Koira ruotsinlaivalla?

KNAAPI JUHA 11.03.2016 11:56

Laivalla tarvitaan hytti vaikka matkustaisi Naantali - Kapellskär päivälaivalla. Onkohan niitä eläinhyttejä montakin vai tuleeko helposti eioota?

Onkohan kukaan jättänyt koiraa matkailuautoon nukkumaan?

Jossakin löytyy kuulemma hiekkalaatikko. Miten homma mahtaa käytännössä toimia? Meidän koira ei suostu ulostamaan hiekka- tai asvalttipihalle. Nurmikkokaan ei oikein toimi. Pitäisi olla heinikkoa tai metsän karheikkoa. Maalaiskoira kun on. Onkohan se hiekkapaikka jossain autokannella kovassa metelissä?

Matkahan kestää kahdeksisen tuntia. Turku - Tukholma taitaa ottaa kymmenenkin tuntia.

LEHTONEN TIMO 11.03.2016 12:07

Mene Naantali - Kapellskär on lyhin reitti.

JANHONEN MATTI 11.03.2016 12:08

Juha

Avaa vaikka www.vikingline.fi ja hae avautuvan sivun oikean ylänurkan haulla hakusanalla Lemmikkieläimet

Ja tästä suoraan asiaan http://www.vikingline.fi/valitse-matka/hyva-tietaa/lemmikkielaimet/

KIVIOJA HANNU 11.03.2016 12:24

Hyttien määrästä en tiedä, aina olemme saaneet, joskin ollaan tilattu matka hyvissä ajoin. ”Hiekkalaatikko” on peräkannella, suojaisessa paikassa, samassa kerroksessa kuin hytitkin (ainakin Finnlinesillä). Sen kunto taas riippuu laivan henkilökunnasta. Ollut hyviä ja huonoja. Toisaalta matka on sen verran lyhyt (8 h), että koiran saa ulkoilutettua heti satamaan saavuttua. Koiran jättäminen autokannelle autoon on hiukan kyseenalaista, esim. Eckerö Helsinki Tallinna välillä kieltää sen kesä aikana, autokannen lämpötilan vuoksi, vaikka matka on vain muutama tunti. Itse pitäisin siellä kuuluvaa koneiden meteliä pahana ja jos auto on perässä lisäksi potkurien ääntä ja tärinää sekä kaikista pahimpana keulassa kuuluvaa, satamaan tultaessa ja lähdettäessä, keulapotkurien ääntä. Lisäksi ongelmana on ettei autokannelle pääse merimatkan aikana katsomaan onko kaikki hyvin.

YLITALO ASTA 11.03.2016 12:26

Aika monesti on kuljettu heinäkuussa suomeen päin ja elokuulla pois. Viikolla on aina sovittu nimenomaan päivälaivaan kyytiin kahden koiran kanssa noin paria viikkoa ennen paikan varaamalla. Samassa kerroksessa missä on koira hytit on peräkannen suunnassa olevassa tasanteella vajaan kahden neliön heikkalaatikko joka yleensä haisee voimakkaasti uroskoirilta. Eli jos koira on vähänkään arka, niin ei onnistu. Mutta aina siellä näkyy liruja siellä täällä laatikon ulkopuolella. Mutta matkahan on onneksi aika nopea ja heti satamassa pääsee käyttämään koiraa ulkona. Ja lisä etuna että hullut venäläiset rekkat häipyy eikä tarvitse niiden kiilailua jonossa ajaessa pelätä. Tämä koskee nimen omaan finnlinesin reittiä naatali-kapellskär.

T : Masi

ARO PERTTI 11.03.2016 12:53

Amorellalla laatikko on muistaakseni 9:nellä kannella keulasta oäin katsottuna vasemmalla puolella, siellä on myös ulkotupakka paikka . Grace:sta en tiedä mutta laivojen infot kyllä sen tekevät. Tyttäreni matkustelee aina jonkun kerrean vuodessa koirien kanssa, eikä ole kertnut että olisi ollut mitään hytti ongelmia ainakaan Viking linellä :-) Tyttö liikkuu usein isolla porukalla joilla yleensä kaikilla on koiria mukana kun ovat menossa näyttelyyn koirien kanssa. Dobermanneja ei siis aivan sylikoiria :-)

VAHTOLA HEIKKI 11.03.2016 13:52

Hytti on hyvä olla, että koirat voi olla siellä kun itse menee vaikka syömään. Omat koirat aluksi vierasti hiekkalaatikoita, mutta kävivät sitten kun hätä oli tarpeeksi suuri..

