Tavallisen teltan käyttö markiisin alla leirintäalueilla esim. Saksassa ?

LANTUNEN TOMI 06.03.2016 20:19

Ensimmäistä kertaa Eurooppaan tänä kesänä menossa matkailuautolla ja askarruttaa kysymys että miten leirintäalueet suhtautuvat tavallisen teltan pystyttämiseen markiisin alle, eli ei ole kyse etuteltasta. Teltalla saisi lapsille leikkitilaa ja kun nuorisomme lentäisi myöhemmin perässä niin toimisi myös ylimääräisenä nukkumispaikkana, auton paikat kun on jo täynnä.

Tietäiskö kokeneemmat ? Käytettyä etutelttaa on etsitty mutta hintataso on sen verran kova että tavallinen teltta tulisi huomattavasti edullisemmaksi ja painaa vähemmän.

-Tomi

POHJANTÄHTI JORMA 06.03.2016 20:55

Markiisiteltta on jo keksitty, minulla sellainen tuli autokaupassa. Thule merkiltään, olisin valmis luopumaan siitä. Tulee markiisin alle, en ole sitä koskaan kasannut eikä varmaan edellinen omistajakaan kovin useasti. Ehjä ja puhdas omassa kantolaukussa

Käyttäjän lisäys viestiin 6.3.2016 klo 21:10:24 15-18 kg

POHJANTÄHTI JORMA 06.03.2016 21:09

Jotakuinkin tämän näköinen se on

JANHONEN MATTI 06.03.2016 23:10

Tomi

Kysymykseesi on vaikea ihan tarkasti vastata. Keski- ja Etelä-Euroopan käytäntöön kuuluu sellainen kun lisätelttakäsite. Eli teltalla on lisähinta euroa/vrk. Lisämaksu peritään myös vaikka keittiöteltasta, peräkärrystä, veneestä, lisäautosta tai moottoripyörästä. Tämä on pääsääntö.

Kun siellä on yleisesti käytössä auto/vaunupaikan paikkamaksun lisäksi henkilöhinnoittelu niin lisähenkilöistä luonnollisesti joutuu maksaman sen hinnan e/vrk mikä henkilöstä normaalisti menee. Ihan pienistä lapsista ei hintaa peritä. Teltan toki voi paikkakorvausta vastaan pystyttää myös viereiselle paikalle jos se on vapaa.

Jos on jo tiedossa joku tietty paikka johon olette menossa niin asiaa voi tiedustella ennakkoon respasta. Yhteystiedot löytyy netistä.

HONKANEN JAAKKO 07.03.2016 08:54

Kuinka paljon Jorma markiisiteltallasi hintaa ja sen pituus ?

LANTUNEN TOMI 07.03.2016 09:34

Kiitos, tämä oikeastaan aika hyvin vastasi kysymykseeni, voisiko tuosta jopa päätellä että MArkiisiteltta kuuluu autoon/vaunuun ja siitä ei mene lisämaksua yleisesti. Meillä on aika kattavat 2016 oppaat yhteystietoineen ja toki ne pitääkin tiedustella etukäteen. Markiisitelttahan nyt olis ehkä paras ratkaisu pitkälle ajalle mutta se jonkin verran rajoittaa liikkumista kun aina täytyy purkaa lähtiessä.

NYYSSÖNEN KAJ 07.03.2016 09:56

Täällä Portugalissa Olhaon kämppärillä ei mene lisämaksua markiisista mutta jos varustat sen seinillä niin lisämaksu menee.

JANHONEN MATTI 07.03.2016 10:25

Itse liikun kevyellä varustuksella, joka muodostuu markiisista, pihamatosta, pihamaton alla olevasta kevytpeitteestä ja 140 cm korkeasta tuuliaidasta. Nopea perustaa ja purkaa leiri.

Olen teettänyt "hovisepällä" pieniä lisänippeleitä, jotka mahdollistaa markiisin sisäänkelauksen tuuliaitaa purkamatta.

KYLMÄNEN REIJO 07.03.2016 12:58

Eurooppalaiset matkaparkkipuuhastelijat voisivat tulla ottamaan oppia käytännöistä suomalaisilla SF-C alueilla. Huomaavat kuinka Suomessa on panostettu laatuun ja viihtyisyyteen. Lapset on huomioitu kaikilla alueilla, teltan voit virittää heille vaunun viereen. Kaakeleita löytyy jokaiselta alueelta (kriteerinä myös joillekin suomalaisille). Täällä sopivat aukeamaan myös vaunujen ja autojen uudet 70cm leveät ovet. Euroopassa ovi kolhii jo naapurin seinän. Siellä edessä on parkkiruutujen uudelleen maalaus. Siitä johtuu, että kapasiteetti pienenee, mikä taas johtaa hintojen nousuun. 60 cm ja 70 cm oviselle kalustolle eri hinnat! Suomalaiselle paras leirintäalue on SF-C-alue. Nyt vain on saatava nuo omat alueet GoogleMapsiin ja Eurooppalaisiin alueoppaisiin (vihje liiton suuntaan). Näin käännetään Suomen matkailutase taatusti nousuun. Moni ihailee rajantakaista elämää, mutta ei halua mennä sinne. -Onpa sitten kyseessä politiikka, uskonto tai matkailu. Tiedän jo nimet etukäteen, jotka ärähtävät tästä. (Janhonen ja opetuslapset Mäkelä ja Haapanen) -Saas nährä.

