Riikan leirintäalueet

LOPONEN HANNA 15.02.2016 14:37

Meillä on suunnitteilla lähteä asuntoautolla ensimmäistä kertaa Riikaan kesällä.Olisin kysellyt tietoa/kokemuksia Riikan leirintäalueista.Huomasin että keskustan lähistöllä on ainakin kolme leirintäaluetta.Alue saisi olla pyörilymatkan päässä keskustasta.Kuulisin mielelläni ovatko alueet rauhallisia ja turvallisia?

TOIVONEN MARTTI 15.02.2016 15:16

Kipsalan niemellä sijaitseva Riga City Camping on ainut missä olen ollut. Alue on aika 'perus' laatua mutta ihan käypänen jos haluaa tutustua kaupunkiin. Matka keskustaan on lyhyt ja jos en väärin muista niin on kevyen liikenteen väyläkin.

Liikenne ei aiheuta melua joten alue on sen puoleen rauhallinen. Suosittelen.

mot

Käyttäjän lisäys viestiin 15.2.2016 klo 15:20:54 Ehkä vielä senverrran että alueen sosiaalitilat on yhteydessä isoon vieressä olevaan urheiluhalliin. Jos sattuu alueelle samaan aikaan kun hallissa on joku iso tapahtuma niin voi olla hiukan elävämpää. Normaalisti alue on hiljainen.

HAAPANEN TIMO 15.02.2016 15:26

Ehdottomasti Martin suosittelema City Camping. Juuri vähän ennen City Camppäriä on oikealla puolella paikka johon ei kannata erehtyä. City Camping on vasemmalla pikkuisen pidemmällä urheiluhallin takana,

Kartassa Jurmalankin paikkoja https://www.google.com/maps/d/edit?hl=fi&authuser=0&mid=zYIeS8EK0qU0.kMmcDn0Qf03M

Kevyen liikenteen väylä johtaa vanhaan kaupunkiin. Pyörällä kuljetaan sillalla kuten autoillakin, sillan oikeaa puolta kaupunkiin ja vasenta takaisin. Leveä,hyvä pyörätie.

@timppa

KUNTSI KAARLO 16.02.2016 21:19

Vietimme alueella lähes viikon toissakesänä kuoro-olympialaisten vuoksi. Sijainti oli siihen tarkoitukseen erinomainen, kävelymatkakin menettelee keskikaupungille, palveluissa ei erityisempää moittimista nettijärjestelyjä lukuun ottamatta. Itse campingista voi lyhyesti sanoa, että jos viihtyy teollisuusvarastojen piha-alueilla niin varmasti viihtyy sitten täälläkin. Ainakin toissakesänä heinäkuun lopulla alue oli selkeästi läpikulkupaikka, pari tyhjempää päivää ja sitten yö jolloin paikat olivat täynnä ja muu mahdollinen tila täynnä autoja pitkin ja poikin mikä mitenkin.

HAAPANEN TIMO 17.02.2016 08:26

Luultavasti kukaan ei pitkäaikaisleiriä Stellplatzin tapaiselle kaupunkikämppärille tee. Mulle tälläisissä paikoissa riittää hyvä sijainti.

@timppa

HIETAVUORI JUHA 17.02.2016 09:07

Meille myös lyhyet matkat keskustoihin tärkeitä . Kun ei noita pyöriä viitsi raahata mukana , syystä että auto on jo hilkun yli 7 m muutenkin . Eikä muutenkaan enään tällä iällä viitsi ( uskalla ) kaikkien cityjen vilinöissä pyöräillä .

UUSITALO MARKO 17.02.2016 10:29

Riikan keskustan liikenne on tiettyinä aikoina melkoista puuroa ja jatkuvien tietöiden takia navigaattoritkin ovat usein täysin pihalla. Varsinkin isommalla kalustolla keskustassa ajaminen voi olla haastavaa.

Suosittelen Jurmalan leirintäalueita josta on junayhteys Riikan keskustaan.

HAAPANEN TIMO 17.02.2016 11:04

Jurmalaan ei kiertelemättä pääse kuin kaupungin läpi samaa suoraa katua kuin Kipsalan saarelle.