Autoon ei kannata jättää ja tosiaan taitaa olla yhtiöidenkin puolesta kiellettyä.

getawayfromitall.squarespace.com/

VIRTANEN JUKKA 11.03.2016 15:49

Meidän kaksi 8-vuotiasta yorkkityttöä ovat aika kokeneita laivamatkustajia. Siitä huolimatta kannelle pissaaminen on joka kerta vaikeaa. Heikkalaatikko ei käy mitenkään, mutta kannelle sitten onnistuu, kun ei anna periksi. Eli kävellään edestakaisin, kunnes pissa tulee. Jouluisin ollaan menty Finnlinesilla monta kertaa ja kannella on todella kylmä ja viima. Ei ole helppoa koirillakaan. Englannin kanaalin yli mentäessä tai Irlannin lautoilla, on koirat pakko jättää autoon. Onneksi matkat ovat lyhyitä. Joku vuosi sitten Suomen ja Ruotsin välillä laivalla kuoli muutama näyttelykoira, jotka oli jätetty matkan ajaksi autoon. Syy jäi vähän epäselväksi, mutta epäiltiin häkämyrkytystä, eli joku oli jättänyt auton käyntiin tms. Sen jälkeen tulivat nuo kiellot, ettei autoon saa jättää koiria, siis Ruotsin ja Suomen välillä.

HERRALA JUHANI 11.03.2016 15:52

Useita kertoja matkustettu yhden tai kahden koiran kanssa Naantali - Kapellskär linjalla ja ei mitään ongelmia hyttien varaamisten kanssa. Hytti on pakollinen jos koira mukana ja onhan siellä itsekin mukava levähtää tai nukkua yö. Samanlaiset, siistit hytit kuin nekin joihin ei koiraa oteta. Viime kesänä hyttivaraus onnistui vielä lähtöpäivänä. Hiekkalaatikko samalla kannella kuin hyttikin. Meidän hoffit eivät ole sitä suostuneet käyttämään ja satamassa sitten heti tarpeet toimitettu. Naantalissakin voi ulkoiluttaa koiran satamassa tai juuri ennen satamaa olevalla levikkeellä ja siitä lähtevällä polulla. Eckeröllä on myös ongelmitta selvitty koirien kanssa. Kesällä on hytti otettava ja en suosittel koirien autoon jättämistä muutenkaan. Hauvelit mukaan vaan ja reissuun. Toistin nyt aikaisemmissa kommenteissakin jo olevaa mutta ei kai se haittaa.

SILMUNEN HANNU 11.03.2016 16:03

Me ollaan jääty Naantali-Kapllskär-linjoilla rannalle ruikuttamaan useammankin kerran koiran kanssa, eli heillä ei koirahyttejä ole liikaa eivätkä ne muuten ole sikäli samoja kuin ilman koiraa eli ikkunahyttejä ei saa koiran kanssa.

Kaksi viikkoa sitten viimeksi kun pikana olisimme lähteneet Ruotsin laivalle, niin koirahytit oli toiseen suuntaan Siljalla ja toiseen suuntaan Vikingillä loppu. Eli jos mahdollista, kannattaa varata ajoissa.

Meidän suomenlapinkoira on nyt neljän matkustusvuotensa aikana oppinut tekemään tarpeensa laivan hiekkalaatikolle kuin myös asvaltille lähtösatamissa. Aikaisemmin Hillakin maalaiskoirana haki heinikköä ja ojanpieliä mutta on ollut pakko oppia.

Olemme koko viime syksyn ravanneet Baltiassa ja noilla kahden tunnin matkoilla jätämme koiran autoon. Auton tuulilasiin saa ainakin Tallinkilla eläinlapun ja silloin useimmiten on saanut ajaa paikkaan, mistä ollaan päästy ekojen joukossa ulos.