RUOHO MARTTI 07.03.2016 13:02

Moro. Meillä on viime kesältä tästä sellainen kokemus, että olimme kevät kesällä Tanska - Saksa - Tsekki - Itävalta matkalla ja mukana ollut juniori pariskunta asui n. 7 - 8 yötä ns. soputeltassa auton katoksen alla. Missään sitä ei kielletty, eikä peritty lisämaksua. Saman tilanhan se vie kun pöytäryhmäkin siis katoksen alla. Teltta oli usein paikallaan ,kun olimme autolla liikkeellä.

JANHONEN MATTI 07.03.2016 13:16

Totta kai ärähtää. Tuohan on selvä Kylmääjän provokaatio.

Sinähän puhut läpiä päähäsi. Ja sillä varmuudella minkä täydellinen tietämättömyys asiasta tuottaa.

Mene ihmeessä Keski-Eurooppaan, Espanjaan, Italiaan, Croatiaan ja katsele ympärillesi.

Euroopan camping-alueiden luokitus on ihan mutta kun Pohjoismaissa. Suomalaisista leirialueista ei yksikään saa kolmea tähteä enempää jos ne rankataan Eurooppalaisen luokituksen mukaan.

Tyhmää kun häiriköt sotkee politiikan jo camping-alueiden laatuunkin. Ja anteeksi avaaja - tätä tämä täällä on.

YLITALO ASTA 07.03.2016 14:22

mitähän kylmänen sanoo jos oman jäsenyhdistyksen kaikki jäsenet haluaa tulla juhannusta juhlimaan, mahtaako sopia vai onko nokkimis järjestys ?

T : Masi

MÄKELÄ EERO 07.03.2016 14:48

Eipä tästä Kylmäsen "asiantuntevasta" kommentista kannata ärähdellä. Noin vaan omana kommenttinani: Taitaisi Kylmäsellä olla kylmä rinki.... no jossain ristiselän ja alaraajojen yläpään välisellä alueella jos joutuisi jostain syystä pois omalta mukavuusalueeltaan.

pikkueero

HALINEN HARRI 07.03.2016 15:49

Aina voi Euroopassa valita alueen joka on tontitettu ja useimmissa tuohon tontille mahtuu vaunu, etuteltta ja vetoauto. Ei tosin rinnakkain maikki kolme mutta helposti mahtuu vielä liikkumaan. Esim. Espanjassa on paljon alueita joissa useita eri tonttikokoja etukäteen varattavissa - kullekin tarpeen mukaan. Vaan jos arvostelija olikin jäänyt marketin pysäköintialueelle luullen sitä leirialueeksi?

KYLMÄNEN REIJO 07.03.2016 16:27

Hyvä Janhonen, että pyydät anteeksi aloittajalta. Sinun sama jankutus Euroopan ja meidän tähtiluokituksesta toistuu vuodesta toiseen. Voisit avartaa näkökantaasi tulemalla käymään jollakin maailman parhaalla SF-C-alueella - muualta et niitä löydäkkään. Tiedän kyllä miltä tuntuu katsella perseitä Euroopan matkaparkissa metrin päähän parkkeeratun farmarin ikkunassa.

Karavaaniharrastus on antoisaa, jos joidenkin liturgiat jättää omaan arvoonsa. Reissaillaan

HALINEN HARRI 07.03.2016 16:46

Kerro Reijo missä leirialueella on noin tiheät yöpymispaikat että tietää vältellä.

Joskus 70-luvun alussa ainoan kerran yövyin n. 1 metrin päässä (jätin naapuriin 4 metrin "turvaalueen" poistuin hetkeksi ja sillä aikaa ranskalainen oli saanut vaununsa siihen n. 4 metrin rakoon), Antverpenin olympiastadionin lähellä olevalla leirialueella mutta sen jälkeen ei sellaista ole osunut matkalleni noin 40:llä caravanmatkallani ulkomaille.