Jurmalassa menisin keskustaan Valensijan pihalle, suihkut on, kempsa tyhjennetään vessaan. https://www.google.com/maps/d/edit?hl=fi&authuser=0&mid=zYIeS8EK0qU0.kMmcDn0Qf03M

@timppa

UUSITALO MARKO 17.02.2016 11:38

Olen kiertänyt keskustan Salaspilsin ja patoaltaan kautta. Reitti on ehkä kolme kertaa pitempi mutta usein myös kolme kertaa nopeampi.

Valensija on hyvällä paikalla. Siitä on lyhyt kävelymatka juna-asemalle. Ratahan on heti aidan takana ja herkkäunisia junien melu saattaa häiritä.

HAAPANEN TIMO 17.02.2016 11:59

Juuri näin asia on. Yöllä junat kulkevat harvakseltaan.

@timppa

MELANDER KARI 15.03.2016 20:39

Moro! City Camping sinänsä ok, mutta luvattu wlan oli surkea. Kävelymatkan päässä keskustasta. Olimme liikkeellä vaunun kanssa rankkasateessa ja navikin sekoili. Kaistan vaihdot keskustan ruuhkassa olivat aika haastavia, mutta ehjänä selvittiin. Nyt on taas m-auto ajossa, mutta silti jättäisin Pärnun väliin tai säästä riipuen menisin suoraan Jurmalaan. Sinne kuitenkin kaikki hakuavat.

Käyttäjän lisäys viestiin 15.3.2016 klo 20:42:37 Korjaan: Jättäisin Riikan väliin. Pärnu on ihan ok. Jos etelämmäksi jatkaa kannatta koukata Ristikukkulan kautta. Valmeirasta myös varoituksen sana. Latvia on Baltian maista takapajuisin.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 16.03.2016 10:10

"menisin suoraan Jurmalaan. Sinne kuitenkin kaikki haluavat."

Makuasioita, sanoi koira kun p...tään nuoli. Jos minä joutuisin valitsemaan joko Jurmala tai Riika, niin jättäisin Jurmalan väliin ja menisin Riikaan. Riiassa on enemmän nähtävää kuin Jurmalassa. Jurmalassa on toki kauniita pitsihuviloita ja kävelyalue, mutta kyllä Riiassakin on kävelyaletta ja paljon nähtävää. Mutta, kuten sanoin makuasioita. Miten Latvian takapajuisuus näkyy turistille? Sanoisin, ettei mitenkään.

HIETAVUORI JUHA 16.03.2016 10:24

Markun kanssa samaa mieltä , kyllä se Jurmala taitaa nukkua Ruususen unta vanhoine huviloineen ja likaisinen rantoineen . Kun kerran käy , niin riitti ainakin minulle loppu iäksi .

HAAPANEN TIMO 16.03.2016 12:21

Viime kesänä ei rannassa ollut mitään vikaa ja kivat kuppilat kävelykadulla.

@timppa

NYKÄNEN JOUNI 17.03.2016 22:43

Ajettiin itä-meren ympäri ja vietettiin Jurmalassa pari yötä. Hyvin mahtui autot, vaunut ja teltat vieretysten, Suomalaisia oli 3-4 autokuntaa, samaan aikaan ja useasta muustakin maasta. Alue pomppusta nurmikkoa ;-) Rauhallista oli yö aikaan, vessat ei viidentähden alueiden tasoa mutta maassa maan tavalla. Ranta oli siisti ja pitkä, jossa oman rauhan löytää jos sitä haluaa.

Jurmalan sillalla oli tietulli johon visa koneeseen, laskua ei kuitenkaan siitä koskaan tullut vaikka ajettiin pariinkertaan edestakas.

Toistekkin mennään jos sinnepäin satutaan.

HAAPANEN TIMO 18.03.2016 07:05

Siitä luonnonsuojelumaksusta automaatista pitää saada kuitti todisteeksi maksun suorittamisesta. Ilman kuittia sakko rapsahtaa jos sattuvat kysymään.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.