- vaatimuksena oli vähintään 100 itsenäistä, käytyä maata.
Tyhmyyttäni menin, sillä kerho oli varsinainen "keskinäisen kehun kerho". Porukka kokoontui Helsingissä kerran kuukaudessa ylpeilemään kokemuksillaan ja mm. "hienoilla ravintoloilla, joissa olivat ruokailleet". En liittynyt jäseneksi, koska touhu oli niin pinnallista ja matkustelun motiivit täysin erilaisia kuin itselläni.
Kuten kirjoitat, niin eihän siinä ole mitään mieltä kerätä vain "maiden nimiä" ilman syvempää sisältöä. Matkailu, tapahtui se m- autolla, - vaunulla tai millä tahansa välineellä "on kuin rahan pistämistä kasvamaan korkoa korolle".
Toki, äkkiseltään ajatellen, siinä menee hurjasti rahaa -ilman korkotuloja- ja työntekijän asemassa oleva " köyhän talon poika" joutuu tinkimään jostain muusta, pääosin kuitenkin turhasta krääsästä, auton ja asunnonvaihdoista ym. näyttävistä asioista, jotka "kunnollisille ihmisille" ovat tärkeitä. Palkinnoksi saa kokemuksia, joista ei edes eläkepäivillään luopuisi mistään hinnasta. Korvien väliin kerätyt muistot ja henkinen pääoma peittoaa kaiken muun. Kun on sen luontoinen ihminen.
Saatapi olla näikin,kuten maratoori hullujen kanssa siis on sellaisia juoksijoita jotka elvistelevät kuinka monta maratonia on tullut juostua(käveltyä).
Sama asia taitaa olla tässäkin ulkomaan matkailussa,minä olen käynyt kaikissa maailman maissa ja olen tehnyt jotain erikoista.
No olen sanonut aikisemminkin että sekin on hyvä asia jos ihminen löytää tuontapaisen mielenkiinnon tai voisiko sitä joksikin psyykeiksi sairaudeksi kutsua,kuiteskin parempi kuin viina tai huumeet.
Eli maailmassa on monta ihmeelistä asia,mikä on oikea tapa elää mikä väärä, mikä on sivistystä mikä tyhmyyttä mikä rikautta mikä köyhyyttä?.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking
sirpa
Eli maailmassa on monta ihmeelistä asia,mikä on oikea tapa elää mikä väärä, mikä on sivistystä mikä tyhmyyttä mikä rikautta mikä köyhyyttä?.
Sinäpä naputtelit ajatukseni sanoiksi. Enpä kovin kehtaisi ylpeillä jos sellaisen hiilijalanjäljen tuleville polville jättäisin, millä jotkut itseänsä vielä ylentää???????
-tapani-
Mauri, kirjoitit mm: "Eli maailmassa on monta ihmeelistä asia,mikä on oikea tapa elää mikä väärä, mikä on sivistystä mikä tyhmyyttä mikä rikautta mikä köyhyyttä?. "
En tiedä ketä siinä arvioit ja mistä. En kertonut kenestäkään muusta kuin itsestäni. En edes pistänyt muita arvoja vertailuun; ainakaan tyhmyyttä, rikkautta tai köyhyyttä .
En minäkään ymmärrä, että vanhat, jopa raihnaiset äijät juoksee maratooneja ja itsensä yhteiskunnan hoidokeiksi, kun nivelet romuttuu . Itseäänhän siinä tyydyttävät, vaikken ymmärrä miksi.
Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa elää. Sinulle ja minulle löytyy vain meidän oma tapamme ja muilla ei ole siihen nokan koputtamista. Ehkä juokseminen on fiksumpaa kuin "maailman kokeminen reaalisesti aivojen kautta". Jos se on sinusta tyhmyyttä, niin ei se minua kiinnosta, koska minulla on oma elämäni, niin kuin sinullakin. Harrastan liikkumista itsekin, mutta vain sen verran, mikä on ns. terveellistä.
Ehkä olen tehnyt tyhmyyttä omilla rahoillani, turhasta tinkien. Sinulla tuskin on siihen mitään asiallista vastinetta, mutta katkeralta vaikutat, Mauri
Käyttäjän lisäys viestiin 15.4.2016 klo 23:12:21 Luin vielä uudestaan tuon vuodatuksesi. En tajua kivuistaan valittavan, vanhenevan maratoonarin mielentilaa -myönnän. Et tajua sinäkkään, mitään siitä, että kielitaitoinen, koulutettu ihminen, joka on ollut kiinnostunut viimeiset 50 vuotta mm. ympäröivästä maailmasta, luonnosta, ihmisistä, kulttuureista ja siitä, mihin tämä maailmamme menee, on kiinnostunut em. asioista.
Sanonta: HANKI OMA ELÄMÄ, tarkoittaa sitä, että pystyy täyttämään edes osan toiveistaan. Ne ovat eri ihmisillä erilaisia. Jos joku tekee ja toteuttaa jotain sellaista, mitä joku toinen ei halua tai osaa, niin se ei tarkoita, että tämä ihminen olisi jotenkin tyhmä, epäsosiaalinen tai muuten vinksahtanut. Ei, vaikka haluaisi elämältään vain maratoneja.