JANHONEN MATTI 07.03.2016 17:13

Luuleeko Kylmänen etten ole käynyt niin omilla kun yksityisilläkin alueilla. Aina on otettu hyvin vastaa. On vaan tullut sen Suomea kierrettyä, että nykyisin jää jo vähemmälle

Ensinnäkin matkaparkki = stetlplatz ja camping-alue on kaksi eri asiaa. Myös stelpplatzeilla on turvavälit, monesti rakenteelliset joka takaa tietyn turvavälin. Kun stellplatz-alueilla ei ole ylimääräistä palokuormaa ajoneuvon ulkopolella ajoneuvojen siirto on nopeaa jos jotain sattuu. Ei siellä eletä kun siat vatukossa.

Tässä muutama esimerkki siitä millainen leirialue on silloin kun se on hyvä.

Croatia http://en.campingsolaris.com/?_ga=1.148006583.1285999726.1457361396 Espanja http://www.campinglasdunas.com/en/ Saksa http://www.freizeitcenter-oberrhein.de/en/index.html Italia http://www.jesolointernational.it/home_eng.htm

Näyttääkö tutulta?

NYYSSÖNEN KAJ 07.03.2016 22:21

Kylmäsen ulkomaan matkat on taineet ulottua Teiskoon asti siellä on jouduttu tihentämään parkkiväli tilapäisesti Helsingin linja-autoaseman sääntöjen mukaiseksi. Mutta eihän tuo 4 m sääntö koskekkaan linja-autoja.

Nyt olen erinomaisella hyvän palvelun alueella Portugalissa missä yö ilman sähköä maksaa 4€ mikä lienee korkea hinta Mailman parhaalla SFC-alueella.

POHJANTÄHTI JORMA 08.03.2016 09:35

Jos tuosta kuvasta voisi päätellä jotain ? Auto on 6 m niin tuon markiisin mitta on 4-4.5 m tarkennan jos olet teltastani kiinnostunut, tai joku muu vakka tämä nyt ei tavaratori olekkaan ja joku vetää herneet nenäänsä tai polttaa hihansa....

*200€ en tingi, ota tai jätä p. 0440893650 tunnistamattomiin numeroihin en vastaa

( katsastusreissulla otettu kuva, suuri on mutta menköön)

POHJANTÄHTI JORMA 08.03.2016 10:21

Nyt on mitta tarkistettu telta uralista 3.4m ja markiisi 3.5m. Voidaan asentaa pidemmänkin markiisin alle.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 08.03.2016 13:29

Kappas, noista turvaväleistä alkaa tulla yhtä suosittu puheenaihe kuin tervehtimisistä tai kaasun hinnasta, tärkeimmät asiat leirintämatkailussa.

Sen verran olen nyt itsekin liikkunut matkailuautolla, että olen tehnyt havaintoja monentasoisista stellplatzeista ja campingeistä. Samassa maassa saattaa olla helmiä ja aivan ala-arvoista tarjontaa. Tässä lienee asia, missä yleistäminen on vähintäinkin hölmöä, rahalla saa laatua, myös puskaparkkejakin on tarjolla, kukin mieltymyksensä mukaan. Tähdillä ei kaikki saa just sitä, mitä etsivät, onneksi.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.3.2016 klo 13:33:24 Jotta ei menisi jaaritteluksi, tarkoitukseni on sanoa, että tuon turvavälihomman pitäisi olla niin itsestäänselvyys, ettei siitä kenenkään tarvitsisi mennä karavaanaritoveria muistuttamaan. Ulkomaalaisilla lienee omat sääntönsä ja urhea seikkailumieli.

POHJANTÄHTI JORMA 08.03.2016 15:54

Nyt ei ole kysymymys mistään turvaväleistä, painu muualle sotkemaan juttuja

KORHONEN ELISA 08.03.2016 19:02

Samaan asiaan törmäsimme vain muutamalla harvalla kämppärillä. Taisivat olla Italiassa ja Sveitsissä missä jouduimme maksamaan extraa. Teltta oli aina samalla autopaikalla, useimmiten sopi tosi hyvin auto-markiisi yhdistelmän lisäksi. Markiisin alla ei tainnut olla kertaakaan. Viime kesänä olimme heinäkuussa reissussa ja varsinkin silloin näkyi enemmän telttoja kämppäreillä kuin kesäkuussa reissatessa. Kyllä niitä katosviritelmiä näkyy niin monenlaisia ettei sitä telttaa kannata ujostella laisinkaan. PeriSuomalaisina tosin kysyimme teltasta respassa aina paikkaa hakiessa :/ Ensi kesäksi haussa onkin markiisille aurinkosuojat päätyyn ja etuosaan. -Matti

MERIKALLIO VELI-PEKKA 09.03.2016 14:18

Anteeksi herra Pohjantähti, vaan kyllä tuossa aiemmin oli puhetta turvaväleistä vähintäänkin yhtä runsaasti kuin sun kaupustelustasi. Pane rojusi tuonne tavaratorille, voin vakuuttaa, etten puutu kaupusteluusi sanallakaan.