Kesällä tuo ei enää onnistu vaan tarvitaan hytti silläkin välillä. Ja hytin lisäksi maksaa lemmikki vielä oman maksun....Onhan noilla Tallinnan laivoilla niitä verkkokoppeja (kennel-paikka) mutta kerran kun kävimme kurkkaamassa oli häkkitila järjettömän kuuma ja meluisa ja häkit pieniä eli ei kiitos niille.)

t.Kaarina

KNAAPI JUHA 11.03.2016 16:40

Tarkoitatkos Kaarina, että kesällä pitää Tallinnanlaivalla maksaa koirasta ja ottaa hytti?

Me ollaan jätetty meidän suomenlapinkoira kyllä autoon enkä kyllä muistaakseni sille ole lippuakaan lunastanut.

KIVIOJA HANNU 11.03.2016 17:20

Kaarina

Kyllä Finnlinesillä Naantali Kapellskär välillä saa koirallisetkin ikkuna hytin, maksaa muutaman kympin enemmän.
Samoin tänä keväänä, pitkästä aikaa, menemme Helsinki Travemunden kautta, meillä on ikkunallinen hytti.

Hannu K

SILMUNEN HANNU 11.03.2016 17:36

Hannu, me emme olisi saaneet, ihan selkeällä suomankielellä meille on sanottu että vain sisähyttejä koirille Naantali-Kapellskär-reitillä. Hienoa jos asia on muuttunut mutta edelleen siellä sivuilla lukee että lemmikkihyttejä ei kaikissa hyttiluokissa.

Juha, me ollaan käytetty koiran kanssa Siljaa ja Vinkingiä Turusta ja Helsinki- Tallinna-välillä eniten Tallinkia mutta myös Eckeröä ja Vikingiäkin. Muistan muutamallakin firmalla marmattaneeni että onpa tyhmää maksaa erikseen vielä eläimestä kun en takia on pakotettu ottamaan hytti, mitä muuten ei oltais tarvittu. Mutta mitkä firmat ne ovat olleet, en muista. Näköjään nuo laivakohtaiset säädökset vaihtelevat koko ajan. Kun aloimme Hillan kanssa kulkea, oli Tallinkilla vielä hiekkalaatikot kansilla mutta nyt näköjään ei enää ole.

Pääsääntö kesällä kuitenkin on ollut se, että laivan ei saa jättää. Talvikaudella saa ja silloin ei maksa mitään jos koira on autossa. Siis Hel-Tal väli.

t.Kaarina

KIVIOJA HANNU 12.03.2016 08:20

Hei Kaarina Se Finnlinesin alus, jossa meillä oli koirallinen ikkunhytti, Naantali Kapellskärin välillä oli M/s Finnfellow. Rekisteröity Ruotsiin ja miehistö oli myös ruotsalaisia. Ruoka oli huonoimpia mitä noissa olemme saaneet ja myös koirien pisulaatikko oli hoitamaton.

BACKMAN JUHANI 12.03.2016 10:15

Olen mennyt 2kertaa ees taas naantalista ja koira ollut matkailu autossa ei mitään onglmia ekalla kerralla kysyn saako olla autossa sanoivat että omalla vastuulla ja sen jälkeen en ole kysynyt että sillai muista kun takaisin tulet niin ekinokkki lääkitys kunnossamuuten voi koira jäädä karantteeniin jos tulli tarkastaa paperit mennä saa vaikka millaisessa taudissa ?

UUSITALO MARKO 12.03.2016 10:46

Olen jäänyt muutaman kerran itsekin koirien kanssa autoon laivamatkan ajaksi. Se on ylivoimaisesti mukavin tapa matkustaa lyhyempiä matkoja. Meteli autokannella on yleensä ihan siedettävä, jopa siedettävämpi kuin ravintolakannella. Joskus pärähtävät autojen varashäyttimet soimaan, mutta ei sitäkään kauaa kestä.

Joo,tiedän kyllä ettei autoon saisi jäädä matkan ajaksi. Tai jos tarkkoja ollaan, vain autokannella oleskelu on kiellettyä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.