Ei tarvitse edes ymmärtää toisten motiiveja ( tai niiden puutteita) , mutta tyhmäksi voi nimittää vain sellaista (mielipide) , joka ei ymmärrä, että eri ihmisillä on erilaisia tavoitteita elämälleen. Jos ei ymmärrä, ei vaan ymmärrä. Paha juttu!
Pokkiselle.
Onhan sekin jotain, että pystyy jättämään "tuleville polville edes kunnon hiilijalanjäljen" VAU! Onneksi ei ole vielä rikollista paitsi viherpiipertäjien mielestä.
Viestini nuorille on, että kannattaa tutustua laajasti maailmaan, koska vain siten pystyy välttämään oman navan ympärillä pyörimisen ja näkee, miten maailma toimii.
Metsästys ja kalastus matkailuautosta käsin ovat hyviä linkolalaisia harrastuksia, mutta pelkästään niiden varaan ei kannata älyllistä kehittämistään jättää. Tai mistäs sen tietää, mikä on tulevaisuuden pelastus.
Nokittakka pojat näin keväällä, nokittehan kuitenkin.
Matkailua suosin kaikille ihmisille ikään, sukupuoleen, rotuun, uskontoon,tervedentilaan ja sosiaaliseen asiemaan... jne kaikkia fraaseja käyttäen.
Mutta kaikki ihmiset, ikävä kyllä, eivät voi osallistua kilpailuun iän, sukupuolensa, rotunsa, uskontonsa, terveydentilansa, sosiaalisen asemansa... jne takia, mutta ovat ihan yhtä sivistyneitä, varteenotettavia ja uskottavia ihmisiä, vaikka joutuisvat matkailemaan kirjojen ja nettisivustojen kautta kuin hekin, jotka avartavat maailmankuvaansa elastisella mielikuvituksellaan.
Sirpa Eskelinen
Eerola,
en ole pelkästään metsästnyt ja kalastanut. Kerran olin Sysmässä seppäkursilla, mäikytin viikon pajavasaraa ja pyörittelin jopa tahkoakin.
meidän jälkeemme vedenpaisumus
-tapani-
Kun minut ja Tapani tuotiin esiin osiolla,niin pakkohan sitä on omia ajatuksiaan tai juttuja puolustella.
Siis minä en ole missään tapuksessa vastaan ulkomaan matkailua,se on hieno asia,mutta kun taas mikä on sen matailun ydin vaikka ois käynyt kaikissa maailan vatioissa/osavaltioissa
Me ihmiset olemme synytyneet ihmisiksi? mutta niin ei taida tämänpäivän filesofioimalla homma mennä.
Kun Teemu ja muut viisaat kiertävät maapalloa ,oletteko valistaneet pakanoita että toisten ihmisten elämää ja ideoligoita pitäisi kunnoittaa josne ovat ihmilisyyden rajoissa.
Mutta tuossa tais tulla esiin se perus kysymys ,mikä on inhimillysyyttä,mikä on tasa-arvoa ,mikä on ihmis arvoista elemää glopalisaatiossa?..
Mutta, kuka, oikeasti, on matkailuautoillut eniten ulkomailla ?
Pyytäisimmekö jonkun ihmisen,joka ei ole kuullutkaan valtiota nimeltä, Suomi, mukaan jutteluun, ja pohtisimme sitten ?
Millä urospuolisella nisäkkäällä on isoimmat kivekset ? Vai, pitäisikö kysyä, millä urospuolisella nisäkkäällä on pisin tai paksuin siitin ?
sirpa
Kun minut ja Tapani tuotiin esiin osiolla,niin pakkohan sitä on omia ajatuksiaan tai juttuja puolustella.
Mauri, eipä meidän tarvitse mitään puolustella. Eiköhän liki jokainen, tätä sodanjälkeistä sukupolvea, ole sen verta ulkomaita katsellut että tietää mikä pelin henki on. Ulkomailla olen tavannut isiä, äitejä, mummoja, veljiä, sisaria.... ja liki kaikilla on ollut samat ilot, surut, huolet ja murheet. Liki samaan tapaan ovat kaikki myös ähkineet, mitä nyt puitteet ovat siihen kovasti erillaiset. Tuttavia ja jopa joitain ystäviäkin löytyy monelta mantereelta Vaan suurin oppi on ollut se kun kotiin on tullut.
kotona tuoksuukin kodilta
-tapani-
Me käytiin viime kesänä Norjassa. Ja edellisenä haaparannan Ikeassa.
pkk
Otsikon kysymykseen yksinkertainen vastaus: Ulkomaalaiset ;)
Ala poliitikoksi:
"Nokittakka pojat näin keväällä, nokittehan kuitenkin.
Matkailua suosin kaikille ihmisille ikään, sukupuoleen, rotuun, uskontoon,tervedentilaan ja sosiaaliseen asiemaan... jne kaikkia fraaseja käyttäen.
Mutta kaikki ihmiset, ikävä kyllä, eivät voi osallistua kilpailuun iän, sukupuolensa, rotunsa, uskontonsa, terveydentilansa, sosiaalisen asemansa... jne takia, mutta ovat ihan yhtä sivistyneitä, varteenotettavia ja uskottavia ihmisiä, vaikka joutuisvat matkailemaan kirjojen ja nettisivustojen kautta kuin hekin, jotka avartavat maailmankuvaansa elastisella mielikuvituksellaan.
Sirpa Eskelinen"
Pystyt kirjoittamaan ruudullisen sanomatta mitään.
Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.