Ja tuohon ala-arvoiseen poistumiskehotukseen tarvitaan kyllä miehiä eikä nenänkaivajia tai marjanpoimijoita. Aurinkoista kevättä siitä huolimatta, kommenttisi kertoo valitettavasti kaiken sielunelämästäsi, valitettavasti.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.3.2016 klo 14:25:44 Niin, Halisen Harri aloitti turvaväleistä, et silloin ollut hereillä, lähinnä siihen otin kantaa, ei liene sen suurempi synti kuin oma kaupustelusi tavaratorin ulkopuolella. Saattoihan tuo mullakin mennä väärän otsikon alle, vaan eihän se aivan tavatonta täällä ole ollut ja vain harva mokomasta noin pillastuu.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.3.2016 klo 16:58:25 Vasta nyt hiffasin, että tuo turvavälihomma meni totaalisen väärän otsikon alle, tuo kehotus painua helvettiin oli aivan oikeutettu. Se olisi kuulunut tuonne Kanarian saarten tulipaloaiheeseen. Harmittavaa, kun ihminen osaakin olla erehtyväinen, mutta eikös sitä voida kuitenkin laskea lieventäväksi asianhaaraksi, että itse huomaa itsensä erehtyväiseksi ja heikoksi ihmiseksi, ettei olekaan maailman napa ja omnipotentti joka lähtöön? Noh, tämä kaikki tyynni vain sormiharjoituksia, jotta ei näppäimistön kirjaimet unohtuisi. Pääasiahan on tietysti aktiivinen leirintämatkailu.

POHJANTÄHTI JORMA 10.03.2016 07:44

Hah haa, joko hihat sammutettu ja herneet kaivettu sieraimista.

HALINEN HARRI 10.03.2016 09:08

Mitähän minä nyt olen tehnyt kun kysyin Kylmäseltä noita pienin turvavälein olevia olevia leirintäalueita joita hän kertoi olevan? Tämä on ulkomaan matkailua koskeva osio jossa saa tietoa tuon alan matkailusta joskus. Tuntuu enemmän osiolta jolla arvioidaan toisten mielipiteitä.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 10.03.2016 14:13

Ethän sinä Harri toki ole mitään väärää tehnyt, keskustellut ulkomaan matkailu -osiossa ulkomaanmatkailuun liittyvästä asiasta, melkoisen loogista. Virhe tuli siinä, että sotkimme ulkomaanmatkailua yhden herran kaupustelupyrkimyksiin, eihän se käy, että asianvierestä aletaan jauhaa.

Pieni ajatusleikki tuli mieleeni. Mitenkähän asiat etenisivät, jos tämä herra oikeassa elämässä, esim. jollakin leirintäalueella, käskisi mun painua helvettiin ja hohottelisi kaupanpäälle. Noh, ehkäpä keräisin kimpsuni ja kampsuni, ja tekisin töitä kaäskettynä. Tai sitten en. Kukin saanee polttaa päreensä omien kykyjensä mukaan.

POHJANTÄHTI JORMA 10.03.2016 16:17

Lue uudestaan ja näytä minulle se kohta joss pyydän sinua painumaan tuonpuoleiseen. Kaikkea sitä Herra Merikallio kuvitteleekin. Tämä surkimus käy nyt pyytelemässä porukkaa selkänsä taakse ja puolustamaan itseään, mitekähän tässä nyt näin kävi. No onhan täällä kasapäin näitä itkuvirren veisaajia, Hah haa ja hoh hoijaa

HALINEN HARRI 10.03.2016 21:07

Kannattaisiko lopettaa tuollainen keskustelu täällä - avoimilla sivuilla. Määrätynlainen maine meillä on jo olemassa ettei lisää tarvita. Se on ihan oma mielipiteeni.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 12.03.2016 10:10

Aha, nyt tämä herrasmies käy jo nimittelemään, miehekästä.

Ja en minä mitään joukkoja taakseni tarvitse, kyllä minä tuon tasoisen ihmisen kykenen käsittelemään aivan omin voiminkin. Esitinhän ratkaisumallin jo tuossa edellisessä viestissäni, huomasitko?

Totta, Harri,kukinhan polttaa päreensä tasonsa mukaisesti, enkä usko, että kaikki lukijamme ovat niin puusilmäisiä, että muutama hörhö (itsenikin mukaanlukien) kykenisi koko porukan maineen pilaamaan. Se maine saavutetaan tuolla oikeassa leirintämatkailuelämässä. Tämä komeroista kirjoittelu on oma taiteenlajinsa ja tällä on omat kokopäiväiset taitajansa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.