Matkailuautolla Tanskan mökeille

SIPINEN SAMI 17.02.2016 18:04

Suunnitteilla oli vuokrata Tanskasta heinäkuussa halpa mökki ja käyttää sitä leirintäalueen korvikkeena. Ajattelin, että se tulisi halvemmaksi ja saisi olla omassa rauhassa.

Vastauksena tuli mökkivuokrausfirmalta, ettei Tanskan lainsäädäntö anna siihen lupaa. Tanskassa saa vain leiriytyä alueille, joilla on tähän toimintaan lupa. Omaa autoa ei kuulemma saa edes säilyttää omalla tontilla hakematta siihen kunnilta lupaa.

Eli jos he saavat selville, että autossa yövytään, he purkavat vuokrasopimuksen ja eivät palauta edes rahoja. Siihen riittää naapurin ilmoitus. Tanska on hieno maa! Paitsi, että matkailuautot on rikollista toimintaa. Eli tanskan-serkulle ei voi mennä yökylään matkailuautolla laillisesti.

AHONEN KAI 17.02.2016 18:44

Asuttu tanskassa matkailuautossa milloin missäkin, eikä meitä ole hätyytelty. Olette törmänneet tanskalaiseen "rutujuttuun"

ARO PERTTI 18.02.2016 08:53

Täytyy kompata tuota Kaitsua . En usko että kukaan sanoo ei kiitos rahalle . On myös tullut käytyä Tanskassa erittäin monta vuotta ja en ole vastaavaan törmännyt. Kaikki on tietenkin mahdollista mutta minä en usko tähän :-))

HALME MARTTI 18.02.2016 10:36

Aika ymmärrettävän vastauksen olet saanut, jos aloitit noilla sanoilla mitkä tänne kirjoitit. Tanskalainen ymmärsi, että aiot perustaa vuokramökin pihaan leirintäalueen. Leirintäalueen perustaminen vaatinee Suomessakin erinäisiä lupia ja tarkastuksia. Väittäisin, että 99,9 % Tanskasta mökin vuokranneista saapuu vuokramökille autolla. Aika harva heistä hakee kunnalta lupaa auton säilyttämiseen vuokramökin pihassa. Mikäli sellainen lupa ihan oikeasti vaaditaan, on vuokranantajasi sellaisen hankkinut kaikkia vuokralaisia varten. Ehkä ei kannata liikaa selitellä. Pitää ainoastaan vuokrata mökki ja sillä siisti.

Tuttavani tytär asuu omakotitalossa Tanskassa ja käyvät perheen luona kyläsä silloin tällöin omalla autolla. Eivät ole pysäköintilupaa hakeneet eikä kukaan naapurikaan ole heitä käryttänyt tästä rikkeestä. Olutta ovat kyllä tarjonneet.

SIPINEN SAMI 18.02.2016 15:17

Omaa tyhmyyttään kun menin sanomaan tilatessa, että aion yöpyä autossa mökin kerrossängyn sijaan. Selitin kylläkin, etten aio käyttää autoa muuhun kuin yöpymiseen, joka pitäisi olla Tanskassakin sallittua samoin kuin suomessakin, kunhan ei levittäydy.

Lähettivät vain linkkejä visitdenmarkin sivuille, jossa selitetään leiriytymisen sääntöjä ja uhkailivat häädöllä jos saavat selville.

Pitääkö nyt sitten vuokrata mökki jostain muusta firmasta ja olla sanomatta mitään yöpymistavasta? Kiusallinen tilanne. Kumma kun on rikollinen jos menee autoon yöksi mukavaan sänkyyn. Kuin pahanteossa olisi. Tulisikohan makeammat yöunet?

AHONEN KAI 19.02.2016 00:51

Tämänlaatuisessa tilanteessa on turkulaisuudesta pelkkää hyötyä, ettei selittele sukuselvityksiään, ei työuriaan , eikä edes vatsansa toimintaa lähipäivien ajalta, kuin nuo Maarian kirkon etelä, itä, pohjoispuoleiset karavaaniveljet.

HALME MARTTI 21.02.2016 16:43

Vuokraa vaan Sami se mökki ja asu haluamallasi tavalla.

Jos tunnet itsesi vähänkin epävarmaksi, käänny ensin turkulaiseksi. Sen jälkeen vuokraaminen on leikintekoa. Varo kuitenkin mahdollisia tanskalaisia naapureita. Niillä kun on inhottava tyyli, tulevat hymyssä suin tervehtimään naapuria ja mukana on aina kylmää olutta ja sitä riittää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.